فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬وقتی تبلت و موبایل نبود مادر با اینجور بازی ها بچه ها رو سرگرم میکرد.
❤️سینی استیل و شاخه های درخت کاج و آواز دلنشین مادر❤️😍
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آموزش_قرآن
قراءت #سوره_همزه با صدای #استاد_منشاوی و تکرار کودک
💠 منبع: @quran_for_kids
❤️ @maadar_khoob
✳️ انواع بازی برای کودکان خجالتی
این بازیها را میتوانید با توجه به سن و توانمندیهای کودکان در فرصتهایی که تمایل به بازی کردن دارند، انجام دهید.بازیهایی برای کاهش هراس اجتماعی و رفع خجالت و کمرویی کودکان.
۱ - مسابقه گویندگی
۲ - بازی «مصاحبه تلویزیونی»
۳ - بازی «نقل خاطره، داستان، شعر، معما و لطیفه»
۴ - بازی «چه کسی میتواند دیگران را بخنداند»
۵ - بازی «کامل کردن یک داستان»
۶ - بازی «کامل کردن یک شعر»
۷ - بازی «تکمیل جملات»
۸ - بازی «پاسخ به پرسشها»
۹ - بازی «داستان سازی با تصاویر»
۱۰ - بازی «معلم بودن».
این بازی با توجه به هدفهای آن میتواند به شکلهای مختلف اجرا شود ازجمله شیوه برخورد با بچههای تنبل و درس نخوان، روشهای تشویق، روشهای تنبیه، مشخصات یک معلم خوب، اخلاق و رفتار کلاسی و مواردی از این قبیل که همه به شکل نمایشی قابل اجراست.
❤️ @maadar_khoob
🔻از خودمون شروع کنیم🔻
اولین و مهمترین نکته اینه که خود ما، به عنوان مادر و پدر، نگرانی رو از خودمون دور کنیم. چون اگر ما استرس داشته باشیم، این نگرانی در رفتار و گفتارمون به طور ناخواسته به بچه منتقل میشه؛ حتی اگر تلاش کنیم استرسمون رو پنهان کنیم. لحن بیان، تُن صدا، حالات چهرهش، حتی کلماتی که استفاده میکنیم، اون نگرانی رو برملا میکنه.
1️⃣اولین قدم برای رفع نگرانیها اینه که یه کم فکر کنین و چیزهایی که باعث نگرانیتون میشه رو یکییکی بنویسین. هر چقدر بتونین خودتون رو بهتر درک کنین، دلیلهای واقعیتری رو مینویسین.
2️⃣حالا یکییکی بهشون فکر کنید و ببینید چطور میتونید اون نگرانی رو رفع کنید. مثلا اگر راجع به فضای مهد یا مدرسه نگرانید، برید و از نزدیک کاملا اون فضا رو بررسی کنید و با مسئولین مدرسه درباره نگرانیهاتون صحبت کنید.
اگر بابت معلم یا مربی نگرانید، نحوه تدریسش یا نوع برخوردش با بچهها شما رو نگران کرده، در مورد اون معلم یا مربی بیشتر پرسوجو کنید. میتونید با هماهنگی مدیر مدرسه قبل از شروع سال تحصیلی با اون معلم دیدار کنید و باهاش گفتوگو کنید.
❗️اگر فرزندتون محدودیت خاصی داره که نیازه مراقبت خاصی ازش بشه (مثل محدودیتهای فیزیکی، اوتیسم یا...) حتما در موردش با اولیای مدرسه صحبت کنید.
3️⃣ولی اگر مثلا نگرانید که کودک سه سالهتون توی مهد از طرف بچههای دیگه مورد آزار قرار بگیره، هلش بدن یا زمین بخوره؛ یادتون باشه که خیلی از این تنشهای کوچیک بین بچهها، بخشی از فرایند رشدشونه. به فرزندتون اجازه بدین تجربهش کنه.
درباره خطرات بزرگتر، اگر قبلا در مورد مهد و مدرسه فرزندتون تحقیق کافی کردین و از ایمنی فضا و دلسوزی مسئولینش اطمینان پیدا کردید، دیگه بقیهش رو بسپارین به خدا.
