مرکز پژوهشی مبنا
#افق_مکث #افراطی_گری ◾️ظهور و رشد افراطی گری مذهبی ⬅️ عوامل ظهور و رونق جریان های افراطی، واقعی
#افراطی_گری
🔍 آسیبشناسی افراطگرایی
⬅️ افراطگرایی دینی در جهان اسلام، حکایتی تلخ و گزنده دارد. که تفرقه و تشتت در درون جامعه اسلامی مهمترین محصول آن است.
🔻 افراط گرایان اسلامی با اقدامات خود باعث شدهاند چهرهای که از اسلام و مسلمانان در افکار عمومی جهان شکل میگیرد به شدت غیر واقعی و کاذب باشد. امروز این رویه، دنیای اسلام را رنج می دهد و دینی را که شاخصه آن صلح، محبت، مدارا و گفتگوست به عنوان دینی طرفدار خشونت و ترور معرفی می کند.
🌀 دشمنی ایدئولوژیک جهان غرب با دنیای اسلام باعث شده است تا رسانههای گروهی غرب با دستاویز قرار دادن حرکتهای افراط گرایانه اسلامی، که حاصل سطحینگری، تمسک به ظواهر و برداشتهای غلط از آموزههای دینی توسط افراطگرایان مسلمان است و معرفی آن به عنوان چهره عمومی مسلمانان، تصویری متفاوت و وارونه از اسلام را به جهانیان عرضه کنند. به نحوی که بسیاری از ایرادات، اشکالات و اعتراضات وارده از سوی دیگر ادیان و مخالفان اسلام چیزی جز استناد به رفتارها، اقدامات و عقاید افراطی گری این گروهها نیست.
🌐پژوهشنامه افق مکث
🆔@mabna_center
⚫️ آیت الله علوی گرگانی به ملکوت اعلی پیوست
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹الذین تتوفیهم الملائکه طیبین یقولون سلام علیکم ادخلوا الجنه بما کنتم تعملون
🔹دقایقی قبل و بعد از روزها تلاش تیم پزشکی، قلب تپنده عالمی وارسته و مردمی و مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (قدس سره الشریف) از حرکت باز ایستاد و روح بلند و سر شار از عشق به اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) کالبد تن را شکست و به ملکوت اعلی پیوست.
🔹ضمن عرض تسلیت این ضایعه جبران ناپذیر به پیشگاه مقدس مولا و محبوبش، حضرت بقيت الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، علمای اعلام، حوزههای علمیه، مردم شریف ایران و دوستداران مرجعیت در همه نقاط جهان، به اطلاع میرساند مراسم تشییع و تدفین پیکر مطهر معظم له، متعاقبا اعلام خواهد گردید.
دفتر معظم له
🆔@mabna_center
#دیدار
✳️ دیدار حجت الاسلام والمسلمین دکتر بیات،ریاست دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اراک از مرکز پژوهشی مبنا
🔹 دکتر صدقی، معاون مرکز مبنا، با بیان توضیحاتی در عرصه برگزاری هیئتهای اندیشهورز خاطرنشان کرد: ارتباطات مرکز پژوهشی مبنا با نگاه به نیازهای پژوهشی به دنبال ارائه یک نظام واره در خصوص مسائل فضای مجازی است. ایشان وجه تمایز مرکز مبنا را، رویکرد اندیشه ورزی آن و استفاده سبک نوین پژوهشی PDIA عنوان کردند.
🔸در این دیدار حجتالاسلام مهدی فر، پژوهشگر مرکز پژوهشی مبنا به تبیین انواع پروژه های مبنا پرداخت و عنوان کرد: "برخی از پروژههای مبنا صرفاً بنیادین است و برخی دیگر کاملاً ناظر به حل مسئله که مبتنی بر نظامواره است. یعنی طبق جایگاهی که در نظاموارهی سیاسی و حقوق عمومی دارند، روی مسائل دست میگذاریم.
🔹حجت الاسلام والمسلمین بیات، ضمن استقبال از ظرفیت بالای پژوهشی مبنا بیان داشت: "خیلی خوشحال و خوشوقتم از اینکه خدمت شما برادران و سروران عزیز رسیدم. وقتی نظامواره را برای من فرستادند، مطالعه کردم و برای من واقعاً جذاب بود و حقیقتاً وقتی نظامواره را دیدم، خیلی لذت بردم، حس من این بود که این میتواند جاهای خالی را در خیلی از قسمتهای مختلف حتی مدیریتی و علمی در جامعه پر کند. جای تقدیر و سپاس دارد."
🔸ایشان اظهار داشت: "وقتی من نظامواره را دیدم، تازه متوجه شدم که خیلی صحبتها ناظر به همین کارهای علمی شما است. خیلی خوب است، واقعیت این است که به اطلاعات خود من در این قسمت و کارهایی که انجام میشود، خیلی افزوده شد.
