امام عليه السلام در اين كلام حكيمانه به چهار نعمت الهى اشاره مىفرمايد كه هرگاه محقق شوند چهار نعمت ديگر را به دنبال خود دارند. مىفرمايد: «كسى كه توفيق چهار چيز پيدا كند از چهار چيز محروم نخواهد شد»؛ (مَنْ أُعْطِيَ أَرْبَعاً لَمْ يُحْرَمْ أَرْبَعاً) . اشاره به اينكه اين چهار چيز با آن چهار چيز لازم و ملزوم يكديگرند همانگونه كه در قرآن هم به آن اشاره شده و در ذيل اين كلام خواهد آمد. نخست اينكه: «كسى كه توفيق دعا يابد از اجابت محروم نمىگردد»؛ (مَنْ أُعْطِيَ الدُّعَاءَ لَمْ يُحْرَمِ الْإِجَابَةَ) . زيرا همانگونه كه در ذيل خواهد آمد اين وعدۀ الهى است كه فرموده است دعا كنيد تا من اجابت كنم. دعا - همانگونه كه قبلاً هم گفتهايم - يكى از مهمترين عبادات و امور سرنوشتساز در زندگى بشر است. انسان بايد تمام تلاش و كوشش خود را در رسيدن به اهداف صحيح به كار گيرد؛ ولى در بسيارى از موارد عاجز و ناتوان مىشود و دستش از همه جا كوتاه مىگردد. اينجاست كه رو به درگاه الهى مىآورد و با اظهار عجز از لطف و كرم او استمداد مىجويد و با اين عمل شايستۀ اين مىشود كه خدا آن نعمت را چنانچه صلاح او باشد به او بدهد و اگر صلاح او نباشد پاداش مهمترى - طبق آنچه در روايات آمده - براى او ذخيره مىكند. البته قبولى دعا شرايطى دارد كه ما آن را به طور مشروح در مقدمۀ مفاتيح نوين آوردهايم. دوم اينكه: «كسى كه توفيق توبه پيدا كند از قبول آن محروم نمىگردد»؛ (وَ مَنْ أُعْطِيَ التَّوْبَةَ لَمْ يُحْرَمِ الْقَبُولَ) . انسان همواره در معرض لغزشهاست؛ هواى نفس و شهوات از درون و وسوسههاى شياطين انس و جن و زرق و برق دنيا از برون دائماً طوفانى در اطراف او به راه مىاندازد و گاه گرفتار لغزش مىگردد. اگر باب توبه به روى او گشوده نشود مأيوس مىگردد و به دنبال آن در درياى گناه غوطهور خواهد شد
به دنبال اين كلمات حكمتآميز مرحوم سيّد رضى مىگويد: «تصديق و تأييد اين گفتار (دربارۀ امور چهارگانه و نتايج آن) در قرآن مجيد است»؛ (قالَ الرَّضِيُ وَ تَصديقُ ذٰلِكَ كِتابُ اللّٰهِ) . «خداوند در مورد دعا مىفرمايد: مرا بخوانيد تا (دعاى) شما را اجابت كنم»؛ (قالَ اللّٰهُ في الدُّعاءِ: «اُدْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ» ) . دربارۀ استغفار مىفرمايد: «هركس كار بدى انجام دهد يا به خود ستم كند، سپس از خداوند طلب آمرزش نمايد، خدا را آمرزنده و مهربان خواهد يافت»؛ «وَ مَنْ يَعْمَلْ سُوءاً أَوْ يَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ يَسْتَغْفِرِ اَللّٰهَ يَجِدِ اَللّٰهَ غَفُوراً رَحِيماً»
دربارۀ شكر مىفرمايد: «اگر شكرگزارى كنيد، (نعمت خود را) بر شما افزون خواهم كرد»؛ «لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ» . دربارۀ توبه مىفرمايد: «پذيرش توبه از سوى خدا، تنها براى كسانى است كه كار بد را از روى جهالت انجام مىدهند، سپس به زودى توبه مىكنند. خداوند، توبۀ چنين كسانى را مىپذيرد؛ و خدا دانا و حكيم است»؛ «إِنَّمَا اَلتَّوْبَةُ عَلَى اَللّٰهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ اَلسُّوءَ بِجَهٰالَةٍ ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ فَأُولٰئِكَ يَتُوبُ اَللّٰهُ عَلَيْهِمْ وَ كٰانَ اَللّٰهُ عَلِيماً حَكِيماً» . همانگونه كه