مرکز پژوهشی مبنا
#افراطی_گری 🔍 آسیبشناسی افراطگرایی ⬅️ افراطگرایی دینی در جهان اسلام، حکایتی تلخ و گزنده دارد
#وحدت #تفرقه
⭕️ایجاد تفرقه ترفند دشمنان برای تضعیف مسلمانان
🔰 برادران من، برادران اهل سنت، برادران اهل تشیع، همه توجه داشته باشید که ریشههای فسادی که شماها را در تحت فشار ظلم و زیر چکمههای دژخیمان خودشان خرد کردند الان از بین شما بحمدالله رفته اند و میروند، اینها در صددند که با اسم های مختلف شما را به جان هم بیندازند و نتیجه بگیرند.
📚 صحیفه امام، ج۱۴، ص ۲۸۸_۲۸۹
🆔@mabna_center
#معرفی_کتاب #فقه_اجتماعی
👈 یکی از شواهد توانمندی و پویایی یک علم، قدرت همراهی آن با اقتضائات زمان و مکان است.
💠 علم فقه به عنوان یک علم بشری که حاصل دسترنج گروهی از بزرگترین عالمان مسلمان در طول تاریخ هزار و چندصدساله دین اسلام بوده است. به خوبی توان خود در پاسخگویی به نیازهای هر زمان و مکان را نشان داده است.
🔰 بی تردید این ویژگی علم فقه از ابتناء آن بر منابع چهارگانه کتاب و سنت و اجماع و عقل نشأت می گیرد که منابع معصوم و دور از خطا و باطل هستند.
✳️ متنی که پیش رو دارید، در زمره نخستین تلاش هایی قرار دارد که بر اساس تعالیم ائمه(ع) در صدد استنباط جنبه دیگری از فقه اسلامی است.
⬅️ در این جنبه بر اساس تعریف رایج علم فقه که به دنبال استنباط افعال مکلفین از منابع چهارگانه می باشد. هدف آن است که احکام مربوط به افعال گروهی دیگر از مکلفان استخراج گردد. از آنجا که این مکلفان(که عبارتند از شهروند، اشخاص حقوقی، جامعه و دولت) فقط در صحنه روابط اجتماعی مطرح می گردند، می توان این مباحث را "فقه اجتماعی" نامید.
📚مشاهده محصولات مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#افق_مکث #ازدواج_آسان 🔰 ازدواج در سنین جوانی با اجتناب از تشریفات و و زیاده روی ها مقام معظم
#ازدواج_آسان #مهریه
⭕️ کسانی که مهریه بالا برای خانمشان قرار میدهند، به جامعه ضرر میزنند...به خاطر اینکه وقتی در جامعه به جای "مهرالسنه"، مهر جاهلی سنت شد،اوضاع، اوضاع جاهلی خواهد شد.
🎤 بیانات در مراسم عقد ۷۴/۵/۱۸
🆔@mabna_center
#یادداشت #جمعیت
🌀ایران و مسأله جمعیت...
🖋 حجتالاسلام علی اکبر عبدالاحدی مقدم
⬅️ اظهارنظرهای غیر کارشناسی مسئولان از وضعیت کشور، زمینهساز بدبینی و درنتیجه عدم استقبال عمومی از طرحها و قوانین حمایتی در خصوص فرزند آوری می شود.
📌 بر طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، مجلس و دولتمردان در راستای افزایش جمعیت قوانینی تصویب و مشوقهایی برای خانوادههای دارای فرزند در نظر گرفتند. مضاف بر اینکه برخی از جامعه شناسان و روانشناسان نیز راهکارهایی در خصوص افزایش جمعیت ارائه نمودند. این اظهارنظرهای غیر کارشناسی علاوه بر زیر سؤال بردن آگاهی مسئولان و مدیران از وضعیت کشور، مردم را نسبت به تصمیمات و قوانین حمایتی اتخاذشده از سوی دولت و مجلس بدبین کرده است.