🆔@mabna_center
#یادداشت #فقر #ازدواج
❓رابطه دو سویه فقر و ازدواج؛ آیا امیدی هست؟
🖋 دکتر سیدمرتضی میرتبار
🔻با وجود آنکه تعریف جامعی از فقر و معیارهای آن در خانواده ارائه نشده اما همان اصطلاح «عدم تکافوی ضروریات زندگی» گویای ناتوانی فرد در تأمین زندگی خود و افراد تحت کفالتش است که آثار سوء فراوانی برای رشد و تعالی خانواده به بار میآورد.
⬅️ فقر، عامل ازدواج: طبق پیمایش دیدگاه خانوادههای فقیر، فقر، علت مهم شیوع کودک همسری دانسته میشود. این مسئله با وجود آنکه موجب افزایش آمار ازدواج میشود اما دارای آسیبهایی همچون بارداری زودهنگام، تحقیر و اضطراب در زنان، کودک طلاق، تشدید چرخه فقر؛ محرومیت از تحصیل؛ خشونت خانوادگی؛ فاش کردن اسرار خصوصی برای دیگر دانش آموزان و بروز رفتارهای غیراخلاقی؛ سقطجنین و تولد بچه نارس؛ تهدید سلامت و اختلالات روانی؛ افزایش جمعیت بدون شناسنامه با ثبت ازدواجهای غیرقانونی و... میباشد.
⭕️ فقر، مانع ازدواج: طبق آمار غیررسمی، حدود 13 میلیون جوان در سن ازدواج یا بالاتر از آن وجود دارند و این روند، سیر صعودی دارد که عمده مسئله آن به نیازهای اقتصادی، مسئولیتپذیری و تغییر سبک زندگی اشاره دارد. طبق پژوهشهای موجود در این زمینه، مهمترین عوامل اقتصادی این مسئله، شامل وضعیت بغرنج بیکاری در جوانان، بالا بودن مخارج ازدواج، فقر خانوادهها در یاری رساندن به جوانان و ... است.
🔰با وجود این بررسی پژوهشها نشان میدهد ازدواج در میان جوانان هنوز یک هدف دانسته میشود یعنی جوانان در این امید و انتظارند که روزی بالاخره ازدواج خواهند کرد.
📝متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#دیدار
❇️ دیدار آقای دکتر محسن اسماعیلی، عضو خبرگان رهبری از مرکز پژوهشی مبنا
🔸دکتر محمد تقی دشتی، در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از اهمّ فعالیتها و محصولات مبنا، به فرآیند پژوهشها، مسئلهشناسیها و نظاموارههای مسائل فرهنگی کشور اشاره کرد.
🔸رئیس مرکز پژوهشی مبنا با تأکید بر این که حقوق عمومی اسلامی کلید حل مسائل کشور است؛ بر اهمیت اعتلای روز افزون نظام جمهوری اسلامی و جوامع اسلامی، تصریح کرد و یادآور شد: مباحث حقوق عمومی اسلامی و ترویج و توسعه آن در حل مسائل و بهبود وضعیت مسلمانان بسیار موثر است.
🔹دکتر اسماعیلی نیز در این دیدار ضمن تقدیر از فعالیتهای ارزشمند مرکز پژوهشی مبنا به تحقیقات این مرکز در عرصه حقوق بشر اسلامی اشاره و بر تداوم و تقویت درس خارج فقه حقوق بشر اسلامی توسط حجتالاسلام والمسلمین ارسطا تأکید کرد.
🔹ایشان به اهم موضوعات و مسائل تحقیقاتی مرکز پژوهشی مبنا، از جمله سالنمای دین و دینداری در کشور، نظاموارهی جامع مسائل کشور و پژوهشهای مسئلهمحور راهبردگرا، اشاره کرد و اظهار داشت: ارائه راهبردها و راهکارهای علمی به مسئولین مرتبط و حرکت به تکمیل و عملیاتی سازی آن از الزامات فعالیتهای راهبردی مسئله محور در حوزه فرهنگ است.
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#حجاب #عفاف 👈 فرهنگ دینی، مقوّم حیات اسلامی است، هرگونه آسیب در این فرهنگ، بخشی از کارکرد ارکان
#عفاف #حجاب
بازنشر به بهانه روز عفاف و حجاب
🔻ضعف تدریجی فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه و به ویژه شهرهای بزرگ(به عنوان الگو دهنده نقاط دیگر کشور) یکی از مسائل مهم فرهنگی است که طی سالیان اخیر مباحثات و مناقشات متعددی را دامن زده است.
👈 عفاف به لحاظ دینی، طیف گستردهای از رفتارها مانند: پوشش اندام، دوخت لباس، جنس و رنگ لباس، شیوه گفتار و نگاه، طنین صدا، نوع راه رفتن، نمایش زیورآلات، آرایش و حتی استفاده از مواد خوشبو کننده را در بر میگیرد.
💠 اما یکی از مصادیق برجسته آن حجاب است که با مفهوم عفاف، تمایزهایی نیز دارد از جمله آنکه حجاب، پوششی ویژه و بیرونی است که می تواند ریاکارانه، ظاهری و غیر اختیاری باشد؛ اما عفاف، پوششی درونی و بیرونی به همراه یک منش اختیاری است که جلوههای گوناگون دارد به این معنا، ممکن است بعضی حجاب مناسب داشته باشد ولی عفت نداشته باشد.
