#خبر_مبنا #دین_و_دینداری_در_ایران
👈 با عرض سلام و تبریک اعیاد شعبانیه، به استحضار میرساند نتایج قرعهکشی «نظرسنجی دینداری ایرانیان» مشخص گردید.
🔔 با برندگان محترم، از طرف #مرکز_پژوهشی_مبنا تماس گرفته خواهدشد.
🌐 مشاهده خبر
🆔@mabna_center
#گزارش #خانواده #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔰 برگزاری کرسی علمی ترويجی "بررسی حکمرانی در پهنه خانواده"
⬅️ کرسی علمی ترویجی حکمرانی در پهنه خانواده به همت مرکز پژوهشی مبنا و با همکاری اندیشکده امانت با موضوع تجمیع نهادهای خانواده محور با ارائه دکتر میرتبار، مدیر گروه فرهنگ دینی مرکز پژوهشی مبنا و با نقد و بررسی دکتر محمدمهدی علیشیری، عضو هیئتعلمی دانشگاه امام صادق علیهالسلام و دکتر وحید یاوری مشاور رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در سالن شهید صدر دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.
🌐 مشاهده و مطالعه مشروح گزارش
🆔@mabna_center
🎥#ببینید | #دین_و_دینداری_در_ایران
حجتالاسلاموالمسلمین فاضل:
🔻 متأسفانه در زمانهای مختلف، دفاعیات علمی خوبی از دین نشده است.
🆔@mabna_center
05 14011125.mp3
6.84M
#فقه_پویا #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔍 تحلیل مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران از منظر فقه و حقوق «برنامه پنجم»
💠 برنامه فقه پویا
🗓 ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
🎙 حجت الاسلام دکتر محمدجواد ارسطا
🎙 حجتالاسلام حسین جوان آراسته
▫️ نقش مردم در اداره حکومت اسلامی
▫️ مفهوم شناسی واژه شوری و مشورت و تفاوت آنها
📻 رادیو معارف
🆔@mabna_center
#مصاحبه #مرکز_پژوهشی_مبنا
💢 تغییر سنی هرم جمعیت کشور به سالمندی و لزوم اتخاذ سیاستی جامع
گفتگو با دکتر رسول صادقی، نایبرئیس انجمن جمعیت شناسی ایران
⬅️ تغییر نگرشهای اشتباه در راستای حفظ یا ارتقای کیفیت زندگی #سالمندان با توجه به روند صعودی افزایش سالخوردگی و تغییر هرم #جمعیت کشور به طرف دوران سالمندی بسیار ضروری است. از این رو سیاستگذاریها و برنامهریزیهایی که سلامت روانی، ارتباطات و مشارکت اجتماعی سالمندان را تامین می کند، میتواند مسیری در جهت توسعه کشور باشد.
⭕️ #کشور ما تقریباً از سال ۱۴۲۰ به بعد وارد یکفازی از تحولات جمعیتی خواهد شد که با عنوان سالخوردگی جمعیت از آن یادشده و بر اساس آن حدود یکچهارم جمعیت ما را سالمندان تشکیل خواهند داد. اینجا است که بحث #سالخوردگی جمعیت بهعنوان یک چالش مطرح میشود.
📌 باید دانست امروز در بحث سالمندی زمان #هشدار نیست؛ بلکه زمان عمل است. دولت باید بتواند چالشهای پیش رو دوره سالخوردگی جمعیت را کاهش داده و از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در این دورهها بهره ببرد.
🌐 مطالعه متن کامل این گفتگو
🆔@mabna_center
🎥#ببینید | #دین_و_دینداری_در_ایران
دکتر محمدتقی دشتی:
👈 دینداری ایرانیان دارای ابعاد گوناگونی است.
💢 آسیبهایی که وجود دارد در عملکرد دینی است نه باورهای دینی...
🆔@mabna_center
#معرفی_کتاب #کارآمدی_نظام
🔰 شاخصهای #حکمرانی در ایران در بسیاری از ابعاد، نشان از اثربخشی و کارآمدی دارد.
👈 چالش اصلی، افزایش«احساس ناکارآمدی» است؛ نه ناکارآمدی!
#مرکز_پژوهشی_مبنا دو راهبرد کوتاهمدت و بلندمدت برای حل این چالش، پیشنهاد میکند:
1⃣ راهبرد کوتاهمدت: شفافیت و نظارت هوشمندانه.
