💢 ده توصیه کاربردی برای شب های قدر
✍آیت الله علی نصیری گیلانی؛ استاد پیشکسوت گروه معارف
🔹حسب مطالعات و تجاربی که در عمر برباد رفته به کف آمده است، چند توصیه کاربردی در شب های قدر ارایه می گردد:
1️⃣. به استناد روایت جهنی و شواهد دیگر شب قدر شب بیست و سوم ماه مبارک است، اما پیداست که پایبندی به عبادت شب نوزدهم و بیست و یکم آمادگی انسان برای شب قدر را از هر جهت می افزاید.
2️⃣. مهم ترین بستر ساز درک فیض شب قدر بیداری است. گویا فروبستن چشم در شب قدر محرومیت تلخی را به همراه می آورد. کاستن از فعالیت های جاری و دغدغه های روح فرسا و استراحت کافی در روز مطمح نظر قرار گیرد.
3️⃣. طبق روایات، ضایع کنندگان حقوق مردم، اصرار کنندگان به گناهان بزرگ، همراهان با ستمکاران، کسانی که اهل شراب مستمر و تار و طنبوراند، کسانی که به والدین خود ستم کرده اند و کسانی که کینه دیگران را در دل نهفته دارند، در شب قدر با دست رد مواجه می شوند.
از این جهت باید پیش از شب موانع آن را کنار زد و حقوق مردم را ایفاد کرد.
4️⃣. همراهی و همصدایی با جمع و حضور در مساجد مورد تاکید موکد اهل بیت (ع) است که فرمودند خداوند شرم دارد که سوز و گداز جمع را مورد بی اعتنایی قرار دهد.
5️⃣. شب قدر از همان لحظه اذان مغرب شروع و تا به اذان صبح استمرار دارد. عموما از ساعات اول و آخر شب قدر غفلت داریم.
6️⃣. با همه احترام به شیخ صدوق شب قدر شب مذاکره علم نیست، بلکه شب اشک، انابه، توبه، زاری، سوز و گداز است. شب الحاح و اصرار به درگاه الهی است برای نیل به خواهش و خواسته های ستودنی.
7️⃣. از التزام به اعمال رایج و متداول در شب های قدر؛ یعنی غسل، زیارت سالار شهیدان، دعای جوشن کبیر، دعای ابو حمزه ثمالی، قرآن به سر گرفتن و ... غفلت نکنیم.
8️⃣. شب قدر فقط شب توبه از گناهان گذشته و اصرار به برخورداری از چند خواسته کوچک نیست، در محضر خدایی که در مجد و عظمت هیچ چیز و هیچ کس به حد او نمی رسد، باید خواسته خدایی داشت.
9️⃣. تاکید اهل بیت (ع) در مواقع استجابت دعا؛ به ویژه در شب قدر دعا برای برادران و خواهران ایمانی در سراسر گیتی، طلب بخشش برای همه اموات و گذشتگان و همه شهیدان و همه عالمان الهی و ربانی است.
🔟. شب قدر، شب قلب عالم امکان؛ یعنی شب حضرت حجت (ع) است که همه فرشتگان نزد ایشان شرفیاب می شوند. توجه به آن وجود بی بدیل رمز بهره مندی از برکات این شب است.
👏ملتمس دعا
✅علی نصیری
سحر چهارشنبه
هیجدهم ماه مبارک رمضان ۱۴۴۳
سی و یکم فروردین ۱۴۰۱
┄┅┅┅┅❀⚜️❀┅┅┅┅┄
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
13.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹مرکز آموزش مجازی معارف انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی برگزار می کند:
📚 دوره آموزشی خلاصه کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
⌛️ مهلت ثبت نام: تا ١٠ فروردین ماه ١۴٠٣
📌 برای شرکت در این دوره، پس از ثبت اطلاعات خود در سامانه:
🌐 amozesh.mpfe.ir
رویداد «دوره آموزشی خلاصه کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» را انتخاب و ثبت نام نمایید.
