فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | #کارآمدی_نظام
📚پروژه کارآمدی (۲)
❓مردم کارآمدی نظام را چگونه میسنجند؟
🎙 گفتگو علمی با دکتر سید مرتضی میرتبار، مدیر گروه فرهنگ دینی #مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#خبر_مبنا #دیدار
✳️ آشنایی با دستاوردهای مرکز پژوهشی مبنا در دیدار مدیر کل اداره امور مبلغین سازمان تبلیغات اسلامی
🔸 حجتالاسلام محمد جنتی مدیر کل اداره امور مبلغین #سازمان_تبلیغات_اسلامی به همراه جمعی از مسئولین سازمان تبلیغات با حضور در مرکز پژوهشی مبنا از نزدیک با فعالیتها و محصولات پژوهشی این مرکز آشنا شده و با آقای دکتر صدقی، معاونت ارتباطات این مرکز دیدار و گفتگو نمودند.
⬅️ این دیدار باهدف آشنایی هرچه بیشتر با #مرکز_پژوهشی_مبنا و شناسایی ظرفیتهای متقابل بهمنظور ایجاد تعامل هدفمند و همافزایی بیشتر برگزار شد.
🌐 متن کامل خبر
🆔@mabna_center
#یادداشت #کتابخوانی
📖 کتاب را بخوانید که بیدار شوید.
🖋 يادداشتی از دكتر حمید طالب، پژوهشگر و مدیر هسته آموزش #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔻 دادههای مکتوب نقش مهمی در شکلگیری و تثبیت هویتها و درک انسان از جهان و واقعیتها ایفا میکند. عصر #دیجیتال بر این کارآیی مهم فرهنگی اثر گذاشته است.
🔹 اگر از سرانهی پایین #کتاب در کشور سخن میگوییم و نیاز آحاد مردم را در نظر داریم، لازم است سبکها و شیوههایی نزدیکتر به زندگی بیشتر #مردم را در نظر بگیریم و رواج دهیم. داستان و روایت نزدیکترین قالب به رویدادهای معمولی #زندگی است.
👈 ارتقای فرهنگ کتاب بدون توجه به جنبهها و پویاییهای #اقتصادی امکانپذیر نیست.
🔔 در چنین فضایی لازم است بر ویژگیهای خاص فرهنگی کتاب تمرکز کنیم و درعینحال برای تأثیر سیاستگذاریها، به ارزشهای بنیادین توجه کنیم. در این صورت فرهنگ کتاب بهعنوان ابزاری #فرهنگی جایگزین محدودیتهای سیاسی فضای مجازی خواهد شد.
📌 کتاب ارزشهای مختلفی میتواند داشته باشد، ارزش زیباییشناسانه، زینتی، معنوی، هویت اجتماعی، تاریخی، نمادین و بسیاری ارزشهای دیگر. این ارزشها با نگرشهای ابزاری، منفعتگرا و سلبی به خطر میافتند و در نتیجه شکاف بین کتاب و زندگی عمیقتر خواهد شد.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 هر جمله این کلیپ می تواند شما را به فکر فرو ببرد.
✔️ لطفا تا پایان، دقیق و چندین بار ببینید و جملاتش را بنویسید و آن را نشر دهید
🔘 تابحال ندیدم کسی پشت صحنه زندگی سلبریتیها و هم حضور خودمان در #فضای_مجازی را به این زیبایی تبیین کنه.
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#به_احترام_ایران ۲ #دکتر_دشتی 📻 برنامه به احترام ایران 🎙 کارشناس: آقای دکتر دشتی(رئیس مرکز پژ
14010726.mp3
7.04M
#به_احترام_ایران ۳ #دکتر_صدقی
📻 برنامه به احترام ایران
🎙 کارشناس: آقای دکتر صدقی(پژوهشگر و معاون ارتباطات مرکز پژوهشی مبنا)
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | #کارآمدی_نظام
📚پروژه کارآمدی (۳)
❓کارآمدی از نظر #مردم یا #مسئولین؟
🎙 گفتگو علمی با دکتر سید مرتضی میرتبار، مدیر گروه فرهنگ دینی #مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#مصاحبه #جمعیت
⭕️ بحران سالمندی ومسئله جمعیت در ایران
🎙 گفتگو مبنا با خانم دکتر مونا اسالم نژاد، جامعه شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان
▪️از یک منظر، وضعیت ساختار سنی جمعیت کشور در حال حاضر در شرایط مساعدی قرار ندارد و نیازمند تغییر به نظر می رسد. این البته در شرایطی است که صرفاً با دید دستوری و هنجاری به ماجرا نگاه شود.