📌 روند اقدامات انجام یافته در اصلاح یا رویارویی با مسئله عفاف و حجاب، لزوم پژوهش و تعامل جدی در این حوزه را نشان می دهد؛ چرا که برخی برخوردهای سطحی با این مسئله، تشدیدکننده مشکلات بعدی بوده اند.
🌐پژوهشنامه افق مکث
🆔@mabna_center
عفاف و حجاب در خرید.mp3
2.3M
#عفاف #حجاب
💎 عفاف و حجاب در خرید
🎙 فاطمه حیدری، مدرس حوزه و پژوهشگر مباحث خانواده مرکز پژوهشی مبنا
🕰 پنج شنبه ها، ساعت ۱۹:۳۰
📻 رادیو قم، برنامه ریحانه
🆔@mabna_center
💐 نیمه شعبان، زادروز خلف صالح اولیا، وارث انبیا و اوصیا، حجت خدا، و حضرت بقیة اللّه الاعظم روحی له الفدا مبارک باد.
🆔@mabna_center
#یادداشت #حکومت_مهدوی
✳️ نیمه شعبان، نویدبخش حکومتی کارآمد
🖋دکتر محمدتقی دشتی
👈 نیمه شعبان طلیعه حکومت مورد نظر خداوند تبارک و تعالی است که خداوند متعال آن حضرت را با لفظ بقیة الله به بشریت هدیه فرمود.
🔸 حکومت مهدوی(عج) ویژگیهایی دارد که خیلی به حکومت علوی(ع) و نبوی(ص) شبیه میشود که من برخی از این ویژگیها را عرض میکنم:
💠 هدف مطلوب، هدف آرمانی یا هدف غایی حکومت مهدوی(عج) قسط و عدل و رفع ظلم و جور است.
💠 بر خلاف تصوری که ایجاد کردهاند که؛ امام میآید و تمام گردنها را میزند. امام با مردم کاری ندارد. امام، امام رحمت است، امام اخلاق و عطوفت و رأفت است، مشمول این فرمایش امیرالمؤمنین(ع) است که: «وَ أَشْعِرْ قَلْبَكَ الرَّحْمَةَ لِلرَّعِيَّةِ وَ الْمَحَبَّةَ لَهُمْ وَ اللُّطْفَ بهم»
💠 ویژگی دیگر حکومت مهدوی(عج) کارآمدی است، به خاطر شایستهسالاری و مبتنی بر این حدیث امیرالمؤمنین(ع) که فرمود: «يُسْتَدَلُّ عَلَى إِدْبَارِ الدُّوَلِ بِأَرْبَعٍ تَضْيِيعُ الْأُصُولِ وَ التَّمَسُّكُ بِالْفروع وَ تَقْدِيمُ الْأَرَاذِلِ وَ تَأْخِيرُ الْأَفَاضِل»
💠 ویژگی دیگر هم ارتقاء سرمایه اجتماعی است، امید، اعتماد، نشاط و رضایت در مردم افزایش پیدا میکند.
🔰از خداوند متعال میخواهم که بر ما عنایت بفرماید که زمینهساز ظهور آن عقلانیت ایمان محور و عدالتپایه باشیم و امیدواریم روزی مرکز "مبنا" در حکومت مهدوی نقش ایفا کند و به آن حضرت کمک کند انشاءالله.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#انتظار #جمعه_نوشت
✳️ معنای انتظار فرج، انتظار گشایش در گرفتاری عمومی بشریت است.
مقام معظم رهبری:
🔸معنای انتظار فرج به عنوان عبارة أخرای انتظار ظهور، این است که مؤمنِ به اسلام، مؤمنِ به مذهب اهلبیت(علیهم السلام) وضعیتی را که در دنیای واقعی وجود دارد، عقده و گره در زندگی بشر میشناسد. واقعِ قضیه هم همین است. منتظر است که این فروبستگىِ کار بشر، این گرفتاری عمومی انسانیت گشایش پیدا بکند. مسئله، مسئلهی گره در کار شخص من و شخص شما نیست.
👈🏻 امام زمان (علیه الصلاة و السلام) برای اینکه فرج برای همهی بشریت به وجود بیاورد، ظهور میکند که انسان را از فروبستگی نجات بدهد؛ جامعهی بشریت را نجات بدهد؛ بلکه تاریخ آیندهی بشر را نجات بدهد.
🔔انتظار فرج یعنی قبول نکردن و رد کردن آن وضعیتی که بر اثر جهالت انسانها، بر اثر اغراض بشر بر زندگی انسانیت حاکم شده است. این معنی انتظار فرج است.
🎤 بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم
🗓 ۱۳۸۷/۰۵/۲۷
🆔@mabna_center
#سربازگمنام
امام خمینی(ره):
👈 اگر فاتحان دنیا افتخار می کنند به سرباز گمنام، اسلام بزرگ و ملت شریف و فاتحان عزیز ما افتخار می کنند به هزاران سرباز گمنام بزرگواری که در پی نام و نشان نیستند...
