وزیر ارتباطات با انتشار این نمودار نوشت:
🔹تا امروز حدود ۱/۵ میلیون کودک و نوجوان به زیست بوم کودک و اینترنت پیوستهاند.
🔹تا شرایط مناسب فاصله داریم.بپذیریم شبکههای اجتماعی به دلایل بسیاری مناسب برای کودکان نیستند و زیست بوم خاص خود را طلب میکنند.
🔹آماری ازدنبال کنندگان اینستاگرام را ببینید،والدین نیازمند آگاهی بیشترند.
🔸طبق نمودار، ۴٩% درصد دنبال کنندگان اینستاگرام ٢۵ تا ٣۴ سال سن دارند و ٢۴% آنها ١٨ تا ٢۴ ساله هستند.
❤️ @maadar_khoob
🍃چرا سنین زیر سه سال این قدر مهم است؟ زیر سه سال را ما نوزادي و نوپایی می گوییم و کودکی را بعد از سه سالگی می دانیم که دوران نوزادي و حتی جنینی و حتی قبل از آن در رویکرد کودك متعادل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
🍂چون انسان از جمله پستاندارانی است که نوزادش بخشی از تکاملش را خارج از رحم مادر می گذراند. به همین دلیل شرایط رشد او بسیار مهم است. و والدین به خصوص مادر باید مراحل رشد کودك را بشناسد و بداند که در هر مرحله با فرزند خود چه کار باید کند. نوزادي، نوپایی، کودکی، نونهالی و نوجوانی همگی مراحل رشد انسان هستند که ما به جاي این که از آن ها بترسیم باید با آن ها آشنا شویم.
#رفتارباکودک {قسمت1}
[استادسلطانی]
❤️ @maadar_khoob
💕💕
در گذشته، پدر و مادرهای ما،چارچوبها و اصول و قواعدی را که برای رشد و پیشرفت و موفقیت از پدرها و مادرهایشان آموخته بودند، به ما منتقل میکردند.
دنیا هم آنقدر تغییر نمیکرد. لااقل بخشی از حرفها و شیوهی نگرش آنها قابل استفاده بود.
اما نسل امروز، در دانشگاه خود رشتههای تحصیلی زیادی را میبیند که در زمان بازنشستگیاش وجود نخواهد داشت.
در دانشگاه کتابهای درسی زیادی را میبیند که حتی اگر به تازگی منتشر شده باشند، باز هم از آنچه در جامعه میگذرد فرسنگها عقب هستند.
پس به نظر میرسد که ما، بیش از اینکه بخواهیم از تجربههای دیگران و حاصل تفکرات دیگران استفاده کنیم،
لازم است شیوهی درست تجربه کردن و شیوهی صحیح "فکر کردن" را بیاموزیم.
❤️ @maadar_khoob
مامان ها معمولا بیشتر با دخترانشان صحبت می کنند.
در نتیجه، به طورکلی پسرها دیرتر صحبت کردن را یاد می گیرند و قدرت کلامی پایین تری از دخترها دارند.
آنها دوست دارند که احساسات را در دل خود نگه دارند.
درمواقع ناراحتی، دختر بچه ها گریه می کنند و پسرها دعوا و کتک کاری را انتخاب می کنند.
باید او را از سنین خیلی پایین تشویق کرد که درمورد هیجانات درونی صحبت کند، از سکوت و خاموشی بیرون بیاید و عکس العملش را با سخن گفتن نشان دهد.
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
💠 عدالت بین فرزندان
💠 والدین باید بکوشند تا با فرزندان خود، عادلانه رفتار کنند. اگر یکی از فرزندان خود را بنا به علتی، بیشتر از دیگران دوست داریم، این علاقه خود را نباید نزد آنها آشکار سازیم.
. 👈فرزندان در برابر این مسئله، بسیار حساس و دقیق هستند و تحمل آن برای آنها بسیار دشوار است. گاهی پاره ای از اختلالات رفتاری در کودکان و نوجوانان، ناشی از این است که احساس می کنند پدر و مادر، میان آنها و دیگران #تبعیض قائل می شوند و این امر به عقده روحی در آنها تبدیل می شود و پس از چندی، به شکل های گوناگون از جمله سرکشی، ستیزه جویی و اضطراب، بروز می کند. گاهی نیز این افراد به افسردگی روحی دچار می شوند و موفقیت های درسی آنان نیز کاهش می یابد. برخی نوجوانان سبب انحرافات اخلاقی خود را اضطراب ناشی از همین مسئله ذکر کرده اند.