💢همه ماها زمانی بچه بودیم و همهمون این مسیر رو طی کردیم. بچه در محیطهای جدید و تجربههای جدید رشد میکنه. اگه احتیاطهای لازم رو داشتین، دیگه بقیهش رو با شادی و امیدواری طی کنید و مدام به خودتون یادآوری کنین که فرزند دلبندتون داره وارد شرایط جدیدی میشه که مقدمه پیشرفت و آینده درخشان اونه.
⏪پس این چند روز، آگاهانه منشأ نگرانیهاتون رو پیدا کنید، اونهایی که قابل برطرف کردن هستند رو رفع کنید، اونهایی که با خلوت کردن با خودتون یا دوستان باتجربهترتون قابل حل هست رو، با گفتوگو حل کنید و مهرماه رو با آرامش شروع کنید.
#کلاس_اولی_ها
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
راستش من میخواستم در مورد شش تا مانع رشدی که گفتم مطلب بنویسم اما کامنتهای پست قبلی بنده رو مُجاب
⭕️ تا حالا فکر کردید مادر حضرت موسی (ع) چطور بچهاش رو در رود نیل گذاشت؟!
شازده کوچولو بعد از انجیل پرفروشترین کتاب تاریخ در قرن بیست هست و بیشتر از بیست تا ترجمه فارسی از اون وجود داره. یکی از مهمترین وجوه داستان اینه که آدم بزرگا یاد بگیرن از دریچهی چشم بچهها دنیا رو نگاه کنن و نه از دریچهی چشم خودشون 🤔
هر چقدر توی این موضوع موفقتر عمل کنیم، مسیرمون در ارتباط موثر با کودک هموارتر هست و به رشدشون داریم کمک میکنیم. مثلاً با بچه میریم پارک و غریزهی اون با تمام وجود اومده وسط و بچه میخواد که کفشهاش رو در بیاره و وسط چمنها بدو بدو کنه اما ما چون فکر میکنیم ممکنه چیزی توی پاهاش بره نمیگذاریم!
خُب هم دغدغهی ما درسته و هم نیاز کودک! اینجا باید چی کار کنیم؟
بهترین راه اینه که بین این دو تا جمع به وجود بیاد یعنی هم کودک به نیازش برسه و هم منِ مادر دغدغهی آسیبی که دارم برطرف بشه! مثلاً توی اینجا میتونیم یه محدوده رو خوب وارسی کنیم، بعد برای کودک با نخ مشخص کنیم که بین اونها راحت بازی کنه.
توی #پست_قبلی سوالهایی که پرسیدم اکثراً حول این محورهایی میگشت که آسیب جدی به همراه نداشت. اکثراً آسیبهای جسمی ساده یا کشمکشهای روانی و درونی ساده مثل قهر و آشتیهای کوتاه بودند! خیلیها اومدن و گفتن ما ترسمون از این چیزها نیست، از آسیبهای جدیتر هست! 🧐 پس چند تا نکته؛
۱. اگر از این چیزها نمیترسیم پس با فراق بال بگذاریم کودک زمین خوردن، بازی با حیوانات و امثالهم رو تجربه کنه.
۲. باور کنیم اینکه کودک چند دقیقه با خودش خلوت کنه، ناراحت و غمگین باشه، براش بد نیست البته حق نداریم از عمد چنین شرایطی رو برای کودک ایجاد کنیم.
۳. اگر از آسیب جدی میترسیم، مگر این چیزها چقدر تحت کنترل ما هست؟! مگه میشه مثل کِش به شلوار بچه وصل بود و همه جا از اون محافظت کرد؟! اصلاً چند درصد افراد آسیب جدی میبینن؟!!
👈 امروزه رسانه، تمام قد جلوی خانوادهها ایستاده و کارش ترسوندن ماها شده! از بین هر چند ده هزار کودک، یکی آسیب میبینه و ما باقی بچهها رو از حرکت، هیجان، تجربه، لمس و رشد محروم میکنیم که مبادا آسیب ببینن!
