#جمعیت #مرکز_پژوهشی_مبنا
♻️ کثرت جمعیت جوان، از امتیازات کشور است.
رهبر معظم انقلاب:
👈 کثرت جمعیت #جوان یکی از امتیازات کشور است و در صورت استمرار سیاستها و اقدامات نادرستی که منجر به تحدید نسل و کاهش شدید جمعیت جوان #کشور در طول سالهای آینده خواهد شد، دچار ضربه بسیار بزرگی بنام «سالمندی عمومی» خواهیم شد.
🔺️ کشورِ بدون جمعیت جوان، یعنی کشورِ بدون ابتکار و پیشرفت و هیجان و شور و شوق، بنابراین، برنامه حیاتی تکثیر نسل باید بطور جدی دنبال و پیگیری شود. ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
🆔@mabna_center
#گزارش #کرسی_علمی_ترویجی
🔸به همت #مرکز_پژوهشی_مبنا و با همکاری پژوهشگاه قوه قضائیه، کرسی علمی نظارت قوه قضائیه بر دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
🔹 کرسی علمی ترویجی نقد و بررسی « نظارت #قوه_قضائیه بر #دانشگاه_آزاد_اسلامی (از هست تا باید)» با ارائه سرکار خانم دکتر افشاری، عضو هیئتعلمی پژوهشگاه قوه قضائیه و نقد آقای دکتر محمد حسنوند، مدرس دانشگاه و قاضی دیوان عدالت اداری و دبیری آقای دکتر احمد تقی زاده، مدرس دانشگاه و دانش آموخته دکتری دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران در تاریخ ۷ آذرماه ۱۴۰۱ به صورت حضوری و برخط برگزار شد.
📝 مطالعه گزارش کرسی علمی ترویجی نقد و بررسی "نظارت قوه قضائیه بر دانشگاه آزاد اسلامی"
🆔@mabna_center
#نظرسنجی #نخبگانی #مرکز_پژوهشی_مبنا
✅ نظرسنجی نخبگی "وضعیت موجود دین داری"
✍️ پرسشنامه پیش رو، حاوی ۳۳ گویه مستخرج از مصاحبه #نخبگی در راستای سنجش وضعیت موجود #دینداری است.
🔸 امیدواریم سعادت همراهی(حدود ۵دقیقه ای) شما عزیزان را مخصوصا با گرایش های «جامعه شناسی»، «علوم سیاسی»، «کلام» و «ارتباطات» در این #پژوهش علمی داشته باشیم.
📌 شرکت در نظرسنجی
🆔@mabna_center
#یادداشت #عدالت_اجتماعی
⚖ سلسه یادداشتهای عدل، عدالت و عدالت اجتماعی(۱)
🖋 سید علی اکبر هاشمی، پژوهشگر مرکز پژوهشی مبنا
💢 ضرورت #عدالت برای جامعۀ بشری بر کسی پوشیده نیست. متفکران و مصلحان همیشه در باب عدالت بحث کردهاند، انبیا در باب آن سخنها گفتهاند و چه حکومتها که به سبب بیعدالتی با اعتراض و شورش مردم مواجه نشده و از میان نرفتهاند.
🔘 طبع آدمی اولا و بالذات میل به سرکشی، زیادهخواهی و نادیده گرفتن حق و جایگاه انسانی دیگر افراد دارد. این ویژگی فردی از جمله در میلِ سیریناپذیر به کسب و حفظ قدرت نیز تبلور دارد، بهویژه در حوزۀ قدرت سیاسی. این میل به خودی خود، #جامعه را به سوی نزاع، آشوب و فروپاشی میبرد، مگر اینکه برای کنترل و جهتدهیاش چارهای شود.
🔸 در بحثهای مهم و دشواری مانند #عدل، شناخت مقدمۀ ضروری عمل است؛ به فرمودۀ علی علیه السلام: «مَا مِنْ حَرَكَةٍ إِلَّا وَ أَنْتَ مُحْتَاجٌ فِيهَا إِلَى مَعْرِفَة: هیچ حرکت و عملی نیست، مگر اینکه برای انجامش محتاج معرفت و شناختی هستی»(ابن شعبۀ حرانی).
👈 نظر به اهمیت و ضرورت تحقق عدالت و اینکه مقدمۀ تحقق آن، شناخت درست است، در نظر داریم شماری یادداشت مختصر را در باب عدالت به تدریج ارائه کنیم و از این طریق گامی کوچک برداریم در مسیر دراز، پر پیچ و خم و پر خوف و خطر تحقق عدالت اجتماعی. نویسنده پیشاپیش از هرگونه نقدی استقبال میکند و از منتقدان احتمالی سپاسگزار است.
📝 مطالعه کامل یادداشت
🆔@mabna_center
⬅️ تمدید شد ➡️
#فراخوان
💠 فراخوان جذب پژوهشگر
⬅️ مرکز پژوهشی مبنا وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با رویکرد ارتقای #کارآمدی حکمرانی دینی در کشور و براساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در مورد برنامه هفتم توسعه، به جهت تکمیل کادر پژوهشی خود در موضوعات مختلف، اقدام به جذب پژوهشگر میکند.
