پاسخی بر سوالاتی که در مورد وقایع کربلا مطرح است(1):
شفقنا-کربلا منطقه ای است که به دلیل نزدیکی به رودخانه بستر زیرین زمینش را سفره های پهناور آبی تشکیل می دهد .شبهه ای که در این خصوص نسبت به ماجرای کربلا ایجاد میشود،دسترسی به آب با حفر چاه است واینکه چرا امام حسین (ع)و یارانش برای رسیدن به آب چاهی حفر نکردند و یا از خداوند باران نخواستند.
به گزارش شفقنا پاسخ هایی که برای این پرسش در نظر گرفته شده است به شرح زیر است:
۱. صحرای کربلا حد فاصل ۷۰ کیلومتری کوفه، در آن موقع محل سکونت نبود و البته بخاطر نزدیکی به شطّ فرات از آبادانی نسبی برخوردار بود، امام حسین علیه السلام با استفاده از فروش یکی از باغات پدر خود در کوفه همان روز دوم محرم بسیاری از زمین های کربلا را خرید و وقف زوار خود قرار داد.
۲. دقیقا از روز هفتم محرم فرمان بسته شدن آب صادر شد و ابن زیاد به عمر سعد دستور داد اگر در خیمه ها چاهی درست کردند فرمان بده عین سی هزار لشگر بر خیمه ها بتازند و چون امام نمی خواستند حرم درگیر جنگ شود از اینکار خودداری کردند، برخی افراد دشمن نیز مدام سرک می کشیدند تا متوجه حفر چاه شوند. اما حضرت اباالفضل و تنی از یاران دلاور امام تا شب دهم که تعداد محافظان شط به چهار هزار نفر رسید مرتبا به نگهبانان شط حمله ور شده و برای خیمه ها آب می آوردند.(الارشاد، ج۲: ۸۸-۹۱/ ابن اعثم کوفی، الفتوح، ج ۵ : ۹۱)
۳. با این حال در میانه روز، آن گاه که تشنگی بر کودکان، زنان و حتی سپاهیان امام فشار شدیدی آورده بود، امام به حضرت عباس(علیه السلام)دستور داد اقدام به حفر چاه نماید؛ چرا که سرزمین کربلا بر کرانه رودی پر آب قرار داشت و احتمال آن می رفت که با کندن چاه به آب دست یابند. حضرت عباس(در حالی که احتمالا دیگران کارزار جنگ را پی می گرفتند) مشغول کندن چاه شد. پس از مدتی کندن زمین، از رسیدن به آب از آن چاه ناامید گردید، از چاه بیرون آمد و در قسمت دیگری از زمین دوباره شروع به حفر چاه نمود، ولی از چاه دوم نیز آبی نجوشید.( ینابیع المودة، ج۲، ص۳۴۰؛ المنتخب، ج۲، ص۴۴۱؛ مقتل ابی مخنف، ص۵۷؛ بطل العلقمی، ج۲، ص۳۵۷)
۴. در روز عاشورا هم گرسنگی فشار می آورد که در روز یازدهم امام سجاد علیه السلام به حضرت زینب می فرمایند «عمه جان رنگت به زردی رفته و ضعیف شده ای، چرا همان سهم اندک غذای خود را نمی خوری؟ که زینب مجلله می فرماید بچه ها با سهم اندکشان سیر نمی شوند و من مال خودم را به ایشان می دهم»؛ اما درد تشنگی چیز دیگری است، این را روزه داران ماه رمضان در تابستان خوب می فهمند برای همین همه مقاتل به تشنگی سپاه حسین علیه السلام اشاره کرده اند.
۵. دوستانی که در مهرماه یا فروردین ماه به کربلا سفر کرده باشند می دانند شب هایش سرد است و روزهایش گرم و مرطوب؛ حال اگر در روز، زره و کلاه خود و تلاش سخت در جنگ و زخم های بسیار بر تن باشد تشنگی فشار سختی به بدن می آورد. این همان بیان علی اکبر سلام الله علیه به پدرش است.