👈 من که هر وقت به بچه خودم نگاه میکنم میبینم من و مامانش تقریباً هیچ نقشی در محافظت از اون نداریم و نداشتیم! ولو اینکه بقیه جور دیگهای فکر بکنن!
👈 راستی تا حالا فکر نکردید که یه کس دیگهای داره از بچهتون محافظت میکنه؟! داستان حضرت موسی که مادرش اون رو به آب انداخت رو چند بار تا حالا مادرانه خوندید؟!
👈 اصلاً دعا و توسل چقدر توی تربیت ماها نقش داره؟!
✅ من فکر میکنم ما در عین مراقبت، وظیفهمون ایجاد فضای رشد برای کودک هست و این رشد جز با تجربه مستقیم به دست نمیاد! توی سنین پایین آزادی کودک رکن اساسی برای رشدش هست و اگه جلوش رو بگیریم، جلوی رشدش رو گرفتیم. خواهشاً بگذاریم بچههامون با تجربههاشون بزرگ بشن نه با اون چیزی که ما داریم بهشون میگیم چون لزوماً فهم ما درست نبوده!
#سقراط_حکیم ۲۶۰۰ سال قبل همین حرف رو به نحوی دیگری گفته! سقراط میگفت «من کل فلسفه رو مبتنی بر دو اصل میدونم. یکی اینکه خودت رو بشناس و دیگری اینکه زندگی نیازموده ارزش زیستن ندارد!» و این یعنی اینکه بگذاریم هر انسانی زندگی رو خودش آزمایش و تجربه کنه و هیچ معلمی هم براش بالاتر از این نخواهد بود.
فکرم نکنید اگر بچه خودش تجربه کنه و شکست بخوره این ناراحتی و غم براش بد هست! البته شکستهای مداوم برای کودک چیز خوبی نیست اما به قول پروفسور جینات رشد کودک من هیچ وقت موهبت غم رو از کودک نمیگیرم چون جلوی رشدش رو میگیرم! حالا این یعنی چی، در موردش صحبت میکنیم ....
🌹ممنون که برای دیگران هم میفرستید🌹
-----------
پینوشت ۱. اینجا حرف خیلی زیاد هست ولی به همین مقدار فعلا بسه چون فضای مجازی بیش از این ظرفیت انتقال این پیام رو نداره یا من بلد نیستم تو اینجا بیشتر از این جلو برم.
پینوشت ۲. در مورد حدود و ثغورِ آزادی دادن به بچهها بعداً حتماً صحبت میکنم اما در کل بدونید آزادی یکی از مهمترین عوامل رشد کودک هست. کودک باید قدرت انتخاب داشته باشه وگرنه انگیزههای درونی لازم برای رشد رو از دست میده.
#حمید_کثیری
#بهترین_مامان
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بزودی در سراسر کشور 😂
❤️ @maadar_khoob
✳️مرد آهسته در گوش فرزند تازه به بلوغ رسیده اش برای پند چنین نجوا کرد:
" پسرم در زندگی هرگز دزدی نکن"
پسر متعجب و مبهوت به پدر نگاه کرد بدین معنا که او هرگز دست کج نداشته..
پدر به نگاه متعجب فرزند لبخندی زدو ادامه داد:
در زندگی دروغ نگو چرا که اگر گفتی صداقت را دزدیده ای،
خیانت نکن که اگر کردی عشق را دزدیده ای،
خشونت نکن اگر کردی محبت رادزدیده ای،
ناحق نگو اگر گفتی حق را دزدیده ای،
بی حیایی نکن اگر کردی شرافت را دزدیده ای...
پس در زندگی فقط دزدی نکن !!
❤️ @maadar_khoob
ماموریت سختِ دارو دادن به بچهها!
روشهای اشتباهی که همچنان تکرار میشوند!
