- معارف ناب دانشی و ارزشی !
#شرح مختصر دعای روز 15 پانزدهم ماه مبارک رمضان!.
#اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ طاعَةَ الخاشِعین، واشْرَحْ فیهِ صَدْری بانابَةِ المُخْبتینَ، بامانِکَ یا امانَ الخائِفین!.
خدایا در این روز فرمان برداری فروتنان را روزیم کن و سینهام در آن روز بگشا به بازگشت دلدادگان به امان دادنت، ای امان ترسناکان!.
#دعای روز پانزدهم ماه رمضان، متضمن معارفی بسیار عمیقی همچون طلب فرمان برداری مثل خاشعین و شرح صدر مثل مخبتین است.
1: خواسته اول در فراز ابتدایی این دعا آمده است که میفرماید: «اللهم ارزقنی فیه طاعه الخاشعین» یعنی «خدایا در این روز اطاعت بندگان خاشع و خاضع خود را نصیب من گردان» در این فراز ابتدایی و درخواست اولی نکته ای دقیق و بسیاری مهمی آمده است.
برای آنکه به این نکته دقیق برسیم لازمه بدانیم خاشعین چه کسانی هستند، بهتر است اول در مورد متکبرین صحبت به میان آوریم؛ چرا که خضوع و خشوع به طور کامل با تکبر و غرور تضاد دارد، به طوری که هر آنچه که در صفات متکبرین وجود دارد، ضد آن در خاشعین موجود است.
برای روشن شدن این موضوع اشاره میکنیم به قسمتی از سخنان گهربار مولای متقیان حضرت امام علی(علیهالسّلام) که در مورد متکبران اینگونه فرمودند: «أَلَا فـَالْحـَذَرَ الْحـَذَرَ مـِنْ طـَاعـَهِ سـَادَاتـِکُمْ وَ کُبَرَائِکُمْ الَّذِینَ تَکَبَّرُوا عَنْ حَسَبِهِمْ وَ تـَرَفَّعـُوا فـَوْقَ نـَسـَبـِهـِمْ وَ أَلْقَوُا الْهَجِینَهَ عَلَى رَبِّهِمْ وَ جَاحَدُوا اللَّهَ عَلَى مَا صَنَعَ بِهِمْ مـُکـَابـَرَهً لِقـَضـَائِهِ وَ مـُغـَالَبـَهً لِآلَائِهِ فـَإِنَّهـُمْ قـَوَاعـِدُ أَسـَاسِ الْعـَصَبِیَّهِ وَ دَعَائِمُ أَرْکَانِ الْفِتْنَهِ وَ سُیُوفُ اعْتِزَاءِ الْجَاهِلِیَّهِ: آگاه باشید! زنهار! زنهار! از پیروی و فرمانبری سران و بزرگانتان، آنان که به اصل و حسب خود مینازند و خود را بالاتر از آنچه هستند میپندارند و کارهای نادرست را به خدا نسبت میدهند و نعمتهای گسترده خدا را انکار میکنند، تا با خواستههای پروردگار مبارزه کنند و نعمتهای او را نادیده انگارند، آنان شالوده تعصب جاهلی و ستونهای فتنه و شمشیرهای تفاخر جاهلیت هستند.» (نهج البلاغه: خطبه192).
خضوع و خشوع همانند ظرفی است که انسان به وسیله آن به جمعآوری رضا و خشنودی خداوند میپردازد و تکبر چون ظرفی است تو خالی که هیچ چیزی در آن جز غرور و تکبر جای نمیگیرد و این خضوع و خشوع است که انسان را به خدای خویش نزدیک میسازد؛ زیرا که هرچه انسان نزد پروردگار عالمیان، خود را ذلیل و خوار نشان دهد، ارزشش در پیشگاه او بیشتر میشود.
#اما برعکس مسئله؛ کوچک شدن، خوار شدن، طرد شدن و سرانجام آتش جهنم مقصد هایی هستند که مسیر تکبّر به آنها منتهی میشود، و امیر المؤمنین علی ابن ابی طالب(علیه السّلام) در این مورد ابلیس را مثال میزنند تا به عنوان الگوی یک متکبّر در اذهان مردم باشد و از عاقبت امرِ او عبرت بگیرند. (نهج البلاغه: خطبه 192).