۶. استاد مطهری که در عصر خود منادی مبارزه با مجعولات در قیام عاشورا ست، با تحقیق و تتبع در مدارک مختلف، می فرماید: « مسأله تشنگى اباعبداللَّه و خاندان و اصحابشان مسأله شوخىاى نيست. هوا بسيار گرم است (عاشوراى آن وقت ظاهراً در اواخر خرداد بوده؛ هواى عراق زمستانش گرم است، چه رسد به نزديك تابستان آن)، سه روز است كه آب را بر روى اهل بيت پيغمبر بستهاند، گو اينكه در شب عاشورا توانستند مقدارى آب به خيمهها بياورند كه حضرت فرمود: آب را بنوشيد و اين آخرين توشه شما خواهد بود. و بعلاوه از نظر طبيعى يك قاعدهاى است: هر كسى از بدنش خون زياد برود كه بدن كم خون شده و احتياج به خون جديد داشته باشد، تشنه مىشود. خداوند متعال بدن را به گونهاى ساخته است كه وقتى به چيزى احتياج دارد، فوراً همان احتياج جلوه مىكند. افرادى كه زخم برمىدارند، مىبينيد فوراً تشنگى بر آنها غالب مىشود و اين به واسطه رفتن خون از بدنشان است كه چون بدن براى ساختن خون آماده مىشود و مىخواهد خون جديد بسازد، آب مىخواهد. خودِ رفتن خون از بدن، موجب تشنگى است.
«يَحولُ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ السَّماءِ الْعَطَشُ» اينقدر تشنگى اباعبداللَّه زياد بود كه وقتى به آسمان نگاه مىكرد بالاى سرش را درست نمىديد. اينها شوخى نيست. ولى من هرچه در «مقاتل» گشتم (آن مقدارى كه مىتوانستم بگردم) تا اين جمله معروفى را كه مىگويند اباعبداللَّه به مردم گفت: «اسْقونى شَرْبَةً مِنَ الْماءِ» (يك جرعه آب به من بدهيد) ببينم، نديدم. حسين كسى نبود كه از آن مردم چنين چيزى طلب كند. فقط يك جا دارد كه حضرت در حالىh كه داشت حمله مىكرد «وَ هُوَ يَطْلُبُ الْماءَ». قرائن نشان مىدهد كه مقصود اين است: در حالى كه داشت به طرف شريعه مىرفت (در جستجوى آب بود كه از شريعه بردارد) نه اينكه از مردم طلب آب مىكرد.»(مجموعه آثار، حماسه حسینی۱و۲، ج۱۷: ۱۸۷)
۷. اساسا در مورد تاریخ باید به کتاب های تاریخی مراجعه کنیم والا در یک اتاق تاریک به حساب خودمان با عقل کلنجار می رویم…. تمام مقاتل و کتاب های تاریخی معتبر پیشین به مسئله تشنگی سپاه حسین در روز عاشورا اشاره داشته اند.{۱۱}
پاسخی بر سوالاتی که در مورد وقایع کربلا مطرح است (2):
چرا امام حسین علیه السلام طلب باران نکرد…؟
پیامبران و امامان معصوم(ع) ملزم بودند که در تمام کارها و زندگی روزمره خود از علم و قدرت عادی استفاده کنند. در برخورد با دوستان، دشمنان، برآوردن نیازهای زندگی و … از علم و توانایی که از طریق عادی به دست آمده، استفاده می کردند و در برخورد با ستمکاران از راه های معمولی استفاده می کردند و دست به اعجاز و کار خارق العاده نمی زدند (مگر در موارد مخصوص و به اذن الهی) که مصلحت دین خداوند و هدایت مردم در آن بود؛ با این که قدرت داشتند به وسیلة اعجاز دشمنان خود را در یک لحظه به کام نیستی ببرند و تمام کارها طبق خواست آن ها در جریان باشد امام باقر(ع) فرمود: “اسم اعظم ۷۳ حرف است.ودر پیش “آصف بن برخیا” یک حرفش بود که با به کار بردن همان یک حرف در یک لحظه تخت بلقیس را آورد، و پیش ما (امامان) ۷۲ حرف از اسم اعظم هست”.(۱)
امام حسین(ع) هم با این که مستجاب الدعوه و دارای اسم اعظم الهی بود، و می توانست به اذن الهی همه دشمنان را از این طریق نابود کند، نیز می توانست از زمین چشمه گوارا بجوشاند یا از آسمان باران بباراند (با اذن خدا) و خود و اصحابش را سیراب نماید، ولی این کار را نکرد، چون مشیت الهی بر این نبود که در حادثه کربلا، معجزه جریان یابد و حضرت طبق مشیت الهی عمل کند.