🔸فرق است بین سرباز گمنامی که قدرتهای مادی دنیا به آن فخر می فروشند و بین سربازان گمنامی که پرورده اسلام و مکتب توحید است، که انگیزه آنان تحصیل قدرت و اکثرا ستمکاری است و انگیزه اینان خدا و طلب حق است.
📚 صحیفه امام، ج۱۷، ص۴۲۱
______________________________
💐 هفته سربازان گمنام امام زمان(عج) گرامی باد.
🆔@mabna_center
#یادداشت #سربازگمنام
💠گمنامی در هیاهوی نامدار شدن...
🖋 فاطمه حیدری
⬅️ از خاطرات جمشید شارمهد هم عبور می کنیم ..از جمالی فشی از حبیب کعبی معروف به حبیب اسیود از اعضای گروه تروریستی و تجزیه طلب "حرکه النضال العربی لتحریر الاحواز" که در اقدامات تروریستی اوایل دهه هشتاد و همچنین در روز ۳۱ شهریور ماه، در جریان رژه نیروهای مسلح به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس در اهواز هم عبور می کنیم...
🔰 چقدر واژه امنیت در این خبرها به دل می نشیند. امنیتی که ارمغان سربازانی است که در هیاهوی نامدار شدن گمنامی را برگزیدند.
📌امنيت از اساسی ترين نيازهای مردم و جزء حقوق مسلم آنان است كه کاملا عينی، واقعی و ملموس است و اگر وجود نداشته باشد، هيچ كاری حتی عبادت خداوند هم برای مردم امكان پذير نيست.
🔍 در بررسی کلید واژه امنیت در بیانات مقام معظم رهبری، وزارت اطلاعات«سنگری بسیار مهم و حساس» و «چشم بینا و بیدار نظام اسلامی» معرفی می شودکه پوستهی سخت نظام است و به هیچوجه نباید آسیبپذیر شود و بالندگی امروز انقلاب اسلامی و تاثیرگذاری آن بر معادلات منطقهای و جهانی، بدون شک مرهون رشادت های نیروهای امنیتی ایران است.
💎 در این هیاهوی نامدار شدن، گمنام و نه بی نام گام بر می داری. وقتی همه با افتخار از موفقیت هایشان می گویند توسر به عشق و لب به ذکر، گمنامی را مشق می کنی. تصویرت پوشیده است ولی نه آن قدر که هیبت چشمانت هنگام پیاده شدن ریگی عیان نباشد. در خبرها صورتت پوشیده است، هیچ جا تصویری از تونیست. اصلا با خودت عهد کرده ای که نامی از تو به میان نیاید...
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
💐 مرکز پژوهشی مبنا، ضمن عرض تبریک به مناسبت آغاز سال جدید، سالی پر از خیر و برکت را برای همه عزیزان آرزومند است.
🆔@mabna_center
#پیام_نوروزی
بسم الله الرحمن الرحیم
📌 هرسال، باید به دنبال تحول باشیم.
👈 وقتی که سال تحویل و دچار تحوّل می شود، ما با زمزمه این دعای معروف« یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ » به چند موضوع رهنمون میشویم؛ چه در بعد فردی، اجتماعی و چه در بعد سازمانی یا ملی؛ این تحوّل و اتفاقات در ما نیز باید رقم بخورد؛
🔸 اول اینکه باید انقلاب کنیم؛ یعنی یک تحوّل بنیادین، یک قلّبی باید در ما اتفاق بیافتد که بدی ها را به خوبی تبدیل کند؛ ضعف ها را به قوّت تبدیل کند و این همان انقلاب است.
💠 وقتی طاغوت به نظام اسلامی تبدیل می شود، این می شود انقلاب؛ وقتی استکبار به حکومت عدالت محور تبدیل می گردد، این می شود انقلاب، وقتی یک مرکز، یک سازمان از حالت رکود به یک سازمان پویا متحوّل می شود، در واقع می شود انقلاب.
📌 لذا این انقلاب، اولین کاریاست که باید در مرکز مبنا، در جامعه و هر کجا که نیازمند تحول است باید اتفاق بیافتد.
🔸بعد از تحول، بحث تدبیر مهم است، اصلاح نظام، تدبیر است. در جامعه، در خانواده و همچنین در بعد سازمانی و غیره. این باید اتفاق بیافتد. و نکته بعدی آن تحولی است که باید رقم بخورد؛ تحول غیر از تغییر است، تغییر کمّی است، یعنی شما ده را به بیست تبدیل می کنید.
اما تحول کیفی است، یعنی شما در ماهیت امور تبدیلی انجام می دهید؛ یعنی اگر آنالوگ هستید، الان دیجیتال کار کنید، این می شود تحول؛ اگر دستی کار می کردید و الان با سیستم کار کنید این می شود تحول.
🌀 ما باید هر سال، در بحث های سازمانی و کشوری به تحوّل به طور جدی فکر کنیم، هر سال که این تحول در طبیعت اتفاق می افتد، ما هم آن را رقم بزنیم.
🔹من به همه عزیزان، مردم عزیز، به پیشگاه امام زمان(عج) و مقام معظم رهبری( دامه برکاته) و روح شهدا و امام راحل(ره) این عید را تبریک عرض می کنم و برای همه مبناییان و مبناوندان سالی پراز تحول و دانش آرزو می کنم.
