#اثر_برگزیده #نظام_دفاعی_اسلام
🔸كتاب «نظام دفاعی اسلام»، اثر حجتالاسلام محمدجواد مهری، تنها اثر برگزيده فراخوان عمومی کتاب سال حکومت اسلامی
👈 چهارمین همایش کتاب سال #حکومت_اسلامی از سوی مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی وابسته به دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، روز یکشنبه ١۴ اسفند از ساعت ١۶ تا ١٨ در محل دبیرخانه این مجلس در قم با تقدیر از اثرات برگزیده برگزار شد.
📌 لازم به ذكر است کتاب «نظام دفاعی اسلام از دیدگاه فقه مقارن» در چهار جلد با تقریظ آيت الله سید هاشم حسینی بوشهری و آيت الله علیرضا اعرافی، و با موضوع بررسی گزارههای فقهی ناظر بر تولید امنیت ملی، گزارههای فقهی ناظر بر تهدید امنیت ملی و همچنین قوانین و مقررات حاکم بر جنگ و صلح در سال 1400 توسط حجتالاسلام محمدجواد مهری تألیف و از سوی مرکز پژوهشی مبنا منتشر شده است.
💠 #مرکز_پژوهشی_مبنا انتخاب کتاب "نظام دفاعي اسلام در فقه مقارن" را به عنوان تنها اثر برگزيده فراخوان عمومی کتاب سال حکومت اسلامی را به حجت الاسلام دكتر محمدجواد مهری، عضو امنای مبنا تبریک عرض می نماید.
🌐 مشاهده مشروح خبر
🆔@mabna_center
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نظام_دفاعی_اسلام
🔸اثر برگزيده فراخوان عمومی کتاب سال حکومت اسلامی
📚 كتاب «نظام دفاعی اسلام از دیدگاه فقه مقارن»، اثر حجتالاسلام محمدجواد مهری عضو امنا مرکز پژوهشی مبنا
📺 انعکاس خبری تجلیل از آثار منتخب چهارمین جشنواره کتاب سال حکومت اسلامی در خبرگزاری صداوسیما
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#مصاحبه #مرکز_پژوهشی_مبنا
❓زیست مؤمنانه را در دنیای مدرن چگونه برای جوانان تعریف کنیم؟
گفتگوی ایکنا با دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا
👈زیست مؤمنانه همان ایمان است و ایمان یعنی جهت درست پیدا کردن به سمت خداوند. اعتقادات، عبادات، شرعیات، اخلاقیات و دینداری مناسکگرایی از محورهای #دینداری است که اگر جوانی بتواند هسته اصلی این پنج محور را رعایت کند میتوانیم بگوییم او #زیست_مؤمنانه دارد.
🌀 مؤثرترین نهاد در تربیت دینی نسل جوان، نهاد #خانواده است که نقش مهمی را ایفا میکند. طبق پژوهشی که در مرکز مبنا انجام دادهایم بیش از ۸۰ درصد افراد، اعلام کردند که نقوش تربیتی را از خانواده تعلیم گرفتهاند. در کشور ما نهاد خانواده متولی و مسئول پاسخگو ندارد. یکسری نهادهای پراکنده غیرمسئول مثل معاونت زنان و امثالهم هستند ولی اینها هم پاسخگو نیستند و توان لازم برای این کار ندارند که تأسیس #وزارت_خانواده بهعنوان نهادی که هم به نمایندگان ملت، هم برای مردم و هم نهادهای بالادستی پاسخگو باشند، ضروری است.
⬅️ هرجا #فساد در حکومت دینی اتقاق بیفتد جوانان از دین زده میشوند. این خیانت بزرگی است که مدیر در حکومت دینی فساد مرتکب شود آنگاه مردم به #دین بدبین شوند که جوانان در این مورد حساستر هستند و باید خیلی مراقبت کرد. معتقدم هر کس کاری کند که جوانان نسبت به #نظام_اسلامی و به دین بدبین شوند یا عامل دشمن است یا نفوذی است یا خائن است یا مشکلی دارد. لذا، در حکومت دینی باید خیلی مراقبت کرد تا هر شخصی مسئول میشود هم #کارآمد باشد و هم فاسد نشود.
🌐 مطالعه متن کامل این گفتگو
🆔@mabna_center
#یادداشت #مرکز_پژوهشی_مبنا
📌 اقدام ویژه یونسکو برای دفاع از حق آموزش بانوان در افغانستان
🖋دکتر حمید طالب، مدیر هسته آموزش مرکز پژوهشی مبنا
🔘 سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد اعلام کرد که امسال روز جهانی #آموزش را برای زنان و دختران افغانستان اختصاص داده است.