🔻میزان باروری در یک #جامعه نیز به مانند سایر ابعاد حیات #اجتماعی متأثر از بستر و زمینه اجتماعی جامعه میزبان است. بدین ترتیب میتوان موج اخیر کاهش در میزان باروری را پاسخ آگاهانه و اندیشیده مردم به وضعیت اجتماعی، سیاسی و خصوصاً #اقتصادی کشور دانست.
⬅️ در دهه آینده اگر اقدامات منطقی و واقعی جهت حفظ نرخ رشد جمعیت انجام گیرند(که شواهد حاکی از آن هستند که ارادهای در این خصوص وجود ندارد) تنها میتوان از فاجعه بارتر شدن وضعیت جلوگیری کرد.
🔹 اگرچند سال پیش دغدغه اصلی #سالمندان درگیری اجتماعی و نقشآفرینی اجتماعی بوده، اما شرایط و وضعیت همه گیری کرونا، آسیب های اقتصادی و اجتماعی آن و همچنین بحران های اقتصادی و تورم باعث گردیده که اصلی ترین دغدغه این قشر وضعیت #معیشت ذکر شود. یکی از دغدغه های موجود در مسیر پرداختن به سالمندان، تکریم سالمندی است که متأسفانه وضعیت اقتصادی موجود منتج به افزایش تکدیگری سالمندان نیز شده است.
📝 متن کامل گفتگو
🆔@mabna_center
#خبر_مبنا #قانون_آزادی_اجتماعات
✅ ارائه پیشنویس قانون آزادی اجتماعات و راهپیماییها توسط مرکز پژوهشی مبنا
👈 در تدوین پیشنویس طرح قانونی #اجتماعات و راهپیماییها كه به سفارش کمیسیون داخلی مجلس توسط مركز پژوهشی مبنا تهیه گردید، نگاه فقهی، حقوقی و رعایت جنبههای امنیت عمومی (امنیت نرم كه تأمین امنیت جامعه از مؤلفههای اصلی تلقی میگردد) توأمان مورد لحاظ پژوهشگران و اساتید حقوق عمومی همكار در این امر مورد لحاظ قرار گرفت.
🔸 بهمنظور جامعیت پیشنویس قانون #آزادی اجتماعات و راهپیماییها، سه مؤلفه بسیار مهم «حقوق و آزادیهای مردم»، «#امنیت ملی و اجتماعی» و «مبانی #اسلام و ارزشهای بنیادین» بهصورت هماهنگ بازتعریف شده است؛ چراکه اگر این قانون بتواند این سه مؤلفه حیاتی را باهم هماهنگ و تنظیم نماید، قطعاً قانونی موفق و کارآمد خواهد بود. از طرفی با بهرهگیری از ظرفیت اساتید بارز فقهی و حقوقی کشور و مراجعات پیاپی به مباحث #فقهی و حقوق عمومی و مدنظر قرار دادن جنبههای مختلف قانونی توسط کارشناسان، در این پیشنویس بحثهای فقهی و حقوقی بسیار خوب رعایت شده است.
📌این طرح در 23 آبان ماه سال جاری در کمیسیون امور داخلی مجلس ارائه و با استقبال مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، طرحهای ارائهشده از طرف مرکز پژوهشها و معاونت حقوقی ریاست جمهوری بررسی و به پیشنهاد #مرکز_پژوهشی_مبنا مقرر گردید تا سه نسخه اولیه در جلسات کارشناسی بررسی و نقاط قوت هر سه طرح با یکدیگر تلفیق و به عنوان پیشنویس #قانون ارائه گردد.
