فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نوستالژی
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
⭕️ آموزش، یه مانعِ رشد جدی یکی از اصلیترین موانع رشد بچهها #آموزش هست. ماها اصرار داریم بچههامون
⭕️ فرق نیاز و خواسته چیه؟! (قبلا دربارهاش نوشتم، اینجا یه کوچولو میگم)
ببینید ما یک سری #نیاز_اصیل داریم و یک سری نیازهای کاذب یا همون خواستههامون! نیازهای اصیل اون چیزهایی هستن که اگه تأمین نشن #کیفیت_زندگی ما به شدت تحت تأثیر قرار میگیره و حتی ممکنه جونمون رو از دست بدیم، مثل خوراک، نوشاک، پوشاک، سرپناه، اکسیژن و ...! اما نیازهای کاذب اگه تأمین نشن، هیچ مشکلی در زندگی ما ایجاد نمیشه و فقط در مواقع حاد ممکنه فرد دچار آسیب بشه، مثل اینکه من همیشه آرزو داشته باشم موهام رو تا پشت کمرم بلند کنم، اما چون مامانم دوست نداره یا مثلاً توی یه سری جمعها نمیتونم برم این کار رو نکنم. خب طبیعیه که برآورده نکردن این موضوع تأثیر عمیق توی زندگی من نمیگذاره.
حالا چند تا نکته؛
1️⃣ نیازهای اصیل با تعریفی که کردیم تابع هوا و هوس نیستن، چون نبودشون باعث تعطیل شدن زندگی میشه یا دیگه زندگیمون اون کیفیت مطلوب رو نداره.
2️⃣ خواستههای ما باید با نیازهای واقعیمون تطبیق داشته باشه، یعنی در یه زندگی اصیل و آرمانی، نیازها و خواستهها منطبق هستن. یعنی من فقط چیزهایی رو میخوام که دارن یه نیاز اساسی رو از من تأمین میکنن. مثلا من میل به دانستن دارم و کتاب میخوام بخونم و این دقیقا یه نیاز اصیل هست چون همه میل به دانستن دارن.
3️⃣ هر چی به #کودکی نزدیکتر بشیم فاصله نیاز و خواسته از همدیگه بیشتر میشه. در اکثر اوقات نیاز و خواسته در دو سوی متعارض هستن که متأسفانه در اکثر موارد با بالا رفتن سن هم اینها همسو نمیشن! (یعنی مثلاً بچه سه ساله سرماخورده و وضع گلوش داغونه اما میخواد با زور و گریه بستنی بخوره 😭)
4️⃣ نیاز همه آدمها یه چیز نیست. جدا از اینکه هر سنی اقتصائات خودش رو داره، هر کسی هم با شأنیتِ متفاوت اجتماعی، نیازهای متفاوتی داره. اصلا برای همینه توی ازدواج میگن باید زندگیای که درست میکنی متناسب با شأن همسرت باشه. (البته طبیعی هست که در هر حالتی؛ تجمل یک نیاز کاذب هست و حرکت به سمت اون زندگی رو از اصالت میاندازه)
حالا برگردیم به سوال ابتدای بحث؛
ببینید بچهها ذاتاً اینطورین که اگه نیازهای اصلیشون به درستی تأمین بشه، به ندرت به سمت نیازهای کاذب حرکت میکنن. من این مثال رو بارها سر کلاسها زدم؛ بچهای که توی سوپرمارکت میگه اینو میخوام و بهش میگی الآن نه، اونم سوپرمارکتو میزاره رو سرش؛ قطعا نیازهاش به درستی تأمین نشده و به والدینش اعتماد نداره وگرنه بچه خیلی راحت این حرف رو میپذیره. پس نکته اول تأمین نیازهای بچهها از جمله نیازهای فیزیولوژیک، نیاز به محبت، احترام و خصوصا #بازی هست.
