#قرآن_کریم 217
💫 سوره مبارکه یونس
[علی نبینا و آله و علیه السلام]
✨ آیات مبارکه 71 - 78
🎧 تلاوت 🎞 تصویری
🎙 تفسیر 📖 ترجمه
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
✨ ثوابِ تلاوت این صفحه هدیه به محضر نورانی #جواد_الائمة [ علیه الصلوة و السلام ]
✨ جهت سلامتی و تعجیل در فرج #امام_زمان (عجّل الله تعالی فرجه و علیهالسلام) و سلامتی و عزت و اقتدار نائب الامام امام خامنهای مدّظله العالی صلوات
═════❖•°🌸 °•❖════
✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
┄═⊹❁❈【 ۲۱۷ 】 ❈❁⊹═┄
╔═══════════════════
۞ وَ اتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ نُوحٍ إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ يَا قَوْمِ إِنْ كَانَ كَبُرَ عَلَيْكُمْ مَقَامِي وَ تَذْكِيرِي بِآيَاتِ اللَّهِ فَعَلَى اللَّهِ تَوَكَّلْتُ فَأَجْمِعُوا أَمْرَكُمْ وَ شُرَكَاءَكُمْ ثُمَّ لَا يَكُنْ أَمْرُكُمْ عَلَيْكُمْ غُمَّةً ثُمَّ اقْضُوا إِلَيَّ وَ لَا تُنْظِرُونِ ﴿ ۷۱ ﴾
داستان نوح را برای بتپرستها بخوان: او قومش را به مبارزه طلبید: «مردم! اگر تحمل حضورم برایتان سخت است و یادآوری آیههای خدا برایتان سنگین است و اگر قصد مقابله دارید، بدانید توکلم فقط به خداست؛ پس فکرهایتان را روی هم بگذارید و بتهایتان🗿 را جمع کنید و هر کاری میتوانید، بکنید تا مبادا بعدها غصه بخورید که چرا فلان کار را نکردید! بعد، کارم را تمام کنید و مهلتم ندهید.
فَإِنْ تَوَلَّيْتُمْ فَمَا سَأَلْتُكُمْ مِنْ أَجْرٍ ۖ إِنْ أَجْرِيَ إِلَّا عَلَى اللَّهِ ۖ وَ أُمِرْتُ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْمُسْلِمِينَ ﴿ ۷۲ ﴾
اگر هم از قبول رسالتم سرپیچی کردید، من ضرر نمیکنم؛ چون من که از شما مزدی نخواسته بودم. مزد زحمتهایم فقط با خداست و مأمورم تسلیم او باشم.»
فَكَذَّبُوهُ فَنَجَّيْنَاهُ وَ مَنْ مَعَهُ فِي الْفُلْكِ وَ جَعَلْنَاهُمْ خَلَائِفَ وَ أَغْرَقْنَا الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا ۖ فَانْظُرْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُنْذَرِينَ ﴿ ۷۳ ﴾
ولی دروغگو دانستندش؛ پس او و آنانی را نجات دادیم که در آن کشتی عظیم همراهش بودند و آنان را جانشین بیدینها کردیم و کسانی را هم غرق کردیم که آیاتمان را دروغ دانستند؛ پس ببین چه شد عاقبت این هشدارداده شدهها!
ثُمَّ بَعَثْنَا مِنْ بَعْدِهِ رُسُلًا إِلَىٰ قَوْمِهِمْ فَجَاءُوهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ فَمَا كَانُوا لِيُؤْمِنُوا بِمَا كَذَّبُوا بِهِ مِنْ قَبْلُ ۚ كَذَٰلِكَ نَطْبَعُ عَلَىٰ قُلُوبِ الْمُعْتَدِينَ ﴿ ۷۴ ﴾
بعد از نوح، پیامبران دیگری برای راهنماییِ قوموقبیلههایشان فرستادیم. آنان هم برای مردم معجزههایی آوردند؛ اما مردم از سرِ لجبازی بنا نداشتند حقایقی را باور کنند که از قبل دروغ دانسته بودند. بر دلهای تجاوزکارها اینطور مُهر بدبختی میزنیم.
ثُمَّ بَعَثْنَا مِنْ بَعْدِهِمْ مُوسَىٰ وَ هَارُونَ إِلَىٰ فِرْعَوْنَ وَ مَلَئِهِ بِآيَاتِنَا فَاسْتَكْبَرُوا وَكَانُوا قَوْمًا مُجْرِمِينَ ﴿ ۷۵ ﴾
باز، بعد از آن پیامبران، موسی و هارون را با معجزههایمان برای راهنمایی فرعون و نزدیکانش فرستادیم؛ اما خوی تکبرشان را ادامه دادند؛ چونکه جماعتی گناهکار بودند.