🌐 متن کامل خبر
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#به_احترام_ایران ۳ #دکتر_صدقی 📻 برنامه به احترام ایران 🎙 کارشناس: آقای دکتر صدقی(پژوهشگر و مع
14010802.mp3
6.71M
#به_احترام_ایران ۴ #دکتر_صدقی
📻 برنامه به احترام ایران
🎙 کارشناس: آقای دکتر صدقی(پژوهشگر و معاون ارتباطات مرکز پژوهشی مبنا)
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | #کارآمدی_نظام
📚پروژه کارآمدی (۴)
❓کارآمدی نظام از احساس تا واقعیت؟
🎙 گفتگو علمی با دکتر سید مرتضی میرتبار، مدیر گروه فرهنگ دینی #مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#خبر_مبنا #جمعیت
🔍 بررسی قانون جوانی جمعیت و ارائه راهکارهای افزایش جمعیت
✅ نخستین جلسه کار گروه وقایع جمعیتی کمیسیون مشترک سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه #شورای_عالی_انقلاب با حضور نمایندگانی از سوی مرکز پژوهشی مبنا به تاریخ ۲۳ آبانماه ۱۴۰۱ در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
⬅️ در ابتدای این جلسه آقای دکتر #بانکی_پور با بیان پیشینه قانون #جوانی_جمعیت از حضار درخواست کرد تا گزارشی مبنی بر فعالیت های صورت گرفته و پیشنهادات خود در این زمینه را ارائه دهند.
🔸 سپس آقای دکتر سید مرتضی میرتبار، مدیرگروه فرهنگ دینی #مرکز_پژوهشی_مبنا، ضمن ارائه سند جمعیت و #فرزندآوری این مرکز، به راهکارهای پیشنهادی خود در خصوص رفع مشکل جمعیت اشاره نمود.
🔘 در انتها نیز آقای دکتر بانکی پور ضمن ابراز خرسندی و تقدیر از فعالیت های اثربخش مرکز پژوهشی مبنا به همه حضار پیشنهاد کرد تا طی بازدید از مرکز پژوهشی مبنا، از محصولات پژوهشی و راهبردی این مرکز استفاده نمایند.
🌐 متن کامل خبر
🆔@mabna_center
#خبر_مبنا #دیدار
🔎 بررسی وضعیت اجرایی سازی طرح تجمیع نهادهای خانواده محور
🔰 آقای دکتر محمدتقی دشتی رئیس #مرکز_پژوهشی_مبنا به همراه مدیران این مرکز با آقای دکتر بانکی پور رئیس کمیسیون مشترک طرح «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» دیدار کرد.
⬅️ در این دیدار آقای #دکتر_دشتی با اشاره به فعالیتهای راهبردی و بنیادین مرکز پژوهشی مبنا در حوزه #خانواده و ارائه آخرین نسخه از طرح تجمیع نهادهای خانواده محور خدمت آقای دکتر #بانکی_پور، به بیان ضرورت تسریع در اجرایی سازی پروژه تجمیع نهادهای خانواده محور و اهمیت توسعه همکاریهای علمی-اجرایی در این زمینه پرداخت و ابراز داشت: اجرایی سازی این طرح نیازمند همکاری بیشتر مرکز پژوهش های مجلس و تشکیل جلسات هم اندیشی با حضور #نخبگان این حوزه می باشد.
📌 در پایان جلسه نیز آقای دکتر بانکی پور ضمن اعلام نکات راهبردی خود در جهت پیشبرد پروژه تشکیل #وزارت_خانواده، با برگزاری جلسات هم اندیشی موافقت نمود.
🌐 متن کامل خبر
🆔@mabna_center
#مصاحبه
🌀 نقش حوزه در مواجهه با اعتراضات صحیح، باید«والد رحیم» باشد.
🎙مصاحبه رسانه مباحثات با دکتر محمدتقی دشتی، رئیس #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔘 به صورت کلی اعتراض به حکومت یا بحث امر به معروف و نهی از منکر و یا نصیحت ائمه مسلمین یکی از اصول بسیار پایدار #حکمرانی اسلامی است. مبانی اسلامی آن که روشن است و بحث عقلی هم که هست.
🔔 یادتان باشد که اگر فضای #اعتراض باز باشد و وجود داشته باشد عملا کمتر به #اغتشاش منجر میشود، مثل آن زودپزی که اگر بخارات آن فضایی برای بیرون آمدن نداشته باشند قطعا دچار انفجار میشود. ضد انقلاب و منافقین هم به این قضیه دامن میزنند هر اعتراضی میشود عملا به خشونت تبدیل میکنند تا این فضا را همیشه ببندند و عملا آن انفجار پیش آید.