۲) آزمایش یکی از سنتهای الهی است که در آیات بسیاری بیان شده، که غیر قابل تغییر بوده، در مورد همةانسانها از جمله پیامبران و امامان(ع) جاری است.
یکی از آزمونهایی که خداوند در زندگی مقرّر کرده، سختی و مصیبت و گرسنگی و تشنگی است: «شما را به ترس،گرسنگی، کاستی در اموال،از دست دادن فرزندان و میوهها میآزماییم و صابران را بشارت ده».(۲)
کربلا نیز صحنة آزمون الهی است. آزمون حسین و یاران او از یک طرف و دشمنان از طرف دیگر. برای چنین صحنهای باید ابزار آزمایش آماده باشد، که از جملةآنها تشنگی بود، حسین و یارانش تا با صبر و شکیبایی در مقابل این مصیبت و آزمون الهی،به پاداش عظیم صابران دست یابند و اجر و پاداش مصیبت دیدگاه در راه خدا را دریافت کنند.
امیرمؤمنان در یکی از بخشهای خطبه قاصعه با اشاره به زندگی پیامبران، به همین سنت عام الهی اشاره کرده و میفرماید: «اگر خدوند اراده میفرمود،به هنگام بعثت پیامبران،درهای گنج و معدنهای جواهرات و باغهای سرسبز را روی پیامبران میگشود، نیز پرندگان آسمان و حیوانات وحشی را همراه آنان به حرکت در میآورد، اما اگر این کار را میکرد،آزمایش از میان میرفت و پاداش و عذاب بیاثر میشد و بر مؤمنان، اجر و پاداشِ امتحان شدگان لازم نمیشد و ایمان آورندگان ثواب نیکوکاران را نمییافتند و واژههای «ایمان،کفر، خوب،بد و…» معانی خود را از دست میداد».(۳)
۳) اگر بنا باشد ائمه با علم لدنی و علم غیب که از خداوند دریافت می کردند، زندگی کنند و با دیگران برخورد نمایند و نیازهای خود را برآورده کنند، دیگر امامت، مقام با ارزشی محسوب نمی شد و اصولاً نمی توانستند الگوی ما باشند، بلکه امامان با زحمت بسیار و تلاش و کار و … زندگی خود را فراهم می کردند و بر مشکلات چیره می شدند و در این راه مشکلات بسیاری را تحمل می کردند. زندگی آن ها سخت تر و مشکل تر بود و رنج های بی شماری را در راه رسیدن به خدا و زندگی جاودانه تحمل کردند. قانون و سنت الهی این است که هر انسانی در سایه تلاش و تحمل سختی و بردباری به مراتب کمال و قرب الهی نائل شود.
هر که در این بزم مقرب تر است جام بلا بیشترش می دهند
۴) مسئله اصلی در روز عاشورا تشنگی نبود تا با رفع آن مشکل حل شود. یاران امام در شب عاشورا از فرات آب آورده، غسل کرده و نوشیده بودند(۴) اما در روز عاشورا سپاه دشمن میخواست با قرار دادن آنان در موقعیت کم آبی و تشنگی، آنها را به تسلیم وادارد.
اگر امام دعا میکرد و باران میآمد و آب برای رفع تشنگی پیدا میشد، نتیجه قابل توجهی نداشت؛ حداکثر امام و یارانش سیراب میشدند و ساعتی بیشتر ایستادگی میکردند و چند نفر بیشتر از افراد دشمن را میکشتند، ولی بالاخره شهید میشدند.
مسأله اصلی در آن صحنه، مبارزه با ظلم یا تسلیم شده بود، که یکی به شهادت میانجامید و دیگری به ذلت، و بودن یا نبودن آب در آن اثری نداشت .
