💕💕
کودکانی که والدینی سلطه جو دارند،و از ابتدا به انجام وظایف و مسئولیت های مناسب سن و موقعیتشان تشویق نشده اند،اشتباه را تجربه نکرده اند و از خطر کردن می ترسند،اغلب بعدها به بزرگسالی بی کفایت و با اعتماد به نفس پایین تبدیل می شوند که از شکست می ترسند.
آنها معمولا به پختگی لازم نمی رسند و در نوجوانی احساس می کنند که بدون وجود والدینشان کاری از دستشان بر نمی آید.
❤️ @maadar_khoob
دختر دارم دامن زری دختر نگو ماه و پری
ستاره دامن شب خورشید زیر روسری
دختر نگو ستاره نور از چشاش میباره
ستاره آی ستاره خدا تو رو دوست داره
دختر گل بهاره چادرشُ دوست داره
مقنعه شو دوست داره
روسری شو دوست داره
#ولادت_حضرت_معصومه
#روز_دختر
🌹🌹💐🌹🌹💐🌹🌹💐
❤️ @maadar_khoob
#نشست_احساس
در جامعه ی ما که بر پایه ی هنجارهای آن زندگی می کنیم، به دو بعد عقل و جسم اهمیت بیشتری داده می شود. بیشترین توان خانواده از نظر مالی و وقت و حوصله صرف این می شود که بچه ها خوب بخورند، خوب بپوشند و خوب درس بخوانند. در مباحث مربوط به جسم دیدیم که ما حتی در این زمینه هم شناخت و مهارت نداریم اما اهمیت فراوانی به آن می دهیم. در حوزه ی عقل و شناخت هم فقط درس خواندن را می شناسیم و شناخت دیگری نداریم. پس متأسفانه می بینیم که در جامعه ی ما تمرکز بیشتر روی دو بعد جسم و عقل است و از دو بعد دیگر غافل هستیم. در مباحث پیشین راجع به معنویت و امنیت و شخصیت صحبت کردیم؛ در این مبحث راجع به احساس خواهیم گفت.
ما از کلمه ی احساس و احساسات خیلی استفاده می کنیم به خصوص خانم ها. چه قدر می گوییم: من حساسم، احساس دارم، احساسات منو درک نمی کنی، مردها احساس ندارند و...... حال ببینیم که چه قدر از آن اطلاعات و شناخت داریم؟ و چه کار کنیم که از احساساتمان بهتر استفاده کنیم؟
نقش احساس در رشد بسیار مهم است. احساس 80 درصد ریشه ی رفتارهای ما و علت خوشبختی و یا عدم خوشبختی ما است؛ در حالی که نقش عقل فقط 20 در صد است. قبلاً هم این فرمول را گفته ایم: درک -- تصور -- انتظار (نیاز) -- احساس -- رفتار
ریشه ی رفتارهای ما احساسات ما است. هیچ کار و فعلی نیست که از ما سر بزند و یک احساسی پشت آن نباشد. ما بر پایه ی درک و تصوری که از خودمان و دنیای پیرامونمان داریم، یک نیاز یا انتظاری را احساس می کنیم و در مقابل دریافت یا عدم دریافت آن یک احساسی خواهیم داشت که این احساس پایه ی شکل گیری رفتار ما خواهد بود.
تمام رفتارهای ما را احساسات ما کنترل می کنند. حال اگر انسان احساس سالمی نداشته باشد، رفتار سالمی نیز نخواهد داشت. پایه گذاری احساس در سال های کودکی است یعنی 6سال اول. رشد عاطفی در شش سال اول کودکی صورت می گیرد. احساس یک پدیده ی واقعی است و جزو غرایز ما است. شبکه ی عصبی را توضیح دادیم، نتیجه ی چگونگی شکل گیری این شبکه ی عصبی، احساسات مختلف است.
احساسات از جنینی شکل می گیرند و نوزاد وقتی به دنیا می آید ساختار احساسی او کامل است در حالی که ساختار عقلی اصلاً کامل نیست و 18 سال طول می کشد تا این ساختار و نظام عقلی و فکری شکل بگیرد ولی نظام عاطفی و احساسی او کامل است. و آن قدر این سیستم در نوزاد کامل و قوی است که خطا نمی کند. نوزاد تمام احساسات مادر را درک می کند چه خوشایند و چه ناخوشایند، همه را درک می کند و خطا ندارد و واکنش نشان می دهد. خیلی وقت ها مادر اذعان می کند که: من نمی گذارم که فرزندم متوجه شود! خوب این مادر زحمت اضافی می کشد چون بچه خیلی زود و سریع متوجه می شود و اصلاً لازم نیست که شما کاری بکنید.