2⃣ راهبرد بلندمدت: تخصصگرایی مبتنی بر #پژوهش عینی و دقیق در مسائل فرهنگی و اجتماعی
🆔@mabna_center
#حکمرانی #مرکز_پژوهشی_مبنا
🌀 ارتقاء شیوههای حکمرانی، راهکار اصلی حل مسائل کشور
👈 دکتر محمدتقی دشتی در جلسه هماندیشی مراکز پژوهشی #حوزه با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ابتدا با اشاره به برخی از بحرانها در دهههای اخیر اظهار داشت: بحران اخیر در کشور، برخلاف بحرانهای قبل دارای صبغه فرهنگی اجتماعی بود.
⭕️ رئیس مرکز پژوهشی مبنا افزود: متأسفانه فتنه اخیر، عمیقتر شد و دشمن لایههای ارزشی ما را هدف قرارداد و #سبک_زندگی ما را به چالش کشید، لذا ماهیت بحران متفاوت بود، به همین دلیل کار به قسمت فرهنگی و ارزشی رسیده و باید مراقب باشیم و این مسائل را بهخوبی مدیریت کنیم.
⬅️ ایشان گفت: آن چه در حال حاضر بسیار ضروری است و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در این موضوع ورود داشته باشد #حکمرانی بر افکار عمومی است، متأسفانه بخشی از سنگر افکار عمومی را از دست دادهایم و بعضا جوانها به حرف ما گوش نمیدهند.
🔰 چند کار مهم باید انجام شود که نخست چابک سازی و واکنش سریع به تحولات است؛ دومین گام نیز تمرکز گرایی در سیاستگذاری و عدم تمرکز در اندیشه پردازی و اندیشهورزی است.
🌐 مطالعه متن کامل سخنان #دکتر_دشتی
🆔@mabna_center
🎥#ببینید | #دین_و_دینداری_در_ایران
سرکار خانم دکتر برقعی:
📌 زمینه برای کنشگری و فعالیت بانوان طراز انقلاب اسلامی برای گفتمانسازی در عرصه حکمرانی، باید فراهم گردد.
🆔@mabna_center
06 14011130.mp3
6.64M
#فقه_پویا #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔍 تحلیل مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران از منظر فقه و حقوق«برنامه ششم»
💠 برنامه فقه پویا
🗓 ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
🎙 حجت الاسلام محمدجواد ارسطا
🎙 حجتالاسلام حسین جوان آراسته
▫️ نقش مردم در نظارت بر حاکمان و حکومت اسلامی
▫️ اصل هشتم قانون اساسی در دعوت به خیر و بحث نظارت
📻 رادیو معارف
🆔@mabna_center
🎥#ببینید | #دین_و_دینداری_در_ایران
دکتر محمدباقر صدقی:
⬅️ در دهههای اخیر پژوهش های گوناگونی درباره وضعیت دینداری در کشور صورت گرفته است.
🔻 جای پژوهش های عملگرایانه و نتیجه گرا در این مبحث، خالی است.
🆔@mabna_center
#مصاحبه #مرکز_پژوهشی_مبنا
💢 ضرورت تجهیز زیرساختهای مرتبط با سالخوردگی جمعیت در دولت
گفتگو با دکتر پویا فرخنژاد افشار، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران
⬅️ سالخوردگی #جمعیت پیامآور موفقیت سیستم بهداشت و درمان و افزایش امید به زندگی است؛ اما مقصود از بحران سالمندی تبعاتی است که این مسئله برای #سالمندان به وجود می آورد که ازجمله مهمترین این بحرانها مشکلات #اقتصادی است.
⭕️ از هر ۱۰نفر در کشور ما تقریباً ۲نفر #سالمند هستند و این هشداری است که باید مسئولان را نسبت به بازماندگی در خصوص زیرساختهای اجتماعی در این قضیه هوشیار نماید.
🌀 بحث سالمندی فقط مربوط به خود سالمندی نیست و به مسائل دیگر هم مربوط میشود؛ یعنی بحث سالمندی مربوط به جمعیت جوان هم میشود. جمعیت جوان باید به تعدادی باشند که جوابگوی سازمانهای بیمه و نیروی کار کارخانهها و صنعت ما باشند تا درواقع سالمند ما بتواند از آن رفاه لازم برخوردار باشند.
👈 باید همه مسئولان و نهادها با یکدیگر متحد شده و همانگونه که در دورهای که کودکان نیاز به خدمات سلامتی و اجتماعی داشتند، سازمانهای مختلفی چون سازمان حمایت از کودکان ایجاد شد و وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی ورود کرده و مشکلات کودکان را حل کردند تا اینکه امروز شاخصههای مرگومیر مادران، کودکان و نوزادان کاهش پیداکرده است، روزی نیز مشکلات و بحرانهای سالمندی نیز برای کشور ما کاهش پیدا کند.