✅ حوزه به مثابه یک والد رحیم باید عمل کند و مردم #حوزه را همیشه ملجأ و پناهگاه خودشان دانستهاند و قطعا هم قسمت زیادی هنوز میدانند .
👈 در بحث اعتراضات، حوزه اولا باید نقش رابط و کانال انتقال مطالب و شکایات مردم به دولت قرار بگیرد. بالأخره #روحانیت در مساجد، در محلات، در آن مویرگهای جامعه حضور دارد و به همین دلیل به راحتی میتوانند درد مردم را منتقل کنند.
📌 نکتهی دیگری که وجود دارد این است که مبانی فقهی اعتراضات در دولت اسلامی باید تهیه و تدوین شود. چون ما هنوز هم در این مورد اختلاف نظرهای زیادی داریم و نهایتا حوزه باید این را به سامان برساند و بگوید که به لحاظ فقهی اعتراضات تا اینجا است.
📝 متن کامل مصاحبه
🆔@mabna_center
#خبر_مبنا #دیدار #همکاری
❇️ توسعه همکاری علمی پژوهشی جامعه الزهرا(س) با مرکز پژوهشی مبنا
🔸 سرکار خانم دکتر برقعی مدیر #جامعه_الزهرا سلام الله علیها به همراه جمعی از مسئولان ارشد این مرکزعلمی با حضور در #مرکز_پژوهشی_مبنا از نزدیک با فعالیتها علمی پژوهشی این مرکز آشنا و با آقای دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا دیدار و گفتگو کرد.
⬅️ در ابتدای این جلسه آقای #دکتر_دشتی ضمن خوشامدگویی به مدیر جامعه الزهرا و مسئولان ارشد این مرکز، پس از معرفی دستاوردها و فعالیتهای صورت گرفته در مرکز پژوهشی مبنا، #کارآمدی را از مهمترین دغدغه های مقام معظم رهبری دانست و تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی پژوهش در حوزه کارآمدی نظام را مطالبه کردند که بعد دینی، فرهنگی و اجتماعی آن بر عهده مراکز علمی پژوهشی ازجمله جامعه الزهرا و مرکز پژوهشی مبنا نهاده شده است.
🔹رئیس مرکز پژوهشی مبنا، بر اهمیت کاهش احساس ناکارآمدی در میان مردم تصریح کرد و یادآور شد: #نظام_اسلامی در برخی از عرصه ها کارآمد و در برخی دچار اختلال در کارآمدی شده که راهبردها و راهکارهای متقن و عملیاتی آن در پروژه های مختلف از جمله پروژه کارآمدی نظام توسط مرکز پژوهشی مبنا بررسی و ارائه شده است.
🔸 مدیر جامعة الزهرا سلام الله علیها ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مرکز و با استقبال از پژوهشها و اقدامات انجامشده در حوزه #خانواده اظهار داشت: جامعه الزهرا(س) آمادگی هر نوع تعامل و همکاری در زمینه های علمی پژوهشی و مشارکت در برگزاری کرسی های ترویجی را با مرکز پژوهشی مبنا دارد.
🌐 مشاهده کامل خبر
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#به_احترام_ایران ۴ #دکتر_صدقی 📻 برنامه به احترام ایران 🎙 کارشناس: آقای دکتر صدقی(پژوهشگر و م
14010803.mp3
7.1M
#به_احترام_ایران ۵ #دکتر_صدقی
📻 برنامه به احترام ایران
🎙 کارشناس: آقای دکتر صدقی (پژوهشگر و معاون ارتباطات مرکز پژوهشی مبنا)
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | #کارآمدی_نظام
📚 پروژه کارآمدی (۵)
📌 نقش #نخبگان در کارآمدی یا ناکارآمدی نظام...
🎙 گفتگو علمی با دکتر سید مرتضی میرتبار، مدیر گروه فرهنگ دینی #مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
هدایت شده از مرکز پژوهشی مبنا
#فراخوان
💠 فراخوان جذب پژوهشگر:
⬅️ مرکز پژوهشی مبنا وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با رویکرد ارتقای کارآمدی حکمرانی دینی در کشور و براساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مورد برنامه هفتم توسعه، به جهت تکمیل کادر پژوهشی خود در موضوعات مختلف، اقدام به جذب پژوهشگر میکند.