۵) از طرف دیگر تشنگی در روز عاشور و منع سپاهیان دشمن برای آبرسانی به زنان و فرزندان سبب رسوا شدن آنها و آشکار شدن چهرة خشن و غیر انسانی و قساوت آمیز آنان بود.{۲۲}
📸گزارش تصویری "سهشنبه های ماه"
♨️ همنشینی ماهانه شاعران استان اصفهان (مرداد)
📌 یازدهمین نشست سه شنبههای ماه؛
در همسایگی گنبدهای فیروزهای
🧑🏫با حضور مهمان ویژه:
آقای محسن ناصحی
💬محور گفتگو پیرامون :
مرز مستندات و روایات تاریخی با ابزار شعر در شعر عاشورایی
در حوزه هنری اصفهان برگزار شد
#سه_شنبه_های_ماه
#همنشینی_شاعران
https://eitaa.com/maahpoet
هدایت شده از اولین دوره جایزه ملی داستان و بازآفرینی
♨️ چهارمین #نشست_علمی جایزه داستان و بازآفرینی
⭕️ با عنوان #کارکرد_تخیل_در_امر_بازآفرینی
باحضور:
🔸 #دکتر_علی_عباسی، نشانه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
🔸#دکتر_بهمن_نامور_مطلق، اسطورهشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
✅ نقد-تحلیل ژیلبر دوران (ساختار منظومههای تخیل)
✅ تخیل از منظر گاتسون باشلار (آب، آتش، هوا، زمین)
📅 پنجشنبه، ۱۱ مردادماه ۱۴۰۳
🕰 ساعت ۱۶
🏛 اصفهان، خیابان استانداری، گذر سعدی، حوزه هنری
📺 پخش زنده این نشست را در آپارات جایزه ببینید:
www.aparat.com/dastanvabazafarini
💬 ادمین دبیرخانه در پیام رسان بله:
https://ble.ir/dastanvabazafarini_live
جایزه ملی داستان و بازآفرینی 🎖
تلگرام | ایتا | بله | اینستاگرام | سایت | آپارات | ادمین
همنشینی ماهانه شاعران اصفهان
♨️ چهارمین #نشست_علمی جایزه داستان و بازآفرینی ⭕️ با عنوان #کارکرد_تخیل_در_امر_بازآفرینی باحضور
به شدت پیشنهاد میشه برای دوستان شاعر و نویسنده
اطلاع رسانی
با سلام
به اطلاع دوستان #ماه میرساند
جلسه ی مطالعاتی کتاب روزنه و مباحث پیرامون تخیل سه شنبه هفته آینده مورخ 23مرداد ماه برگزار خواهد شد.
#اعلام_برنامه
با سلام
چهارمین نشست کتابخوانی #ماه فردا بیست و سوم مرداد از ساعت 17 تا 19 برگزار خواهد شد.
با توجه به جلسه ای که همزمان با این نشست و با موضوع
رسانه، اربعین و آینده ای که در پیش است
برگزار میشود، بر آن شدیم تا از مباحث استاد طاهرزاده در این جلسه بهرهمند شویم.
از آنجا که مباحث استاد از ساعت 17 تا 18 میباشد، پس از اتمام فرمایشات ایشان به اتاق شعر بر میگردیم و زمان باقی مانده را به روزنه خوانی و شعر میگذرانیم.
دوستان #ماه برای استفاده ی بهتر از جلسه رأس ساعت تشریف فرما میشوند.
#سه_شنبه_های_ماه
#همنشینی_شاعران
https://eitaa.com/maahpoet
📚چهارمین نشست کتابخوانی #ماه در تاریخ بیست و سوم مردادماه 1403 در عمارت سعدی برگزار شد.
💠در ابتدای جلسه و با توجه به جلسه ای که همزمان با این نشست و با موضوع
رسانه، اربعین و آینده ای که در پیش است
برگزار میشد، از مباحث استاد طاهرزاده در این جلسه بهره بردیم.
💠در ادامهی واکاوی موضوع #خیال و نقش آن در خلق هنری، کارشناس نشست سرکار خانم فهیمه قائدی از دیدگاه #فارابی، #ابن_سینا و #امام_محمد_غزالی، مکانیزم #تخیل را به صورت اجمالی بررسی کردند.
✅طبق گفتهی برخی فلاسفه، شهود دانشی ناخودآگاه است و توسط حواس پنجگانه قابل درک نیست.
این در حالی است که برخی دیگر معتقدند حواس پنجگانه در خدمت خلاقیت است و نسبت طولی با آن دارد.
✅بر اساس نظر برخی از فلاسفه نظیر فارابی و ابنسینا، مراقبت از نفس و ورودیهای حواس پنجگانه، امری ضروری برای دریافت شهود و خلق است.
✴️در بخش دوم نشست، دوستان به خوانش بخش #تشبیه از کتاب #روزنه نوشتهی #محمدکاظم_کاظمی پرداختند.
🔹 «تشبیه» مادر بسیاری از صُوَر خیال است و قابلیت بالایی در تصویرسازی دارد.
