🔴 فضیلت روز #عید_غدیر
[مصباح الزائر] رَوَی مُحَمَّدُ بْنُ أَحْمَدَ بْنِ دَاوُدَ الْقُمِّیُّ عَنْ رِجَالِهِ عَنِ الْبَزَنْطِیِّ عَنِ الرِّضَا علیه السلام فِی حَدِیثٍ اخْتَصَرْنَاهُ قَالَ: قَالَ لِی یَا ابْنَ أَبِی نَصْرٍ ... وَ اللَّهِ لَوْ عَرَفَ النَّاسُ فَضْلَ هَذَا الْیَوْمِ بِحَقِیقَتِهِ لَصَافَحَتْهُمُ الْمَلَائِکَةُ فِی کُلِّ یَوْمٍ عَشْرَ مَرَّاتٍ.
▪️بزنطی در حدیثی که مختصر کردیم از حضرت رضا سلام الله علیه نقل میکند و میگوید: آن حضرت به من فرمود:
ای پسر أبونصر به خدا سوگند اگر مردم از فضیلت حقیقی #روز_غدیر آگاه میشدند #ملائکه در #هر_روز #ده_مرتبه با آنان #دست میدادند.!!!!
📚 بحارالأنوار ٫ جلد 95 ٫ صفحه 359
کانال معرفتی معارف الشیعه
@maaref_shiaa
🔴 دو خاطره شنیدنی از روحانی برجسته اهلسنت :
🔸شریف زاهدی، روحانی برجسته اهل سنت بلوچستان که پس از تحقیق و بررسی به مذهب اهل بیت علیهم السلام گروید، در بیان خاطرات خود چنین می آورد:
1️⃣ خیلی فکر کردم که با کدام روایت یا کتاب برای اهل تسنن ثابت کنم که «مولی» در حدیث غدیر، به معنای دوست نیست، بلکه به معنای پیشوا و رهبر است. تا این که روزی مشغول مطالعه یکی از کتابهای «مولوی محمد عمر سربازی» بودم.
مطالعهام که تمام شد و کتاب را که بستم، دیدم روی جلد آن نوشته شده: «نویسنده مولانا محمد عمر سربازی» فوراً به ذهنم آمد که از مولوی ها، معنای کلمه ی مولانا را بپرسم و سؤال کنم که چرا به محمد عمر سربازی، مولانا میگویند؟
از چند مولوی سؤال کردم. پاسخی که به من دادند، این بود:
«مولانا» یعنی واجه؛ یعنی رهبر ما، پیشوای ما.
به آنها گفتم: من تعجب میکنم «مولا» درباره بزرگانتان معنای واجه و رهبر میدهد ولی در سخن پیامبر (صلی الله علیه وآله) به معنای دوست آمده است!
2️⃣ روزی یکی از دوستان اهل تسنن به دیدنم آمده بود. گفت وگوی مفصلی درباره حقانیت اهل بیت داشتیم از جمله به خطبه حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) در غدیر خم استناد کردم. ایشان میگفت: «مولا» در این حدیث به معنای دوست آمده است. نهایتاً هر چه دلیل آوردم قبول نکرد. خداحافظی کرد و به سمت بلوچستان حرکت کرد.
یک ساعت از رفتنش نگذشته بود که به او زنگ زدم و گفتم: کار خیلی مهمی با شما دارم باید برگردی.
گفت: من باید بروم، وقت ندارم برگردم. خانوادهام منتظرم هستند، چه کاری با من داری؟ تلفنی بگو.
گفتم: کار مهمی دارم، نمی توانم تلفنی بگویم، باید خودت اینجا باشی.
خیلی اصرار کردم تا این که برگشت. وقتی به من رسید گفت: چه کار مهمی داری که من را از این همه راه برگرداندی؟
گفتم: میخواستم به تو بگویم: دوستت دارم.
گفت: همین!
گفتم: بله. همین را خواستم به شما بگویم.
دوستم ناراحت شد و گفت: خانوادهام منتظرم بودند و باید میرفتم، این همه راه من را برگرداندی که بگویی دوستت دارم، اذیت میکنی؟
گفتم: سؤال من همین جاست. چطور وقتی شما با عجله به سمت خانواده ای که منتظرت هستند میروی و شما را از راهتان بر میگردانم تا به شما بگویم «دوستت_دارم»؛ ناراحت میشوی و در عقل من شک میکنی، ولی وقتی پیامبر اسلام ص دهها هزار نفر را که با عجله به سمت خانواده ی خود میرفتند، سه روز در زیر آفتاب سوزان معطل کردند که فقط بگویند: «هر کس من را دوست دارد، علی را دوست بدارد» این کار پیامبر را عاقلانه میدانی؟ آیا این اقدام پیامبر ناراحتی مسلمانان را در پی نمی داشت؟ آیا آنان در عقل چنین پیامبری شک نمیکردند؟!
با این کاری که کردم، دوستم با تمام وجود احساس کرد که چه حرف خندهداری زده است و اقرار کرد که پیامبر خدا - در جریان غدیر خم - میخواست نکته مهم تری را بیان کند وگرنه برای بیان دوستی اش با علی (علیه السلام) نیازی نبود مسلمانان را از راهشان برگرداند.»
📚باید شیعه میشدم، خاطرات شریف زاهدی، ص ۱۳۸
کانال معرفتی"معارف الشیعه"
@maaref_shiaa
#عید_غدیر
🔻 نتیجه بخشش در روز غدیر ، زیادی مال و عمر ...
