#گزارش #کرسی_علمی_ترویجی
🔘 کرسی علمی ترویجی «نافرمانی مدنی در آینه فقه شیعه»
👈 کرسی علمی ترویجی بررسی «نافرمانی مدنی در آینه فقه شیعه» با ارائه حجتالاسلام محمد مهدی فر و با نقد و بررسی حجتالاسلاموالمسلمین دکتر احمد رهدار و دبیری علمی حجتالاسلام دکتر علیاکبر عبدالاحدی مقدم در #مرکز_پژوهشی_مبنا برگزار شد.
▫️حجتالاسلام مهدی فر: نافرمانی مدنی با توجه به منابع اثبات حکم جواز، اعم از امربهمعروف و نهی از منکر، حق بر اعتراض و حجیت قطع، جزء احکامی شمرده میشوند که قابلتغییر هستند، یعنی همانطور که #امربهمعروف و نهی از منکر تا رسیدن به مرحله جواز مراتبی دارد و ممکن است عناوینی به وجود آید که مانع فعلیت آن گردد. لذا نافرمان مدنی نیز نمیتواند صرفاً مبتنی بر حکم اولی، خود را مجاز به اعمال حقش بداند.
🌀 حجتالاسلاموالمسلمین رهدار: رابطه احکام حکومت مشروع با احکام شرع از دیگر موضوعاتی است که باید بررسی شود؛ تا دولت و #حکومت_اسلامی در مواجهه با نافرمان مدنی بداند، با چه درکی از جرم و گناه و دخالت قلمرویی باید با نافرمان مدنی مواجهه کند.
🌐 مشروح گزارش این نشست
🆔@mabna_center
#حجاب #عفاف #مرکز_پژوهشی_مبنا
امام علی علیهالسلام:
🔹زکات زیبایی، عفت و پاکدامنی است.
📚تصنیف غررالحکم، ص ۳۵۶
🆔@mabna_center
#معرفی_کتاب #مرکز_پژوهشی_مبنا
📙خرافهگرایی در ایران(آسیبها، دلایل و عوامل، راهبردها و راهکارها)
🔻خرافات و #خرافهگرایی از آسیبهای جدی در فرهنگ اجتماعی و دینی جامعه است که حتی در ریزترین مسائل خانواده، بهویژه اقتصاد و #فرهنگ تأثیر فراوانی دارد. خرافات با شیوههای بنیادین اندیشیدن و احساس کردن و بهطور کلی با نحوه پاسخدهی انسانها در برابر محیط، پیوند تنگاتنگی دارد و لازم است براساس مفاهیم مختلف فردی و با معیار عقل، نقل و علم مورد سنجش قرار گیرد و راهکارهای حل یا کاهش این معضل برای نهادهای ذیربط ارائه شود.
🔰این کتاب برای حل مسئله خرافه، با نگرش راهبردی سراغ راهکارهای نخبگانی و پژوهشی رفته و طبق اطلاعات بهدستآمده، ارائه راهبرد کرده است.
👈 در این مسیر نخست به رویکرد توصیفی به شناخت ویژگیهای ظاهری و ماهوی این پدیده پرداخته و چیستی موضوع را تبیین و توصیف کرده است. پس از آن با رویکرد تبیینگرایانه، چرایی رشد و توسعه باورداشتها و عملکردهای خرافی را پاسخ میدهد. در ادامه این #پژوهش میکوشد با پایان یافتن تحقیقات، با رویکردهای توصیفی و تبیینی به شیوه ایجابی و حل مسئله و با مرور راهکارهای پژوهشی و نخبگانی، به راهبردی دقیق برای حل مسئله دست یابد که در ضمن آن شرح وظایف نهادها با تکیه بر دستاوردهای پژوهشی و میدانی را ذکر کند.
🔸 در این کتاب پس از بررسی جوانب #خرافهپرستی در ایران، به حل استراتژیک این آسیب با بیان نگرشی راهبردی همراه شرح وظایف نهادها و مسئولان مرتبط پرداخته میشود.
