#شهیدمطهری #جوان
👈 استاد مطهری جوان را به دو صورت تعریف می کند:
1⃣ جوان، شخصیتی است دارای سن خاص و حالات روحی و روانی و نیازهای مخصوص.
2⃣ جوان، کسی است که به خاطر تحصیلات و سواد و آشنایی اش با اندیشه های جدید، دارای فکر نو و سؤالات تازه است و حاضر نیست مانند جوانان نسل گذشته بدون دلیل عقلی و منطقی همه چیز را بپذیرد. به عبارت دیگر، جوانان امروز چشم و گوششان بیشتر باز شده است و به همین دلیل است که ارشاد و هدایت جوانان امروز به مراتب مشکل تر از نسل جوان کذشته است.
⬅️ ما به قدر کافی در زمینه های مختلف اسلامی، کتاب به زبان روز عرضه نکرده ایم. اگر ما به قدر کافی آب زلال و گوارا به انسان جوان می دادیم نسل جوان به سراغ آب های آلوده (گناهان) نمی رفتند.
📌 پس راه مقابله و مبارزه با انحراف نسل جوان این است که مکتب اسلام را در همه زمینه ها با زبان روز به طور صحیح عرضه کنیم. استاد مطهری به عنوان یک شخصیت روحانی و حوزه ای می گوید باید روحانیون بزرگ ما کارهای علمی و فکری خود را ده برابر کنند تا بتوانند پاسخگوی نسل جوان امروز باشند.
⭕️ استاد مطهری در هشدار به طبقه روحانیت در حوزه می گوید: بقا و دوام روحانیت و اسلام به این است که روحانیت دین به انتظارات نسل امروزی توجه کنند چون انتظارات ایشان با نسل گذشته تفاوت اساسی دارد.
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#افق_مکث #افراطی_گری ◾️ظهور و رشد افراطی گری مذهبی ⬅️ عوامل ظهور و رونق جریان های افراطی، واقعی
#افراطی_گری
🔍 آسیبشناسی افراطگرایی
⬅️ افراطگرایی دینی در جهان اسلام، حکایتی تلخ و گزنده دارد. که تفرقه و تشتت در درون جامعه اسلامی مهمترین محصول آن است.
🔻 افراط گرایان اسلامی با اقدامات خود باعث شدهاند چهرهای که از اسلام و مسلمانان در افکار عمومی جهان شکل میگیرد به شدت غیر واقعی و کاذب باشد. امروز این رویه، دنیای اسلام را رنج می دهد و دینی را که شاخصه آن صلح، محبت، مدارا و گفتگوست به عنوان دینی طرفدار خشونت و ترور معرفی می کند.
🌀 دشمنی ایدئولوژیک جهان غرب با دنیای اسلام باعث شده است تا رسانههای گروهی غرب با دستاویز قرار دادن حرکتهای افراط گرایانه اسلامی، که حاصل سطحینگری، تمسک به ظواهر و برداشتهای غلط از آموزههای دینی توسط افراطگرایان مسلمان است و معرفی آن به عنوان چهره عمومی مسلمانان، تصویری متفاوت و وارونه از اسلام را به جهانیان عرضه کنند. به نحوی که بسیاری از ایرادات، اشکالات و اعتراضات وارده از سوی دیگر ادیان و مخالفان اسلام چیزی جز استناد به رفتارها، اقدامات و عقاید افراطی گری این گروهها نیست.
🌐پژوهشنامه افق مکث
🆔@mabna_center
⚫️ آیت الله علوی گرگانی به ملکوت اعلی پیوست
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹الذین تتوفیهم الملائکه طیبین یقولون سلام علیکم ادخلوا الجنه بما کنتم تعملون
🔹دقایقی قبل و بعد از روزها تلاش تیم پزشکی، قلب تپنده عالمی وارسته و مردمی و مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (قدس سره الشریف) از حرکت باز ایستاد و روح بلند و سر شار از عشق به اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) کالبد تن را شکست و به ملکوت اعلی پیوست.
🔹ضمن عرض تسلیت این ضایعه جبران ناپذیر به پیشگاه مقدس مولا و محبوبش، حضرت بقيت الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، علمای اعلام، حوزههای علمیه، مردم شریف ایران و دوستداران مرجعیت در همه نقاط جهان، به اطلاع میرساند مراسم تشییع و تدفین پیکر مطهر معظم له، متعاقبا اعلام خواهد گردید.