🖋محمدتقی دشتی
رئیس مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
◾️ انا لله و انا الیه راجعون
⬅️ مدیرکل روابط عمومی و تبلیغات حرم حضرت عبد العظیم حسنی(ع) درگذشت آيتالله ّری شهری را تایید کرد.
🔰ایشان در طول عمر خود در جایگاه های حاکم شرع دادگاه های انقلاب اسلامی، رئیس دادگاه انقلاب ارتش، دادستان کلّ کشور، دادستان دادگاه ویژه روحانیت، دبیر کلّ جمعیت دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی، تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام، نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نماینده ولیّ فقیه و سرپرست حجاج، رئیس مؤسسه علمی ـ فرهنگی دار الحدیث، رئیس دانشگاه قرآن و حدیث، رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث و... خدمت کردند.
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
◾️ انا لله و انا الیه راجعون ⬅️ مدیرکل روابط عمومی و تبلیغات حرم حضرت عبد العظیم حسنی(ع) درگذشت آيت
▪️پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجت الاسلام و المسلمین ری شهری
بسم الله الرحمن الرحیم
▫️ با تاسف فراوان خبر رحلت عالم مجاهد جناب حجت الاسلام و المسلمین محمدی ری شهری، رحمت الله علیه را دریافت کردم.
▫️ برای کسانی که از تقوا و سلامت نفس و مجاهدت مستمر این روحانی انقلابی باخبرند، فقدان وی ضایعه ای تلخ و اندوهبار است. تنوع عرصه های مجاهدت این عالم ربانی؛ علمی، اخلاقی، انقلابی، سیاسی، اداری که همه با اخلاص و صفا همراه بود، از او شخصیتی کم نظیر پدید آورده بود.
▫️ اینجانب در طول دهها سال آشنایی همواره صلاح و پرهیزگاری را در ایشان مشاهده کرده ام و امیدوارم این ذخیره ارزشمند موجب رحمت و مفغرت و علو درجات وی شود.
▫️ صمیمانه به فرزندان محترم و دیگر بازماندگان و همه دوستان و همکاران و شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم.
والسلام علی عباد الله الصالحین.
سید علی خامنه ای
۲ فروردین ١٤٠١
🆔@mabna_center
#کاهش_جمعیت #تکثیر_نسل
💠تکثیر نسل برای حفظ نظام اسلامی و وظیفه ای عمومی
رهبر انقلاب:
👈 معروفی بالاتر از ایجاد نظام اسلامی و حفظ نظام اسلامی نداریم؛ هر کسی که در این راه تلاش کند، آمر به معروف است؛ معروفها اینها هستند: اعتلای فرهنگ، سلامت محیط اخلاقی، سلامت محیط خانوادگی، تکثیر نسل؛ همه موظف اند در راه این معروف ها تلاش کنند.
🎤 بیانات در حرم مطهر رضوی (۹۴/۱/۱)
🌐 پژوهشنامه افق مکث
🆔@mabna_center
#دیدار
❇️ دیدار حجت الاسلام والمسلمین دکتر اخوی، عضو هیئت مدیره و بازرس انجمن تعلیم وتربیت اسلامی از مرکز پژوهشی مبنا
🔸 در این جلسه دکتر صدقی، معاون مرکز پژوهشی مبنا، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این مرکز، اشاره داشت "مبنا" مخفف مؤلفههای بنیادین نظام اسلامی است که ذیل شعار مرجع، اثربخش و تصمیمساز با نخبگان دانشی و اجرایی در ارتباط است. مبنا قائل است که اگر نخبگان بتوانند بر روی مسائل مطرح در جامعه اجماع کنند، این همان نقطهای است که میتوان امیدوار بود مشکلات مختلف از جمله مسئله خانواده در سطح کشور برطرف گردد. بر این اساس آمادگی لازم جهت همکاری با تمامی اساتید، مراکز و پژوهشگاه های همسو و مرتبط را داریم.
🔹در ادامه دکتر میرتبار، مدیرگروه فرهنگ دینی مبنا گفتند: نهاد خانواده در کشور ما دچار اختلال جدی شده و برآورد وضعیت این جریان از تشکیل و تداوم تا تعالی و تحکیم، نشان میدهد اقدامات و تسهیلات صورتگرفته چندان کارآمد نبوده است و نتوانسته فرآیند عمومیت یافتن خانواده سالم را پوشش دهد، درنتیجه اقدامات به عمل آمده از سوی نهادها و بنیادهای مربوطه، کافی به نظر نمیرسد؛ در حالی که این نهاد، واحد بنیادی جامعه اسلامی قلمداد و از جمله موضوعاتی است که در قانون اساسی و بیانات معظم له توجه ویژهای به آن شده است.
🔰 در این دیدار حجت الاسلام اخوی ضمن استقبال از پژوهش های صورت گرفته در مبنا، به ضرورت ادامه صحبتها در جهت تبیین نهاد متولی خانواده اشاره کرد و فرمود: برای پیگیری این مباحث، نیازمند برگزاری نشست های تخصصی و همچنین برقراری تفاهم نامه همکاری هستیم.