#شهید_مرتضی_مطهری درباره آثار #منفی تبعیض و بی عدالتی درحق فرزندان می نویسد:
وقتی والدین میان فرزندان غذا و میوه و شیرینی تقسیم می کنند، فکر و قضاوت بچه ها و تأثراتی که در این گونه موارد پیدا می کنند، با فکر و قضاوت پدر و مادر و نوع تأثری که به آنها دست می دهد، فرق دارد. آن احساسی که بچه ها از یکدیگر دارند، این است که هر کدام از آنها اگر ببیند سهم او از میوه یا غذا یا شیرینی یا لباس، از سهم دیگری کمتر است، ناراحت می شود، قهر می کند، گریه می کند و چون احساس مظلومیت و محرومیت می کند، درصدد انتقام برمی آید.
. 👈 بنابراین، لازم است پدران و مادرانی که به سعادت فرزندانشان علاقه مند هستند و میل دارند بچه هایشان از کودکی #روحیه_سالم داشته باشند، از اول، هیچ گونه تبعیضی میان آنها قائل نشوند. تبعیض، بذر اختلاف کاشتن است؛ بذر حسادت کاشتن و بذر انتقام کاشتن است. #تبعیض سبب می شود هم روح آن بچه محروم، فشرده و آزرده و ناراحت بشود و هم آن بچه عزیز کرده، متکی به غیر، ضعیف النفس، زودرنج، لوس و نُنر بار بیاید.
❤️ @maadar_khoob
🚫 به جای کودکتان جواب ندهید.
⚫️ گاهی اتفاق می افتد کسی از فرزند شما سوالی می پرسد، ولی قادر نیست سوال طرف مقابل را به خوبی پاسخ دهد.
ممکن است در این شرایط حتی دستش را جلوی صورتش بگیرد یا خود را پشت سر شما قایم کند.
🌟در این مواقع لازم نیست شما به جای او پاسخ سوال را دهید یا حتی به جای او به خاطر پاسخ ندادنش معذرت خواهی کنید. فقط کافی است موضوع بحث را سریعا عوض کرده و او را از حالت فشار و تنش ایجاد شده خارج نمایید.
🌟یادمان باشد هر کجا که می نشینیم از نگرانی خود در رابطه با کم رویی و خجالتی بودن فرزندمان سخن نگوییم. بازگو کردن این مسئله به طور مداوم، این ذهنیت را برای فرزندمان ایجاد می کند که مشکل او بسیار مهلک و لاینحل است، و از طرفی او را به خاطر عدم روابط اجتماعی صحیح اش نیز مورد مواخذه قرار ندهید.
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
به کارگیری نکات و توصیه های زیر توان فرزندتان را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات افزایش مید
✅در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید.بررسی های دانشمندان نشان می دهد که غذاهای نشاسته ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تاثیر در بهبود کیفیت خواب، در شب امتحان مفید هستند.صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم مرغ، نان سنگک یا بربری با عسل یا پنیر استفاده شود.کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمی توانند صبحانه ی مفصلی بخورند، توصیه می کنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.
✅بعضی از دانش آموزان به دلیل اضطراب زیاد، امتحانات خود را خراب می کنند، بنابراین بهتر است برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده کنند. بعضی از سبزی ها از قبیل ریحان، نعنا، کاهو و سیب در کاهش اضطراب بسیار مفید هستند.خوردن نان و پنیر و گردو یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک می کند تا در طول امتحان آرام باشید. همچنین خوردن عسل و نوشیدنی های حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار موثر است.خوردن جگر، گوشت و ماهی، کمک زیادی در کاهش اضطراب می کند، زیرا کم خونی نیز یکی از دلایل کاهش یادگیری و تمرکز است.مصرف سبزی و میوه های تازه توصیه می شود.در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش بپرهیزید و خوردن روزانه شیر و همچنین ماست شیرین را فراموش نکنید.در ایام امتحان، بیشتر مواظب سلامت خود باشید تا در معرض سرماخوردگی، گرمازدگی، مسمومیتهای غذایی و سوء هاضمه قرار نگیرید و از خوردن غذا در بیرون از خانه جدا خودداری کنید.غذا را خوب بجوید و به آرامی میل کنید.
✅در طول روز آب کافی بیاشامید، اما دقت داشته باشید که آشامیدن آب و نوشیدنی های دیگر در وسط غذا سبب اختلال در هضم و ایجاد نفخ می شود.از مصرف زیاد شیرینی جات و تنقلات خودداری کنید. این خوراکی ها ممکن است در نگاه اول انرژی زا به نظر برسند، اما باید توجه داشت که این قابلیت در آن ها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما دست خواهد داد.بر خلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن به انرژی را افزایش نمی دهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی شیرین و چرب در طول دوران امتحان، نه تنها مفید نیست، بلکه سبب چاقی می شود.صبحانه غذای اصلی است، ناهار و شام را کمی مختصرتر بخورید، اما صبحانه را کامل میل کنید.مصرف روزانه یک لیوان شیر، برای ایجاد آرامش در طول دوران امتحان موثر است.خوردن آجیل از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم است، به یادگیری کمک می کند، زیرا کمبود آن یکی از علل کاهش یادگیری است.
