✅ #تدریس
⏪ کتاب #الاسس_المنطقیة_للاسقراء
🔶 استاد محمد حسین ملک زاده
⏪ جلسه #نه
🔶 تاریخچه #حساب_احتمالات
🔶 بدیهیات #نظریه_احتمال
🔶 #قواعد حساب احتمالات
لینک صوت در سایت:
⏭ http://mabaheth.ir/55
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
هدایت شده از فصلنامه رهیافت اندیشه
🔘 فقه باید از حالت مسئلهمسئله بودن خارج و به مجموعهای از قواعد تبدیل شود
📌آیتالله محمدحسین ملکزاده در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 ما بهدنبال آن هستیم که فقه از حالت مسئلهمسئله بودن، خارج شود و به مجموعهای از قواعد تبدیل شود؛ یعنی ما مسائل فراوانی را ذیل یک قاعده تجمیع کنیم و این قاعده را بهدست فرد میدهیم و البته مسائلی را هم بهعنوان مثال برای او ذکر میکنیم که متوجه شود قاعده چگونه تطبیق میشود؛ اما او دیگر، قاعده را بهطور کامل فراگرفته و میتواند آن را بر موارد و مصادیقش تطبیق نماید.
🔖 اگر شما قواعد فقهی را یاد گرفتید، تنها کافی است که انطباق موضوع یک قاعدۀ فقهی بر مسئلۀ موردنظرتان را کشف نمایید، آنگاه بدون فوت وقت و بدون نیاز به اجتهاد و صرفاً با تطبیق موضوع بر مصداق، حکم مسئله را هم به دست میآورید.
🔖 در بحث روابط بینالملل، مشهورترین قاعدهای که وجود دارد، قاعدۀ نفیسبیل است. اگر یک مدیر در عرصۀ روابط خارجی یا یک دیپلمات با قاعدۀ نفیسبیل بهدرستی آشنا شد، دیگر لازم نیست در هر رابطهای که با بیگانگان برقرار میکند یا قراردادی که با خارجیان میبندد، حکم آن را از دفتر مراجع تقلید استفتا کند.
🔖 در اینجا مدیر خود میفهمد که بر اساس مفاد قاعدۀ نفیسبیل، طبق نظر اسلام، آن نوع قرارداد و آن نوع رابطهای که موجب سلطۀ بیگانگان بر ما شود و باعث شود که تمشیت امور مسلمین بهدست بیگانگان بیفتد، مردود و غیرقابلپذیرش است.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#محمدحسین_ملک_زاده
🌐 @rouyesh_andisheh
✅ #بیان_نکته
⏮ #توجه_به_شخصیت_گوینده کلام
👤 آیتالله ملک زاده
🔶 مراد از روایت «أنظر إلی ما قال و لاتنظر إلی من قال»
🔶 شخصیت قائل سخن، نباید حد وسط #برهان قرار گیرد.
🔶 برای فهم یا اشکال به سخن دانشمندان و علمای بزرگ، توجه به جایگاه علمی گوینده کلام لازم است.
🔶 توجه به شخصیت بعضی از گوینده ها، برای شنونده #مدخلیّت_تام دارد؛
🔹 معصوم، مرجع تقلید، حاکم حکومت اسلامی و ...
🗓 ۷ آذر ۱۴۰۰
⏮ درس خارج اصول
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
هدایت شده از آیتالله ملک زاده
الاسس المنطقیه للاستقراء11.mp3
6.61M
هدایت شده از حلقۀ اجتهادی فقه الاجتماع
✅#معرفی_کتاب
◀️ کتاب «فقیه در قامت حاکم جامعۀ اسلامی» نوشتۀ آیت الله محمد حسین ملک زاده، توسط انتشارات اعتدال اسلامی در سال 1397 منتشر شده است.
🔸 از جمله ویژگیهای کتاب، پرداختن همزمان به «مسائل نظری» مربوط به فلسفۀ سیاسی اسلام، ولایت فقیه، معنا و پیشینۀ آن نزد فقهای شیعه و «مسائل انضمامی» و تاریخی مربوط به حکومت اسلامی است.
🔸 این کتاب، به برخی پرسشهای حساسیتبرانگیز که کمتر مورد توجه اهل فضل قرار گرفته است، به شیوهای روشن و فنّی پاسخ میدهد: پرسشهایی از قبیل «مخالفت ادعایی آخوند خراسانی با حکومت اسلامی»، «شبهۀ مشهور به شبهۀ دور در مورد انتخاب رهبر به وسیلۀ مجلس خبرگان»، بررسی فنّی و فقهی شعار «مرگ بر ضد ولایت فقیه و حکم شرعی آن».
🔸 سیر کتاب از طرح مباحث نظری به مباحث تاریخی و انضمامی است. ابتدا معنای حکومت اسلامی و ولایت فقیه، پیشینۀ تاریخی آن و فلسفۀ سیاسی اسلام مورد بحث قرار میگیرد و سپس مباحث و پرسشهای تاریخی در مورد حکومت اسلامی مطرح میگردد.
#فقه_الحکومه
#فقه_السیاسه
#فقه_سیاسی
#نظریه_سیاسی
#آیت_الله_ملک_زاده
#ملک_زاده
@Fiqh_al_Ijtima