🔹 این عدم میل به ازدواج ناشی از ابهام نسبت به شرایط خویش در آینده، فقدان امنیت شغلی، افزایش تورم و ضریب جینی است که جملگی مانعی جدی برای تشکیل خانواده محسوب میشوند.
🔹از سوی دیگر باید به مؤلفههای فرهنگی، اجتماعی و محدودیتهای فعلی جامعه، بهعنوان مانعی دیگر بر سر راه فرزند آوری توجه نمود. بهعنوانمثال با رواج فرهنگ آپارتماننشینی و کوچک شدن متراژ خانهها به دلیل گرانی زمین و مسکن، بر اساس آمار 65 درصد ایرانیها در خانههای زیر 100 متری دارای 2 اتاقخواب زندگی میکنند. این مسئله امر فرزند آوری و فرزند پروری را بسیار دشوار کرده است.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#ازدواج_آسان
مقام معظم رهبری:
🔰 من گمان میکنم این که در جهیزیه حضرت زهرا(علیهاالسلام) این قدر سادگی رعایت شد...این حد را حفظ کردند. این یک جنبه نمادین داشت. برای اینکه بین مردم مبنا و پایه ای باشد برای عمل به آن، تا دچار این مشکلاتی که بر اثر زیاده روی ها پیش میآید، نشوند.
🗓 ۱۳۷۷/۴/۱۸
🆔@mabna_center
#یادداشت #جمهوری_اسلامی
✳️ روز جمهوری اسلامی و جشن کارآمدی نظام جمهوری اسلامی
🖋 دکتر محمدباقر صدقی
👈 ۱۲ فروردین مردم در پای صندوقهای رأی ۴۷ روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی و رأی بهنظام جمهوری اسلامی، نشان داند که اداره کشور ایران در اختیار مردم است و این مردم هستند که بالاترین مقامهای کشور و مدیریت کشور را با رأی خود برمیگزینند. این کلام مقام معظم رهبری که:
«جمهوری اسلامی از لحاظ معنای تحتاللفظی بر دو پايه استوار است: يكي جمهور مردم؛ يعنی آحاد مردم و جمعيت كشور؛ اینها هستند كه امر اداره كشور و تشكيلات دولتی و مديريتی كشور را تعيين میکنند؛ و ديگری اسلامی؛ يعنی اين حركت مردم، بر پايه تفكر اسلام و شريعت اسلام است». خود گویای تفکر اصیل انقلاب اسلامی و در پی آن حکومت جمهوری اسلامی است.
❓حال مردم بهعنوان ولینعمتان چه میخواهند؟ انتظارشان از دولت و نظام اسلامی چیست؟ مسئولان بهعنوان گردانندگان این نظام چه وظایفی در قبال این اعتماد مردم دارند؟
⬅️ آنچه میخواهند باید مدنظر حاکمیت قرار گیرد. مدیریت کارآمد براساس اصول صحیح مدیریتی همراه با تلاش مؤمنانه، متعهدانه یا به تعبیر امروز همان مدیریت انقلابی نشانه مهم آن است؛ اما مدیریت انقلابی نباید مدیریت بیبرنامگی و بدون تخصص و بر پایه میل باشد.
💠 امید که با یادآوری این روز مبارک که به فرموده امام خمینی از ایامالله است مسئولان و نخبگان کشور به این مهم توجه داشته باشند تبلور جمهوری اسلامی کارآمدی آن است و نشانه آن رضایت مردم براساس تصمیمات مهم و حیاتی آنان است.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#مصاحبه #انقلاب_اسلامی
✅ دستاوردهای بنیادین انقلاب اسلامی ایران
🎤 مصاحبه با آقای دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا، به مناسبت روز جمهوری اسلامی
چند اتفاق مهم بعد از انقلاب اسلامی افتاده است که خیلیها از اینها غفلت میکنند:
🔸 آگاهی بنیادین و رهایی ملت از جهلی است که منشأ تیرهروزیهای یک جامعه است.