دفتر معظم له
🆔@mabna_center
#دیدار
✳️ دیدار حجت الاسلام والمسلمین دکتر بیات،ریاست دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اراک از مرکز پژوهشی مبنا
🔹 دکتر صدقی، معاون مرکز مبنا، با بیان توضیحاتی در عرصه برگزاری هیئتهای اندیشهورز خاطرنشان کرد: ارتباطات مرکز پژوهشی مبنا با نگاه به نیازهای پژوهشی به دنبال ارائه یک نظام واره در خصوص مسائل فضای مجازی است. ایشان وجه تمایز مرکز مبنا را، رویکرد اندیشه ورزی آن و استفاده سبک نوین پژوهشی PDIA عنوان کردند.
🔸در این دیدار حجتالاسلام مهدی فر، پژوهشگر مرکز پژوهشی مبنا به تبیین انواع پروژه های مبنا پرداخت و عنوان کرد: "برخی از پروژههای مبنا صرفاً بنیادین است و برخی دیگر کاملاً ناظر به حل مسئله که مبتنی بر نظامواره است. یعنی طبق جایگاهی که در نظاموارهی سیاسی و حقوق عمومی دارند، روی مسائل دست میگذاریم.
🔹حجت الاسلام والمسلمین بیات، ضمن استقبال از ظرفیت بالای پژوهشی مبنا بیان داشت: "خیلی خوشحال و خوشوقتم از اینکه خدمت شما برادران و سروران عزیز رسیدم. وقتی نظامواره را برای من فرستادند، مطالعه کردم و برای من واقعاً جذاب بود و حقیقتاً وقتی نظامواره را دیدم، خیلی لذت بردم، حس من این بود که این میتواند جاهای خالی را در خیلی از قسمتهای مختلف حتی مدیریتی و علمی در جامعه پر کند. جای تقدیر و سپاس دارد."
🔸ایشان اظهار داشت: "وقتی من نظامواره را دیدم، تازه متوجه شدم که خیلی صحبتها ناظر به همین کارهای علمی شما است. خیلی خوب است، واقعیت این است که به اطلاعات خود من در این قسمت و کارهایی که انجام میشود، خیلی افزوده شد.
🆔@mabna_center
#یادداشت #فقر #ازدواج
❓رابطه دو سویه فقر و ازدواج؛ آیا امیدی هست؟
🖋 دکتر سیدمرتضی میرتبار
🔻با وجود آنکه تعریف جامعی از فقر و معیارهای آن در خانواده ارائه نشده اما همان اصطلاح «عدم تکافوی ضروریات زندگی» گویای ناتوانی فرد در تأمین زندگی خود و افراد تحت کفالتش است که آثار سوء فراوانی برای رشد و تعالی خانواده به بار میآورد.
⬅️ فقر، عامل ازدواج: طبق پیمایش دیدگاه خانوادههای فقیر، فقر، علت مهم شیوع کودک همسری دانسته میشود. این مسئله با وجود آنکه موجب افزایش آمار ازدواج میشود اما دارای آسیبهایی همچون بارداری زودهنگام، تحقیر و اضطراب در زنان، کودک طلاق، تشدید چرخه فقر؛ محرومیت از تحصیل؛ خشونت خانوادگی؛ فاش کردن اسرار خصوصی برای دیگر دانش آموزان و بروز رفتارهای غیراخلاقی؛ سقطجنین و تولد بچه نارس؛ تهدید سلامت و اختلالات روانی؛ افزایش جمعیت بدون شناسنامه با ثبت ازدواجهای غیرقانونی و... میباشد.
⭕️ فقر، مانع ازدواج: طبق آمار غیررسمی، حدود 13 میلیون جوان در سن ازدواج یا بالاتر از آن وجود دارند و این روند، سیر صعودی دارد که عمده مسئله آن به نیازهای اقتصادی، مسئولیتپذیری و تغییر سبک زندگی اشاره دارد. طبق پژوهشهای موجود در این زمینه، مهمترین عوامل اقتصادی این مسئله، شامل وضعیت بغرنج بیکاری در جوانان، بالا بودن مخارج ازدواج، فقر خانوادهها در یاری رساندن به جوانان و ... است.
🔰با وجود این بررسی پژوهشها نشان میدهد ازدواج در میان جوانان هنوز یک هدف دانسته میشود یعنی جوانان در این امید و انتظارند که روزی بالاخره ازدواج خواهند کرد.