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#الگوی_مطلوب_مسجد ♻️ کارکرد اخلاقی تربیتی ✅ جایگاه وعظ و پرورش اخلاق ▫️برگزاری محافل درس اخلاق با
#الگوی_مطلوب_مسجد
💠کارکرد معرفت افزایی
1⃣ آموزشگاه مبانی دین و معارف اسلامی و نخستین محل حوزه علمیه.( برای نمونه تدریس و شاگردپروری امام صادق(ع) در مسجد و جواری مدارس علمیه و مساجد در طول تاریخ اسلام)
2⃣ جایگاه برگزاری نشست های علمی پیرامون موضوعات روز
3⃣ جایگاه پاسخ به شبهات اعتقادی روز( حضور امام رضا(ع) در مسجد برای پاسخگویی به مسائل اعتقادی مردم)
4⃣ جایگاه تأسیس مهدکودک های قرآنی(مانند مکتب خانه های قدیم که متولی سوادآموزی به کودک از شش سالگی بودند)
5⃣ جایگاه برگزاری کارگاه های آموزشی و پژوهشی و مهارتی
6⃣ محل کتابخانه های غنی و سالن مطالعه
7⃣ جایگاه تجلیل و قدردانی از نخبگان علمی(شخص پیامبر اکرم(ص) از برجستگان جامع قدردانی می کردند)
8⃣ جایگاه ذکر وقایع تاریخی مربوط به دین و درسآموزی از رخدادها.
🆔@mabna_center
#یادداشت #رسانه
❓رسانه ها چه تاثیری بر سبک زندگی ما می گذارند؟
🖋برگرفته از پژوهشنامه افق مکث
👈 اساساً تصور وجود سبکهای زندگی بدون رسانههای جمعی غیرممکن است. از نظر «گیدنز»، رسانهها نقش مهمی در تبلیغ سبکهای زندگی مختلف دارند. سبکهای زندگی با گونههای آرمانی که در رسانهها طرح میشوند شاید محدود باشند، ولی گستردهتر از سبکهایی هستند که افراد در زندگی روزمرۀ خود در قالب آنها جای میگیرند.
⬅️ سبک زندگی غالباً مبتنی بر ارتباطات تصویری است و از تلویزیون بیشتر برای آن استفاده میشود. از پرطرفدارترین برنامههایی که در برنامههای سبک زندگی قرار میگیرند، برنامههایی هستند که در آنها ترکیبی متنوع از آشپزی، اخبار چهرههای سرشناس، موسیقی و... به مخاطب عرضه میشود.
🌀 رسانهها با پخش سریالها و سرگرمی ها میتوانند در تبلیغ سبکهای زندگی مؤثّر باشند. در ایران دستکم در آگهیهای بازرگانی و سریالها آگاهانه یا غیرآگاهانه مصرفگرایی نمایش داده میشود.
🔻این موضوع بهروشنی در تبلیغات ساختارهای تجاری سازمانهایی که در جامعه با رویکرد اسلامی(انقلابی) معرفی میشوند، نمود عینیتری دارد. برای نمونه میتوان به تبلیغات شرکتهای مخابراتی اشاره کرد که بارها مخاطب را تشویق میکنند: مثلاً چندین ساعت گفتوگوی رایگان را تبلیغ میکنند و... این نمونهها کافی است تا دریابیم درآمد، هدف اصلی در ساختارهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی امروز شده که بنا بر تعریف گیدنز، اقتضای بقا در دوران شهرنشینی است. چنین امری که جهانشمول شده، سبک زندگی ما را نیز به چالش کشیده است.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#افراطی_گری 🔍 آسیبشناسی افراطگرایی ⬅️ افراطگرایی دینی در جهان اسلام، حکایتی تلخ و گزنده دارد
#وحدت #تفرقه
⭕️ایجاد تفرقه ترفند دشمنان برای تضعیف مسلمانان
🔰 برادران من، برادران اهل سنت، برادران اهل تشیع، همه توجه داشته باشید که ریشههای فسادی که شماها را در تحت فشار ظلم و زیر چکمههای دژخیمان خودشان خرد کردند الان از بین شما بحمدالله رفته اند و میروند، اینها در صددند که با اسم های مختلف شما را به جان هم بیندازند و نتیجه بگیرند.
📚 صحیفه امام، ج۱۴، ص ۲۸۸_۲۸۹
🆔@mabna_center
#معرفی_کتاب #فقه_اجتماعی
👈 یکی از شواهد توانمندی و پویایی یک علم، قدرت همراهی آن با اقتضائات زمان و مکان است.
💠 علم فقه به عنوان یک علم بشری که حاصل دسترنج گروهی از بزرگترین عالمان مسلمان در طول تاریخ هزار و چندصدساله دین اسلام بوده است. به خوبی توان خود در پاسخگویی به نیازهای هر زمان و مکان را نشان داده است.
🔰 بی تردید این ویژگی علم فقه از ابتناء آن بر منابع چهارگانه کتاب و سنت و اجماع و عقل نشأت می گیرد که منابع معصوم و دور از خطا و باطل هستند.