🔸 عزتمندی و آزادمنشی و درنتیجه پیدایش یک روح مطالبه گری و آقا منشی در مردم
🔸 دینداری و دینمداری همهجانبه که قبلاً وجود نداشت.
🔸 دستاورد چهارم، فرهنگ ایثار و شهادت است که ضامن بقای جامعه است.
💎 مهمترین نیاز فرهنگی دهه آیندۀ ما اخلاق اسلامی است. اخلاق اسلامی و ثمره دین در جامعه. ازنظر من اخلاق میوه دین در جامعه است.
⭕️ تا زمانی که دولتمردان و مسئولان صالحی نداشته باشیم نمیتوان از مردم انتظار رشد فرهنگی و گرایش به فرهنگ اسلامی داشت. مردم به دین و آیین و فرهنگ حکمرانان خود هستند و بر اساس آن رفتار میکنند.
👈 مسئولان بهویژه مسئولان ردهبالای کشور باید از شخصیتهای مذهبی و علمی و کارآمد باشند. حوزه علمیۀ ما باید نشان دهد که برای مسائل راهکار دارد.
📌به امید خداوند آینده نظام آینده خوبی خواهد بود به این دلیل که بحرانهایی که امروزه وجود دارد در حقیقت بحران بلوغ نظام است.
📝 متن کامل مصاحبه
🆔@mabna_center
#رمضان
🔰 ز قعر چاه برآیی به اوج ماه رسی
مقام معظم رهبری:
👈 بیماری های مهلک و خطرناک، یعنی منیت ها، کبرها، حسدها، تعدی ها، خیانتها، لاابالیگریها، در ماه رمضان فرصت علاج پیدا میکنند.
🆔@mabna_center
#یادداشت
❓جمهوریت و اسلامیت، تعارض یا تناسب؟
🖋 حجت الاسلام و المسلمين ارسطا
⬅️ برخی با تفسیرهای ناصواب چنین پنداشته اند که در صورت پذیرش اسلام و حکومت ولایی امکان تحقق جمهوری از بین رفته و جمع بین این دو غیر ممکن خواهد بود؛ این یادداشت کوتاه می کوشد این دیدگاه را به اختصار مورد بررسی قرار دهد.
🔘 از جمهوری بودن یک رژیم نمیتوان به محتوای آن پی برد و ملازمهای بین جمهوریت و محتوای خاصی از حکومت وجود ندارد، به همین دلیل می توان با شکل و قالب جمهوری، از حکومتهای مختلف صحبت کرد.
📌 رئیس حکومت بودن رئیس جمهور در نظامهای جمهوری بدین معنا نیست که الزاما هیچ مقام بالاتری وجود ندارد؛ چرا که ممکن است با وجود رئیس جمهور، یک نیرو و مقام تعدیل کننده نیز در رتبهای بالاتر و با اختیاراتی بیش از او وجود داشته باشد، چنانکه بعضی از حقوقدانان همین دیدگاه را داشته و مقام مزبور را، در عین بی طرفی، دارای اختیارات وسیعی دانسته و تصریح نمودهاند که اگر میان پارلمان و دستگاه حکومت، اختلافی بروز کند، قوه تعدیل کننده دخالت میکند و در حدود اختیاراتی که قانون اساسی به آن بخشیده است، مملکت را از بحران سیاسی نجات میبخشد.
👈🏻 اگر بر فرض بپذیریم که مقام متناظر با رییس جمهور در حکومت جمهوری، همان ولی فقیه در حکومت اسلامی است، میبینیم که عناصر جمهوری در حکومت ولایی بر اساس این فرض نیز تحقق دارد.