2: خواسته دوم که در بخش دیگر این دعا آمده چنین میخوانیم: «و اشرح فیه صدری بانابه المخبتین بامانک یا امان الخائفین» و شرح صدر مردان فروتن و خدا ترس را به من عطا فرما به حق امان بخشی خود، ای ایمنی دلهای ترسان!.»
حال مخبتین چه کسانی هستند؟ در دعای این روز همان طور که اشاره شد، نکته اساسی که به آن تاکید شده است، خضوع و خشوع و فروتنی در مقابل ذات اقدس پروردگار است به طوری که در این روز از خداوند درخواست میکنیم آنچه را که در صفات و اعمال خالصان و خاشعان و فروتنان وجود دارد، نصیب ما کند، اما در بخش دوم دعا میخواهیم بدانیم مخبتین به چه معناست؟
مخبتین به معنای فروتنان است، آن هم فروتنانی که فروتنی آنان فقط در مقابل پروردگار جهان و جهانیان است. فروتنی که یکی از صفات بارز مؤمنان تقوا پیشه است که شب و روز خود را به تقوا و پرهیزکاری میگذرانند.
چنانچه حضرت امام علی(علیهالسّلام) در مورد صفت و نشانه های یک پرهیزکار فرمودند: «در دینداری نیرومند، نرمخو و دوراندیش است، دارای ایمانی پر از یقین، حریص در کسب و دانش، با داشتن علم بردبار، در توانگری میانه رو، در عبادت فروتن، در تهی دستی آراسته، در سختیها بردبار، در جستجوی کسب حلال، در راه هدایت شادمان و پرهیز کننده از طمع ورزی، است.» (نهج البلاغه: خطبه 193).
باتوجه به فرموده آن بزرگوار در مییابیم که مخبتین همان پرهیزکاران هستند که شب و روز خود را به ذکر و یاد خداوند به پایان میبرند که ما نیز در این روز از خداوند میخواهیم شرح صدری را که مردان پرهیزکار و فروتن دارند، به ما نیز عطا کند.
🔰 مطالب متفاوت، زیبا، جدید و ناب مذهبی، فرهنگی و قرآنی را با ما بخوانید؛🌷.
_ ___ ڪوچہ شہــ♥️ـدا .
http://eitaa.com/Koocheh_shohada1
https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
- @sokhanangoharbar
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
🌺🌿فرخنده میلاد سومین امام و حجت خدا حضرت مریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) بر همه دوستداران و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت(ع) مبارک باد!.🌺🌿
🌺🌿امام حسن(ع) فرزند امام علی(ع) و مادرش سرور زنان فاطمه زهرا(ع) دختر پيامبر خدا(ص) است. کریم اهل بیت امام حسن(ع ) در شب نيمه ماه رمضان سال سوم هجرت در مدينه تولد يافت. رسول اکرم(ص) بلا فاصله پس از ولادتش، او را گرفت و در گوش راست وی اذان و گوش چپش اقامه گفت و وی را "حسن" نام داد و اين نام در جاهليت سابقه نداشت. کنيه او را ابومحمد نهاد و اين تنها کنيه اوست. لقب های او سبط، سيد، زکي، مجتبی است که از همه معروفتر "مجتبي" مي باشد.
🌺🌿پيامبر اکرم(ص) به امام حسن(ع) و برادرش امام حسين(ع) علاقه خاصی داشت و بارها مي فرمود که حسن(ع) و حسين(ع) فرزندان منند.
امام حسن(ع) هفت سال و خرده ای زمان جد بزرگوارش را درک نمود و در آغوش پرمهر آن حضرت بسر برد. امام حسن(ع) پس از شهادت پدر بزرگوار خود به امر خدا و طبق وصيت آن حضرت، به امامت رسيد و مقام خلافت ظاهری را نيز بعهده گرفت، و نزديک به شش ماه به اداره امور مسلمين پرداخت. در اين مدت، معاويه که دشمن سرسخت امام علی(ع) و خاندان او بود و سالها به طمع خلافت (در آغاز به بهانه خون خواهی عثمان و در آخر آشکارا به طلب خلافت) جنگيده بود، به عراق که مقر خلافت امام حسن(ع) بود لشکر کشيد و جنگ آغاز کرد و امام حسن(ع) بخاطر خیانت برخی از فرماندهان و نیروهای رزمی اش و... مجبور به صلح با معاویه شد.