✳️ متنی که پیش رو دارید، در زمره نخستین تلاش هایی قرار دارد که بر اساس تعالیم ائمه(ع) در صدد استنباط جنبه دیگری از فقه اسلامی است.
⬅️ در این جنبه بر اساس تعریف رایج علم فقه که به دنبال استنباط افعال مکلفین از منابع چهارگانه می باشد. هدف آن است که احکام مربوط به افعال گروهی دیگر از مکلفان استخراج گردد. از آنجا که این مکلفان(که عبارتند از شهروند، اشخاص حقوقی، جامعه و دولت) فقط در صحنه روابط اجتماعی مطرح می گردند، می توان این مباحث را "فقه اجتماعی" نامید.
📚مشاهده محصولات مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#افق_مکث #ازدواج_آسان 🔰 ازدواج در سنین جوانی با اجتناب از تشریفات و و زیاده روی ها مقام معظم
#ازدواج_آسان #مهریه
⭕️ کسانی که مهریه بالا برای خانمشان قرار میدهند، به جامعه ضرر میزنند...به خاطر اینکه وقتی در جامعه به جای "مهرالسنه"، مهر جاهلی سنت شد،اوضاع، اوضاع جاهلی خواهد شد.
🎤 بیانات در مراسم عقد ۷۴/۵/۱۸
🆔@mabna_center
#یادداشت #جمعیت
🌀ایران و مسأله جمعیت...
🖋 حجتالاسلام علی اکبر عبدالاحدی مقدم
⬅️ اظهارنظرهای غیر کارشناسی مسئولان از وضعیت کشور، زمینهساز بدبینی و درنتیجه عدم استقبال عمومی از طرحها و قوانین حمایتی در خصوص فرزند آوری می شود.
📌 بر طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، مجلس و دولتمردان در راستای افزایش جمعیت قوانینی تصویب و مشوقهایی برای خانوادههای دارای فرزند در نظر گرفتند. مضاف بر اینکه برخی از جامعه شناسان و روانشناسان نیز راهکارهایی در خصوص افزایش جمعیت ارائه نمودند. این اظهارنظرهای غیر کارشناسی علاوه بر زیر سؤال بردن آگاهی مسئولان و مدیران از وضعیت کشور، مردم را نسبت به تصمیمات و قوانین حمایتی اتخاذشده از سوی دولت و مجلس بدبین کرده است.
🔹 این عدم میل به ازدواج ناشی از ابهام نسبت به شرایط خویش در آینده، فقدان امنیت شغلی، افزایش تورم و ضریب جینی است که جملگی مانعی جدی برای تشکیل خانواده محسوب میشوند.
🔹از سوی دیگر باید به مؤلفههای فرهنگی، اجتماعی و محدودیتهای فعلی جامعه، بهعنوان مانعی دیگر بر سر راه فرزند آوری توجه نمود. بهعنوانمثال با رواج فرهنگ آپارتماننشینی و کوچک شدن متراژ خانهها به دلیل گرانی زمین و مسکن، بر اساس آمار 65 درصد ایرانیها در خانههای زیر 100 متری دارای 2 اتاقخواب زندگی میکنند. این مسئله امر فرزند آوری و فرزند پروری را بسیار دشوار کرده است.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#ازدواج_آسان
مقام معظم رهبری:
🔰 من گمان میکنم این که در جهیزیه حضرت زهرا(علیهاالسلام) این قدر سادگی رعایت شد...این حد را حفظ کردند. این یک جنبه نمادین داشت. برای اینکه بین مردم مبنا و پایه ای باشد برای عمل به آن، تا دچار این مشکلاتی که بر اثر زیاده روی ها پیش میآید، نشوند.
🗓 ۱۳۷۷/۴/۱۸
🆔@mabna_center
#یادداشت #جمهوری_اسلامی
✳️ روز جمهوری اسلامی و جشن کارآمدی نظام جمهوری اسلامی
🖋 دکتر محمدباقر صدقی
👈 ۱۲ فروردین مردم در پای صندوقهای رأی ۴۷ روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی و رأی بهنظام جمهوری اسلامی، نشان داند که اداره کشور ایران در اختیار مردم است و این مردم هستند که بالاترین مقامهای کشور و مدیریت کشور را با رأی خود برمیگزینند. این کلام مقام معظم رهبری که:
«جمهوری اسلامی از لحاظ معنای تحتاللفظی بر دو پايه استوار است: يكي جمهور مردم؛ يعنی آحاد مردم و جمعيت كشور؛ اینها هستند كه امر اداره كشور و تشكيلات دولتی و مديريتی كشور را تعيين میکنند؛ و ديگری اسلامی؛ يعنی اين حركت مردم، بر پايه تفكر اسلام و شريعت اسلام است». خود گویای تفکر اصیل انقلاب اسلامی و در پی آن حکومت جمهوری اسلامی است.