🌐@maks_e_andisheh
🆔@mabna_center
#گزارش #مرکز_پژوهشی_مبنا
⬅️ کرسی علمی ترویجی «نگاهی نو به مدرسه ایرانی اسلامی» برگزار شد
▫️کرسی علمی ترویجی «نگاهی نو به مدرسه ایرانی اسلامی (با تأکید بر تغییر ساختارهای آموزشی و فیزیکی)» با ارائه خانم حمیده طرقی اردکانی و با نقد و بررسی جناب دکتر حمید طالب و دبیری علمی خانم فاطمه عباسی در مرکز پژوهشی مبنا برگزار شد.
🔹 خانم طرقی: جامعه و #مدرسه بر یکدیگر اثرگذار بوده و هر دو نیاز انسان می باشند و خلل در هرکدام باعث خروج از سبد نیازهای #مردم میشود. میزان #آموزش در مدارس بالاست اما بهکارگیری علم و دانش در جامعه کم است و همین امر باعث مهاجرت میشود. بهعبارتدیگر، تفاوت #فرهنگ جامعه و مدرسه، باعث فرار و مهاجران میشود. رسانهها در جامعه فرهنگ دیگری غیر از مدرسه را القا می کنند و یادگیری در جامعه و مدرسه متفاوت است.
🔸دکتر حمید طالب: میتوان از جنبه دیگری به نکات مشترک اشاره کرد که در متدهای جدید آموزشی در بحث تربیت، برای افزایش #مهارت از آموزشهای مادامالعمر که از زندگی واقعی الگو میگیرد استفاده میشود، اما برای مواردی که شما اشاره کردید مثل ساعات مدرسه و یادگیریهای آنکه کارایی ندارند میتوان از یک عنوان کلی استفاده کرد و آن جدایی مدرسه از #جامعه است که متأسفانه در سیستم آموزشی ما وجود دارد و باید راهی برای برونرفت و اصلاح آن به دست آورد تا این موانع رفع شود. در فلسفه ذهن به این نکته اشاره شده که آگاهی چگونه به دست میآید و روشهای جدید آن بیانشده است. آموزش بدون محیط و ساختار اجتماعی صورت نمیگیرد.
🌐 مطالعه مشروح گزارش
🆔@mabna_center
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حجاب #عفاف #مرکز_پژوهشی_مبنا
💠 حجاب، مایه تشخص زن است. حجاب، وقار است، متانت است، ارزشگذاری #زن است.
🆔@mabna_center
#مصاحبه #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔰 ترویج سبك زندگی صحیح و مهارت محور راهکار كاهش آمار طلاق
🎙 حجتالاسلاموالمسلمین دکتر نعمتی، روانشناس و استاد حوزه علمیه قم
🔻یکی از معضلات اجتماعی که این روزها بیش از هر چیز دیگر مورد توجه اصناف مختلف #جامعه از جمله روانشناسان، جامعهشناسان، حقوقدانان و آسیبشناسان اجتماعی قرار گرفته، مسئله #طلاق و ابعاد گسترده و ازدیاد آن است، بر این اساس، این موضوع که «روانشناسان و مشاوران تا چه اندازه توانستهاند طلاق را کاهش دهند» و یا «تأثیر مراکز مشاوره برافزایش آمار طلاق چگونه می باشد» مورد نقد و بررسی مرکز پژوهشی مبنا قرار گرفته است.
👈 واقعیت این است که تأثیر مراکز #مشاوره برافزایش آمار طلاق فرض ناصحیحی بوده و در اینجا خلط مبحث بین مراکز مشاوره و مشاورههای طلاق، اتفاق افتاده است. اینکه مراکز مشاوره، #مردم را به سمت طلاق سوق میدهند، یک بحث و انجام مشاوره طلاق یک بحث دیگر است. سیاستگذاران در بحث پیشگیری از طلاق میبایست ۸۰ درصد بودجه و تمرکز خود را بر بخش آموزش #سبک_زندگی درست زوجین گذارده و در صورت عدم سازش زوجین علیرغم سپری نمودن دورههای آموزشی ۲۰ درصد آن را به مشاورههای طلاق اختصاص دهند.