📝متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#دیدار
❇️ دیدار آقای دکتر محسن اسماعیلی، عضو خبرگان رهبری از مرکز پژوهشی مبنا
🔸دکتر محمد تقی دشتی، در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از اهمّ فعالیتها و محصولات مبنا، به فرآیند پژوهشها، مسئلهشناسیها و نظاموارههای مسائل فرهنگی کشور اشاره کرد.
🔸رئیس مرکز پژوهشی مبنا با تأکید بر این که حقوق عمومی اسلامی کلید حل مسائل کشور است؛ بر اهمیت اعتلای روز افزون نظام جمهوری اسلامی و جوامع اسلامی، تصریح کرد و یادآور شد: مباحث حقوق عمومی اسلامی و ترویج و توسعه آن در حل مسائل و بهبود وضعیت مسلمانان بسیار موثر است.
🔹دکتر اسماعیلی نیز در این دیدار ضمن تقدیر از فعالیتهای ارزشمند مرکز پژوهشی مبنا به تحقیقات این مرکز در عرصه حقوق بشر اسلامی اشاره و بر تداوم و تقویت درس خارج فقه حقوق بشر اسلامی توسط حجتالاسلام والمسلمین ارسطا تأکید کرد.
🔹ایشان به اهم موضوعات و مسائل تحقیقاتی مرکز پژوهشی مبنا، از جمله سالنمای دین و دینداری در کشور، نظاموارهی جامع مسائل کشور و پژوهشهای مسئلهمحور راهبردگرا، اشاره کرد و اظهار داشت: ارائه راهبردها و راهکارهای علمی به مسئولین مرتبط و حرکت به تکمیل و عملیاتی سازی آن از الزامات فعالیتهای راهبردی مسئله محور در حوزه فرهنگ است.
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#حجاب #عفاف 👈 فرهنگ دینی، مقوّم حیات اسلامی است، هرگونه آسیب در این فرهنگ، بخشی از کارکرد ارکان
#عفاف #حجاب
بازنشر به بهانه روز عفاف و حجاب
🔻ضعف تدریجی فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه و به ویژه شهرهای بزرگ(به عنوان الگو دهنده نقاط دیگر کشور) یکی از مسائل مهم فرهنگی است که طی سالیان اخیر مباحثات و مناقشات متعددی را دامن زده است.
👈 عفاف به لحاظ دینی، طیف گستردهای از رفتارها مانند: پوشش اندام، دوخت لباس، جنس و رنگ لباس، شیوه گفتار و نگاه، طنین صدا، نوع راه رفتن، نمایش زیورآلات، آرایش و حتی استفاده از مواد خوشبو کننده را در بر میگیرد.
💠 اما یکی از مصادیق برجسته آن حجاب است که با مفهوم عفاف، تمایزهایی نیز دارد از جمله آنکه حجاب، پوششی ویژه و بیرونی است که می تواند ریاکارانه، ظاهری و غیر اختیاری باشد؛ اما عفاف، پوششی درونی و بیرونی به همراه یک منش اختیاری است که جلوههای گوناگون دارد به این معنا، ممکن است بعضی حجاب مناسب داشته باشد ولی عفت نداشته باشد.
📌 روند اقدامات انجام یافته در اصلاح یا رویارویی با مسئله عفاف و حجاب، لزوم پژوهش و تعامل جدی در این حوزه را نشان می دهد؛ چرا که برخی برخوردهای سطحی با این مسئله، تشدیدکننده مشکلات بعدی بوده اند.
🌐پژوهشنامه افق مکث
🆔@mabna_center
عفاف و حجاب در خرید.mp3
2.3M
#عفاف #حجاب
💎 عفاف و حجاب در خرید
🎙 فاطمه حیدری، مدرس حوزه و پژوهشگر مباحث خانواده مرکز پژوهشی مبنا
🕰 پنج شنبه ها، ساعت ۱۹:۳۰
📻 رادیو قم، برنامه ریحانه
🆔@mabna_center
💐 نیمه شعبان، زادروز خلف صالح اولیا، وارث انبیا و اوصیا، حجت خدا، و حضرت بقیة اللّه الاعظم روحی له الفدا مبارک باد.