❓حال مردم بهعنوان ولینعمتان چه میخواهند؟ انتظارشان از دولت و نظام اسلامی چیست؟ مسئولان بهعنوان گردانندگان این نظام چه وظایفی در قبال این اعتماد مردم دارند؟
⬅️ آنچه میخواهند باید مدنظر حاکمیت قرار گیرد. مدیریت کارآمد براساس اصول صحیح مدیریتی همراه با تلاش مؤمنانه، متعهدانه یا به تعبیر امروز همان مدیریت انقلابی نشانه مهم آن است؛ اما مدیریت انقلابی نباید مدیریت بیبرنامگی و بدون تخصص و بر پایه میل باشد.
💠 امید که با یادآوری این روز مبارک که به فرموده امام خمینی از ایامالله است مسئولان و نخبگان کشور به این مهم توجه داشته باشند تبلور جمهوری اسلامی کارآمدی آن است و نشانه آن رضایت مردم براساس تصمیمات مهم و حیاتی آنان است.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#مصاحبه #انقلاب_اسلامی
✅ دستاوردهای بنیادین انقلاب اسلامی ایران
🎤 مصاحبه با آقای دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا، به مناسبت روز جمهوری اسلامی
چند اتفاق مهم بعد از انقلاب اسلامی افتاده است که خیلیها از اینها غفلت میکنند:
🔸 آگاهی بنیادین و رهایی ملت از جهلی است که منشأ تیرهروزیهای یک جامعه است.
🔸 عزتمندی و آزادمنشی و درنتیجه پیدایش یک روح مطالبه گری و آقا منشی در مردم
🔸 دینداری و دینمداری همهجانبه که قبلاً وجود نداشت.
🔸 دستاورد چهارم، فرهنگ ایثار و شهادت است که ضامن بقای جامعه است.
💎 مهمترین نیاز فرهنگی دهه آیندۀ ما اخلاق اسلامی است. اخلاق اسلامی و ثمره دین در جامعه. ازنظر من اخلاق میوه دین در جامعه است.
⭕️ تا زمانی که دولتمردان و مسئولان صالحی نداشته باشیم نمیتوان از مردم انتظار رشد فرهنگی و گرایش به فرهنگ اسلامی داشت. مردم به دین و آیین و فرهنگ حکمرانان خود هستند و بر اساس آن رفتار میکنند.
👈 مسئولان بهویژه مسئولان ردهبالای کشور باید از شخصیتهای مذهبی و علمی و کارآمد باشند. حوزه علمیۀ ما باید نشان دهد که برای مسائل راهکار دارد.
📌به امید خداوند آینده نظام آینده خوبی خواهد بود به این دلیل که بحرانهایی که امروزه وجود دارد در حقیقت بحران بلوغ نظام است.
📝 متن کامل مصاحبه
🆔@mabna_center
#رمضان
🔰 ز قعر چاه برآیی به اوج ماه رسی
مقام معظم رهبری:
👈 بیماری های مهلک و خطرناک، یعنی منیت ها، کبرها، حسدها، تعدی ها، خیانتها، لاابالیگریها، در ماه رمضان فرصت علاج پیدا میکنند.
🆔@mabna_center
#یادداشت
❓جمهوریت و اسلامیت، تعارض یا تناسب؟
🖋 حجت الاسلام و المسلمين ارسطا
⬅️ برخی با تفسیرهای ناصواب چنین پنداشته اند که در صورت پذیرش اسلام و حکومت ولایی امکان تحقق جمهوری از بین رفته و جمع بین این دو غیر ممکن خواهد بود؛ این یادداشت کوتاه می کوشد این دیدگاه را به اختصار مورد بررسی قرار دهد.
🔘 از جمهوری بودن یک رژیم نمیتوان به محتوای آن پی برد و ملازمهای بین جمهوریت و محتوای خاصی از حکومت وجود ندارد، به همین دلیل می توان با شکل و قالب جمهوری، از حکومتهای مختلف صحبت کرد.
📌 رئیس حکومت بودن رئیس جمهور در نظامهای جمهوری بدین معنا نیست که الزاما هیچ مقام بالاتری وجود ندارد؛ چرا که ممکن است با وجود رئیس جمهور، یک نیرو و مقام تعدیل کننده نیز در رتبهای بالاتر و با اختیاراتی بیش از او وجود داشته باشد، چنانکه بعضی از حقوقدانان همین دیدگاه را داشته و مقام مزبور را، در عین بی طرفی، دارای اختیارات وسیعی دانسته و تصریح نمودهاند که اگر میان پارلمان و دستگاه حکومت، اختلافی بروز کند، قوه تعدیل کننده دخالت میکند و در حدود اختیاراتی که قانون اساسی به آن بخشیده است، مملکت را از بحران سیاسی نجات میبخشد.
👈🏻 اگر بر فرض بپذیریم که مقام متناظر با رییس جمهور در حکومت جمهوری، همان ولی فقیه در حکومت اسلامی است، میبینیم که عناصر جمهوری در حکومت ولایی بر اساس این فرض نیز تحقق دارد.
🔰 باتوجه به شکلی بودن مفهوم جمهوری، متناظر نبودن ولی فقیه با مقام ریاست جمهوری و وجود عناصر تعریف جمهوری در حکومت ولایی تعارضی بین جمهوریت و اسلامیت وجود ندارد.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center