🇮🇷 مرکز آموزش مجازی معارف انقلاب اسلامی
┄┅┅┅┅❀⚜️❀┅┅┅┅┄
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
May 11
🔸 فراخوان مقالات #همایش ملی منطق فهم دین(مدل ها و نظریه)
📅 مهلت ارسال اصل مقالات: پایان تیرماه ۱۴۰۳
📥 ارسال مقالات به ایمیل: mfd@iict.ac.ir
📲 کسب اطلاعات بیشتر:
تماس با شماره ۰۹۳۰۸۶۹۹۳۷۵ (ساعت ۱۵ تا ۱۸) یا ارتباط از طریق پیامرسان ایتا
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/h-manteghdin
┄┅┅┅┅❀⚜️❀┅┅┅┅┄
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#معرفی_کتاب
کتاب: آیه شکستة تطهیر
زندگانی حضرت فاطمه÷
نویسند: فاطمه احمدی
انتشارات: دفتر نشر معارف
این کتاب که ترجمه تازهای از بیتالاحزان محدث بزرگوار حاج شیخ عباس قمی است، در چهار باب و 240 صفحه با 235 عنوان، زوایایی از زندگی حضرت فاطمه زهرا÷ را بررسی کرده است.
در بخشی از مقدمه کتاب آمده است: خواندن این کتاب که بر هر شیعهای ضروری است نشاندهندة حوادث بسیار تلخی است که مقامپرستان و دنیاخواهان در صدر اسلام به وجود آوردند که تلخیاش از کام محبان وحی و اهلبیت^ بیرون نمیرود و جبران زیانهایش تا لحظة برپا شدن قیامت ممکن نیست.
سرفصلهای این کتاب عبارت است از:
ولادت، نامها و کنیههای حضرت فاطمه÷، فضائل حضرت فاطمه÷، حوادث غمبار پس از رسولخدا|، گریة بسیار در فراق پدر، بیماری و شهادت حضرت زهرا÷.
این کتاب توسط انتشارات دفتر نشر معارف منتشر گردیده و به قیمت: 000/115 تومان به بازار کتاب عرضه شده است.
┄┅┅┅┅❀⚜️❀┅┅┅┅┄
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
❇️﷽ تاملات رمضانی ۱۹
💢 وحدت یا دوگانه قرائت و تفسیر؟
✍ دکتر محمدحسن احمدی؛ دانشیار دانشگاه تهران
🔹کاربرد غالب قرائت_در ارتباط با قرآن کریم_ در دوره های متقدم، کارکردی تفسیری بوده است. اینکه مفسری، احتمالات گوناگون معنایی را در حالات مختلف متن، بررسی کند و در قالب قرائت بیان کند؛ می توانسته یک اسلوب تفسیری نیز بوده باشد. اصطلاح وحی بیانی-وحی قرآنی(برساخته علامه عسکری ره)، می تواند مستندسازی همین دیدگاه باشد.
🔸 بر همین اساس -اگر بطلان استصحاب تاریخی را بپذیریم- در اولین مرحله باید کاربرد قرائت در متون اولیه(مانند قاری، اقروءهم، هکذا نقرء ...) را از سیطره انگاره قرائت به معنای مصطلح متاخر آن _حداقل در قرون نخستین_ برهانیم. این رهایی از سلطه انگاره قرائت در صورت تکمیل مویدات، می تواند به همترازی و وحدت قرائت و تفسیر منتهی شود.
🔹از نتایج این همترازی، تغییر نگاه به قرائت مصطلح متاخر، از نشانه اضطراب متن به کارکرد تحفظ بر متن است. این فرضیه را البته برخی در دوره اخیر بدان متمایل شده اند.(مفیدی، نشست بررسی قرائات،۱ دی۱۴۰۰، مدرسه امام باقر (ع): بر اساس این نگاه، تفسیر روایت سبعه احرف به قرائت مصطلح، در دوران متاخر باب شده است.)
🔸اما مهمترین تامل آن است که باید دید تا چه حد خود قاریان هفت گانه و چهارده گانه و ... اصرار داشته اند؛ سند خود را -ولو در حد خبر واحد- به پیامبراکرم(ص) برسانند. اگر این اصرار، احراز نشود؛ فرضیه هم ترازی و وحدت قرائت و تفسیر، بیش از پیش تایید خواهد شد.
┄┅┅┅┅❀⚜️❀┅┅┅┅┄
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
May 11