📅مهلت ثبت نام: ۱۰ آذر ۱۴۰۱
👈جهت ثبت نام وارد لینک اطلاع رسانی شوید.
#جذب_پژوهشگر
#فراخوان #جذب #مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#خانواده
🔰 خانواده، کلمهای طیبه است. کلمهی طیبه هم خاصیتش این است که وقتی یک جایی به وجود آمد، مرتب از خود #برکت و نیکی میتراود و به پیرامون خودش نفوذ میدهد.
🔸 کلمه طیبه همان چیزهایی است که خدای متعال آن را با همان اساس صحیح به بشر اهدا کرده. اینها همه کلمه طیبه است؛ چه معنویات و چه مادیات.
🎤 مقام معظم رهبری ۱۳۷۹/۱۲/۱۵
🆔@mabna_center
#خبر_مبنا #دیدار #همکاری
✔️ گسترش تعاملات و هماندیشی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام با مرکز پژوهشی مبنا
👈 در راستای توسعه و گسترش تعاملات پویا، سازنده و تبادل تجربیات و معرفی امکانات و توانمندیهای متقابل، جلسه ای با حضور مسئولان مرکز پژوهشی مبنا و #پژوهشگاه_علوم_اسلامی امام صادق علیهالسلام در محل مرکز پژوهشی مبنا برگزار شد.
📌 در این جلسه که با حضور حجتالاسلام دکتر شجریان، معاون پژوهش #مرکز_پژوهشی_مبنا و دکتر شاه عباس پور مسئول اندیشکده راهبردی، دکتر سلیمانی مسئول پژوهشکده فرهنگی اجتماعی و مهندس شهبازی مسئول همکاری های علمی و دکتر مهدی خوشدونی از سوی معاونت پژوهش پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام برگزار شد، پس از معرفی و آشنایی با دستاوردهای دو مرکز مقرر شد با تنظیم تفاهمنامه مشترک تعامل و ارتباط میان دو مجموعه افزایش یابد.
🌐 متن کامل خبر
🆔@mabna_center
#خبر_مبنا #جمعیت
🔍 بررسی دستاورد های یکساله قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
⬅️ به مناسبت اولین سالگرد تصویب قانون #جوانی_جمعیت، در تاریخ ۲۳ آبان ماه نشست تخصصی فعالین جمعیت با حضور ریاست مرکز پژوهشی مبنا و نمایندگانی از این مرکز در #مجلس_شورای_اسلامی برگزار گردید.
🔘 در این جلسه که صاحبنظران #دولت و مجلس و مجموعههای مردمی حضور داشتند، به موضوعات مهم در حوزه #زنان و خانواده، مسائل مربوط به جمعیت، ازدواج، #فرزندآوری، اعطای تسهیلات معیشتی و رفاهی، سیاستهای تشویقی و .. پرداخته شد.
📌 ازجمله افراد حاضر در جلسه آقایان سید کاظم فروتن، دکتر بانکی پور، آقای گودرزی مدیر کارگروه جمعیت قرارگاه قرب، آقای جباری مدیرکل جمعیت وزارت بهداشت، حجت الاسلام آقای وافی، آقای میر تاجالدینی و خانمها دکتر اختری، دکترخزعلی، دکترمحمد بیگی و ... حضور داشتند.
🔹 در ابتدای جلسه آقای دکتر #بانکی_پور ضمن حمایت از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به بیان چالشهای موجود در موضوع خانواده پرداخت و اظهار داشت: "ما باید در خصوص حکمرانی خانواده یک تصمیم جدی بگیریم لذا از همگی درخواست میگردد که نظرات خود را هرچه زودتر اعلام و منتقل نمایند تا در جلسه هماندیشی که بهزودی برگزار میگردد، مطرح گردد."
🌐 متن کامل خبر
🆔@mabna_center
هدایت شده از مرکز پژوهشی مبنا
32.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #دینداری #مرکز_پژوهشی_مبنا
⚠️ وضعیت دین داری ایرانیان چگونه است⁉️
👈 وضعیت دینداری، بحرانی نیست اما با بی توجهی نظام به کارآمدی و مستحکم نشدن رابطه روحانیت با بدنه جامعه، اوضاع نامناسب خواهد شد.