🔰 باتوجه به شکلی بودن مفهوم جمهوری، متناظر نبودن ولی فقیه با مقام ریاست جمهوری و وجود عناصر تعریف جمهوری در حکومت ولایی تعارضی بین جمهوریت و اسلامیت وجود ندارد.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#الگوی_مطلوب_مسجد 💠کارکرد معرفت افزایی 1⃣ آموزشگاه مبانی دین و معارف اسلامی و نخستین محل حوزه علم
#الگوی_مطلوب_مسجد
📌 کارکرد اقتصادی
🔸جمع آوری و توزیع زکات میان مردم( پیامبر اکرم(ص) زکات را در مسجد جمع آورده و در همان جا توزیع میفرمودند.
🔸 تأسیس صندوق قرضالحسنه و اعطای وام به نیازمندان و قربانیان
🔸 جایگاه شناسایی مشمولان و خیّران مؤمن برای جذبکمک از ایشان و اعطا به نیازمندان محله و جامعه
🔸 محل برگزاری جلسات وعظ رعایت اخلاق اسلامی در معاملات اقتصادی
🆔@mabna_center
#رمضان #ماه_خدا
پیامبر اکرم(ص):
⭕️ مبادا ماه رمضان نزد شما، مانند ماه های دیگر باشد. چرا که آن نزد خداوند، نسبت به ماه های دیگر، حرمت و برتری دارد.
🆔@mabna_center
#مصاحبه #امید #جامعه
♻️ امید، پتانسیل حرکت بخش جامعه
مصاحبه با آقای دکتر جبار رحمانی، عضو هیئتعلمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی
🔻باید سطح فردی و جمعی امید در ایران را جدا کرد؛ زیرا در سطح فردی امید تا حدی وجود دارد ولی در سطح جمعی، دادههای مستند نشاندهنده این است که جامعه خیلی به آینده خوشبین نیست و درنهایت امید جامعه جدا شدن از یک رنج است نه بهبود مطلق.
▪️تمام نیروهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و حتی مذهبی همسو و همراه باهم این وضعیت بغرنج ناامیدی را تولید یا بازتولید میکنند.
⭕️ نهتنها فرآیندهایی که جامعه به سمت امیدواری پیش میبرد وجود ندارد بلکه جامعه فرآیندهایی را در خودش برجسته و برجستهتر میبیند که آن را به سمت کابوس میبرد و فساد هم کاتالیزور اصلی این قضیه است.
🔰 اگر نظام بخواهد جامعه را از این وضعیت خارج کند، باید وضعیت اقتصادی به سمت بهبود پیش برود و هم سیاست به سمتی برود که جامعه بپذیرد؛ لذا تا زمانی که تکتک این پازلها را اصلاح نشوند، این چرخه معیوب است و جامعه دچار دستاندازهای خیلی شدیدی خواهد شد.
📝 متن کامل مصاحبه
🆔@mabna_center
#رمضان #ماه_خدا
پیامبر اکرم(ص):
🔸 از پروردگار خویش با نیت های راستین و دل های پاک بخواهید، که توفیق روزه این ماه و تلاوت قرآن در آن را به شما عنایت فرماید.
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#کاهش_جمعیت #تکثیر_نسل 💠تکثیر نسل برای حفظ نظام اسلامی و وظیفه ای عمومی رهبر انقلاب: 👈 معروفی ب
#کاهش_جمعیت
مقام معظم رهبری:
⭕️ مسئله جمعیت را جدی بگیرید، مسئله جمعیت از آن مسائلی نیست که بگوییم حالا ده سال دیگر فکر میکنیم، نه، اگر چند سال بگذرد، وقتی نسل ها پیر شدند، دیگر قابل علاج نیست.
🎤 بیانات در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی
🗓۱۳۹۲/۹/۱۹
🆔@mabna_center
#یادداشت #جمعیت #خانواده
❓قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، درست یا غلط؟
🖋 دکتر سیدمرتضی میرتبار
💢 احتمالاً تا پیش از سال 1415، رشد منفی جمعیت در ایران آغاز خواهد شد؛ درحالیکه بدترین سناریوی پیشبینی فرزند آوری در ایران که از سوی سازمان ملل انجام شد چشمانداز برای سال 2051 (1430) نرخ یک در نظر گرفتهشده است. در حال حاضر ایران، ششمین کشور جهان است که بهسرعت بهسوی سالمندی پیش میرود.