در بالا آمد در منابع فراوانى استدلال به اين آيات در كلام امام عليه السلام است نه كلام سيّد رضى و اين استدلال نشان مىدهد كه امامان معصوم عليهم السلام بسيارى از سخنان پربار خود را از قرآن مجيد و تفسير آن برگزيدهاند. اين امور چهارگانه به طور گسترده در روايات معصومان عليهم السلام نيز آمده است. از جمله در حديثى از پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله مىخوانيم كه فرمود: «خَيْرُ الْعِبادَةِ الْاِسْتِغْفارُ؛ بهترين عبادت استغفار است». در حديث ديگرى از همان حضرت آمده است: «أكْثِرُوا مِنَ الْإِسْتِغْفارِ فَإنَّ اللّٰهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَمْ يُعَلِّمْكُمُ الْاسْتِغْفارَ إلّا وَ هُوَ يُريدُ أنْ يَغْفِرَ لَكُمْ ؛ زياد استغفار كنيد زيرا خداوند متعال استغفار را به شما نياموخته مگر به اين جهت كه مىخواهد شما را بيامرزد». تأثير استغفار در برطرف شدن مشكلات و هموم و غموم و فزونى رزق نيز طبق روايات قابل انكار نيست. دربارۀ اهميت شكر نيز همين بس كه در حديثى از امام اميرالمؤمنين در «غرر الحكم» مىخوانيم: «اَوَّلُ ما يَجِبُ عَلَيْكُمْ لِلّٰهِ سُبْحانَهُ شُكْرُ أياديهِ وَ ابْتِغاءُ مَراضيهِ ؛ نخستين چيزى كه بر شما در برابر خداوند سبحان واجب است شكر نعمتهاى او و به دست آوردن موجبات خشنودى اوست»
#مطالعه
#داستانهای_شگفت
#شهید_دستغیب
73 - نجات از اسیری و به روزی حلال رسیدن
مرحوم آقا میرزا محمود شیرازی که چند داستان از ایشان نقل گردید فرمود شنیدم از مرحوم حاج میراز حسن ضیاءالتجار شیرازی که سالها در شیراز و اخیرا در تهران داروخانه( عمده فروشی) داشت، سالی به قصد #زیارت کربلا از طریق کرمانشاه همراه قافله حرکت کردم و الاغی کرایه نمودم و اسباب و لوازم خود را بر آن گذاشته و سوار شدم تا نزدیک قزوین یک نفر پیاده همراه قافله بود. چون مرا تنها دید نزدیکم آمد و در کارهایم با من همراهی کرد و با هم غذا صرف نمودیم و با من قرار گذاشت تا کاظمین با من همکاری کند و زودتر به منزل رسیده و جای مناسبی آماده کند تا من برسم و در خوراک شریک شوم. به همین حال بود تا به کاظمین رسیدیم اسم و حالاتش را پرسیدم گفت نامم کربلائی محمد از اهالی قمشه اصفهان هستم، هفت سال قبل به قصد زیارت #حضرت_رضا علیه السّلام با قافله می رفتم تا حدود استراباد، ترکمن ها قافله را غارت کردند و مرا هم همراه خود بردند و غلام خود قرار دادند روزها مرابه کار وامی داشتند و سخت ناراحت و در فشار بودم تا اینکه روزی تصمیم گرفتم هر طوری هست از دستشان فرار کنم و خود را نجات دهم.
#نذر کردم که اگر خداوند مرا یاری فرمود و نجاتم داد که به وطن خود بروم از همان راه #کربلا مشرّف شوم؛ پس به بهانه ای قدری از آنها دور شدم و چون شب بود و خواب بودند مرا ندیدند پس سرعت کردم تا به محلی رسیدم که یقین کردم از شرّ آنها در امانم؛ شکر خدای را به جای آورده و از همانجا به قصد کربلا آمده ام .
مرحوم ضیاءالتجار گفت من عازم سامرا بودم، گفتم بیا با هم برویم و بعد با هم کربلا مشرّف می شویم، هرچه اصرار کردم نپذیرفت و گفت هرچه زودتر باید به نذرم وفا کنم. مقداری پول جلوش گرفتم و گفتم هرچه می خواهی بردار، هیچ برنداشت و چون زیاد اصرار کردم سه ریال ایرانی برداشت و رفت و دیگر او را ندیدم .