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
📽 #دینداری #مرکز_پژوهشی_مبنا ⚠️ وضعیت دین داری ایرانیان چگونه است⁉️ 👈 وضعیت دینداری، بحران
#نظرسنجی #دینداری #مرکز_پژوهشی_مبنا
✅ نظرسنجی نخبگی "علل تاثیرگذار بر وضعیت دین داری"
✍️ پرسشنامه پیش رو، حاوی ۲۱گویه مستخرج از مصاحبه #نخبگی در راستای کشف علل تأثیر گذار بر وضعیت دینداری است.
💠 با ارسال این نظرسنجی در گروه های علمی خود(با گرایش جامعه شناسی -علوم سیاسی -ارتباطات و کلام)، ما را در این پژوهش علمی یاری بفرمایید.
📌 شرکت در نظرسنجی
🆔@mabna_center
#افزایش_جمعیت
🔔 اگر امروز به فکر نیفتید و برایش کاری انجام ندهید، فردا درخواهید ماند...
📌 یک چیزهایی هم هست که نیازهای آینده است؛ اینها را خیلیها تشخیص میدهند و انجام میدهند، بعضیها هم غفلت میکنند. مراد من از این نیازهای مربوط به آینده نیازهایی است که اگر شما امروز به فکر نیفتید و برایش کاری انجام ندهید، فردا درخواهید ماند؛ یعنی فردا گیر میکنید؛ اگر امروز به فکرش نباشید، فردا مشکل برای شما درست میشود... مسئله #فرزندآوری و تکثیر نسل که من این همه روی آن تأکید میکنم، از این قبیل است.
🔘 امروز اگر ما به فکر تکثیر نسل نباشیم، مسئله فرزندآوری را امروز اگر چنانچه برایش فکر نکنیم، پانزده سال دیگر، بیست سال دیگر، دیر خواهد بود؛ کشوری خواهیم شد که عنصر لازم برای حرکت #پیشرفت را، یعنی #جوان را، به قدر کافی در اختیار نخواهد داشت. امروز باید به فکر فردا بود.
🎤 مقام معظم رهبری ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#مصاحبه #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔘 خوانش و راهکارهای حوزویان برای اعتراض
🎙 مصاحبه مباحثات با حجتالاسلام شجریان، پژوهشگر و معاون پژوهش مرکز پژوهشی مبنا
⬅️ اساسا مقوله اعتراض در #حکومت_اسلامی یک موضوع اصیل و کلانی برای پژوهش است و تا جایی که بنده میدانم آثار فاخری در این حوزه تولید نشده است.
🔻 اگر پژوهشها در کتابخانه خاک بخورند ارزشی ندارند، مثل دهها و صدها اثر فاخری که #حوزه_علمیه بعد از انقلاب اسلامی تولید کرده اما اصلا جامعه ما خبری از اینها ندارد. باید گفتمانسازی شود، بعد از اینکه کارهای نظری و پژوهشی شکل گرفت، این گفتمانسازی باید شکل بگیرد.
🔰 حوزه علمیه باید تولید رسانهای کند، حاصل این پژوهشهایش را به مردم نشان دهد، نظر اسلام را بیان کند. اگر بر فرض محال نظام اسلامی هم نخواهد زیر بار این پژوهشها و قانونیشدن اعتراضات برود، حوزه علمیه باید به مردم بفهماند که؛ مردم! اسلام این است، اسلام به اعتراض شما رسمیت میبخشد.
✔️ حوزه فقط به تلاش نظری و پژوهشی و فقط به گفتمانزایی اکتفا نکند، خودش به میدان بیاید. هیچکسی شایستهتر برای «النصیحة لأئمة المسلمین» غیر از مراجع عظام تقلید و حوزه علمیه نیست. این باور ما است. این چیزی است که متأسفانه حوزه علمیه کمابیش از آن فاصله گرفته است و یا گاهی اولویتها را در این حوزه گم کرده است.
🔸 البته تمام نکاتی که عرض کردم مشروط به این است که ما به یک جمعبندی قانونی منسجم و همهجانبه برسیم و امنیت اعتراضات را هم نیروی انتظامی تأمین کند که خدایی ناکرده اعتراضات قانونی تبدیل به اغتشاشات نشود.
