....«گرفتن» و «رها کردن» در تربیت»
🔶آیت الله حائری شیرازی(ره)
تربیت، «گرفتن» و «رهاکردن» دارد؛ یعنی باید «متربّی» را از آنکسیکه انسان را به راه خطا میبرود بگیری و به راه صحیح بیاوری و طبق یک برنامۀ زمانبندیشده رهایش کنی.
.
🔶دورۀ «رهاکردن» بسیار ظریفتر و مهمتر از دورۀ «گرفتن» است. اینکه کسی را در مرحلۀ نخست تحتتأثیر خود قرار دهیم کار سادهای است. اما کسی را از تأثیر خود خارجکردن و او را روی پای خودش واداشتن کار دشواری است؛ یعنی چنان دستت را از اطراف او کنار ببری که راه خودش را ادامه بدهد و خرد نشود.
.
🔶وقتی به کسی تعلیم دوچرخهسواری میدهید چه میکنید؟ او که وارد نیست؛ او را میگیرید، اما همینکه او دو تا پا زد، رهایش میکنید. همینکه توانست تعادلش را حفظ کند، دست از دوچرخه برمیدارید. گرفتنش آسان است؛ اما این گرفتن بهضرر اوست. اگر رهایش کنید که زمین بخورد به نفع دوچرخه سوار است. چرا؟ چون «سلامت در وابستگی»، برای انسان «هلاکت» است. درحالیکه زخمیشدن در حفظ تعادل، سعادت است.
.
🔶رهبر جامعه هم، هنگام «گرفتن» و قبضهکردن جامعه، کار سادهای دارد؛ کار دشوار او در «رهاکردن» جامعه است. وابستهشدن جامعه به رهبرِ خودش ساده است. روی پای خود ایستادنِ جامعه، بهطوریکه خود بفهمد، خود بداند و خود درک کند، دشوار است. برای گذشتن از این مرحله، جامعه «زخمهایی» را باید تحمل کند و آسیبهایی را باید قبول کند تا بتواند روی پای خود بایستد، بفهمد و حرکت کند.
❤️ @maadar_khoob
🌻 نظـر دختر در ازدواج 🌻
خانمي مي گفت که من نزد امام صادق علیه السلام رفتم و گفتم که من براي ازدواج آقايي را مي خواهم ولي پدر و مادرم فرد ديگري را مي خواهند . ايشان به نقل از پيامبر فرمودند : آن کسي که خودت مي خواهي با او ازدواج کن نه آن کسي که پدر و مادرت مي خواهند و اسرار مي کنند . گاهي پدر و مادر ، صلاح فرزند را مي بينند و فرزند خودش احساسي عمل مي کند ، منظور حديث اين مورد نيست . منظور اين است که در اينجا پيامبر نظر دختر را ترجيح داد . اميرالمومنين فرمود : هيچ کس دخترش را به ازدواج درنياورد مگر اينکه نظر او را بخواهد . بالاخره اين دختر خودش را بهتر مي شناسد که با این مرد توافق دارد يا خير . بعد حضرت فرمود: اگر به دخترت گفتي که پسر عموت يا فلاني به خواستگاريت آمده و دختر چيزي نگفت و گريه کرد يا خنديد ، اين ها اذن محسوب مي شود . سکوت و خنده مشخص است ولي گريه دو جور است . يک وقت اشک مي ريزد که پدر من چطور از تو جدا بشوم واز خانه ي تو بروم ، يعني من اين مرد را مي خواهم ولي ناراحت هستم که از تو جدا مي شوم . يک وقت گريه مي کند که من طرف را نمي خواهم منظور همان گريه اولي است . حالا اگر گفت که پدر اين به صلاح من نيست اين ازدواج را سر ندهيد .
دختري خدمت پيامبر آمد که پدرش مي خواست او را به عقد مردي در بيارود که او راضي نبود . پيامبر پدر او را خواست . و او گفت که اين پسر پسرعمويش است و انسان خوب و راست گويي است . يک وقت انسان وقتي مي خواهد با فردي ازدواج کند خوبي طرف کافي نيست و دل انسان هم بايد طرف را بخواهد . يک وقت طرف به دل انسان نمي نشيند . پيامبر فرمود : نظر دخترت را خواسته اي ؟ پدر گفت :خير. پيامبر فرمود که من اجازه ي اين ازدواج را نمي دهم ، نمي گويم که ا نتخاب تو بد بوده است بلکه کارت بد بوده که از دخترت نظر نخواستي . دختر هم بايد به اذن پدر و صلاح پدر توجه کند و ما اين روايت را براي پدراني خوانديم که نظر دخترشان را در ازدواج نمي پرسند . در اينجا مشورت با خانواد مورد آزار و اذيت خانواده در قبل از ازدواج مي شود.
〖حجت الاسلام #رفیعی〗
❤️ @maadar_khoob
طیبه گورانی معلم کلاس اول در هرمزگان روز جهانی کودک پارچه ای به بچه ها می دهد تا رویش نقاشی بکشند بعد با ان پارچه لباسی می دوزد و می پوشد و به مدرسه می اید می گویند جیغ و شادی بچه ها تا هفت کوچه ان طرف می رفته!