▫️در همه جوامع، اهداف و ارزشها هستند که به نظام، ساختار و شیوه آموزش شکل میدهند. در هدفگذاریها و برنامهریزیهای #یونسکو تلاش میشود به سطوح جهانی مسائل پرداخته شود. اما #آسیبشناسی این برنامهریزیها نشان میدهد که روشهای کنونی آموزش به ارزشها و ریشههای عمیقتر دینی، معنوی و تربیتی مسائل منطقهای و جهانی توجه نمیکنند.
🔹بحرانهای کنونی جهان معاصر باعث شده در برآورد اهمیت #دین و معنویت تجدیدنظرهایی اساسی ایجاد شود. ویژگی این وضعیت جدید آن است که احساس نیاز به نقشآفرینی و اثرگذاری دین در دوران معاصر، از شواهد و واقعیتهایی عینی برآمدهاند و صرفا بر اراده، ایده و احساس دینی متکی نیستند.
🔰 توجه به دین و تعدیل نوع نگاه به جهان بر اساس آن، زیربناییترین عنصری است که ساختارها و روشهای کنونی را به کلی دگرگون میکند.
📝 مطالعه متن کامل این یادداشت
🆔@mabna_center
#شایسته_تقدیر🏅 #نظریه_دولت_اسلامی
نخستین دوره دوسالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی
🔸 بی تردید آنان که در مسیر راهیابی به وادی نور و معرفت گام مینهند، با آفرینش آثار ماندگار مکتوب، بر چرخ نیلوفری فراز می آیند و با دانش خویش #جامعه خود و بشریت را از ظلمات جهل به روشنای نور راه میبرند.
🔰#مرکز_پژوهشی_مبنا انتخاب کتاب "نظریه دولت اسلامی" را به عنوان #کتاب شایسته تقدیر در نخستین دوره دوسالانه کتاب علوم انسانی با رویکرد اسلامی را خدمت جناب آقای دکتر محمد تقی دشتی و جناب حجت الاسلام والمسلمین دکتر ارسطا و تمام ره پویان راه علم و دانش تبریک عرض می نماید.
🆔@mabna_center
#کنگره_جهانی_فارابی_و_فرهنگ_و_تمدن_اسلامی #پیام_تبریک
✅ حجتالاسلام محسن مهاجرنیا به عنوان فارابیپژوه برجسته معرفی شد
🔰 نخستین کنگره جهانی #فارابی و فرهنگ و تمدن اسلامی با مشارکت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، وزارت علوم و آموزش عالی جمهوری قزاقستان، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه الفارابی قزاقستان، موسسه فلسفه، علوم سیاسی و مطالعات دینی قزاقستان، بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسرا، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، فرهنگستان هنر، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، شبکه چهار صدا و سیما، مجمع عالی حکمت اسلامی و مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد.
🔹 در این کنگره اساتیدی همچون استاد داوری اردکانی، استاد ابراهیمی دینانی، استاد اعوانی، استاد عبدالله انوار، استاد ضیا موحد، استاد پارسانیا، استاد مهدی عباسزاده و اساتیدی از سایر کشورها ازجمله چارلز باترورث، ترنس کلون، مقداد عرفه منسیه، نورفر ترجان، الکساندر اروین، زاکیبک آ لتائف حضور داشته و سخنرانی کردند.
💠 #مرکز_پژوهشی_مبنا انتخاب شایسته حجتالاسلاموالمسلمین دکتر مهاجرنیا را به عنوان فارابی پژوه برجسته، خدمت ایشان تبریک عرض مینماید.
🌐 مشاهده خبر
🆔@mabna_center
🎥#ببینید | #دین_و_دینداری_در_ایران
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر خسروپناه:
👈 حوزه باید دیدهبان دینداری باشد.
🌀 دینداری دارای ساحتهای مختلفی است.
🆔@mabna_center
#مصاحبه #مرکز_پژوهشی_مبنا
💢 بحران سالمندی و ضرورت ایجاد شورای عالی جمعیت در کشور
گفتگو با دکتر محمدجواد توکلی، عضو هیئتمدیره انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم، استادیار گروه اقتصاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
◾️بحران سالمندی، بحرانی ناشی از به اجرا درآوردن سیاستهای کنترلی ۲۵ سال اخیر در #کشور است. بر این اساس نرخ باروری که در سال ۱۳۶۵ در حدود بیش از ۶ بود، در یک برنامه ۲۵ ساله از سال ۶۵ تا ۹۰ به نرخ باروری ۴ کاهش یافت که البته این هدف تا سال ۷۱ به انجام رسید. حاکمیت باید در همان زمان این سیاست را متوقف میکرد؛ اما نهتنها این کار محقق نشد؛ بلکه سال ۷۱ قانون تنظیم #خانواده در مجلس تصویب و تا سال ۹۰ همین سیاست بهشدت ادامه پیدا میکند.