#تفکر_اقتصادی
#حمید_کثیری
❤️ @maadar_khoob
در مورد شغل و تحصیلات خود با فرزندتان صحبت کنید
حتی اگر امکان دارد یک روز او را به محل کارتان ببرید
تا ببیند چه کار می کنید هویت شغلی و تحصیلی شما،فرزندتان را هدفمندتر می کند
💕🍃 #تربیت_فرزند 🍃💕
❤️ @maadar_khoob
گوسفند مغرور (قسمت دوم).mp3
3.75M
#قصه_شب
گوسفند مغرور/قسمت دوم
❤️ @maadar_khoob
13.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 انیمیشن دیدنی #أمیر_الزمان
✅ پاسخی به سوالات کودکان و نوجوانان در مورد #امام_زمان(عج)
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸 🌸🍃🌸🍃 🌸 #تنبیه قسمت7 #استادسلطانی 💠 خشونت هایی که گفتیم ✔️ خشونت فیزیکی⬅️ مثل کتک،خشونت
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸🍃
🌸
#تنبیه قسمت8
#استادسلطانی
💠 ساختار ذهن کودک به خصوص زیر 6 سال این گونه است که خودش را مسبب می داند. بدانید کودک پدر و مادر را مقصر نمی شناسد. از نظر کودک پدر و مادر به خصوص مادر، مطلق هستند، اشتباه نمی کنند،خطا ندارند، قدرت مطلق هستند.
⬅️ شخصیت کودک این گونه شکل می گیرد که من بدم؛ من مستحق کتک خوردنم پس من باید مجازات بشم. به همین خاطر زود می بخشند و عبورمی کنند. همیشه خودشان را مقصر می دانند پس من بدم. به همین دلیل هر نوع خشونتی بچه ها را در موضع مجرم و کیفر می برد.
❤️ @maadar_khoob
💠 خلاصه چند پیام قبل تنبیه
✔️ تنبیه یعنی توجه دادن،آگاه کردن، برحذر کردن
✔️ کیفر با تنبیه فرق دارد. کیفر برای مجرم است و مجرم کسی است که
عاقل و بالغ باشد_نقشه قبلی داشته باشد و برای کسب سود شخصی به فردیاجامعه آسیب بزند
⬅️ این مجرم است وباید کیفر ببیند
درکیفر خشونت وجود دارد ولی درتنبیه نه
✅ مافرزندانمان را تنبیه نمیکنیم کیفر میدهیم. درحالی که آنها مجرم نیستند.
درتنبیه دعوا، خشونت، کتک وجود ندارد(خشونت در چهل قسمت بیان شد) از راهنمای مطالب مطالعه کنید
حتما قسمت 3تا8تنبیه رو بخونید
#تربیت_فرزند #رزق
✳️حجه الاسلام ناصری:
💠 عوامل موثر بر تربیت فرزند
🔻 يک خطوط قرمزي هست در سازه شخصيتي، اينها بايد مراعات بشود. حسين حسين گفتن درست. مکه رفتن درست. اما چه جوري؟
🔸 پول بايد حلال و طيب باشد، طاهر باشد. از روي مراقبه کسب شده باشد. همينطوري يک معامله فاسد و باطل انجام دادن، عوارضش بعد ميآيد.
🔹 مي پرسد چه کار کنم بچههايم فلان و فلان بشوند؟ رزقشان را مواظب باش. چه چيزي به خانه ميبري؟
🔸 ميخواهيم بچهدار شويم، چه دعايي شب زفاف بخوانيم تا بچهمان خوب شود؟ همين! دعا سر جايش محفوظ؛ اما از کجا و چگونه تأمين کردي؟ چگونه غذا آوردي به خانه؟ چگونه هزينه کردي؟ چگونه معامله و مديريت کردي؟ اينها مؤثر است.
🔸 خوب شدن يک فرزند به امور مختلفي مربوط است. به اينکه فقط يک تسبيحي به دست بگيريم که ميخواهيم بچهدار بشويم در عرض پنج دقيقه يک دعا خواندن! فقط اينها نيست. تمامش اين نيست.