🌺🌿امام حسن(ع) در کمالات انسانی يادگار پدر و نمونه کامل جد بزرگوار خود بود. تا پيغمبر(ص) زنده بود، او و برادرش امام حسين(ع) در کنار آن حضرت جای داشتند، گاهی آنان را بر دوش خود سوار مي کرد و مي بوسيد و مي بوييد. امام حسن(ع) در عبادت و بندگی خدا سرآمد بود و بيست و پنج بار پياده، حج کرد، درحالی که اسبهای نجيب را با او يدک مي کشيدند. هرگاه از مرگ ياد مي کرد مي گريست و هرگاه از قبر ياد مي کرد مي گريست، هر گاه به ياد ايستادن به پای حساب مي افتاد آن چنان گریه مي کرد که بيهوش مي شد و چون به ياد بهشت و دوزخ مي افتاد، همچون مار گزيده به خود مي پيچيد. از خدا طلب بهشت مي کرد و به او از آتش جهنم پناه مي برد. چون وضو مي ساخت و به نماز مي ايستاد، بدنش به لرزه مي افتاد و رنگش زرد مي شد.
🌺🌿آن حصرت در انفاق و کمک به نیازمندان زبانزد عام و خاص بود به گونه ای که سه نوبت تمان دارائيش را با خدا تقسيم کرد و دو نوبت از تمام مال خود برای خدا گذشت. امام حسن(ع) ده سال امامت داشت و سر انجام در سال پنجاهم هجری به تحريک معاويه بدست همسر جاهل خود(جعده) مسموم و شهيد و در بقيع مدفون شد!!!.
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
🔰 مطالب متفاوت، زیبا، جدید و ناب مذهبی، فرهنگی و قرآنی را با ما بخوانید؛🌷.
_ ___ ڪوچہ شہــ♥️ـدا .
http://eitaa.com/Koocheh_shohada1
https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
- @sokhanangoharbar
🔖 الهی؛ از مرافقت اشرار دورم بدار !
#دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان!.
اللَّهُمَّ وَفِّقْنِي فِيْهِ لِمُوافَقَةِ الاَبْرارِ، وَجَنِّبْنِي فِيهِ مُرافَقَةَ الاَشْرارِ، وَآوِنِي فِيْهِ بِرَحْمَتِكَ إِلى دارِ القَرارِ، بِإِلهِيَّتِكَ يا ألهَ العالَمِينَ!.
🔹خدایا توفیقم ده در آن به سازش کردن نیکان، و دورم دار در آن از رفاقت بدان، و جایم ده در آن با مهرت به سوی خانه آرامش به خدایی خودت، ای معبـود جهانیان!.
#رمضان_الکریم
#يَا_ألهَ_العالَمِينَ
🔰 مطالب متفاوت، زیبا، جدید و ناب مذهبی، فرهنگی و قرآنی را با ما بخوانید؛🌷.
_ ___ ڪوچہ شہــ♥️ـدا .
http://eitaa.com/Koocheh_shohada1
https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
- @sokhanangoharbar
💐#شرح مختصر دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان!.
💐#اللهمّ وَفّقْنی فیهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ وجَنّبْنی فیهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ وأوِنی فیهِ بِرَحْمَتِکَ الی دارِ القَرارِبالهِیّتَکِ یا إلَهَ العالَمین!.
💐خدایا توفیقم ده در آن به سازش کردن نیکان ودورم دار در آن از رفاقت بدان وجایم ده در آن با مهرت به سوی خانه آرامش به خدایی خودت ای معبود جهانیان!.
💐در این دعا سه خواسته مهم از خداوند متعال طلب شده است که عبارتند از:
💐1- موانست و همنشینی با نیکان و خوبان؛ خواسته اول این است که خداوند به ما توفیق دهد که با نیکان و خوبان همراه و همسو باشیم.