🔴 قَالَ أَمِيرُاَلْمُؤْمِنِينَ صَلَوَاتُ اَللهِ عَلَيْه : وَ الْبِرُّ فِيهِ يُثْمِرُ الْمَالَ وَ يَزِيدُ فِي الْعُمُرِ
🟠 امیرالمؤمنین صلوات الله علیه می فرمایند :
نیکی در این روز به مال برکت می دهد و عمر را زیاد می کند
📚بحارالانوار ج 94 صفحه 117
📚إقبال الأعمال - ط القديمة (السيد بن طاووس) جلد 1 صفحه 463
کانال معرفتی معارف الشیعه
@maaref_shiaa
#معارف_غدیریه
🔴 استغفار ملائکه برای شیعیان در روز #عید_غدیر...
🌕 آقا امام رضا علیهالسلام فرمودند:
«روز غدیر، روزی است که جبرئیل علیهالسلام کرسی مخصوصی را که خداوند کرامت کرده، در مقابل بیت المعمور قرار میدهد و بالای آن میرود، و فرشتگان پیرامون وی را فرا میگیرند و بر محمد درود و تهنیت میفرستند و برای شیعیان امیرالمومنین و اولاد او علیهمالسلام و دوستان آنها از فرزندان آدم علیهالسلام استغفار میکنند.»
عَنِ اَلرِّضَا عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ... وَ هُوَ اَلْيَوْمُ اَلَّذِي يَأْمُرُ جَبْرَئِيلَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنْ يَنْصِبَ كُرْسِيَّ كَرَامَةِ اَللَّهِ بِإِزَاءِ بَيْتِ اَلْمَعْمُورِ وَ يَصْعَدُهُ جَبْرَئِيلُ عَلَيْهِ السَّلاَمُ وَ تَجْتَمِعُ إِلَيْهِ اَلْمَلاَئِكَةُ مِنْ جَمِيعِ اَلسَّمَاوَاتِ وَ يُثْنُونَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ يَسْتَغْفِرُونَ لِشِيعَةِ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ وَ اَلْأَئِمَّةِ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ وَ مُحِبِّيهِمْ مِنْ وُلْدِ آدَمَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ
📗إقبال الأعمال، ج ۱، ص ۴۶۴
📗عوالم العلوم، ج ۱۵، ص ۲۲۲
کانال معرفتی معارف الشیعه
@maaref_shiaa
#عید_غدیر
🔴 روز غدیر، روز صلوات و لعن (تولّی و تبرّی)
🔻قَالَ الْحَسَنُ بْنُ رَاشِدٍ: قُلْتُ لِمَوْلانَا أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام: جُعِلْتُ فِدَاكَ، وَ مَا يَنْبَغِي أَنْ نَصْنَعَ فِيهِ؟ قَالَ: تَصُومُهُ وَ تُكْثِرُ الصَّلاةَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَيْتِهِ، وَ تَبَرَّأُ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِمَّنْ ظَلَمَهُمْ حَقَّهُمْ.
▪️حسن بن راشد گفت: به مولایم حضرت صادق علیه السلام عرض کردم: فدایت شوم، شایسته است که در روز غدیر چه عملی انجام دهیم؟ فرمود: روز غدیر، را روزه بگیر، و بر محمّد و اهل بیت او، صلوات فرستاده و از کسانی که در حقّ ایشان ظلم کردند، برائت بجوی.
📚 بحارالأنوار، ج37، ص171-172 به نقل از کافی
🔻قَالَ الرِّضَا علیه السلام: هُوَ يَوْمُ إكْثَارِ الصَّلاةِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.
▪️حضرت رضا علیه السلام فرمود: روز غدیر، روزی است که باید بر محمّد و آل محمّد، بسیار صلوات فرستاد.
📚 اقبال الأعمال، ص778 به نقل از کتاب النّشر و الطّی
کانال معرفتی معارف الشیعه
@maaref_shiaa
🔴 شناسایی دقیق مکان واقعه غدیر
بعد از شهادت امیرالمؤمنین(سلام الله علیه)، دوستداران اهلبیت در دشتهای حجاز متفرق شدند و برای خود، باغها و آبادیهایی در بعضی از مناطق از جمله مناطق اطراف غدیرخم ساختند.
این آبادی بعدها بواسطه شرایط سیاسی و جغرافیایی به محلی مخروبه تبدیل شد و آثار و بقایای تاریخی آن تا حدود زیادی از بین رفت، اما با این وصف در پی تلاش دو محقق سنی و شیعی عربستان به نامهای عاتق بن غیث بلادی و دکتر شیخ عبدالهادی فضلی از علمای شیعی این مکان شناسایی شد.
برابر با برخی گزارشهای تاریخی بعد از این رویداد هم مسجدی در همان محل که پیامبر خطبه خواند و امیرالمومنین را به جانشینی برگزید به نام غدیر بنا شد که 50 متر مربع وسعت داشت و چندبار هم از سوی پادشاهان شیعه هند بازسازی شد، اما شهریور 1386 پیروان فرقه وهابیت در اقدامی شبانه آن را ویران کردند.
غدیر غریب
اکنون غدیر خم در محل عبور و مرور زائران بیتالله الحرام و مسافران مدینه النبی قرار ندارد و اثر و ثمر کمتری از نشانیهای گذشته در آن به چشم میخورد.
غدیر در شرایط کنونی در گوشه دورافتادهای واقع شده که هر از گاهی برخی از کاروانیان شیعی با تمهیداتی خود را به این محل میرسانند و در کنار برکهای برجای مانده از زمانهای گذشته و سایهسار درختان کهنسال و بلندقامت آن دمی میآسایند و یاد و خاطره واقعه سرنوشتساز غدیر را گرامی میدارند.
منبع: الکوثر
کانال معرفتی"معارف الشیعه"
@maaref_shiaa