✅ نکته قابلتأمل اینکه جامعه ما تساوی حقوق زن و مرد را القاء میکند درحالیکه بر اساس نظریه مبنایی برگرفته از دیدگاههای شهید مطهری، علامه طباطبایی و آیه الله مصباح، باید به سراغ مکمل هم بودن این #حقوق حرکت نمود؛ لذا بایستی روی مکمل بودن نیازها و نقشهای هرکدام از زوجین بر اساس الگوی قرآنی تمرکز کرد.
🌐 مطالعه متن کامل این گفتگو
🆔@mabna_center
#حدیث #مرکز_پژوهشی_مبنا
امام رضا علیهالسلام:
👈 آنکه از خدا #موفقیت بخواهد اما #تلاش نکند، خود را مسخره کرده است.
📚 معدن الجواهر
🆔@mabna_center
#معرفی_کتاب #مرکز_پژوهشی_مبنا
📙 نظامواره مسائل و آسیبهای دینی- فرهنگی
🔍 شناخت مسائل و آسیبها و کشف رابطه آنها با یکدیگر یکی از دغدغههایی است که طی سالها ذهن مسئولان و اندیشمندان حوزه فرهنگ و #دین را به خود مشغول کرده است. اینکه چه مسائلی در این عرصه به صورت واقعی وجود دارد و کدام یک بر دیگری اثر میگذارد و رابطه علت و معلولی واثر گذاری آنها چگونه است، به مسائل علمی روز تبدیل شده است.
⬅️ از اینرو مرکز پژوهشی مبنا، مسئله شناسی و ترسیم نظام واره مسائل فرهنگی-دینی #کشور را در دستور کار خود قرار داد تا مسئولان، تصمیمگیران و مراکز علمی مرتبط را در حل مسائل یاری کند.
🔸 در قالب این پروژه کتاب نظامواره مسائل و آسیبهای دینی-فرهنگی با نمودار جامع آن منتشر شده است که هرگونه برنامهریزی در زمینه فرهنگی-دینی باید با مداقه در آن صورت گیرد.
@maks_e_andisheh
🆔@mabna_center
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🔰 لااله الااللّه، دژ و حصار من است و هر کس وارد حصار من شود از عذابم در امان است و این شروطی دارد و من از شرطهای آن هستم.
***********************
💐 ولادت هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، امام رضا علیهالسلام مبارک باد.
🆔@mabna_center
#کاهش_جمعیت
⭕️ ایران ۹۱میلیون نفری در ۱۴۱۵/کسری ۲۹ میلیون نفری
⬅️ آمارها نشان میدهد؛ با توجه به روند نزولی ۲شاخص تعداد #ازدواج و زادوولد، خطر تنگترشدن پنجره جمعیتی، #کشور را تهدید میکند.
🔻جمعیت ایران در سال۱۴۱۵ به ۹۱میلیونو۴۴۶هزار نفر میرسد؛ رقمی که نسبت به برآورد #جمعیت مطلوب ۱۲۰میلیون نفری، با کسری ۲۹ میلیونی مواجه است.
▪️تازهترین برآورد مرکز آمار #ایران نشان میدهد نرخ رشد جمعیت ایران از ۱.۱۲درصد در سال۹۷ به ۷۷صدم درصد در سال۱۴۰۰ رسیده است.
🔔 طبق برآورد این مرجع رسمی پیشبینی میشود نرخ رشد جمعیت در سال۱۴۱۵ به ۳۶صدم درصد برسد که کمترین میزان رشد در ۴۴سال گذشته خواهد بود.
🆔@mabna_center
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امام_خمینی #مرکز_پژوهشی_مبنا
👈 امام در یکی از آن بیاناتِ بسیار عمیقِ خود بعد از یکی از این فتوحاتِ اوّل کار پیام دادند… که #فتحالفتوح، فتح فلان شهر نیست؛ فتحالفتوح، #تربیت و تولید یک چنین جوانهایی است؛ این فتحالفتوح است… همّتها، خرّازیها، شما خیال میکنید[چگونه بودند؟] شهید همّت که واقعاً یک اسطوره است یا شهید خرّازی که یک اسطوره است، جوانهای معمولی بودند؛ جنگ بود که اینها را تبدیل کرد به این شخصیّتهای برجسته و بزرگ و حقیقتاً ماندگار.