✅ماست و دوغ ترش، خواب آور است، اما خوردن ماست شیرین مفید است.از خوردن قهوه و چای پُررنگ، خودداری کنید، ولی چای کم رنگ مفید است.تغذیه متعادل و متنوع شامل نان و غلات، انواع سبزی، لبنیات، گوشت ها و میوهها سبب کاهش استرس در زمان امتحان می شود.اگر احساس خستگی می کنید، کمی استراحت کنید. انسان در موقع خستگی احتیاج به استراحت دارد نه محرک، بنابراین مصرف قهوه به منظور بیدار ماندن توصیه نمی شود.
❤️ @maadar_khoob
#تربیت_فرزند
کودک #خجالتی
➖ خصوصیات یا ویژگیهای شخصیتی:
1. کودک خجالتی غالبا با صدای آرام سخن گفته ویا اکثراوقات آرام وساکت می نشیند.
2. ظاهرا درمقابل مشکلات عقب نشینی کرده وازمقابله با آنها به طورجدی پرهیز می کند ودرواقع ازانجام کارهایی که احتمال دردسردرآن وجود دارد به شدت گریزان است.
3. صحبت کردن برایش مشکل است واصولادوستان کمی نیزدارد وسعی می کند که ازتماس با مردم اجتناب کرده، بخصوص ازروبه روشدن با بزرگترها هراسان است.
4. زیاد عرق می کند، خصوصا اگرمجبورشود درجمع یا مجلسی حاضرشود وهمیشه سعی می کند که مورد توجه وحمایت دیگران باشد وبه ندرت برای اثبات عقیده اش پافشاری می کند.
5 . به لحاظ آناتومی بدن ( وضعیت فیزیکی ) جسمی ضعیف وعقب افتاده ترازهم سن وسالهایش دارد.
6. این کودک درمحیط آموزشگاهی معمولاسعی می کند در” ته "کلاس بنشیند.
🌸➖ چراکودک خجالتی می شود؟
کمال طلبی وفزون خواهی والدین ویا مقایسه کودک با سایردوستانش ازجانب والدین وسایرنزدیکان بدون درنظرگرفتن تفاوت های فردی وهمچنین انتقاد زیاد و بیش ازحد ازرفتارهای کودک ودرمقابل رد تقاضاهای کودک با لحن تند وخشن درمحیط آموزشگاه وخانواده وبه طوراحتمال وجود فرد”خجول” درخانواده جملگی ازعوامل گرایش کودک به کمرویی می باشند.
✔️ نحوه اصلاح وتغییررفتار
سعی کنید کودک را مورد توجه قراردهید وبا اودرزمینه رفتارش سخن بگویید وچنانچه داوطلب انجام کاری بود اجازه انجام کارمورد نظرش را به اوبدهید یا به عبارتی دیگربرخی ازکارهای روزمره خانواده را به اوتکلیف کنید. البته سعی کنید مشارکت اودرانجام کارها خود خواسته باشد والزام کودک به انجام کارتا حد امکان خودداری کنید وبعدازهرموفقیتی اورا تشویق کنید وفراموش نکنید که اینگونه کودکان به کندی” بهبود” می یابند وبه تدریج رشد می کنند، درصورتی که شما صبروحوصله به خرج دهید یعنی اجازه بدهید تا کودک بداند که درهرموقعیتی چه رفتاری داشته باشد
➖ کودک ترسو
خصوصیات یا ویژگیهای شخصیتی:
1. بعضی اوقات به طورناگهانی هراسان ومایوس شده وغالبا مضطرب ونگران است.
2 .آرام وساکت است وهیچگاه ریسک نمی کند.
3 .برای انجام کارثباتی نشان نمی دهد.
4. به مسائل اخلاقی توجه زیادی دارد.
5. کودک ازاحتمال وقوع مرگ یا آسیب به دیگران هراس دارد.
➖ چرا کودک ترسو می شود؟
وجود والدین ترسویا حضورفردی ترسودرخانواده ویا احتیاط ومحافظه کاری بیش ازحد والدین یکی ازعلل گرایش کودک بدین رفتارمحسوب می شود. سرگذشت های غم انگیزدرزندگی کودک نیزدراین زمینه بی تاثیرنبوده به علاوه تنبیه کودک درمنزل آن هم با شدت زیاد وتهدید اوازجانب دوستان وهمبازی هاوترس و وحشت ازمدرسه نیزاین معضل رفتاری را درکودک رشد وارتقا می بخشد، مضافا اینکه عدم رشد کافی به لحاظ عاطفی نیزمزید برعلت خواهد بود.