🔘 با توجه به اینکه کشور در آینده نزدیک با مشکل #بحران_سالمندی مواجه خواهد بود، میبایست در رشته کارورزی، در مقاطع کاردانی، کارشناسی و ارشد به تربیت نیرو پرداخته شود. حتی میتوان در مقطع کاردانی و هنرستان سرمایهگذاری بیشتری نموده و بازار کار نیز برای آن فراهم کرد.
⬅️ بر اساس تخمینها در ۳۰سال آینده از هر سه نفر یک نفر سالمند، یک نفر کودک و یک نفر میانسال است.
⭕️ نباید فراموش کرد که اگر امروز درباره جمعیت فکری نشود، در آینده نزدیک باید بهجای پل، بیمارستان و آسایشگاه ساخت؛ لذا به نظر میرسد که باید اولویتها را تا حدودی تغییر داد و به سمتی حرکت نمود که مانع وقوع این #بحران شد.
🌐 مطالعه متن کامل این گفتگو
🆔@mabna_center
💠 قدم هایت بوسهگاه چشمهایمان ای گل نرگس، جشن میلادت کاش به ضیافت ظهور میپیوست...
💐 میلاد امام زمان، حضرت ولی عصر عجّل الله تعالی فَرَجَه گرامی باد.
🆔@mabna_center
04 14011124.mp3
6.75M
#فقه_پویا #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔍 تحلیل مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران از منظر فقه و حقوق «برنامه چهارم»
💠 برنامه فقه پویا
🗓 ۲۴ بهمن ۱۴۰۱
🎙 حجت الاسلام دکتر محمدجواد ارسطا
🎙 حجتالاسلام حسین جوان آراسته
▫️ بررسی مطلقه و مقيد بودن ولایتفقیه در نظریههای انتخاب و انتصاب
▫️ بررسی توقیتی بودن #ولایتفقیه در نظریههای انتخاب و انتصاب
📻 رادیو معارف
🆔@mabna_center
#مسجد
💠 ۱۸ اسفند، سالروز تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد، گرامی باد.
🆔@mabna_center
🎥#ببینید | #دین_و_دینداری_در_ایران
حجتالاسلاموالمسلمین ملکی:
⬅️ #حوزه اگر در زمینه تربیت نیرو، درست عمل کند #جامعه به سمت #دینداری خواهد رفت.
🆔@mabna_center
#خبر_مبنا #دین_و_دینداری_در_ایران
👈 با عرض سلام و تبریک اعیاد شعبانیه، به استحضار میرساند نتایج قرعهکشی «نظرسنجی دینداری ایرانیان» مشخص گردید.
🔔 با برندگان محترم، از طرف #مرکز_پژوهشی_مبنا تماس گرفته خواهدشد.
🌐 مشاهده خبر
🆔@mabna_center
#گزارش #خانواده #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔰 برگزاری کرسی علمی ترويجی "بررسی حکمرانی در پهنه خانواده"
⬅️ کرسی علمی ترویجی حکمرانی در پهنه خانواده به همت مرکز پژوهشی مبنا و با همکاری اندیشکده امانت با موضوع تجمیع نهادهای خانواده محور با ارائه دکتر میرتبار، مدیر گروه فرهنگ دینی مرکز پژوهشی مبنا و با نقد و بررسی دکتر محمدمهدی علیشیری، عضو هیئتعلمی دانشگاه امام صادق علیهالسلام و دکتر وحید یاوری مشاور رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در سالن شهید صدر دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.
🌐 مشاهده و مطالعه مشروح گزارش
🆔@mabna_center
🎥#ببینید | #دین_و_دینداری_در_ایران
حجتالاسلاموالمسلمین فاضل:
🔻 متأسفانه در زمانهای مختلف، دفاعیات علمی خوبی از دین نشده است.