🎤 مقام معظم رهبری
🆔@mabna_center
#مرکز_پژوهشی_مبنا
◾️سالروز رحلت رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) بر عموم مردم ایران تسلیت باد.
🆔@mabna_center
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸 سلام بر ابرمردی که قله معنویت را در دوران ظلمت و طاغوت به ایرانیان و جهانیان نشان داد.
🔸 سلام بر عارف دلباخته ای که الگوی سیاست دینی را به ما یاد داد.
🔸 سلام بر فقیه والامقامی که فلسفه زندگی با عزت را به آزادگان جهان آموخت.
🔸 سلام بر اندیشمندی که عصاره معارف اهل بیت علیهم السلام را در خود داشت و به آنها عمل کرد.
💠 سلام بر آزادمردی که با ناخالصی ها و افراط و تفریط ها جنگید و فریب ظاهر افراد و مدح آنها را نخورد و همیشه واژه های ناب ورد زبانش بود: اسلام ناب، مردم، مستضعفان، مبارزه با مستکبران، وحدت کلمه و کلمه وحدت و...
◾️سالروز وفات این بزرگمرد تاریخ، حضرت روح الله الموسوی الخمینی را به حضرت ولیعصر(عج) و به نایب برحق شان حضرت امام خامنهای که به حق جانشین شایستهای برای امام راحل هستند و به آزادگان جهان تسلیت عرض میکنیم.
#مرکز_پژوهشی_مبنا #رحلت_امام_خمینی
#14_خرداد
🆔@mabna_center
🔰«ایمان» و «امید» نرمافزار امام(ره) برای ایجاد ۳ تحول بزرگ
⬅️ رهبر معظم انقلاب در مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)، امام راحل را از سرآمدان تاریخ ایران خواندند و با تبیین ۳ تحول بزرگی که امام در سطح کشور، امت اسلامی و سطح جهان بوجود آورد، گفتند: «ایمان» و «امید» امام، عامل نرمافزاری و بوجودآورنده این تحولات عظیم تاریخی بود و هرکسی و هر مجموعه و جریانی که به «ایران، منافع ملی، بهبود اوضاع اقتصادی، پیشرفت کشور و عزت ملی» علاقهمند است، باید همه سعی خود را در تقویت «ایمان» و «امید» مردم و جامعه به کار گیرد.
⭕️ دشمن از همین حالا توپخانه های خود را به طرف #انتخابات روشن کرده است، مشغول بمب باران انتخاباتی است که هنوز حداقل ۹ ماه فاصله داریم تا آن انتخابات، باید ان شاءالله ملت #ایران این بیداری را، این هوشیاری را، این انگیزه را، این #ایمان و امید را روز به روز افزایش بدهند و دشمن را ناکام کنند.
#امام_خمینی #مرکز_پژوهشی_مبنا
🌐 سایت مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻#امام_خمینی (ره):
▫️۱۵ خرداد هم از «ایام الله» بود که یک ملت ایستاد در مقابل یک قدرت از همان جا مبدا پیروزی ملت است.
🏴 فرا رسیدن شصتمین سالروز قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ را تسلیت میگوییم.
#اگر_امام_خمینی_نبود #امام_امت #۱۵خرداد
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔 @mabna_center
13920314_5793_128k.mp3
5.49M
🇮🇷 #بصیرت_مناسبتی
🗓 قیام خونین ۱۵ خرداد
رهبر معظم انقلاب: پانزدهم خرداد سال ۴۲ یک مقطع بسیار مهمی است. علت این است که در روز ۱۵ خرداد ۴۲ حادثهای که اتفاق افتاد، پیوند #مردم با #روحانیت را در این سطح خطرناک و حساس نشان داد.
#15خرداد #جهاد_تبیین
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔 @mabna_center