✅ #منابع_لغوی اجتهاد:
🔶 کتب لغوی لازم برای فراید استنباط و اجتهاد را میتوان به سه دسته تقسیم کرد.
1⃣ دسته اول: کتبی که تنها به معنای لغت پرداختهاند و به جایگاه استعمال واژه نظر نداشتهاند. از جمله این کتب میتوان از «العین» خلیل بن احمد، «صحاح اللغة» جوهری، «لسان العرب» إبن منظور، «مصباح المنیر» فیّومی و «قاموس المحیط» فیروزآبادی نام برد.
2⃣ دسته دوم: کتبی که لغت را با توجه به کاربردش در قرآن و حدیث معنا کردهاند. مشهورترین کتاب در لغات قرآن «مفردات» راغب اصفهانی است. مهمترین کتب در لغت روایات نیز «النهایة» ابن اثیر و «مجمع البحرین» طریحی میباشد.
3⃣ دسته سوم: کتبی که ریشه و معنای اصلی لغت را در عصر صدور، به دقت مشخص کردهاند. که «مقاییس اللغة» ابن فارس و همچنین «أساس البلاغة» زمخشری از این دستهاند.
🔶 فقها، معمولا به این کتب لغت مراجعه میکنند. به طور مثال شیخ اعظم انصاری در مکاسب محرمه، هنگامی که به قول لغوی مراجعه میکند، معمولا قولِ به قاموس المحیط، المصباح المنیر، الصحاح و النهایه مراجعه کرده و از آنها نام میبرد.
🔶 البته برخی در لغت قرآن، کتاب «مفردات» را قبول ندارد و میگویند راغب اصفهانی در آن اجتهادات زیادی کرده و نظرات شخصی خودش را اعمال کرده است.
دو کتاب اصلی لغت در احادیث، که به نوعی میتوان آن را با قرآن مشترک نیز دانست، «النهایه فی غریب الحدیث و الاثر»، تألیف إبن الاثیر(م606) است که از اهل سنت میباشد، و «مجمع البحرین»، تألیف فخرالدین طریحی(م1085) که شیعه است، هستند. این دو کتاب، از منابع اصلی رجوع فقها به لغت حدیث میباشد.
اگر فقیه بخواهد اصل و ریشۀ اصلی لغات را در زمان صدور بررسی کند، معمولا از دو کتاب «مغاییس اللغة»، تألیف ابن فارس بن زکریا، و «اساس البلاغة»، تألیف ابوالقاسم محمود بن عمر زمشخری مراجعه میکند. البته کتاب اول از اهمیت بیشتری برخوردار است.
این کتب، عمدۀ کتابهای لغت
مورد استفاده در اجتهاد است که ممکن است، برخی بر روی تعدادی از آنها را تاکید کنند.
⏮ برگرفته از درس #فلسفه_فقه و #روش_شناسی اجتهاد
🔶 آیتالله ملک زاده
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
آیتالله ملک زاده
✅ #مصاحبه ⏮ پایگاه تحلیلی خبری #مفتاح 👤 آیتالله ملک زاده ⏮ قسمت #شش ✅ موضوع: مدیریت دانش در را
✅ #مصاحبه
⏮ پایگاه تحلیلی خبری #مفتاح
👤 آیتالله ملک زاده
⏮ قسمت #هفت
✅ موضوع:
مدیریت دانش در راستای دستیابی به علوم انسانی اسلامی
🔶 یکی از حمایت های دیگری که به راحتی و با کمترین هزینه و زحمت می توان انجام داد برگزاری مراسمهای رونمایی، نقد و بررسی و معرفیکتابهای اندیشمندان این گستر ه است. خرید سازمانی و هدیه دادن جای خود را دارد اما بهترین حمایت، معرفی و نقد و بررسی این کتابها است.
🔶 دیگران نیروهای خود را مطرح و بزرگ میک ن ند به نحوی که بسیار ی در اثر عدم اطلاع یا خودکم بینی،برخی از این افراد را حقیقتاً افرادی دانشمند و صاحب فکر به حساب میآورند در حالی که احیاناًچنین نیست و صرفاً به جهت هیاهوی تبلیغات ی ،پوشش فراوان رسانه ای و تکریم ها و حمایتهای پی در پ ی که از آن فرد صورت گرفته است چنین معرفی شده است. این در حالی است که در میانافرادی که در زمینة اندیشه اسلامی و علوم انسانی اسلامی فعالیت میکنند، در مواردی این همدلی وجود ندارد و حمایتهای لازم از صاحب ان اندیشه صورت نمیگیرد و گاهی حتی افراد خوشفکر و مولّد ایده و اندیشه، به وسیله سایرین ، عمداً نادیده گرفته یا پوشانده میشوند تا دیده و شناخته نشوند و کسی به آنان توجهی نکند! .