🆔@mabna_center
#یادداشت #حکومت_مهدوی
✳️ نیمه شعبان، نویدبخش حکومتی کارآمد
🖋دکتر محمدتقی دشتی
👈 نیمه شعبان طلیعه حکومت مورد نظر خداوند تبارک و تعالی است که خداوند متعال آن حضرت را با لفظ بقیة الله به بشریت هدیه فرمود.
🔸 حکومت مهدوی(عج) ویژگیهایی دارد که خیلی به حکومت علوی(ع) و نبوی(ص) شبیه میشود که من برخی از این ویژگیها را عرض میکنم:
💠 هدف مطلوب، هدف آرمانی یا هدف غایی حکومت مهدوی(عج) قسط و عدل و رفع ظلم و جور است.
💠 بر خلاف تصوری که ایجاد کردهاند که؛ امام میآید و تمام گردنها را میزند. امام با مردم کاری ندارد. امام، امام رحمت است، امام اخلاق و عطوفت و رأفت است، مشمول این فرمایش امیرالمؤمنین(ع) است که: «وَ أَشْعِرْ قَلْبَكَ الرَّحْمَةَ لِلرَّعِيَّةِ وَ الْمَحَبَّةَ لَهُمْ وَ اللُّطْفَ بهم»
💠 ویژگی دیگر حکومت مهدوی(عج) کارآمدی است، به خاطر شایستهسالاری و مبتنی بر این حدیث امیرالمؤمنین(ع) که فرمود: «يُسْتَدَلُّ عَلَى إِدْبَارِ الدُّوَلِ بِأَرْبَعٍ تَضْيِيعُ الْأُصُولِ وَ التَّمَسُّكُ بِالْفروع وَ تَقْدِيمُ الْأَرَاذِلِ وَ تَأْخِيرُ الْأَفَاضِل»
💠 ویژگی دیگر هم ارتقاء سرمایه اجتماعی است، امید، اعتماد، نشاط و رضایت در مردم افزایش پیدا میکند.
🔰از خداوند متعال میخواهم که بر ما عنایت بفرماید که زمینهساز ظهور آن عقلانیت ایمان محور و عدالتپایه باشیم و امیدواریم روزی مرکز "مبنا" در حکومت مهدوی نقش ایفا کند و به آن حضرت کمک کند انشاءالله.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#انتظار #جمعه_نوشت
✳️ معنای انتظار فرج، انتظار گشایش در گرفتاری عمومی بشریت است.
مقام معظم رهبری:
🔸معنای انتظار فرج به عنوان عبارة أخرای انتظار ظهور، این است که مؤمنِ به اسلام، مؤمنِ به مذهب اهلبیت(علیهم السلام) وضعیتی را که در دنیای واقعی وجود دارد، عقده و گره در زندگی بشر میشناسد. واقعِ قضیه هم همین است. منتظر است که این فروبستگىِ کار بشر، این گرفتاری عمومی انسانیت گشایش پیدا بکند. مسئله، مسئلهی گره در کار شخص من و شخص شما نیست.
👈🏻 امام زمان (علیه الصلاة و السلام) برای اینکه فرج برای همهی بشریت به وجود بیاورد، ظهور میکند که انسان را از فروبستگی نجات بدهد؛ جامعهی بشریت را نجات بدهد؛ بلکه تاریخ آیندهی بشر را نجات بدهد.
🔔انتظار فرج یعنی قبول نکردن و رد کردن آن وضعیتی که بر اثر جهالت انسانها، بر اثر اغراض بشر بر زندگی انسانیت حاکم شده است. این معنی انتظار فرج است.
🎤 بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم
🗓 ۱۳۸۷/۰۵/۲۷
🆔@mabna_center
#سربازگمنام
امام خمینی(ره):
👈 اگر فاتحان دنیا افتخار می کنند به سرباز گمنام، اسلام بزرگ و ملت شریف و فاتحان عزیز ما افتخار می کنند به هزاران سرباز گمنام بزرگواری که در پی نام و نشان نیستند...
🔸فرق است بین سرباز گمنامی که قدرتهای مادی دنیا به آن فخر می فروشند و بین سربازان گمنامی که پرورده اسلام و مکتب توحید است، که انگیزه آنان تحصیل قدرت و اکثرا ستمکاری است و انگیزه اینان خدا و طلب حق است.
📚 صحیفه امام، ج۱۷، ص۴۲۱
______________________________
💐 هفته سربازان گمنام امام زمان(عج) گرامی باد.
🆔@mabna_center