یک روش بسیار اشتباه که بعضی مادران آن را برای شیرخوارها و کودکان به کار میگیرند این است که در زمان دارو خوردن بینی بچهها را میگیرند تا آنها مجبور شوند دارو را قورت بدهند. متاسفانه این کار ممکن است باعث آسپیره شده و وارد ریه بچه شود. بهتر است برای نوزادانی که قورت دادن و بلعیدن را بلد نیستند استفاده از شیشه داروخوری بهترین راه است. چون شیرخوارانی که قورت دادن و بلعیدن بلد نیستند با این وسیله میتوانند مانند شیر دارو را بمکند.
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
⭕️ تا حالا فکر کردید مادر حضرت موسی (ع) چطور بچهاش رو در رود نیل گذاشت؟! شازده کوچولو بعد از انجیل
خب، همه آمادهی یه هفته جوندار هستن و منم نمیخوام طول و تفصیل بدم، دو تا موضوع و تمام! (از پست بعدی میخوام برم سراغ موانع رشد)
1️⃣ وقتی بزرگترها مثل مامانبزرگ، بابابزرگ و ... دخالت میکنن و نمیگذارن کارمون رو بکنیم، چی کار کنیم؟!
◀️ خب تکلیف معلومه، نمیشه با هیچ کسی دعوا کرد و نمیشه به کس گفت برای بچه من دایه مهربانتر از مادر شدی! اما رعایت یک سری اصول مسیر رو هموار میکنه، از جمله موارد زیر:
الف. هیچ کس به اندازه والدین در تربیت موثر نیستند و نگران این نباشید که شما یه کار میکنید و بقیه یه کار دیگه. بچهها نهایتاً از شما متأثر میشن مگر در موارد خاص که بچه دیگران رو بیشتر از والدینش ببینه!
ب. وقتی دیگران دخالت میکنن ازشون محترمانه، در خلوت و نه در حضور جمع بخواید که تربیت کودکتون رو به شما بسپرن و خواهشاً توی این موضوع باهاتون راه بیان! طبق تجربه راه میان 😉
ج. اگر اون فرد از خانواده همسر هست طبیعتاً باید از همسرتون بخواید این کار رو بکنه اما یادتون باشه به همسرتون فشار نیارید چون در اکثر موارد این موضوعات حاد نیست و روی رفتار کلی کودک اثر نمیگذاره! و شاید همسرتون هم خجالتی باشه، نتونه صحبت کنه 😂
د. وقتی کسی به شما بیاحترامی میکنه و چارچوبهاتون رو رعایت نمیکنه دلیلی نداره بهش بیاحترامی کنید اما حداقل میتونید با مدیریت بیشتر و در بازههای بلندتر ببینیدشون! یعنی نامحسوس کمتر برید اونجا ...
ه. هر چقدر به والدینمون احترام بیشتری بگذاریم ضرر نکردیم و طبیعی هست هم کودکمون میبینه و یاد میگیره و هم امکان اینکه والدینمون حرفمون رو راحتتر بپذیرند بیشتر میشه!
و. بسه دیگه! (از نقش آقا معلم بیام بیرون) 😉😉
2️⃣ وقتی به بچه آزادی میدیم دیگه ول نمیکنه و هر جا میریم آشوب میکنه! اون موقع چی کار کنیم؟!
◀️ از بچهها که هیچ، از آدم بزرگش هم اگر چیزی رو میخوایم بگیریم باید جایگزین بهش بدیم! یعنی اینقدر بچهها باید به ما اعتماد کنن که بدونن بعد از هر نه که بهشون میگیم، سه تا آرهی خوشمزه در انتظارشون هست و طبیعی هست اگر غیر این باشه کارهاشون رو ول نمیکنن!
فرض کنید مهمون اومده، بچه میخواد با شربتها بازی کنه، شما میگید الآن نه، بگذار مهمونها برن، بعدش کلی بازی میکنیم! تنها در صورتی بچه کوتاه میاد که قبلاً امتحانتون رو پس داده باشید نه که بچه رو پیچونده باشید 😉 یعنی اگر مطمئن بشه بعد از رفتن مهمونا مثلا میرید تو حموم و دو ساعت با شربتا بازی میکنه باهاتون راه میاد وگرنه ...