🌐 متن کامل این گفتگو
🆔@mabna_center
#نظرسنجی #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔰فراخوان نظرسنجی«آسیب شناسی موانع فرهنگی اجتماعی تولید در ایران»
👈 از منظر بسیاری از صاحبنظران، تولید، اساس پیشرفت اقتصادی و اجتماعی است. از طرف دیگر با توجه به وابستگی شدید توسعه اقتصادی به فرهنگ، #آسیبشناسی فرهنگِ تولید موضوعیت مییابد. متناسب با آسیبشناسی صورت گرفته در فاز اول این پژوهش، مجموعهای از علل و عوامل منجر به ناهنجاریها و اختلالات در این راستا بدست آمده که مهمترین آنها در ادامه ذکر شدهاند.
🔘 از این رو مرکز پژوهشی مبنا بعد از انجام فراتحلیلی از پژوهشها، به ۲۳ علت به عنوان مهمترین علل ناهنجاری ها رسیده است، در این راستا، نظرسنجی با محوریت شناسایی گره اصلی بر مبنای اولویتبندی علل و عوامل، طراحی شده است؛ لذا از کلیه پژوهشگران، کنشگران و اساتید و فرهیختگان حوزه فرهنگ، اقتصاد، تولید، جامعه شناسی و... درخواست می شود، با شرکت در این نظرسنجی، این مرکز را در سنجش میزان تأثیر هر یک از گویه ها در وضعیت فرهنگی اجتماعی تولید در #ایران مساعدت و یاری نمایید.
✔️ شرکت در نظرسنجی
🆔@mabna_center
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🔰نقش روحانیت در ملی شدن صنعت نفت
👈 خصوصیت با مردم بودنِ #روحانیت باعث شده است كه در تحولات عظیم اجتماعی كشور، روحانیت پیشقدم باشد.
🔸شما ببینید كدام تحولبزرگ و اساسی- سیاسی محض- در #كشور انجام گرفته است كه در آن روحانیت در صف مقدم نباشد؛ از ایستادگی در مقابل دستاندازی اقتصادی خارجیها- مظهرش ماجرای تنباكو و «قرارداد رژی» در زمان میرزای شیرازی بود؛ نمونه دیگرش در قرارداد «رویتر» بود كه باز آنجا روحانیون مخالفت كردند.
🔹نمونه دیگرش در شروع مشروطیت بود كه روحانیون پیشقدم بودند....
♨️در قضیه ملی شدن صنعت نفت هم باز روحانیون بودند كه جلو افتادند. اگر مرحوم آیتاللَّه كاشانی نبود، مطمئن باشید كه مسئله ملی شدن صنعت نفت بههیچوجه در این كشور پا نمیگرفت. حالا یك عده به تعبیری كه بنده كردم، نمكخوردگانِ نمكدانشكن هستند؛ نان نهضت ملی را میخوردند، بعد به مرحوم آیتاللَّه كاشانی بدگویی میكنند! در حالی كه او جلودار این قضیه بود. و اگر او نبود، قطعاً مسئله ملی شدن صنعت نفت در این كشور به جایی نمیرسید.
🎤امام خامنهای؛ ۱۷؛۰۸؛۱۳۸۵
🆔@mabna_center
#مهارتورم_رشدتولید
💠 امسال بهار طبیعت تقارن پیدا کرده است با بهار معنویّت؛ ماه رمضان.
رهبر انقلاب در پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال:
🔰همچنانی که دربارهی بهار فرمودند که: «تن مپوشانید از باد بهار» ، درباره بهار معنویّت، ماه رمضان هم... دلهایمان را در معرض این نسیم معنوی و الهی و معطّر بگذاریم.
🆔@mabna_center
#گفتگو #مرکز_پژوهشی_مبنا
💢 بحران سالمندی در ایران، زنگ خطر افزایش تجرد قطعی و مجردان سالمند
گفتگو با آقای دکتر احمد دلبری، رئیس انجمن علمی طب سالمندان و سالمند شناسی ایران
⬅️ در حال حاضر حدود ۱۰ درصد جمعیت #کشور ایران را سالمندان تشکیل میدهند و حدود ۸ میلیون نفر سالمند در کشور وجود دارد. این مسئله با توجه بهسرعت بالای رشد سالمندی در کشور ما کمی نگرانکننده است. این سرعت رشد به این معنا است که طی ۴۰ سال گذشته، جمعیت سالمندان ما دو برابر شده است.