🔸 طرحی که با موافقتها و مخالفهای بسیاری مواجه شده اما جای بسی خرسندی است که این اقدام انجامشده است.
🔻 این طرح نشان میدهد هدف نویسندگان آن، فرزند آوری به هر قیمتی است؛ اما حقیقت آن است که باید پذیرفت هر نوع افزایش جمعیتی صحیح نبوده بهعنوانمثال، رشد جمعیت حاشیهنشینها میتواند عاملی در رشد انحرافات و آسیبهای اجتماعی باشد.
طبق تحلیل پژوهشها، میتوان گفت اصلیترین موانع ملموس فرزند آوری و رشد جمعیت عبارت است از:
1️⃣ بالا رفتن هزینه فرزند آوری و فرزند داری
2️⃣ طاقتفرساشدن زحمت فرزندآوری و فرزند داری
3️⃣موانع بارداری زوجین (یکچهارم زوجین ایرانی نابارور هستند؛ هزینه بالای درمان ناباروری)
4️⃣ ترس از آینده اقتصادی و تربیتی فرزندان
📌 باوجود این باید دانست مسئله نیاز به افزایش جمعیت نباید بهتنهایی بهعنوان هدف سیاستهای جمعیتی در نظر گرفته شود زیرا ما در جامعه با فقر فرهنگی اجتماعی و اقتصادی جمعیت نیز مواجه هستیم؛ بدون توجه و برنامهریزی همزمان برای پوشش این ضعفها، سیاستهای افزایش جمعیت با چالشهای جدیتر و مهمتری روبرو خواهد شد.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#رمضان #ماه_خدا
امام رضا علیه السلام:
🔰 هرکس در ماه رمضان یک آیه از کتاب خدا را قرائت کند مثل این است که در ماههای دیگر، تمام قرآن را بخواند.
🆔@mabna_center
#یادداشت #روحانیت #شهید_اصلانی
💠 راه آسمان نزدیک است.
🖋 دکتر سیداحمد حبیب نژاد
▪️اگر به خاطر وجود آدم های بد در یک صنف و گروه، از مرگ یکی از آنها خوشحال می شوید؛ پس باید از مرگ هر فردی در همه گروه ها، صنف ها خوشحالی و شادمانی کنید! بدون شک شرافت چنین اجازه ای به کسی نمی دهد!
👈🏻 حداقل فضای طلبه هایی که در قم هستند، فضایی نیست که در ذهن برخی از مردم نقش بسته است. نه به قدرت وابسته اند، نه بهره ای از قدرت گرفته اند، نه پستی دارند، نه امکاناتی گرفته اند، نه با رانت، نماینده و معاون وزیر و هیأت علمی شده اند.
🔘صبح روز درسی اگر به فیضیه و دارالشفاء و مدرسه آیت الله گلپایگانی و ...بروید با طلبه هایی مواجه می شوید که مشتاقانه در حال درس خواندن هستند آن هم در اوج ضیق معیشتی!
🔻متأسفانه برخی حساب این طلبه های درس خوانِ به دور از هیاهوها و بازی هایِ سیاسی را از برخی روحانیونِ داخل در قدرت سیاسی و اقتصادی که می دانیم چه کردند و می کنند جدا نمی کنند.
❓مگر در طبقات دیگرِ روشنفکران و اساتید دانشگاه و پزشک و مهندس و معلم و دانشجو فساد مالی و اخلاقی و سیاسی و تبانی و سواستفاده از قدرت وجود ندارد؟ دارد؛ زیاد هم وجود دارد...
⬅️ همه قبول داریم روحانیون خطاهای کوچک و بزرگی داشته اند ولی واقعا یک طلبه نجیب و اهل درس و بحث چه گناهی دارد؟
🔰 و البته این حادثه می تواند مؤیدی باشد بر درستیِ نگرانی هایِ دلسوزانِ کشور، ناشی از برخی شکاف های اجتماعی و امنیتی که کاش گوش شنوایی باشد...