🗓 مهلت ثبت نام: ۱ دیماه ۱۴۰۱
👈جهت ثبت نام وارد لینک اطلاع رسانی شوید.⬅️ https://mabnarc.ir/index.php/component/k2/item/5974-event149
#جذب_پژوهشگر
#جذب #مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#هشدار #سالخوردگی #پیری_جمعیت
♦️هشدار انفجار سالمندی در ایران در آینده نزدیک
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران:
◾️شاخصها و آمارها نشان از آغاز روند سالمندی در کشور دارند.
⬅️ اگر وضعیت به همین صورت پیش رود، در حدود سال ۱۴۱۰ در کشورمان انفجار سالمندی رخ خواهد داد.
⭕️ برآورد شده است که در ایران در سال ۱۴۳۰ جمعیت بالای ۷۰ سال به ۳۰ درصد خواهد رسید که در این صورت جزو یکی از پیرترین کشورهای جهان محسوب خواهیم شد.
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#گزارش #مرکز_پژوهشی_مبنا
📝 گزارش برگزاری هماندیشی «حوزه علمیه، دین و راهبردهای فرهنگ عمومی»(۱)
👈 هماندیشی #هم_اندشی_حوزه_های_علمیه_دین_و_راهبردهای_فرهنگی ، در تاریخ ۲۸ مهر ۱۴۰۱ در مرکز مدیریت حوزههای علمیه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ از سوی دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشی حوزه(معاونت پژوهش حوزه) با طرح مباحث زیر برگزار شد.
▫️ حجت الاسلام دکتر حمید پارسانیا با تلقی حوزه علمیه به عنوان نهاد #دین، وظیفه و کارکرد #روحانیت را اقامه دین دانستند. فقه بیانگر فرهنگ آرمانی است که نباید از آن عدول کرد. کارکرد حوزه و روحانیت، تبیین راه رسیدن به این وضع مطلوب و تلاش برای تحقق آن در جامعه است.
▫️ حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسین بستان، ضمن بیان انواع وظایف و کارکرد روحانیت در جامعه در راستای #دینداری بر این نکته تأکید کردند که در یک نظام دینی، عدم نقشآفرینی روحانیت در فرآیند دینداری میتواند زمینه برخی اغتشاشگریهای اجتماعی را ایجاد کند.
▫️ حجتالاسلام و المسلمین دکتر محمد کاویانیآرانی با اشاره به فرآیندهای اجتماعی بر ایده تشکیل نهاد جامعهسازی #اسلامی تأکید کردند. بر این اساس حوزه و روحانیت باید برای انتقال نظام ارزشی به نسل بعدی تلاش کند.
▫️ جناب آقای #دکتر_دشتی با تأکید بر ویژگیهای اجتماعی دهه هشتاد به زمینههای #فرهنگی اجتماعی داخلی بروز اغتشاشات پرداختند که قدرتهای بیگانه از آنها برای بروز اغتشاشات سوء استفاده کردند.
🆔@mabna_center
15.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 نخبگان پاسخ میدهند |
#نهاد_متولی_مسئول_خانواده 4⃣
#وزارت_خانواده
❓چه نهادی متولی مسئول #خانواده است؟
❓چالش های #حکمرانی در پهنه خانواده کدام است؟
👈 پاسخ آقای بابایی، مسئول قرارگاه ۱۹دی استان قم
🌐 مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
#مسئولیت_اجرای_قانون_اساسی
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🌀 تشریح آثار اجرای فراگیر قانون در جامعه
🎤 سخنان حجتالاسلاموالمسلمین دکتر محمدجواد ارسطا، عضو امنای مرکز پژوهشی مبنا در همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی
🔸 چنانچه امیرالمؤمنین علی علیهالسلام میفرمایند؛ «ثُمَّ جَعَلَ سُبْحَانَهُ مِنْ حُقُوقِهِ حُقُوقاً افْتَرَضَهَا لِبَعْضِ النَّاسِ عَلَى بَعْضٍ» در این روایت «مِنْ حُقُوقِهِ حُقُوقاً» دلالت بر این موضوع دارد که منشأ حقوق متقابل بین مردم و همچنین حقوقی که در میان مردم و #حکومت اسلامی باید برقرار باشد، به حق خداوند بر انسانها برمیگردد.
📌 مسئولیت اجرای قانون اساسی اگرچه مطابق اصل ۱۱۳ بر عهده #رئیسجمهور گذاشته شده است، ولی این امر بهتناسب جایگاهی که دیگران دارند، مانع مسئولیتشان در اجرای این #قانون نمیباشد.
👈 برای آن که این همایش به نتیجه مطلوب خود برسد، باید آن را آغازی مناسب جهت برپایی نهضت اجرای قانون اساسی بدانیم؛ نهضتی که جز با مشارکت همگان اعم از مردم و #مسئولین به نتایج مهم خود نمیرسد.
🔘 برای رسیدن به این اهداف، علاوه بر عملیاتی کردن دستاوردهای این همایش، باید به فعالیتهایی در عرصه رویکرد نظری نیز بپردازیم و مهمترین آن تبیین #فقه_اجتماعی است؛ یعنی همان جنبهای از فقه که بهتصریح مقام معظم رهبری و امام بزرگوار، فقه شیعه را که عمیقترین فقه اسلامی است، به سمت فقه اجتماعی و حکومتی و فقه اداره نظام زندگی ملتها سوق میدهد.
📝 متن کامل سخنان
🆔@mabna_center