🔻 رزق حلال، اول پدر، بعد مادر. مادر ايام حمل و باردارياش را چگونه سپري ميکند؟ نمازش را، عبادتش را، ايام رضاع و شيردهي را چه کار کردي؟ هر کدامش احکام [و وظایفی] دارد. بعد تربيت بچه...
🔸 درباره فرزند نوح، قرآن ميفرمايد: «يا نُوحُ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صالِحٍ؛ ای نوح او از خاندان تو نیست، او عملی ناصالح است.هود/ ۴۶» او شخص است ولي قرآن از او به «عمل» تعبير ميکند.
🔹 بعضي از مفسرين ميگويند: يعني «عَمِلَ عَمَلاً غيرَ صالِح؛ عمل ناصالح انجام داد.» ولي خير. انسان مساوي است با عمل.
ادامه دارد...
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
#تربیت_فرزند #رزق ✳️حجه الاسلام ناصری: 💠 عوامل موثر بر تربیت فرزند 🔻 يک خطوط قرمزي هست در سازه شخ
ادامه مطلب قبل...
#اعمال #نیت #الگو
🔻 در اين شخصيتِ انسانیِ نوشته شده، در اين سازه هندسیِ شخصيتیِ انسانِ تعبيه شده، که اگر يک بخشي و يک ضلعي از اين مثلث عمل باشد، ضلع دیگرش عامل است، چه کسي دارد اين کار را ميکند؟ يک ضلعش نيت است. با چه نيتي انجام ميدهد؟
🔸 حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام در رکوع انگشترشان را به سائل ميدهند. آيه نازل ميشود «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُونَ؛ ولی شما فقط خدا ورسولش و مؤمنانی [مانند علی بن ابی طالب] که همواره نماز به پا می دارند و در حال رکوع زکات می دهند. مائده/ ۵۵»
🔹 براي اين انگشتري که در رکوع دادند آيه نازل ميشود. يک نفر ديگر ميگويد: من چهل تا انگشتر در رکوع دادم که يک آيه نازل شود ولي نشد و نميشود. چون يک بخش کار «عمل» است، يک بخشش «عامل» است.
🔸 چه کسي؟ کدام شخصيت؟ چه کار کردي؟ چه هويتي از خودت تعريف کردي؟ شخصيتت را چگونه ساختي؟ يک ضلعش هم «نيت» است. اين امور است که راه رشد را براي ما باز ميگذارد.
🔹 و هر چه پيش برويم باز هم جاي رشد داريم و در این راه بهترين اسوههاي عملي، ظاهراً و باطناً براي شيعه هست. حتي در بين اصحاب. گزينههايي را که شيعه دارد، هيچ قابل خدشه نيست. سلمان، ابوذر، عمار ياسر.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
❤️ @maadar_khoob
✨🌸🍃🌼🌸🍃🌼🌸🍃🌼
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
🍃🌼
🌸
✨ پدر مدرسه ✨
آروم و بدون صدا روی اولین پله ورودی مدرسه نشسته بود. به حرکات سریع کودکانی خیره شد که یکی بعد از دیگری از مدرنترین اتومبیلها پیاده می شدند، از پدر و مادر خداحافظی میکردند و پلهها را دو تا یکی بالا میرفتند. نمیدانست کدام طرف را نگاه کند. خیلی وقت بود که به مدرسه رسیده بود. شاید 1 ساعت یا بیشتر.
بالاخره زنگ مدرسه به صدا درآمد. همه دانش آموزان با ذوق و شوق و کیفهایی که بیشباهت با چمدان نبود به سمت در ورودی کلاسها دویدند.
صدایی شنید: تو نمیخوای بری سر کلاس؟
پدر مدرسه بود. مردی مسن با صورتی از ته تراشیده و ژاکت بافتنی کرم رنگ. بیرمق از جایش بلند شد. بعد از 1 ساعت و خردهای نشستن زانوهایش جان ایستادن نداشت. کیف و قمقمه کوچکش را به دست گرفت و سلانه سلانه به سمت در ورودی کلاس رفت
.
.
شقایق یزدچی
❤️ @maadar_khoob