فَلَمَّا جَاءَهُمُ الْحَقُّ مِنْ عِنْدِنَا قَالُوا إِنَّ هَٰذَا لَسِحْرٌ مُبِينٌ ﴿ ۷۶ ﴾
همینکه از طرف ما معجزههای بِحقّی برایشان آمد، ادعا کردند: «اینها فقط جادوجنبلهای رایج است!»
قَالَ مُوسَىٰ أَ تَقُولُونَ لِلْحَقِّ لَمَّا جَاءَكُمْ ۖ أَ سِحْرٌ هَٰذَا وَ لَا يُفْلِحُ السَّاحِرُونَ ﴿ ۷۷ ﴾
موسی گفت: «آیا این حرفها را دربارۀ معجزههای بِحقّی که برایتان آمده است، میزنید؟! آیا با توجه به اینکه جادوگرها به هدفشان نمیرسند، باز هم این معجزهها جادوجنبل است؟!»
قَالُوا أَ جِئْتَنَا لِتَلْفِتَنَا عَمَّا وَجَدْنَا عَلَيْهِ آبَاءَنَا وَ تَكُونَ لَكُمَا الْكِبْرِيَاءُ فِي الْأَرْضِ وَ مَا نَحْنُ لَكُمَا بِمُؤْمِنِينَ ﴿ ۷۸ ﴾
فرعونیان گفتند: «آمدهای تا ما را از کارهایی منصرف کنی که دیدیم پدرانمان دنبال آناند؟ بعدش هم خودت و برادرت قدرت را در این کشور بهدست بگیرید؟! محال است حرفهایتان را باور کنیم.»
══════❖•° 𑁍 °•❖══════
#قرار_روزانه | #تلاوت | #قرآن_کریم
🔗 مبـاحـث | فـقه و احـکام | تـلاوت |
🖱️ فـهرسـت سـور قـرآن کـریـم
╭══════════
✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
مباحث
#لغات | #قرآن_کریم ❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄ 11 اَثاث: اسباب خانه. ⇦«اَثاثا وَ مَتاعا اِلی حینٍ» (80 / نحل)،
#لغات | #قرآن_کریم
❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄
19 اَجْر: مزد، ثواب و پاداش که در مقابل عمل نیک به انسان می رسد.
اجیر: کسی که در مقابل مزد کار می کند. استیجار یعنی به مزدوری گرفتن.
در قرآن مجید به ثواب آخرت و دنیا هر دو اطلاق شده است «وَ لاََجْرُ الاْخِرةِ اَکْبرُ» (41/نحل)، یعنی: و پاداش آخرت از آن هم بزرگ تر است.
«وَ اتَیْناهُ اَجْرَهُ فِی الدُّنْیا» (27/عنکبوت)، یعنی: پاداش او را در دنیا دادیم.
و نیز به مهریه زنان اجر گفته می شود «وَ اتُوهُنَّ اُجُورَهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ» (25/نساء)، یعنی: و مهرشان را به خودشان بدهید.
📖 راغب در مفردات تصریح می کند که: اجر فقط در مزد عمل خوب گفته می شود برخلاف جزاء که در عمل خوب و بد هر دو استعمال می شود.
ناگفته نماند در تمام قرآن کریم، اجر در مقابل عمل نیک استعمال شده حتی در آیه «فَلَمّا جاءَ السَّحَرَةُ قالُوا لِفِرْعَوْنَ إِنَّ لَنا لاََجْرا» (41/شعراء)، یعنی: هنگامی که ساحران آمدند، به فرعون گفتند: پاداش مهمی خواهیم داشت؟
علت استفاده از کلمه اَجْر آن است که ساحران عمل خویش را آن وقت خوب می دانستند.
کلمه اجر با سایر صیغ آن 110 بار در قرآن آمده است.
┅───────────────┅
20 اَجَل: مدّتِ معیّن و آخر مدّت.
📖 راغب در مفردات گوید: اَجَلْ مدّتی است که برای چیزی معین شود و أجلِ انسان مدّت حیات اوست.
«وَ اَنْ عَسی اَنْ یکُوْنَ قَدِ اقْتَرَبَ اَجَلُهُمْ» (185/اعراف)، یعنی: (و آیا در این نیز اندیشه نکردند که) شاید پایان زندگی آنها نزدیک شده باشد؟
(تکرار: 52).
┅───────────────┅
21 اَجْل: سبب، علّت.
«مِنْ اَجْلِ ذلِکَ کَتَبْنا عَلی بَنی اِسْرائیلَ» (32 / مائده)، به سبب آن قتل، بر بنی اسرائیل چنین نوشتیم.
(تکرار: 1)
┅───────────────┅
22 اَحَد:
این کلمه در اصل (وَحَد) با واو است و دارای دو استعمال می باشد
- یکی آن که اسم استعمال می شود در این صورت به معنی یکی و یک نفر است.