🆔@mabna_center
05 14011125.mp3
6.84M
#فقه_پویا #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔍 تحلیل مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران از منظر فقه و حقوق «برنامه پنجم»
💠 برنامه فقه پویا
🗓 ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
🎙 حجت الاسلام دکتر محمدجواد ارسطا
🎙 حجتالاسلام حسین جوان آراسته
▫️ نقش مردم در اداره حکومت اسلامی
▫️ مفهوم شناسی واژه شوری و مشورت و تفاوت آنها
📻 رادیو معارف
🆔@mabna_center
#مصاحبه #مرکز_پژوهشی_مبنا
💢 تغییر سنی هرم جمعیت کشور به سالمندی و لزوم اتخاذ سیاستی جامع
گفتگو با دکتر رسول صادقی، نایبرئیس انجمن جمعیت شناسی ایران
⬅️ تغییر نگرشهای اشتباه در راستای حفظ یا ارتقای کیفیت زندگی #سالمندان با توجه به روند صعودی افزایش سالخوردگی و تغییر هرم #جمعیت کشور به طرف دوران سالمندی بسیار ضروری است. از این رو سیاستگذاریها و برنامهریزیهایی که سلامت روانی، ارتباطات و مشارکت اجتماعی سالمندان را تامین می کند، میتواند مسیری در جهت توسعه کشور باشد.
⭕️ #کشور ما تقریباً از سال ۱۴۲۰ به بعد وارد یکفازی از تحولات جمعیتی خواهد شد که با عنوان سالخوردگی جمعیت از آن یادشده و بر اساس آن حدود یکچهارم جمعیت ما را سالمندان تشکیل خواهند داد. اینجا است که بحث #سالخوردگی جمعیت بهعنوان یک چالش مطرح میشود.
📌 باید دانست امروز در بحث سالمندی زمان #هشدار نیست؛ بلکه زمان عمل است. دولت باید بتواند چالشهای پیش رو دوره سالخوردگی جمعیت را کاهش داده و از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در این دورهها بهره ببرد.
🌐 مطالعه متن کامل این گفتگو
🆔@mabna_center
🎥#ببینید | #دین_و_دینداری_در_ایران
دکتر محمدتقی دشتی:
👈 دینداری ایرانیان دارای ابعاد گوناگونی است.
💢 آسیبهایی که وجود دارد در عملکرد دینی است نه باورهای دینی...
🆔@mabna_center
#معرفی_کتاب #کارآمدی_نظام
🔰 شاخصهای #حکمرانی در ایران در بسیاری از ابعاد، نشان از اثربخشی و کارآمدی دارد.
👈 چالش اصلی، افزایش«احساس ناکارآمدی» است؛ نه ناکارآمدی!
#مرکز_پژوهشی_مبنا دو راهبرد کوتاهمدت و بلندمدت برای حل این چالش، پیشنهاد میکند:
1⃣ راهبرد کوتاهمدت: شفافیت و نظارت هوشمندانه.
2⃣ راهبرد بلندمدت: تخصصگرایی مبتنی بر #پژوهش عینی و دقیق در مسائل فرهنگی و اجتماعی
🆔@mabna_center
#حکمرانی #مرکز_پژوهشی_مبنا
🌀 ارتقاء شیوههای حکمرانی، راهکار اصلی حل مسائل کشور
👈 دکتر محمدتقی دشتی در جلسه هماندیشی مراکز پژوهشی #حوزه با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ابتدا با اشاره به برخی از بحرانها در دهههای اخیر اظهار داشت: بحران اخیر در کشور، برخلاف بحرانهای قبل دارای صبغه فرهنگی اجتماعی بود.
⭕️ رئیس مرکز پژوهشی مبنا افزود: متأسفانه فتنه اخیر، عمیقتر شد و دشمن لایههای ارزشی ما را هدف قرارداد و #سبک_زندگی ما را به چالش کشید، لذا ماهیت بحران متفاوت بود، به همین دلیل کار به قسمت فرهنگی و ارزشی رسیده و باید مراقب باشیم و این مسائل را بهخوبی مدیریت کنیم.
⬅️ ایشان گفت: آن چه در حال حاضر بسیار ضروری است و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در این موضوع ورود داشته باشد #حکمرانی بر افکار عمومی است، متأسفانه بخشی از سنگر افکار عمومی را از دست دادهایم و بعضا جوانها به حرف ما گوش نمیدهند.
🔰 چند کار مهم باید انجام شود که نخست چابک سازی و واکنش سریع به تحولات است؛ دومین گام نیز تمرکز گرایی در سیاستگذاری و عدم تمرکز در اندیشه پردازی و اندیشهورزی است.