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#رمضان #ماه_خدا
امام علی علیه السلام:
⭕️ چه بسا روزه داری که از روزه اش جز گرسنگی و تشنگی، بهره ای ندارد.
🆔@mabna_center
#شهید_صدر
👈 طلبه ای از او پرسید: اگر کسی از شما بپرسد محمدباقر صدر چطور محمدباقر صدر شد، چه پاسخی میدهید؟
💠 پاسخ داد: محمدباقر صدر، ده درصد مطالعه میکند و نود درصد می اندیشد.
_____________________________
🗓 ۱۹فروردین، سالروز شهادت شهید آیت الله محمدباقر صدر(ره)
🆔@mabna_center
#شهید_آوینی
📌 کارتان را برای خدا نکنید، برای خدا کار کنید. تفاوتش فقط همین قدر است که ممکن است حسین در کربلا باشد و من در حال کسب علم برای رضای خدا...!
_____________________________
🗓 ۲۰فروردین سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم، سیدمرتضی آوینی
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#شهید_آوینی 📌 کارتان را برای خدا نکنید، برای خدا کار کنید. تفاوتش فقط همین قدر است که ممکن است حسین
#شهید_آوینی
📌 اگر دین حق با رفاه طلبی و بدون قیام و جهاد حفظ میشد، حسین بن علی(ع) که از ما عاقل تر بود هرگز خون خود را به پای آن نمی ریخت.
📚 گنجینه آسمانی، ص ۲۰۶
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#شهید_آوینی 📌 کارتان را برای خدا نکنید، برای خدا کار کنید. تفاوتش فقط همین قدر است که ممکن است حسین
#شهید_آوینی
❇️ واکنش جالب رهبر انقلاب پس از دیدن عکسِ قبل از انقلابِ شهید آوینی
👈🏻 رهبر انقلاب نقل میکنند: یکی از مدیران دستگاههای فرهنگی درباره یک نفر از همین چهرههای معروفِ فرهنگیِ خوب که امروز جزو شهدای عالیمقام ماست و من خیلی به او علاقه داشتم و همیشه به دستگاههای مختلف فرهنگی توصیه میکردم که از وجودش استفاده کنید، چند عکس به من نشان داد که مربوط به قبل از انقلابِ او بود و او را در مناظری (که آن زمان برای جوانان خیلی پیش میآمد) نشان میداد. آن آقا به من گفت: بفرما! این [مرتضی آوینی] همان کسی است که شما اینطور از او تعریف میکنید! من عکسها را که نگاه کردم گفتم ارادتم به این شخص بیشتر شد، چون او در این محیط بوده و حالا اینگونه شده است؛ حتماً باید از ایشان استفاده کنید!
📝 روزنامهی کیهان،۲۹ شهریور ۱۴۰۰
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#شهید_آوینی 📌 کارتان را برای خدا نکنید، برای خدا کار کنید. تفاوتش فقط همین قدر است که ممکن است حسین
#شهید_آوینی
🔔 اگر انسانهایی که مأمور به ایجاد تحول در تاریخ هستند، خود از معیارهای عصر خویش تبعیت کنند، دیگر هیچ تحولی در تاریخ اتفاق نخواهد افتاد.
🆔@mabna_center
#یادداشت #دینداری
🌐 تنوع دینداری ایرانیان، وضعیت و پیامدها
🖋 حامد عبدالهی سفیدان
👈🏻 صفحات کتاب تاریخ ایران گواه است که در همه دورهها، دین و دینداری پای ثابت همه دگرگونیها بوده و بر حوزههای فردی و اجتماعی سایهافکن بوده است.