همچین معلمایی عشقن عشق😍
❤️ @maadar_khoob
4_6021836623379955855.pdf
3.18M
☝🏻️☝🏻️☝🏻️ دانلود کتاب" بدن من مال خودمه"
کتابی که با زبانی کودکانه و روان، کودک را برای جلوگیری از سوءاستفاده های جنسی آگاه می کند.
3-8 سال
❤️ @maadar_khoob
⭕️ علائم وجود #مشکلات_حسی در کودکان
▫️کودک لباسهای خاصی رو میپوشد و نسبت به جنسهای متفاوت بی حوصله است.
▫️او در زمان حرکت كردن رنج مي كشد و در برابر فعالیت زیاد، مقاومت ميكند.
▫️ موقعیتهای ترسناک مثل پریدن از ارتفاع زیاد و نا آشنا را جستجو ميكند.
▫️غذاهای خاصی را میخورد و مزه های خاصی را انتخاب میکند.
▫️دوست ندارد بدون جوراب راه برود و یا آنکه اصلا دوست ندارد جوراب بپوشد.
▫️به نظر میرسد انرژی کافی در جهت اجرای فعالیت ندارد.
▫️در انجام عملکردهای روتین خیلی مقاوم است.مثل شانه زدن موها، مسواک زدن، ناخن گرفتن، شستن صورت و ....
▫️ نسبت به صداهای اطراف بي توجه است و نیاز به برانگیختگی فیزیکی برای اجرای دستور دارد.
▫️دوری از لمس شدن و گاهی پرخاشگری نسبت به کسی که بخواهد اورا بغل کند.
❌ اينها و بسياري ديگر نشان دهنده وجود مشكلات حسي در كودكان است .
❌ مشكلات حسي به بيان ساده يعني حواس پنجگانه كودك به درستي عمل نمي كند.
❌ تداوم اشكالات حسي بر تمامي وجوه عملكردي كودك از اجرايي و حتي رفتاري تاثير منفي خواهد گذاشت و در مواردي حتي بسيار خطرناك خواهد شد.
💢 تنها راه درمان مشكلات حسي كودكان، بهره گيري از مداخلات كاردرماني است بنابراين زمان را از دست ندهيد و از بروز خطرات و مشكلات جلوگيري نماييد.
❤️ @maadar_khoob
💕💕
مراقب نوجوانتان باشید البـته به طور غیر مستقیم و سعی نکنید از تمام مسائل نوجوان خود سردر بیاورید ...
فراموش نکنید کنجکاوی بیش از اندازه در کارهایش نداشته باشید.
کــلیات را بدانید اما دنبال جزئیات نباشید..
مثلاً همین که بدانید دوست او فردی قابل اعتماد و خوب است دیگر کنجکاوی نکنید که پدر و مادرش چه کاره اند، کجا زندگی می کنند،
خانه و زندگی آنها چگونه است و …
زیرا کنجکاوی بیش از حد، باعث خراب شدن رابطه ی شما و نوجوان می شود.
البته نوجوان هم نبــاید پنهان کاری کند و حس کنجکاوی پدر و مادر را نسبت به خود تحریک کند.
❤️ @maadar_khoob
💕💕
از گفتن «نه، نکن و بس کن» اجتناب کنید.
این یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از بروز تندخویی در کودکان است. هرچند ممکن است دشوار باشد، اما وقتی صحبت از کنترل تندخویی فرزندتان میشود، این اساسیترین قانونی است که مهارت ویژهای در این حوزه به شما میدهد. لازم نیست که به هرچیزی بله بگویید و جواب مثبت بدهید، اما تلاش کنید از واژههای منفیای که ممکن است کودک با شنیدن آنها احساس شکست کند و تسلیم ناتوانیاش بشود، اجتناب کنید.
توجه کنید که مکالمهی شما با کودکتان بر سر قشقرقی که به پاکرده نباید به یک مبارزهی قدرت بدل بشود. وقتی در این مرحله دارید با کودکتان کنار میآیید باید ملایمت و ملاطفت کمتری نشان بدهید. به جای گفتن «نه، نمیخوام تو این کارو انجام بدی،» سعی کنید بگویید «دوست دارم اون کار رو به خاطر مامان انجام بدی».
❤️ @maadar_khoob
نكات اجتماعي و اخلاقي
به كتابهاي ديگران بدون اجازه دست نزنيم، اگر كسي به ما كتاب امانت داد به موقع كتاب را به او گردانيم، به كتابخانه برويم و از كتابهاي مخصوص كودكان استفاده كنيم، اگر پدر و مادر يا هر كس ديگر كتابي به ما هديه داداز او تشكر كنيم و مواظب كتاب باشيم، هر كتابي را ورق مي زنيم آن را مجدداً سر جاي خود بگذاريم، كتابهايمان را زير دست و پا نيندازيم، آنها را خط خطي و پاره نكنيم، به كساني كه براي ما كتاب مي نويسند و آن را چاپ مي كنند احترام بگذاريم.
❤️ @maadar_khoob
🍃هدف تربیت این نیست که کودکی را تربیت کنیم که آرام باشد وازهمه دستور های والدین،اطاعت بیچون وچراکند
بلکه هدف این است که پدر ومادرهایاد بگیرند که رفتار مناسب را درکودک خود تقویت کنند
🍀🍀🍀🍀🍀
❤️ @maadar_khoob