#احساس {قسمت1}
[مباحث کودک متعادل، استاد محمود سلطانی]
❤️ @maadar_khoob
نزدیك عملیات بود؛
میدانستم دختردار شده یك روز دیدم سرپاكت نامه از جیبش زده بیرون...
گفتم: این چیه؟
گفت: «عكس دخترمه»
گفتم: «بده ببینمش»
گفت: «خودم هنوز ندیدمش!!»
گفتم: چرا؟
گفت: الآن موقع عملیاته. می ترسم مهر پدر و فرزندی كار دستم بده، باشه بعد...
"شهید مهدی زینالدین"
🌹روز دختر بر تمام دختران شهدا مبارک باد🌹
❤️ @maadar_khoob
💕💕
در تقسیمبندی دورههای رشد انسان، سن ۲ تا ۱۲ سالگی را دورهی کودکی میگویند. که به دو قسمت تقسیم میشود:
👈 کودکی اولیه: ۲ تا ۶ سالگی
👈کودکی ثانویه: ۷ تا ۱۲ سالگی
یک نکته مهم:
دورهی قبل از آن یعنی تولد تا ۲ سالگی دورهای است که والدین باید نوزاد را از نظر ارضای تمام نیازهایش تأمین کنند.
بنابراین در این دوره خطری به نام لوس کردن، وجود ندارد. یعنی هر نیاز کودک بدون استثنا باید توسط والدین برآورده شود. در این دوره چیزی به نام تربیت، وجود ندارد.
تربیت یعنی، تفهیم این نکته به نوزاد که: "نگران نباش، من هستم".
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تست_هوش و دقت
خانه متعلق به کیست؟
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
#نشست_احساس در جامعه ی ما که بر پایه ی هنجارهای آن زندگی می کنیم، به دو بعد عقل و جسم اهمیت بیشتری
احساس آن بخش از وجود ما است که نمایشگر است و اعلام می کند. خود احساس اصالت ندارد یعنی این که ما می گوییم نیازهای عاطفی! ما اصلاً نیاز عاطفی نداریم بلکه عاطفه و احساس نمایشگر و نشان دهنده هستند درست مثل عقربه هایی که جلوی چشم راننده و یا خلبان قرار دارند و دقیق نشان می دهند که الآن کجای این سیستم چه اتفاقی در حال روی دادن است. اگر آمپر بنزین نشان می دهد که این ماشین بنزین دارد یا خیر، در این حالت خود آمپر که اصالت ندارد. تا حالا شنیده اید که بگیم ماشین را ببریم نیازهای آمپرش را برطرف کنیم؟! ماشین نیاز به سوخت دارد و این آمپر نشان میدهد که سوخت دارد یا ندارد. خود آمپر که نیاز به چیزی ندارد، در مورد احساسات هم همین طور است. احساسات وضعیت ما را نشان می دهند.
انسان دارای دو بعد روح و جسم است. آن بخشی که وضعیت جسمی ما را نشان می دهد را «حس» می گوییم و آن بخشی که وضعیت روحی را نشان می دهد «احساس» می گوییم. مشکلی که ما در زبان فارسی داریم این است که حس و احساس یکی تلقی می شوند در صورتی که در زبان انگلیسی این دو به خوبی تفکیک شده اند و به sense, feeling تعبیر می شوند. اگر دستمان ببُرد، درد می گیرد و حس درد به ما خبر می دهد که برای بدن مشکل پیش آمده؛ گرسنه شویم، حس گرسنگی به ما خبر می دهد که نیاز به غذا داریم. و در مورد خستگی و ..... در کل حس با غرایز ما و جسم ما ارتباط دارد.
وقتی پایمان را در آب خنک قرار می دهیم چه حسی داریم؟ حس خوبی داریم و این حس به ما میگه که پایت در جای خوبی قرار دارد ادامه بده؛ حالا اگر یخ کند چی؟ خبر میده که پایت را درآور. حس ها به بدن و غرایز ما برمی گردند و وضعیت و نیازهای بدن را اعلام می کنند. حس قابل توصیف است و ما می توانیم حس هایمان را منتقل کنیم چون در همه ی ما مشترک است؛ همه گرسنگی را می شناسیم. (ادامه دارد...)
#احساس {قسمت2}
[مباحث کودک متعادل]
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چالش جدید در بطری
فقط ی مامان میتونه اینکارو کنه 😁
#چالش_بازکردن_در_بطری
❤️ @maadar_khoob
💕💕
به خاطر داشته باشیم کودکان را به هیچ وجه کتک نزنیم؛
زیرا رفتارهای انتقام جویانه از آنها سر خواهد زد.
بهتر است با آنان مؤدبانه و با محبت صحبت کنیم.
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببينيد| رهبرانقلاب: فرزندی تربیت کنید که پس از مرگ برایتان طلب مغفرت کند
▪️شرح حديثی از امام صادق(ع)
❤️ @maadar_khoob