مباحث
#نهج_البلاغه | #نامه_ها #عهدنامه | ۱ ✉️ نامه ۵۳ - عهد نامه مالك اشتر ┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄ 🗞
#نهج_البلاغه | #نامه_ها
#عهدنامه | ۲
📜 متن : وَ أَمَرَهُ أَنْ يَكْسِرَ نَفْسَهُ مِنَ اَلشَّهَوَاتِ وَ يَزَعَهَا عِنْدَ اَلْجَمَحَاتِ فَإِنَّ اَلنَّفْسَ أَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلاَّ مَا رَحِمَ اَللَّهُ
ترجمه : و به او فرمان مىدهد تا نفس خود را از پيروى آرزوها باز دارد، و به هنگام سركشى رامش كند، كه: «همانا نفس همواره به بدى وا مىدارد جز آن كه خدا رحمت آورد
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗞️ شرح فیض الاسلام:
(۴) و او را امر مىفرمايد كه نفس خود را هنگام شهوات و خواهشها فرو نشاند، و هنگام سركشيها آنرا باز دارد (تا عنان بدست او نيافتاده و در سختيهايش نيافكند) زيرا نفس به بدى وامىدارد (آدمى از شرّ او آسوده نيست) مگر كسيرا كه خدا رحم فرمايد (حضرت امام موسى ابن جعفر از پدران خود عليهم السّلام روايت كرده كه اميرالمؤمنين عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله گروهى از لشگريان را بجنگ فرستاد چون باز گشتند، فرمود: خوشا بحال گروهى كه از جهاد اصغر فراغت يافتند و برايشان جهاد اكبر باقى مانده است، گفتند يا رسول اللّه جهاد اكبر چيست؟ فرمود: جهاد و زد و خورد با نفس، پس فرمود: بالاترين جهاد، جهاد كسى است كه با نفس خود كه با اوست جهاد كند).
ادامه دارد . . .
═══════❖•° 𑁍 °•❖═══════
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
https://eitaa.com/mabaheeth/92618
در چهارمين دستور مىفرمايد: «و (نيز) به او فرمان مىدهد كه هواى نفس خويش را در برابر شهوات بشكند و به هنگام سركشىنفس، آن را باز دارد، زيرا نفس همواره انسان را به بدىها امر مىكند مگر آنچه را خداوند رحم كند»؛ (وَ أَمَرَهُ أَنْ يَكْسِرَ نَفْسَهُ مِنَ الشَّهَوَاتِ، وَ يَزَعَهَا عِنْدَ الْجَمَحَاتِ ، فَإِنَّ النَّفْسَ أَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ، إِلَّا مَا رَحِمَ اللّٰهُ).
به راستى اين چهار دستور اخلاقى برنامۀ كامل سعادت براى همۀ انسانهاست.
اگر روح #تقوا و حالت باز دارندگى نفس در انسان زنده شود و به دنبال آن انسان راه اطاعت الهى و پيروى از دستورات كتاب و سنّت را پيش گيرد و به مبارزۀ با مفاسد و زشتىها و توطئههاى دشمنان با قلب و دست و زبان برخيزد و بت هواى نفس را بشكند، چنين انسانى، انسانى كامل است و در واقع مخاطب به خطاب «يٰا أَيَّتُهَا اَلنَّفْسُ اَلْمُطْمَئِنَّةُ» خواهد بود.
جملۀ «إِنَّ النَّفْسَ أَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ» اقتباس از آيۀ شريفۀ «وَ مٰا أُبَرِّئُ نَفْسِي إِنَّ اَلنَّفْسَ لَأَمّٰارَةٌ بِالسُّوءِ إِلاّٰ مٰا رَحِمَ رَبِّي» است. (خواه اين جمله از زبان يوسف باشد يا از زبان همسر عزيز مصر در هر صورت قرآن بر آن صحه نهاده است).
← گرچه بسيارى از پرهيزگاران از وسوسههاى شيطان مىترسند؛ ولى هواى نفس و وسوسههاى شهوانى از آن بسيار خطرناكتر است و شايد به همين دليل امام عليه السلام #مالك_اشتر را بيشتر به اين مسأله توجّه مىدهد.
درست است كه مؤمنان والا مقام و اولياى الهى از مرحلۀ نفس امّاره به نفس لوّامه و از آنجا به نفس مطمئنه مىرسند؛ ولى اين بدان معنا نيست كه نفس اماره مرده باشد و نبايد به خطرات او انديشيد.
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
رجبعلی خیاط.mp3
5.59M
#پادکست
🎧 قرار ملاقاتهای آقای رجبعلی نکوگویان با حضرت صاحب الامر ارواحنافداه چگونه میسر میشد؟
#رزق_حلال
#عرفان
@Aminikhaah_Media
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
VID_20210901_14-1630495437019.mp3
2.92M
⁉️ آیا خدمت آقا #امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و علیه السلام میشود رسید؟!
🔸 ماجرای تشرف علامه حلّی خدمت امام زمان ارواحنافداه
🎙آیت الله #مظاهری حفظه الله تعالی
#اللّٰهم_عجّل_لولیّک_الفرج
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
4_6010094453375633592.mp3
4.93M
🎧 نمازی برای دردهای نگفتنی...
💭 داستان #توسل یکی از بزرگان قم، به مولای مهربان عالم، از طریق نماز استغاثه #امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
📚 بحارالانوار / مجلد ۹۹ /صفحه۲۴۶
#اللّٰهم_عجّل_لولیّک_الفرج
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
14.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 داستان عجیب و آموزنده خادم مدرسه علمیه
مردان نظرباز سبکسیر فروغی
از دامگه خاک بر افلاک پریدند
🎙 حجتالاسلام #عالی
#اللّٰهم_عجّل_لولیّک_الفرج
#امام_زمان علیهالسلام
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰─ ─ ─ ─ ─ ─ ─