✌ یادگیری مهارت جدید در کودکان🌷
▪️ چرا یادگیری #مهارت_جدید، موجب افزایش #اعتمادبه_نفس در کودک میشود؟
.
1- کودک احساس باارزش بودن و مورد قبول واقع شدن میکند.😍
.
2- از اینکه انتظارات والدین را بهخوبی برآورده میکند، خوشحال است.👌
.
3- احساس خیلی خوبی در رابطه با خودش پیدا میکند؛ احساس خوب موفقیت در انجام هرکاری و مواجهه با هر چالشی.✌
.
▪️ عکسالعمل والدین در طول روند یادگیری مهارت جدید چگونه باشد؟
.
1- پرهیز از تعریف بیش از حد!👌
هیچ شکی نیست که تمجید و تشویق موجب سرعت گرفتن روند یادگیری و همچنین مشتاقتر شدن کودک میشود. ولی گاهی تشویق بیش از حد، نتیجهی معکوس دارد. بهعنوان مثال وقتی کودک کار خود را بهدرستی انجام نداده و حتی خودش هم نسبت به کاستیهای کار اطلاع دارد، بهجای تعریف و تمجید بیش از حد، به او بگویید: "میدانم که توانایی تو خیلی بیشتر از این است و دفعهی بعدی مطمئناً نتیجهی بهتری خواهی گرفت. من به بودن تو افتخار میکنم".
.
2- به جای تاکید بر نتیجه، بر تلاش وی تمرکز کنید.☺
هیچگاه ستایش و دوست داشتن کودک را منوط بر کسب نتیجه نکنید؛ در اینصورت کودک احساس میکند تا وقتی موفقیت نهایی را کسب نکند، از اعتبارش نزد شما کاسته میشود.
.
3- خودتان بهترین الگوی او باشید.😊
کودک رفتار شما را بهخوبی زیر نظر دارد و از رفتار شما میآموزد؛ وقتی شما در انجام کارهای خود دقت و تلاش داشته باشید، کودک نیز سعی میکند کارهای خود و مهارتهای مختلف را بهدرستی انجام دهد.
.
4- از کلمات منفی بهشدت پرهیز کنید!😕
مادامی که کودک مهارت جدید میآموزد، از بهکار بردن کلمات و جملاتی که حس خوبی به کودک نمیدهد، پرهیز کنید. مثلاً استفاده از عبارتهایی مثل "تو خیلی تنبلی" یا "بیدقت هستی" و ... این پیام منفی شما را به کودک منتقل و بر این اساس کودک نیز همانگونه عمل میکند.
.
❤️ @maadar_khoob
💕💕
وقتی درهنگام عصبانیت، خود را کنترل كنيد و فرزندتان را تنبيه نكنيد، پس از رسیدن به آرامش دیگر تمایلی به تنبیه بدنی یا کلامی ندارید .
تغییری که در تمایل خود شاهد هستید ، به این معناست که تنبیه بدنی باعث تخلیه والدین می شود نه تربیت فرزندان
راه های تاثیرگذار و بدون اثر منفی در فرزندپروری مثل محروم سازی ، سکوت هدفمند ، کاهش امتیاز ، خارج کردن کوتاه مدت کودک از مدار توجه و و ، را بیاموزید و تمرین کنید
❤️ @maadar_khoob
✨🌹✨
كسى از شما نبايد دخترش را شوهر بدهد تا اين كه نظر او را درباره خودش جويا شود؛ چرا كه او خواسته خودش را بهتر مى داند... و اگر رضايت نداد، نبايد او را به ازدواج [آن فرد] در آورد.
لا يُنكِح أحَدُكُمُ ابنَتَهُ حَتّى يَستَأمِرَها في نَفسِها ، فَهِيَ أعلَمُ بِنَفسِها ... وإن أبَت لَم يُزَوِّجها
[ #امام_علی علیه السلام ]
📚 دعائم الإسلام ج۲ ص ۲۱۸
❤️ @maadar_khoob
یک خطای تربیتی آن است که به خود و فرزندانمان القا کنیم که "دیگر دوره و زمانه تغییر کرده و بچه ها دیگر مثل سابق نیستند." با این نوع ایده ها به یکدیگر اجازه می دهیم که:
- کمتر به دنبال احترام متقابل باشیم،
- مسئولیت های کمتری طلب کنیم،
- بی اعتنایی به مردم، والدین، پدربزرگ و مادر بزرگ ها را توجیه کنیم،
- نسبت به تحصیل و علم آموزی دلسرد باشیم چون "در این دوره زمونه درس و سواد به درد نمی خورد!"
- فاصله بین نسلها را دامن بزنیم و تلاشی برای ارتباط سازنده و سالم نکنیم،
- نسبت به اصول اخلاقی، آداب و سنت های فرهنگی و بومی بی اعتنا باشیم.
❤️ @maadar_khoob
💕💕
کودکانی که از سن چهار سالگی توانایی نقاشی صورت و اندام انسان را به دست می آورند، با احتمال بالا تری نابغه های آینده می شوند!
این تحقیقات بر 15000نقاشی کشیده شده توسط کودکان 4 ساله در دانشگاه کینگز لندن انجام گرفت و نتایج حاکی از ارتباط مستقیم میان جزئیات تصاویر و آی کیو کودک بود.
همان طور که در این تصویر مشاهده می کنید، نقاشی آخر به دلیل جزئیات بیشتر از قبیل مو ها، بینی، دهان، انگشتان، لباس و همچنین مشخص بودن جنسیت فرد امتیاز بالا تری کسب کرده است. این چهار نقاشی، نمونه های حاصله از میان 15000 تصویر بررسی شده هستند.
دو تست هوشی که از این 15000 کودک در چهار سالگی و سپس در چهارده سالگی گرفته شد، ارتباط نسبی میان نمرات نقاشی ها با نبوغ فرد را بیش از پیش آشکار کرد. می توان گفت کودکانی که جزئیات بیشتری در نقاشیهای خود به کار می برند، از توجه بالا تری نسبت به اطراف خود برخوردار هستند.
نبوغ آمیزه ای از هر دو عامل ژنتیک و محیط است و برای به حداکثر رساندن آن باید شرایط مساعد محیطی را برای کودک خود فراهم آورید. با او بیش از پیش حرف بزنید و درباره محیط و جزئیات با او صحبت کنید.
❤️ @maadar_khoob