باید جایگزین بدید بَبَم جان، جایگزین!
#حمید_کثیری
#بهترین_مامان (اگرچه این یکی بیربط بود! 😁)
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معما و پاسخ
نازنین از کجا فهمید کارمند قلابی است؟
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شاید هممون نصف مغزمون و تو این مرحله از کودکی دست داده باشیم 😩
❤️ @maadar_khoob
#سلامت_کودک
استفاده از رژیم غذایی صحیح می تواند در رفع #لجبازی کودک مؤثر باشد.
❌ مصرف بیش از اندازه سردی ها، تنقلات، کاکائو، نمک و سرکه باعث تحریکات عصبی کودک و تماشای تلویزیون و بازی های رایانه ای بیش از یک ساعت در روز باعث تشکیل امواج مخرب در مغز کودک و #عصبانیت او می شود.
❌ کم خوابیدن کودک نیز باعث افزایش لجبازی می شود، #خواب شب مهم تر از خواب روز است چون در خواب روزانه عواملی نظیر نور و صدا باعث بر هم خوردن ریتم خواب می شود و کودک با وجود خواب زیاد، پس از بیداری آرامش ندارد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
❤️ @maadar_khoob
برنامه روزانه مادر کودکی:
برنامه هرروز بوس و بغل و فشار و سه دور چرخش😊
#بازی امروز
حلقه های رنگی
ابزار لازم:
درب بطری یا لوگو
کاغذ
مداد رنگی
درب بطری یا لگو رو روی کاغذ بذارین دلبندتون باید دور تا دورشون خط بکشه
از بچه های بزرگتر میشه خاست بدون برداشتن مداد از روی کاغذ حلقه ها رو بکشن.
🎯هدف بازی:
هم تقویت عضلات ریز انگشت
هم هماهنگی بین چشم و دست و..
❤️ @maadar_khoob
#بوسیدن_فرزند
گرانبهاترین گردنبندی،که تا به حال گردن کرده اید، « دستان حلقه شده» فرزندتان است...
فرزندانتان را خالصانه در آغوش بگیرید و طعم محبت واقعی را در محیط خانه، به آنها بچشانید.
یکی از بهترین تشویق ها برای کودک( انسان)، #تشویق_عاطفی_لمسی است.
وقتی فرزندتان کار خوبی انجام داد، او را در آغوش بگیرید ، ببوسید، نوازش کنید و او را تحسین کنید.
وقتی او در آغوشتان است، همه دنیای شما در دستان شماست و همه دنیای او شما هستید، پس تا وقتی او تمایل دارد، اجازه دهید ، در آغوش تان بماند و هرگز نگویید، بسه دیگه، برو کار دارم
( ❌هرگز او را پس نزنید).
از همه مهمتر اینکه فکر نکنیم تا فرزندانمان بزرگترشده اند دیگر احتیاجی به در آغوش کشیدن مانند کودکی نیست! اتفاقا #فرزندان_نوجوان بیشتر احتیاج به محبت و در آغوش کشیدن دارند، پس یادمان باشد حتما آنها را در آغوش بگیریم و ببوسيم و به آنها ابراز عشق و علاقه کنیم.
❤️بوسیدن فرزند پرخاشگری او را کاهش می دهد.
❤️بوسیدن فرزند انرژی های اضافی او را تخلیه می کند.
❤️بوسیدن فرزند باعث می شود رابطه عاطفی و روانی بین فرزند و والدین تقویت شود.
❤️بوسیدن فرزند باعث می شود که کودک در کنار والدین احساس امنیت بیشتری بکند.
❤️بوسیدن فرزند اشتهای روانی و غذایی او را افزایش می دهد.
❤️ بوسیدن فرزند یک نوع تن آرامی را برای او فراهم می کند.
❤️ هنگام بوسیدن فرزند می توان سفارش های لازم تربیتی و آموزشی را به او گوشزد کرد.
( در این موقعیت همکاری کودک بالاست ).
❤️ @maadar_khoob