📌 شاید اگر به هفتاد سال پیش برگردیم و در زندگی مردم آن زمان و زمانه دقت کنیم، تقریباً تصویری یکدست و یکرنگی با اندکی کمرنگی و پررنگی در برخی لایهها ببینیم؛ اما امروز جامعه ایرانی رنگینکمانی از منشها و نگرشها و کنشهاست.
🌀اگر دینداری را بر مبنای ابعاد دین، گونهشناسی کنیم به شش گونه دینداری زیر میرسیم:
1️⃣ اخلاقی: پرطرفدار اما کمپیرو
2️⃣ شريعتمدارانه: همچنان در صدر اما رو به کاهش
3️⃣ مناسکی: کمرنگ اما اثرگذار
4️⃣ عرفانی: خون عرفان همچنان در رگهای جامعۀ ایران جاری است.
5️⃣ عاطفی: پررنگ در دینداریهای ترکیبی، کمرنگ بهتنهایی
6️⃣ اعتقادی: اندک اما با رشد تدریجی و هشداردهنده
🔍 نتایج پژوهشی نشان میدهد که از بین شش گونه دینداری، هیچکدام بهتنهای میان دینداریهای ایرانیان، در صدر فهرست گونههای دینداری قرار نگرفت و دینداریهای ترکیبی بیشترین فراوانی را دارد. دینداری ۴۰درصد ایرانیان، شريعت مدارانه-اخلاقی و حدود ۲۱درصد عاطفی-عرفانی است و مابقی گونهها نیز تقریباً به میزان مساوی در جامعه پراکندهاند.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#رمضان #ماه_خدا
امام علی علیه السلام:
👈 در ماه رمضان بسیار استغفار و دعا کنید، چرا که دعا، بلا را از شما دور میکند؛ و استغفار گناهان شما را پاک میکند.
📚 الکافی، ج۴، ص۸۸
🆔@mabna_center
#کرسی_علمی
مرکز پژوهشی مبنا برگزار می کند:
🔰 برگزاری کرسی علمی ترويجی "نظریه عدالت ولایی و مکتب طراحی نظام عادلانه"
🎤 ارائه دهنده: آقای علیرضا توکلی ( عضو هیئت موسس اندیشگاه طراحی و اقامه عدل)
✍ دبیرعلمی: آقای دکتر محمدباقر صدقی( معاون ارتباطات مرکز پژوهشی مبنا)
🎤ناقدین: حجت الاسلام والمسلمین امیدی(عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و حجت الاسلام والمسلمین شجریان( مدیرگروه نهادهای دینی مرکز پژوهشی مبنا)
🗓 زمان: ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۱، ساعت ۱۷:۳۰
🏢 مکان: قم، بلوار عماریاسر، خیابان شهید قدوسی، خیابان شهید شفیعی اقدم، پلاک ۱۲
🔔 قابل توجه پژوهشگران گرامی و اساتید بزرگوار، کرسی علمی ترویجی «نظریه عدالت ولایی و مکتب طراحی نظام عادلانه» به صورت حضوری و آنلاین برگزار می گردد.
📎 شرکت در جلسه
🆔@mabna_center
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌ما مدیون او هستیم...
◾️ سالروز وفات بانوی بزرگ اسلام، ام المؤمنین، حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها تسلیت باد.
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#وحدت #تفرقه ⭕️ایجاد تفرقه ترفند دشمنان برای تضعیف مسلمانان 🔰 برادران من، برادران اهل سنت، برا
#هفته_وحدت #تفرقه
امام خمینی(ره):
⭕️ اگر مسلمین وحدت کلمه داشتند، امکان نداشت اجانب بر آنها تسلط پیدا کنند.
◾️این تفرقه در بین مسلمین است که باعث شده است که اجانب بر ما تسلط پیدا کنند.
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#گزارش #کرسی_علمی
📸 گزارش تصویری کرسی علمی ترويجی "نظریه عدالت ولایی و مکتب طراحی نظام عادلانه" که عصر دیروز در مرکز پژوهشی مبنا برگزار شد.
🆔@mabna_center