انسان مؤمن باید تلاش کند اولاً با انسانهای دیندار و با ایمان رفاقت، معاشرت و نشست و برخاست نماید تا دینداری وی دچار آسیب زدگی نشود. ثانیاً جهت گیری انسان مؤمن در عرصه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی باید به گونه ای باشد که همسو و همراه با اجتماع مؤمنان حقیقی و خوبان جامعه باشد.
💐فرد مؤمن باید با افراد و یا اجتماعی سر و کار داشته باشد که در مسیر الهی قدم بر میدارند و همچنین از اجتماعی حمایت کند که آنها در مسیر سعادت می باشد نه از اجتماعی که در مسیر باطل و شیطانی گام بر میدارند.
💐متأسفانه امروزه بسیاری از مسلمانها رفتارشان بر عکس است و بجای حمایت از جامعه مؤمنان و کشورهای اسلامی و همراهی با آنان، با کفار، منحرفین و مستکبرین همسو و همراه می شوند.
💐از منظر اسلام محور اتحاد و اتفاق مسلمین و اساس شکل گیری جامعه اسلامی باید ارزشهای دینی باشد و مسلمانان باید در تقویت این گونه اتحادها و این گونه جامعه مؤمنانه تلاش کند و با آن همراه و همسو گردند و از تضعیف آن به شدت احتراز نمایند.
💐قرآن کریم بر اتحاد برادرانه مؤمنین و شکل گیری جامعه ایمانی و مؤمنانه تأکید نموده و آنرا محور اتحاد قرار داده است و می فرماید: مؤمنان برادر یکدیگرند پس دو برادر خود را صلح و آشتی دهید. (سوره حجرات، آیه 10)
💐2- دوری از همنشینی و مصاحبت اشرار؛ خواسته دوم در دعا این است که خداوند به ما توفیق دهد که از همراهی با انسانهای منحرف و شرور و دوستی با آنان احتراز نماییم. رفیق بد ممکن است که تأثیرات بسیار مخرب و زیان آور بر ما داشته باشد و سلامت ایمان ما خدشه دار کننند و دینداری ما را دچار آسیب زدگی شدید نماید. به همین جهت است که در متون دینی اسلام بر اجتناب از دوستی و معاشرت با افراد منحرف و گنهکار تأکید شده است. امام علی(ع) در این زمینه می فرماید: همنشينى با بدان، بدى به دنبال مى آورد، همان گونه كه باد اگر بر چيز گَنديده بوَزَد، با خود، بوى گند مى بَرَد. (غرر الحكم : ح 5839)
💐3- درخواست جایگاه امن از خداوند؛ سومین خواسته این است که خداوند ما را به جایگاه امن و خانه آرامش جای دهد.
گرچه مصداق اتم و اکمل جایگاه امن بهشت است اما در این دنیا نیز مصداق دارد و آن عبارت است از وصل شدن به حضرت حق. یعنی انسان در صورتی که خود را به معبود حقیقی و قادر یکتا متصل کند و غرق در بندگی او شود ایمنی و آرامش حقیقی نصیبش خواهد شد. بنابراین امنیت و آرامش حقیقی دنیوی با وسایل و ابزار مادی مثل نیروهای مسلح قوی، داروهای آرامبخش و... میسر نیست بلکه امنیت و آرامش حقیقی تنها با بندگی خدا امکان پذیر است چرا که فقط در این صورت است که انسان از هیچ چیزی نخواهد ترسید و از عذاب الهی نیز ایمن خواهد بود.
💐قرآن کریم می فرماید: آگاه باشید تنها با یاد خدا دلها آرامش می یابد.(سوره رعد، آیه 28).
💐در جای دیگر میفرماید: آنها که ایمان آوردند و ایمان خود را با شرک و ستم نیالودند، ایمنی تنها از آن آنهاست و آنها هدایت یافتگانند. (سوره انعام، آیه 82)
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
🔰 مطالب متفاوت، زیبا، جدید و ناب مذهبی، فرهنگی و قرآنی را با ما بخوانید؛🌷.
_ ___ ڪوچہ شہــ♥️ـدا .
http://eitaa.com/Koocheh_shohada1
https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
- @sokhanangoharbar