#نهج_البلاغه | #حکمت ۸۶
🏷️ برتری فکر و تجربه بر قدرت
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
❁• وَ قَالَ عليهالسلام رَأْيُ اَلشَّيْخِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ جَلَدِ اَلْغُلاَمِ وَ رُوِيَ مِنْ مَشْهَدِ اَلْغُلاَمِ
┅───────────────┅
☜ و درود خدا بر او، فرمود: انديشه پير در نزد من از تلاش جوان خوشايندتر است. (و نقل شده كه تجربۀ پيران از آمادگى رزمى جوانان برتر است).
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
♻️ ترجمه فیضالاسلام: امام عليه السّلام (در بارۀ رأى پير) فرموده است: انديشۀ پير مرد را (در جنگ و هر كار) از توانائى و دلاورى جوان بيشتر دوست دارم (زيرا جوان بر اثر كمى آزمايش ممكن است مغرور شده خود و يارانش را تباه سازد)و (بجاى من جلد الغلام) روايت شده من مشهد الغلام يعنى (رأى و انديشۀ پير را بيشتر دوست دارم) از حضور جوان.
🇯 🇴 🇮 🇳
📖 امام عليه السلام در اين كلام حكمتآميزش، مقايسهاى ميان رأى و تدبير پيران و چالاكى و دلاورى جوانان مىكند و مىفرمايد: «راى و تدبير پير نزد من بهتر از چالاكى جوان (در ميدان نبرد) است.
در روايت ديگرى آمده است: از جنگجويى جوان بهتر است»؛ (رَأْيُ الشَّيْخِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ جَلَدِ الْغُلَامِ وَ رُوِيَ «مِنْ مَشْهَدِ الْغُلَامِ»).
«جَلَد» به معناى چابكى و نيرومندى و «غلام» در اينجا به معناى جوان و «مشهد» در اينگونه موارد به معناى ميدان جنگ است.
بديهى است براى پيروزى در نبرد با دشمن در درجۀ نخست نقشههاى صحيح لازم است و در درجۀ بعد دلاورى و چالاكى جنگجويان و به يقين تا نقشۀ صحيحى نباشد دلاورىها به نتيجهاى نمىرسد، ازاينرو امام عليه السلام مىفرمايد: تدبير پيران نزد من از شجاعت و چالاكى جوانان بهتر است؛ زيرا مردان بزرگسالى كه سالها ميدانهاى نبرد را ديدهاند و تجربهها آموختهاند بر اساس آن تجربهها قادر به تنظيم برنامۀ صحيح هستند در حالى كه جوانان، چنين توانى را ندارند؛ ولى به عكسِ پيران، داراى قدرت و توانايى جسمى كافى و دلاورى و چالاكى هستند. گرچه هر يك امتيازى دارند؛ ولى پايۀ اصلى را رأى و تدبير پيران تشكيل مىدهد.
تاريخ نيز اين كلام حكيمانه را كاملاً تأييد مىكند مثلا در جنگ خندق تدبيرى كه سلمان فارسى در پيشنهاد حفر خندق انديشيد توانست مدينه را از سقوط در چنگال دشمن حفظ كند.
اين گفتار حكيمانه در ضمن به جوانانى كه نسبت به پيران بىاعتنا هستند و خود را كانون همه چيز و پيران را خارج از گردونۀ اجتماع مىپندارند #هشدار مىدهد كه به بزرگسالان احترام بگذاريد و خود را از تجارب آنها بىنياز ندانيد.
به گفتۀ ابو الطيب: الرّأْيُ قَبْلَ شُجٰاعَةِ الشَّجْعٰانِ هُوَ أوَّلٌ وَ هِيَ الْمَحَلُّ الثّٰانيٖ فَإذٰا هُمٰا اجْتَمَعٰا لِنَفْسٍ مَرَّةً بَلَغَتْ مِنَ الْعُلْيٰاءِ كُلَّ مَكٰانٍ علم و تجربه پيش از شجاعت شجاعان است آن اول است و اين در محل دوم قرار دارد...
مباحث
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه ─┅•═༅ بند سی و نهم ༅═•┅─ 🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِ
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه
─┅•═༅ بند چهلم ༅═•┅─
🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ دَعَتْنِی الرُّخْصَةُ فَحَلَّلْتُهُ لِنَفْسِی وَ هُوَ فِیمَا عِنْدَکَ مُحَرَّمٌ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ
┅───────────────┅
❖ «بار خدایا از تو آمرزش میطلبم از هر گناهی که رخصت در آن انگیزه من شد تا برای خود حلال دانستم، در حالی که نزد تو حرام بود؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گناهم را بیامرز، ای بهترین آمرزندگان»
@ostadelahi
❓تعدادی از #پرسش_و_پاسخ های کوتاه از #استاد_الهی دام عزّه
سامانه تلفنی هوشمند غدیر: (تماس با تلفن ثابت) 9099070261
@ostadelahi