⭕️ البته بهطور قطع مشکلات سالمندان متفاوتتر، بغرنجتر و سرسختتر از مشکلات جوانان خواهد بود و به دلیل نبود فرصت کافی برای مواجهه با این #جمعیت سالمند، قطعاً در آینده یک چالش جدی در این حوزه وجود خواهد داشت.
🌀 هر سازمانی به نسبت آن سهمی که سالمندان از آن سازمان میبرند، باید به وظایفش عمل کند. بهطور مثال صداوسیما باید نسبت به اینکه ۱۰ درصد جمعیت فعلی ما در حوزه سالمندان است، باید برنامههای متناسب داشته باشد. صداوسیما باید کانال مخصوص سالمندان داشته باشد. دولت نسبت به ایجاد وزارت ورزش و سالمندان اهتمام ویژه داشته باشد. بهبیاندیگر باید تمامی وزارتخانهها، سازمانها و نهادها بر اساس سهمی که از وظایف سالمندان دارند، نسبت به آن سهم تعهدات خویش را عملی کنند.
🌐 مطالعه متن کامل این گفتگو
🆔@mabna_center
#حدیث #مرکز_پژوهشی_مبنا
رســول الله(ص):
👈 اگر بنده «خدا» مى دانست ڪه در ماه رمضان چيست چه بـــرڪتى وجـود دارد دوست مى داشت ڪه تـــــمام ســــال، رمضــــان باشــــد.
📚بحارالانـوار ج ۹۳ ص ۳۴۶
🆔@mabna_center
#اینفوگرافی #مرکز_پژوهشی_مبنا #مهارتورم_رشدتولید
📌محور بیانات اقتصادی رهبر انقلاب در حرم رضوی
🆔@mabna_center
#مهارتورم_رشدتولید #مرکز_پژوهشی_مبنا
🌀 موانع فرهنگی تولید، مهمترین عامل اختلال در نهاد تولید
✍ پیام دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا به مناسبت شعار سال جدید
بسم الله الرحمن الرحیم
اختلال در نهاد تولید، طبق نظاموارهٔ جامع مسائل کشور -که مرکز پژوهشی مبنا آن را تهیه کرده است- یکی از ۱۱ مسئلهٔ مادر کشور است. این مسئله موجب بروز بحران اقتصادی شده و به گفتهٔ کارشناسان، تورم نیز از پیامدهای آن است؛ ازاینرو اختلال در نهاد تولید از فوریترین و اصلیترین مسائلی است که باید به آن رسیدگی شود؛ به عبارتی از لحاظ فوریت، باید این مسئلهٔ مادر را در خط مقدم مسائل کشور دید و همهٔ ملت و دولتمردان برای حل آن اقدامات جدی و جهادی داشته باشند.
معمولاً ریشهایترین مانع برای رونق نهاد تولید و اقتصاد، موانع فرهنگی تولید است؛ مانند فرهنگ کار، فرهنگ و نگاه به سرمایه و سرمایهدار، فرهنگ دلالی، فرهنگ مصرف و فرهنگ قناعت.
از آنجا که مرکز پژوهشی مبنا، مرکزی راهبردی و مسئلهمحور است، برای حل مسائل مادر نظام، به بحث و بررسی موانع فرهنگی تولید در ایران پرداخته و پژوهشی را در دست اقدام دارد که امیدواریم با ارائهٔ این پژوهش به نهادهای گوناگون، گامی در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) برداریم، انشاءالله.
مبنا با دارا بودن صبغهٔ دینی و فرهنگی، در این مسیر پژوهشهای راهبردی و عملیاتی بیشتر و عمیقتری خواهد داشت و به امید خدا از هیچ تلاشی برای کمک به تحقق این سیاست اصولی دریغ نخواهد کرد.
محمدتقی دشتی
🌐 مشاهده خبر
🆔@mabna_center
#ماه_رمضان
حضرت امام خمینی(ره):
◻️ اگر بنا باشد که انسان به اسم روزه، دهان را از مطعومات ببندد و به #غیبت مردم باز کند و شب های ماه مبارک رمضان، که مجالس شب نشینی، گرم و دایر بوده، وقت و فرصت بیشتری است، با غیبت، #تهمت و اهانت به مسلمانان به سحر انجامد، چیزی عاید او نمیشود و اثری بر آن مترتب نمی گردد.
📚جهاد اکبر، صفحه ۴۴.
🆔@mabna_center