هنگامی که در نجف اشرف مشرّف شدم، روزی در صحن مقدس از سمت بالای سر عبور کردم، جمعی را دیدم که دور یک نفر جمعند. چون #جمعیت را عقب زده نزدیک رفتم، دیدم همان کربلائی محمد قمشه ای همسفر من است و با پارچه ای، گردن خود را به شباک رواق مطهر بسته و گریه می کند و یک نفر تهرانی به او می گفت هرچه می خواهی به تو می دهم و نقداّ صد تومان حاضر شد به او بدهد قبول نکرد نزدیکش شدم گفتم رفیق از حضرت امیر علیه السّلام چه می خواهی، برخیز همراه من به منزل برویم و هرچه لازم داشته باشی به تو می دهم، قبول نکرد و گفت به این بزرگوار حاجتی دارم که جز او دیگری بر آن توانا نیست و تا نگیرم از اینجا بیرون نمی روم. چون در اصرار خود فایده ندیدم او را رها کرده رفتم .
روز دیگر او را در صحن مقدس دیدم خندان و شادان، گفت دیدی حاجتم را گرفتم. پس دست در بغل نمود و حواله ای بیرون آورد و گفت از حضرت گرفتم؛ پس نقش آن را دیدم طوری است که پشت و رو ، پایین و بالای آن مساوی است و از هر طرف خوانده می شود .
از او پرسیدم که حواله چیست و بر عهده کیست ؟ گفت پس از وصول آن به تو خبر می دهم، آدرس مرا در تهران گرفت و رفت .
پس از چند سال، روزی در تهران وارد مغازه ام شد؛ پس از شناسائی او گله کردم و گفتم مگر نه قول دادی مرا به آن حواله ای که حضرت امیر علیه السّلام به تو عنایت فرمودند خبر دهی؟
گفت من چند مرتبه به تهران آمدم و تو به شیراز رفته بودی و الحال آمده ام تو را خبر دهم که حاجت من از آن حضرت #رزق حلالی بود که تا آخر عمرم راحت باشم و آن حضرت حواله ای به یکی از سادات محترم فرمود که قطعه زمین معینی با بذر زراعت آن را به من دهد.
آن سید هم اطاعت کرد، از آن سال تا کنون از زراعت آن زمین در کمال خوشی معیشت من می گذرد و راحت هستم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آیا مردم کوفه دزدی میکردند که شکمهایشان از حرام پر شده بود؟!
🏦 سیستم بانکی، عامل اصلی رواج پولهایی است که «نسل امامکُش» و «ساکت در مقابل ظلم» میسازد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بانکها به راحتی وام میدهند، البته به کارکنان خودشان!
🔹در ۲۰ بانک (به جز بانک ملی) مشخص شده که ۶۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به کارکنان همان بانکها ارائه شده است.
🔹این مدل توزیع سرمایه که بیشتر به نوعی «رانت» شبیه است را باید گذاشت کنار شرایط دشواری که مردم برای اخذ وام پیش رو دارند.
#تهاجم_فرهنگی این شکلیه که از آقازاده ها و #سلبریتی جماعت شروع میشه، بعد میرسه به قشر خاکستری و سپس به قشر مذهبی!!!
مسئولین محترم خوابین؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ جامعه اسلامی رو چه جوری میتونی به خاک سیاه بنشونی⁉️
🔺 صحبتهای آقای #رائفی_پور از تفاوت جنگ نرم و سخت ⁉️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#علامه_طباطبایی رضوان الله تعالی علیه
◻️ #أبدیت در پیش داریم ...