🔹بهتر است شاعر به دنبال خلق ترکیبهای جدید با استفاده از آرایهی تشبیه باشد به نحوی که نوآوری و ایجاد تصویری جدید و کمتر دیدهشده، موجب وجد خواننده گردد.
⭕ از این نکته نباید غافل شد که وفور اضافههای تشبیهی در شعر، باعث تزاحم خیال میشود.
✨مطابق معمول سایر نشستهای ماه، در انتها دوستان به گفتگوی آزاد پرداختند و از تجربههای خود در کشف و خلق، سخن گفتند.
نگارنده: فاطمه کاظمی
🌙به #دوستان_ماه بپیوندید.
🔰کانال ماه در ایتا:
https://eitaa.com/maahpoet
هدایت شده از حوزه هنری اصفهان
🍽🩸 ضیافت کشتارگاه
خانه تئاتر حوزه هنری اصفهان و دفتر تخصصی هنرهای نمایشی شهرداری اصفهان(تالار هنر) نمایش می دهند.
نویسنده: مریم سلیمی/اصغر خلیلی
کارگردان: اصغر خلیلی
مرداد و شهریور 1403 ساعت 20:30
اصفهان خیابان استانداری، گذر سعدی، ایوان تابستانه عمارت تاریخی سعدی
تهیه بلیط از طریق:
https://gisheh8.com/Concert/3761
💠 حوزه هنری استان اصفهان در مجازی:
وبسایت | اینستاگرام | ایتا | بله |
.
همنشینی ماهانه شاعران اصفهان
🍽🩸 ضیافت کشتارگاه خانه تئاتر حوزه هنری اصفهان و دفتر تخصصی هنرهای نمایشی شهرداری اصفهان(تالار هنر) ن
با سلام خدمت تمام دوستان #ماه
با هماهنگی های به عمل آمده، اعضا و شرکت کنندگان در انجمن ماه میهمان این تأتر ویژه هستند.
تمایل داریم همه ی دوستان شاعر رو فردا شب #یکشنبه به بهانه این اتفاق خوب دور هم جمع کنیم.
لطفا نام و تعداد نفرات را تا فردا ظهر (یکشنبه) به آیدی ادمین این کانال ارسال بفرمایید.
@mkhadem222
#سه_شنبه_های_ماه
https://eitaa.com/maahpoet
سلام
سهشنبههای ماه
♨️ همنشینی ماهانه شاعران استان اصفهان
📌 دوازدهمین نشست سهشنبههای ماه؛
در همسایگی گنبدهای فیروزهای
🗓 زمان: سهشنبه 6 شهریور ماه 1403، ساعت 17:30
⌚ لازم به ذکر است جلسات ماه رأس ساعت اعلام شده، شروع خواهند شد.
👩🏻🏫 با حضور مهمان ویژه:
سرکار خانم دکتر فروغی مقدم
📝 با موضوع :
دریافتهای شخصی از سفر اربعین و جلوههای آن در شعر امروز
💬همه شرکتکنندگان میتوانند در این بحث از تجربیات و دریافتهای خود صحبت کنند.
🏛 مکان:
خیابان استانداری/گذر سعدی/ عمارت تاریخی سعدی، سالن فیروزه
🅿️ پارکینگ در محل تشکیل جلسه جهت خودروهای شخصی موجود می باشد.
🔰شبکه اطلاعرسانی حوزههنری اصفهان
ℹ️Instagram.com/artesfahan.ir
🌐www.artesfahan.ir
🔘eitaa.com/art_esfahan
✨ ble.ir/artesfahan
🔰 کانالِ ماه:
https://eitaa.com/maahpoet
حوزههنری قلب تپنده فرهنگ و هنر نصفجهان
سلام و احترام دوستان گرانقدرم
آخرین روز هفته تون سرشار از امید و آرامش الهی
مجددا دعوتیم به دیدن تاتری دیگر بنام «شمایل سرگردان» در تالار هنر واقع در میدان لاله،که بلیت این تاتر نفری #۱۵۰ هزار تومان ولی برای اعضا و گروه انجمن #رایگانه
عزیزان همراه برای امشب ساعت ۱۹:۳۰ اعلام حضور نمایند.
✅ ثبت نام شروع شد.