✔️ نحوه اصلاح وتغییررفتار
کودک با ویژگی” ترسویی” نیازمند توجه بی ریا وصمیمانه ومعطوف به خود است، اوعاشق انجام کارکم خطربوده، بنابراین نباید فرصت انجام آنها را ازاوبگیرید، به کودک بقبولانید که بسیاری ازترس ها خیالی هستند وبه طورحتم بهبود می یابند، اورا تشویق به نوشتن مطلبی (انشا) درباره ترس هایش کنید و هنگامیکه کودک احساس ترس می کند باید مورد حمایت شما واقع شود .ذکراین نکته ضروریست که وظایف محوله به کودک به طورقطع باید درحد توانایی او باشد ویا به عبارتی کودک به آسانی ازعهده انجام آن به نحواحسن برآید تا بدین وسیله شاهد افزایش اعتماد به نفس درکودک باشیم. چنانچه توصیه های فوق در فرایند رفتاری کودک شما موثرواقع نشد، دریک فرصت معین به مرکزمشاوره وروان شناختی مراجعه کنید.
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تست_هوش و دقت
مخصوص نوجوانها
❤️ @maadar_khoob
💕💕
گوش چپ
گوش عشق❤️
گوش چپ به دلیل اینکه اطلاعات را به نیمکره راست مغز ارسال میکند گوش عشق نامیده میشود.
بنابراین عبارات احساسی را برای درک بهتر باید در گوش چپ کودک نجوا کرد، این عمل در بلند مدت میتواند در احساسات کودکتان تاثیری شگرف بگذارد. کودکان به ویژه در سنین اولیه زندگی مستعد یادگیری از طریق والدین و قدرت الگوپذیری بسیار بالایی دارند.
❤️ @maadar_khoob
💕💕
جمله اشتباه:
« امروز بابا نیست و می توانی تلویزیون نگاه کنی!»
با این روش فرزند شما می آموزد آنچه از یک والد نمی تواند طلب کند،
در غیاب او از دیگری بخواهد .
همیشه با همسر خود توافق نظر داشته باشید و در اجرای قوانینی که تعیین می کنید، جدی باشید.
اکثر مواقع شیوه گفتاری ما باعث بوجود آمدن دوگانگی در کودک میشود...
🆔 @Takrarnews
👈👈 غریزه ی #بازی در کودکان
یکی از غریزه هایی که خداوند حکیم در وجود کودکان قرار داده، علاقه به بازی می باشد.او می دود، جست وخیز می کند و گاهی نیز با اسباب بازی هایش سرگرم می شود و از جابجا کردن آنها لذت می برد.اگر چه این حرکتها درآغاز بیهوده می نماید، ولی باعث تکامل جسم و جان کودک است و بر اثر آن #جسم کودک محکم می شود و قدرت ا#ندیشه و #ابتکار در او افزایش می یابد و نیروهای درونی او را آشکار می سازد. شاید یکی از دلایل توجه به بازی کودکان در روایات اسلامی به آن اشاره شده است همین بوده باشد.
بازی کردن #کودک، تمرین یک نوع #استقلال اراده و زنده کردن نیروی #خلاقیت و ابتکار است، زیرا هنگامی که کودک مثلا مشغول #بنائی کردن با وسایل بازی خود است، تمام دستگاه فکر او مانند یک مهندس ساختمان کار می کند و از موفقیت های خود #لذت می برد و هنگامی که در وسط کار به مانعی بر می خورد به فکر چاره می افتد که در نتیجه همه ی این کارها به رشد و ساختن #شخصیت وی تأثیر فراوان می گذارد.
.
❤️ @maadar_khoob
#یادداشتهای زندگی
"احترام به همسر"
🍃 فرزند آیتالله فاطمینیا نقل میکند: روزی با پدر میخواستيم برويم به یک مجلس مهم؛ وقتی آمدند بيرون خانه، ديدم بدون عبا هستند.....!
گفتم عبايتان کجاست؟ گفتند مادرتان خوابيده و عبا را رويشان کشیدهام؛ گفتم بدون عبا رفتن آبرو ريزی است....
جواب دادند: اگر آبروی من در گروی اين عباست و اين عبا هم به بهای از خواب پريدن مادرتان است؛ نه آن عبا را میخواهم نه آن آبرو را......!
💢 در خانهای که آدمها یکدیگر را دوست ندارند؛ بچهها نمیتوانند بزرگ شوند. شاید قد بکشند؛ اما بال و پر نخواهند گرفت.....!
❤️ @maadar_khoob