📝 متن کامل مصاحبه
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#به_احترام_ایران ۵ #دکتر_صدقی 📻 برنامه به احترام ایران 🎙 کارشناس: آقای دکتر صدقی (پژوهشگر و
14010809.mp3
6.72M
#به_احترام_ایران ۶ #دکتر_صدقی
📻 برنامه به احترام ایران
🎙 کارشناس: آقای دکتر صدقی (پژوهشگر و معاون ارتباطات مرکز پژوهشی مبنا)
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#یادداشت #کتابخوانی
❓چرانمی خوانیم؟
🖋دكتر محمدباقر صدقی، پژوهشگر و معاون ارتباطات مرکز پژوهشی مبنا
🌐 ترویج فرهنگ مطالعه عامل مهم توسعه و بروز نمودن #فرهنگ غنی فرد یا #جامعه است و همین عامل باعث گردیده نرخ سرانه دستیابی به منابع اطلاعاتی و مطالعاتی افراد، یکی از شاخصههای توسعهیافتگی جوامع شناخته شود؛ از همین رو باید پذیرفت که ارتقای سطح کیفی و کمی مطالعه، هنجاری فرهنگی قلمداد شده که تحقق آن در جامعه نیازمند هنجار سازی این رفتار و ایجاد باورها و قواعدی دراینباره در میان اجتماع است.
🔍 آسیب شناسی حوزه #رسانه و به خصوص کتاب، نقش غیرقابلانکاری در توسعه فرهنگی- فکری جوامع ایفا کرده است و از اینرو پراهمیت و شایسته بررسی است.
🔻 نگاهی آماری بر وضعیت تولید، نشر، توزیع و تقاضای کتاب نشان می دهد جامعه ایرانی جز در موارد خاص (شاخص دیجیتال کتابخانه ملی ایران) در بقیه شاخص ها در سطح پایینی قرار دارد.
✔️ مسئله فرهنگ کتاب و کتاب خوانی از دغدغه های #مرکز_پژوهشی_مبنا است که این مسئله را در قالب پروژه ای راهبردی با عنوان (راز عقب ماندگی فرهنگی) یا آسیب شناسی فرهنگ #مطالعه در ایران صورت گرفت.
👈 حال می توان گفت که موانعی در ترویج فرهنگ مطالعه وجود دارد و برای آن که بتوان رویکرد آموزشمحوری صرف را تغییر داد و فرهنگ مطالعه را در جامعه گستراند و به نوعی عادت مطالعه و محل رجوع به منابع متنی برای اقشار جامعه ایجاد کرد، باید برنامهریزیها را به سمت اجرا سازی راهبردهای اصلی تدوین و عملیاتی کرد.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#تبریک #مرکز_پژوهشی_مبنا
🇮🇷 پیروزی تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران در مسابقات جام جهانی قطر را به همه هم وطنان عزیز تبریک میگوییم.
#ایران_قوی
🌐 مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
#بسیج
مقام معظم رهبری:
💠 بسیجی یک عنوان ارزشمند و والاست. بسیجی یعنی دل با ایمان، مغز متفکر، دارای آمادگی برای همه میدان ها است.
🆔@mabna_center
#کرسی_علمی_ترویجی
#مرکز_پژوهشی_مبنا
مرکز پژوهشی مبنا با همکاری پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار میکند:
❇️ کرسی علمی ترويجی «نظارت قوه قضائیه بر دانشگاه آزاد اسلامی»
🎤ارائه دهنده: خانم دکتر فاطمه افشاری(عضو هیئت علمی پژوهشگاه قوه قضاییه)
🎤ناقد: آقای دکتر محمد حسنوند(مدرس دانشگاه و قاضی دیوان عدالت اداری)
🎤دبیر علمی: آقای دکتر احمد تقی زاده(مدرس دانشگاه و دانش آموخته دکتری دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران)
🗓 زمان: دوشنبه ۷ آذرماه ۱۴۰۱، ساعت ۱۰
🏢 مکان: تهران، یادگار امام جنوب؛ بعد از خروجی اوین درکه؛ انتهای خ قدوسی؛ پژوهشگاه قضاییه
📌 قابل توجه پژوهشگران گرامی و اساتید بزرگوار، کرسی علمی ترویجی «نظارت قوه قضائیه بر دانشگاه آزاد اسلامی» به صورت حضوری و برخط برگزار می گردد.
🔗 حضور مجازی در جلسه
🌐 لینک خبر در سایت مبنا
🆔@mabna_center