«اذا حَضَرَ اَحَدَکُمُ المَوْتُ» (180/بقره)، یعنی: آن گاه که مرگ یکی از شما رسید و چون در سیاق نفی واقع شود افاده عمومی می کند مثل «وَ ما هُمْ بِضَارِیّنَ بِهِ مِنْ اَحَدٍ اِلاّ بِاِذْنِ اللّه» (102/بقره)، یعنی: به هیچ کَس جز به اذن خدا به واسطه آن سِحْر ضرر نمی زنند و اکثر استعمال آن در قرآن مجید در سیاق نفی است.
مُؤَنّث اَحَد، اِحْدَی است مثل «هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنا اِحْدَی الْحُسْنَیَیْنِ» (52 / توبه)، یعنی: آیا درباره ما جز یکی از دو نیکی انتظار داری؟ (یا بر شما پیروز می شویم و یا شربت شهادت می نوشیم).
- استعمال دوّم آن است که وصف باشد به معنی یکتا و بی همتا و در این استعمال فقط بر باری تعالی اطلاق می شود.
«قُلْ هَوَ اللّه اَحَدٌ» (1 / توحید)، بگو خداوند یکتا و یگانه است.
(تکرار: 85).
┅───────────────┅
23 اَخْذ: گرفتن.
«وَ لمّا سَکَتَ عَنْ مُوسَی الْغَضَبُ اَخَذَ الاَْلْواحَ» (154/ اعراف)، یعنی: چون غضب موسی فرونشست الواح را گرفت.
🔍 با مراجعه به اَلْمُعْجَمُ الْمُفَهْرَس در موارد استعمال «اِتَّخَذَ» و «اِتَّخَذوُا» و سایر صیغ آن از باب افتعال، به نظر می آید که در تمام موارد آن، گرفتن توأم با قبول و خوشنودی ملحوظ است.
کلمه اِتَّخَذَ 21 بار در قرآن آمده است.
کلمه اخذ با مشتقات آن 273 بار در قرآن آمده است.
┅───────────────┅
24 آخِر: مقابل اوّل است.
«رَبَّنا اَنْزِلْ عَلَیْنا مائِدَةً مِنَ السَّماءِ تَکُونُ لَنا عیدا لاَِوَّلِنا و آخِرِنا» (114 / مائده)، پروردگارا! مائده ای از آسمان بر ما بفرست تا عیدی برای اوّل و آخر ما باشد.
تأخیر مقابل تقدیم و آخِرون مقابل اَوَّلُونَ است نظیر «ثُلَّةٌ مِنَ الاَّولینَ وَ قَلیلٌ مِنَ الاْخِرینَ» (13 و 14/واقعه)، یعنی: گروه کثیری از امت های نخستین هستند و اندکی از امت آخرین.
در قرآن مجید به قیامت دارُ الاْخِرَة و یَوْمُ الاْخِر اطلاق شده و این از آن رو است که زندگی دنیا اوّل و زندگی عُقْبی آخِر و پس از آن است.
(تکرار: 40).
┅───────────────┅
25 آخَر: دیگری.
مثل «لا تَجْعَلْ مَعَ اللّه اِلها آخَرَ» (22 / اسراء)، یعنی: با خدا، خدای دیگر مگیر.
جمع آخَر، آخَرون است مثل «اَعانَهُ عَلَیْهِ قَوْمٌ آخَرون» (4 / فرقان)، یعنی: کفّار گفتند: در آوردن قرآن، مردمان دیگری او را یاری کرده اند.
مؤنث آخَر، اُخْری است «وَ لِیَ فیها مَآرِبُ اُخْری» (18/طه)، یعنی: نیازهای دیگری را نیز با آن برطرف می کند.
و جمع آن اُخَر است مثل «فَعِدَّةٌ مِنْ اَیّامٍ اُخَرَ» (184 / بقره)، یعنی: روزهای دیگری را (به جای آن روزه می گیرند).
کلمه آخَر (تکرار: 39) و اُخْری (تکرار: 26) و اُخَر (تکرار: 5).
1- همه انواع کالاها.
2- صفتی است که بر کثرت دلالت می کند.
3- یعنی حرکت جمله به سوی نفی احد می باشد (هیچکس).
13.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #نماهنگ | جواد الأوصیاء
◾️ #رهبر_انقلاب: زندگی #امام_جواد علیهالسّلام هم الگوست. امام جواد علیهالسّلام - امامی با آن همه مقامات، با آن همه عظمت در بیستوپنج سالگی از دنیا رفت...
╭──────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth 🏴
╰───────────
🏴 سیاه پوش شدن حرم جوادین سلام الله علیهما
🕌 حرم مطهر #امام_کاظم و #امام_جواد سلام الله علیهما در شهر کاظمین شاهد حضور خیل زائران از نقاط مختلف عراق و دیگر کشورها در ایام شهادت #ابن_الرضا سلام الله علیهما است.
╭──────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth 🏴
╰───────────