🔶 باید نگاه جبههای و گفتمانی حاکم باشد. باید همجبههایها همدیگر را در راستای هدف واحد تقویت کنند. ممکن است فردی یکی از نظر اتاندیشمند دیگر را به صورت خاص قبول نداشته باشد ا ما باید به این نکته توجه نماید که گذشته از موضع آزاداندیشانه و آزادمنشانه نسبت به همگان، نسبت به این شخص خاص اگر دیدگاههایش به طور کلی در راستای اهداف متعالی و در جهتتقویت جبهه علمی و فرهنگیِ اسلامی است باید او را پشتیبانی ک ند. تعد ّ د اندیشمندان و مراکز علمی در این عرصه مایة برکت است و موجب تقویت این جبهه میشود. در مرحلهای که نیازمن د این هستیم که صداهای متعددی یک صدا گفتمان علوم انسانی اسلامی را صدا بزنند، نباید یکدیگر را حذف کنیم.
🔶 عنایت به چنین مسائلی از جمله اموری است که در مدیریت دانش وجود دارد؛ فرهنگسازی، گفتمانسازی، ترویج، اشاعه و فراهم کردن زمینه برای مطرح شدن این مطالب.
🔶 طراحی دورههای کوتاهمدت آموزشی، تربیت پژوهشگران عرصة علوم انسانی اسلامی، حمایت از پایاننامهها، کتابها، مقالات، نظریات ، برگزار نمودن نشستهای علمی و جلسات نقد و مجموعه اموری که به رشد و بالندگی گفتمان علوم انسانی اسلامی یاری میرسانند، باید به صورت مداوم و برنامهریزیشده به انجام رسد. طبعاً اینگونه برنامهریزیها با وجود مدیریت دانش تحقّق مییابند.
🔶 به طور خلاصه میتوان گفت که برای تولید علوم انسانی اسلامی در مرحلهای قرار گرفتهایم که به مراتب بیش از پیش نیازمند مدیریت دانش هستیم.
🔶 ادامه دارد ...
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
🔊 توضیح 🔊
⏪ تدریس:
▪️ #الاسس_المنطقیه_للاسقراء
🔶 آیت الله ملک زاده
✅ این بحث در سال تحصیلی 95_96 برای دانشجویان دوره دکتری، دانشگاه امام صادق علیه السلام در 16 جلسه تدریس شده است.
⏪ توضیح:
در این جلسات، پس از بررسی دیدگاه #عقل_گرایان(منطق ارسطویی) و #تجربه_گرایان (پوزیتویست ها) به شیوه ای #محققانه و همراه با #نقد و #ابرام به شرح و تفسیر #نظریه_شهید_صدر، پرداخته می شود؛
🔶 طبیعتا با توجه به حجم بالای کتاب و فرصت محدود، تنها قسمت های مهم کتاب و با تمرکز بر نظریه شهید صدر، #تطبیق_متن_عربی صورت گرفته است؛
⏪ ان شاء الله به صورت روزانه صوت جلسات در کانال قرار داده خواهد شد؛
⏪ مباحث:
کانالی برای پاسخگویی به نیازهای #طلبه_پسا_انقلاب و تربیت #مجتهد_تمدن_ساز؛
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
آیتالله ملک زاده
🔊 توضیح 🔊 ⏪ تدریس: ▪️ #الاسس_المنطقیه_للاسقراء 🔶 آیت الله ملک زاده ✅ این بحث در سال تحصیلی 95_96
✅ #تدریس
⏪ کتاب #الاسس_المنطقیة_للاسقراء
🔶 استاد محمد حسین ملک زاده
⏪ جلسه #یک
🔶 #استقراء؛
🔶 اهمیت کتاب؛
🔶 #شخصیت_فلسفی مولف، نوآوری های فلسفی #شهید_صدر و...
لینک صوت در سایت:
⏭ http://mabaheth.ir/55
🔹 http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c
✅ #تدریس
⏪ کتاب #الاسس_المنطقیة_للاسقراء
🔶 استاد محمد حسین ملک زاده
⏪ جلسه #دو
🔶 منشأ ورود #شهید_صدر به این بحث؛
🔶 استفاده در #عقائد، #اصول و #رجال؛
🔶 مخاطب اصلی کتاب #انسان_غربی؛
🔶 نقد #منطق_ارسطویی
لینک صوت در سایت:
⏭ http://mabaheth.ir/55
🔹 http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
هدایت شده از آیتالله ملک زاده
💥 خرید اینترنتی 💥
🔶 مژده به طلاب و دانش پژوهان غیرساکن در شهر قم؛
📗 کتاب «فقیه در قامت حاکم جامعه اسلامی»
🔶 مولف: آیتالله ملک زاده
✅ این کتاب را هم اکنون میتوانید از طریق «وبسایت پاتوق کتاب فردا»تهیه نمایید.
⏪ آدرس:
https://bookroom.ir/book/63404
✅ #تدریس
⏪ کتاب #الاسس_المنطقیة_للاسقراء
🔶 آیت الله ملک زاده
⏪ جلسه #سه
🔶 دیدگاه #منطق_ارسطویی در باب #استقراء
1⃣ اثبات #اصل_علیت_تامه
2⃣ گذار از مقارنت به #علیت_خاصه
3⃣ گذار از علیت خاصه به عمومیت
لینک صوت در سایت:
⏭ http://mabaheth.ir/55
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9