🎙️ #استاد_عالی
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞️ جرم شیخ فضل الله نوری چه بود؟
🏴 به مناسبت ۱۱ مرداد؛
سالروز شهادت آیت الله شیخ فضل الله نوری
ازت ممنونم.mp3
720.7K
●━━━━━──────
⇆ ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ ↻
▪️باز پناهم دادی، اشک و آهم دادی
🎤حاج #میثم_مطیعی محرم 1401
#محرم
#امام_حسین علیه السلام
#هیئت_مجازی
🗓 #تقویم_محرم
🏴 در کربلا چه گذشت؟
☑️ روز چهارم #محرم
#امام_حسین علیه السلام
#از_تبیین_تا_قیام
@fatemune
┈••✾🏴✾••┈
🚩 @Mabaheeth
📛 روندشناسی نگران کننده وضعیت #جمعیت ایران
⭕️ روند تغییرات رشد جمعیت
⭕️ روند کاهش نرخ #باروری
⭕️ روند کاهش تولدها
لطفاً مطالعه کنید😔
#جهاد_تبیین
مباحث
#اطلاعیه 📣 دورهای برای همه کسانی که میخواهند 👈 ایران 🇮🇷 جوان🌱 بماند 👉 👤 استاد دوره: حجة الاسلام
🇮🇷
🎥 #نشست تصویری
🍃🌹🍃
💠 موضوع: «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»
🎙 سخنران: دکتر امیرحسین بانکی پور - «نماینده مجلس شورای اسلامی و کارشناس مسائل اجتماعی»
🕒 زمان: دوشنبه - ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱- ساعت ۲۱:۳۰
🔻لینک ورود به نشست 👇👇
http://rubika.ir/meyar_pb
بسته تبلیغی 03.pdf
2.51M
📥 #دریافت | بسته تبلیغی روز سوم محرم
💢 بسته تبلیغی برای مبلغین گرامی
📲 wikifeqh.ir/روضه_شب_سوم_محرم
📎 #ماه_محرم
📎 #بسته_تبلیغی
@wikifeqh
بسته تبلیغی 04.pdf
2.52M
📥 #دریافت | بسته تبلیغی روز چهارم محرم
📲 wikifeqh.ir/روضه_شب_چهارم_محرم
📎 #ماه_محرم
📎 #بسته_تبلیغی
@wikifeqh
🏴 وظیفه مداحان
👈 فرهنگسازی کار اصلی مداحی است
◾️رهبر انقلاب: وظیفهی فرهنگسازی، وظیفهی ترویج، وظیفهی گستردن مبانی فکری و فرهنگی اسلام را جدّی بگیرید... فکر و پند و معرفت و بصیرت را با همین ابزارِ هنریِ برجسته[مداحی] منتشر کنید، با مهارتهایی که هر کسی بالاخره ابتکاراتی دارد و مهارتهایی دارد که به کار میزند.۱۳۹۹/۱۱/۱۵
🏴 #از_تبیین_تا_قیام
◾️ Farsi.Khamenei.ir
🔰 توصیه رهبر انقلاب به ائمه جمعه
👈🏻 با مجموعههای خودجوش و گمنام عرصه فرهنگی و اجتماعی مرتبط بشوید
▫️ رهبر انقلاب در دیدار اخیر ائمه جمعه: امروز مجموعههای خودجوش و گمنام و کمهزینه و بیادّعائی وجود دارند که کار فرهنگی میکنند، کار اجتماعی میکنند، خدمات ارائه میدهند... بنده چون علاقهی به این مجموعهها دارم میدانم الان سرتاسر کشور و تقریباً در همهی شهرها، شهرهای بزرگ، کوچک، مجموعههای این جوری وجود دارند... با این بچّههای خوب نشست و برخاست کنید.
◾️ Farsi.Khamenei.ir
29.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸ثابتی: قضیه عزل امام جمعه لواسان چه بود؟
🔹تقوی عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه: گزارشی را به اقای علی اکبری دادند و این تصمیم گرفته شد البته بنده با این تصمیم مخالف بودم و عقیده دارم آقای لواسانی انسانی دلسوز برای مردم بود.
🔸ثابتی: این تغییر یک تصمیم نمادین بود و این پیام را به سایر ائمه جمعه داد که اگر می خواهید سر جایتان باقی بمانید باید ساکت باشید، تقویم خوانی کنید و عدالتخواهی نکنید!
🔹 حجتالاسلام تقوی: سوالات سختی می پرسید!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | آیتالله خامنهای در جمع رزمندگان لشکر نجف اشرف:
◼️ در طول این روزهاى عزیز - یعنی روزهاى دههى عاشورا و بعد از عاشورا- هر وقت بر حسینبنعلى دل سوزاندید و گریه کردید؛
👈🏻 یادتان باشد که چرا بر حسین گریه میکنید
👈🏻 یادتان باشد که پیام این اشک و این عزادارى چیست
👈🏻 جورى نباشد که ما هم غافل بمانیم تا مجبور بشویم بر خودمان عزادارى کنیم و حسین را نشناسیم؛ البتّه ملّت ما بحمدالله حسین را شناخته، مخصوصاً جوانهایمان و رزمندگانمان.
🏴 #از_تبیین_تا_قیام
◾️ Farsi.Khamenei.ir