🌐 مطالعه متن کامل سخنان #دکتر_دشتی
🆔@mabna_center
🎥#ببینید | #دین_و_دینداری_در_ایران
سرکار خانم دکتر برقعی:
📌 زمینه برای کنشگری و فعالیت بانوان طراز انقلاب اسلامی برای گفتمانسازی در عرصه حکمرانی، باید فراهم گردد.
🆔@mabna_center
06 14011130.mp3
6.64M
#فقه_پویا #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔍 تحلیل مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران از منظر فقه و حقوق«برنامه ششم»
💠 برنامه فقه پویا
🗓 ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
🎙 حجت الاسلام محمدجواد ارسطا
🎙 حجتالاسلام حسین جوان آراسته
▫️ نقش مردم در نظارت بر حاکمان و حکومت اسلامی
▫️ اصل هشتم قانون اساسی در دعوت به خیر و بحث نظارت
📻 رادیو معارف
🆔@mabna_center
🎥#ببینید | #دین_و_دینداری_در_ایران
دکتر محمدباقر صدقی:
⬅️ در دهههای اخیر پژوهش های گوناگونی درباره وضعیت دینداری در کشور صورت گرفته است.
🔻 جای پژوهش های عملگرایانه و نتیجه گرا در این مبحث، خالی است.
🆔@mabna_center
#مصاحبه #مرکز_پژوهشی_مبنا
💢 ضرورت تجهیز زیرساختهای مرتبط با سالخوردگی جمعیت در دولت
گفتگو با دکتر پویا فرخنژاد افشار، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران
⬅️ سالخوردگی #جمعیت پیامآور موفقیت سیستم بهداشت و درمان و افزایش امید به زندگی است؛ اما مقصود از بحران سالمندی تبعاتی است که این مسئله برای #سالمندان به وجود می آورد که ازجمله مهمترین این بحرانها مشکلات #اقتصادی است.
⭕️ از هر ۱۰نفر در کشور ما تقریباً ۲نفر #سالمند هستند و این هشداری است که باید مسئولان را نسبت به بازماندگی در خصوص زیرساختهای اجتماعی در این قضیه هوشیار نماید.
🌀 بحث سالمندی فقط مربوط به خود سالمندی نیست و به مسائل دیگر هم مربوط میشود؛ یعنی بحث سالمندی مربوط به جمعیت جوان هم میشود. جمعیت جوان باید به تعدادی باشند که جوابگوی سازمانهای بیمه و نیروی کار کارخانهها و صنعت ما باشند تا درواقع سالمند ما بتواند از آن رفاه لازم برخوردار باشند.
👈 باید همه مسئولان و نهادها با یکدیگر متحد شده و همانگونه که در دورهای که کودکان نیاز به خدمات سلامتی و اجتماعی داشتند، سازمانهای مختلفی چون سازمان حمایت از کودکان ایجاد شد و وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی ورود کرده و مشکلات کودکان را حل کردند تا اینکه امروز شاخصههای مرگومیر مادران، کودکان و نوزادان کاهش پیداکرده است، روزی نیز مشکلات و بحرانهای سالمندی نیز برای کشور ما کاهش پیدا کند.
🌐 متن کامل این گفتگو
🆔@mabna_center
#نظرسنجی #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔰فراخوان نظرسنجی«آسیب شناسی موانع فرهنگی اجتماعی تولید در ایران»
👈 از منظر بسیاری از صاحبنظران، تولید، اساس پیشرفت اقتصادی و اجتماعی است. از طرف دیگر با توجه به وابستگی شدید توسعه اقتصادی به فرهنگ، #آسیبشناسی فرهنگِ تولید موضوعیت مییابد. متناسب با آسیبشناسی صورت گرفته در فاز اول این پژوهش، مجموعهای از علل و عوامل منجر به ناهنجاریها و اختلالات در این راستا بدست آمده که مهمترین آنها در ادامه ذکر شدهاند.
🔘 از این رو مرکز پژوهشی مبنا بعد از انجام فراتحلیلی از پژوهشها، به ۲۳ علت به عنوان مهمترین علل ناهنجاری ها رسیده است، در این راستا، نظرسنجی با محوریت شناسایی گره اصلی بر مبنای اولویتبندی علل و عوامل، طراحی شده است؛ لذا از کلیه پژوهشگران، کنشگران و اساتید و فرهیختگان حوزه فرهنگ، اقتصاد، تولید، جامعه شناسی و... درخواست می شود، با شرکت در این نظرسنجی، این مرکز را در سنجش میزان تأثیر هر یک از گویه ها در وضعیت فرهنگی اجتماعی تولید در #ایران مساعدت و یاری نمایید.
✔️ شرکت در نظرسنجی
🆔@mabna_center