دوازدهمین #ماه
«سرتاسر زندگی یک سفر است. پیادهروی اربعین و گذر از سختیهای مسیر برای رسیدن به محبوب، نمادی است از مسافر بودن انسان در زندگی دنیایی»
«زائر اربعین طی مسیر نمیکند، سلوک میکند. او سالکی است در طریق حسین(ع)»
«شاعرِ زائر میبیند و میشنود. آنچه مییابد را به شعر میریزد و چه نیکو زبانی است زبان شعر»
در دوازدهمین نشست #شعرخوانی_ماه که با حضور سرکار خانم دکتر فروغی مقدم برگزار شد، شاعران در گفتگویی صمیمانه از تجارب درونی خود در سفر اربعین سخن گفتند.
در بخش #شعرنوشی، میهمان اشعار اربعینی و آزادِ دوستان شاعر بودیم.
🌱جای شما سبز بود.
✨به امید دیدار شما در نشست مهرماهِ #ماه
🌙به #دوستان_ماه بپیوندید.
🔰شبکه اطلاعرسانی حوزههنری اصفهان
ℹ️Instagram.com/artesfahan.ir
🌐www.artesfahan.ir
🔘eitaa.com/art_esfahan
✨ ble.ir/artesfahan
🔰 کانالِ ماه:
https://eitaa.com/maahpoet
حوزههنری قلب تپنده فرهنگ و هنر نصفجهان
📝 نگارنده: فاطمه کاظمی
#اعلام_برنامه
با سلام
پنجمین نشست کتابخوانی #ماه فردا بیستم شهریور ماه از ساعت 17 تا 19 برگزار خواهد شد.
این جلسه طبق روال هفته های پیشین برگزار خواهد شد :
شعر خوانی اعضا در ابتدای جلسه
ادامه مباحث تخیل توسط سرکار خانم قائدی با موضوع:
تشریح مراحل مکانیسم تخیل از منظر عرفانی
ادامه خوانش دسته جمعی کتاب روزنه اثر استاد کاظمی
از دوستان #ماه باشید
https://eitaa.com/maahpoet
#سه_شنبه_های_ماه
#همنشینی_شاعران
هدایت شده از اولین دوره جایزه ملی داستان و بازآفرینی
♨️ ششمین #نشست_علمی جایزه داستان و بازآفرینی
⭕️ با عنوان #تخیل_و_بازآفرینی
باحضور:
🔸 #دکتر_علی_عباسی، نشانه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
🔸#دکتر_هادی_ربیعی، عضو هیئت علمی گروه فلسفه هنر دانشگاه هنر ایران
✅ تخیل از منظر حکیمان مسلمان
✅ نسبت تخیل و محاکات هنری نزد ابنسینا
📅 پنجشنبه، ۲۹ شهریورماه ۱۴۰۳
🕰 ساعت ۱۶
🏛 اصفهان، خیابان استانداری، گذر سعدی، حوزه هنری
📺 پخش زنده این نشست را در آپارات جایزه ببینید:
www.aparat.com/dastanvabazafarini
💬 ادمین دبیرخانه در پیام رسان بله:
https://ble.ir/dastanvabazafarini_live
جایزه ملی داستان و بازآفرینی 🎖
تلگرام | ایتا | بله | اینستاگرام | سایت | آپارات | ادمین
سلام
سهشنبههای ماه
♨️ همنشینی ماهانه شاعران استان اصفهان
📌 سیزدهمین نشست سهشنبههای ماه؛
در همسایگی گنبدهای فیروزهای
🗓 زمان: سهشنبه 3 مهرماه 1403، ساعت 16
⌚ لازم به ذکر است جلسات ماه رأس ساعت اعلام شده، شروع خواهند شد.
🧑🏼🏫با حضور مهمان ویژه:
آقای علی فردوسی
📝 با موضوع :
ترانه
🏛 مکان:
خیابان استانداری/گذر سعدی/ عمارت تاریخی سعدی، سالن فیروزه
🅿️ پارکینگ در محل تشکیل جلسه جهت خودروهای شخصی موجود می باشد.
🔰شبکه اطلاعرسانی حوزههنری اصفهان
ℹ️Instagram.com/artesfahan.ir
🌐www.artesfahan.ir
🔘eitaa.com/art_esfahan
✨ ble.ir/artesfahan
🔰 کانالِ ماه:
https://eitaa.com/maahpoet
حوزههنری قلب تپنده فرهنگ و هنر نصفجهان