#مسائل_مادر_کشور #نهاد_آموزش
🔻 نهاد آموزش در ایران نتوانسته آرمانهای انقلابی را در نسلهای جدید نهادینه کند و صرفاً انسانهایی انباشته از مطالب مختلف ساخته که نسلهای جدید را بسان حافظههای رایانهای بار آورده که جز بازخوانی دادههای ذخیرهشده، کار دیگری از آنها ساخته نیست.
▫️نتیجه این فرایند موجب شده است که اغلب دانشآموزان در خصوص زیست اجتماعی دارای مهارت نیستند و درعینحال نتوانستهاند جامعه پویای مدنظر انقلاب را حاصل کنند. این آسیب میبایست مدنظر متولیان آموزش در کشور قرار گیرد.
▫️در فضای تربیتی خانواده نیز والدین مهارتهای تربیتی چندانی ندارند و نمیتوانند در فضای تربیتی موفق عمل کنند. نداشتن مهارت در خصوص زیست اجتماعی و مؤمنانه موجب شده اختلال در کنشهای افراد در موقعیتهای مختلف شکل گیرد که درنهایت اضمحلال اجتماعی را در برداشته باشد.
📌 توجه به مهارت افزایی افراد در دوره تحصیلی مهمتر از تأکید بر حفظ کردن مطالب غیرمفید است.
👈 مرکز پژوهشی مبنا در این خصوص بر مهارت افزایی در ساختار آموزشی تأکید دارد. بر این اساس طبق ابرمسائلی که مدنظر قرارگرفته است مهارت افزایی در خصوص نهاد خانواده و تربیت فرزندان(، مهارت ارتباط با خدا و مردم، مهارت گفتگو، مهارت حل مسئله، مهارت زناشویی، مهارت همسرداری، مهارت فرزند داری و...)، مهارت افزایی در خصوص ارتباط اجتماعی، مهارت افزایی در خصوص کارآفرینی بیش از همه اهمیت دارد و میبایست در اولویت قرار گیرد.
🆔@mabna_center
#مرکز_پژوهشی_مبنا
مقام معظم رهبری:
👈 کشوری که دستش از #علم تهی است، نمیتواند توقع عزت، توقع استقلال و هویت و شخصیت، توقع امنیت و توقع رفاه داشته باشد. طبیعت زندگی بشر و جریان امور #زندگی این است. علم، عزت می بخشد.
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
🌐 مسائل مادر کشور... ⬅️ اختلال در کارآمدی نظام و گسترش احساس ناکارآمدی در میان مردم، شاید مهمترین
#مسائل_مادر_کشور #رسانه #فضای_مجازی
⬅️ در مورد رسانه ملی، عدم توان پوشش گونههای مختلف فکری، گسترش فرهنگ غربی بهویژه درمیان کودکان و نوجوانان، تهرانیزه کردن ایران و همچنین رواج منفی نگری، مسئلهساز شده و اعتماد عمومی به رسانه ملی را کاهش داده و منجر به گرایش مردم به رسانههای بیگانه شده است.
⭕️ از طرف دیگر فضای مجازی، دچار نوعی سردرگمی و نبود مدیریت هوشمند و منسجم است که آسیبهای جدی بر نظام جامعهپذیری و نگرشهای مردم نسبت بهنظام و انقلاب گذاشته است. این رهاشدگی با نوعی رویکرد سلبی غیر کارآمد همراه شده که نتیجه آن گسترش ارزشهای غربی در جامعه است.
📌 این نکته را هم اضافه کنیم که نهادهای متولی تولید محتوا برای فضای مجازی نیز بسیار ضعیف عمل کرده و ناتوان در جذب مخاطب هستند.
👈 مبنا پیشنهاد میکند سند حکمرانی در خصوص فضای مجازی تهیه و در کنار آن روی تولید محتوا سرمایهگذاری شود. این در حالی است که فارغ از آنکه مخاطب از کدام پلتفرم استفاده میکند، باید به محتوای فضای مجازی توجه بیشتری داشت. بر این اساس راهبردهای ذیل پیشنهاد میشود:
✅ تأکید و تغییر روندها از رویکرد سلبی به رویکرد ایجابی بهویژه تولید محتوا
✅ نگارش سند حکمرانی در فضای مجازی
✅ دوری صداوسیما از سیاه نمایی و افزایش رویکرد مثبت در کنار رویکرد انتقادی سازنده
✅ افزایش اعتماد جامعه به صداوسیما و استفاده از نخبگان مختلف و با رویکردهای متفاوت در صداوسیما و عبور از تکصدایی
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
🌐 مسائل مادر کشور... ⬅️ اختلال در کارآمدی نظام و گسترش احساس ناکارآمدی در میان مردم، شاید مهمترین
#مسائل_مادر_کشور #نظام_تولید
💠 یکی از مهمترین مسائل کشور، اقتصاد نفتی و تکمحصولی است که باوجود فشار مسئولین و سیاستگذاران در ادوار مختلف و درج خروج از اقتصاد نفتی در برنامههای توسعه نتیجه دلخواهی از آن حاصل نشد. شاید مهمترین آسیب این فرایند را بتوان در نظام تولید دید که از طرفی تحتفشار ساختار اقتصاد تکمحصولی و رانتی ایران نتوانسته بالنده شود و از جانب دیگر خود از درون نیز دچار چالشهای جدی است که نتوانسته است طبق توانمندیهای موجود رشد کند.
👈 در مرکز پژوهشی مبنا نظام تولید از بعد فرهنگی-اجتماعی و حقوقی مورد مطالعه قرارگرفته است و دو راهبرد کلان ذیل پیشنهاد میشود:
1⃣ تقویت فرهنگ کار و کارآفرینی مطابق آموزههای اسلامی
🔸 در آموزههای اسلامی توجه ویژهای به کار شده و در نصوص اسلامی در خصوص کار و اهمیت آن مباحث مختلفی ذکرشده است. بااینوجود در نظام جامعه ایرانی، کمتر به این مسئله توجه شده است و اسیر مباحث انتزاعی شده و نتوانسته افراد را برای جذب اجتماعی بهویژه در حوزه کار تربیت کند.
2⃣ تحول بنیادین در محیط کسبوکار از طریق مقررات زدایی و سادهسازی قوانین برای سهولت کسبوکار
🔰 مرکز پژوهشی مبنا معتقد است برای تحول در نظام و کارآمدی آن در بخشهای مختلف میبایست نظام اداری متحول شود. در خصوص نظام تولید و سهولت کسبوکار، نظام اداری باید با تحول بنیادین بتواند نتایج ذیل را حاصل کند:
🔘 افزایش شفافیت در خرده نظام اقتصادی
🔘 رفع موانع اداری برای کارآفرینی شرکتهای خصوصی و فعالیتهای اقتصادی
🔘 رفع ایرادات قانون کار
🔘 رفع انحصارات گوناگون اقتصادی
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
🌐 مسائل مادر کشور... ⬅️ اختلال در کارآمدی نظام و گسترش احساس ناکارآمدی در میان مردم، شاید مهمترین
#مسائل_مادر_کشور #تغییر_ارزشها
💠 ارزشها در جامعه همچون چسب اجتماعی عمل کرده و درواقع ارزشها هستند که جامعه را شکل میدهند. جامعه سنتی ایران با تغییراتی که طی صدسال اخیر داشته شروع به پوستاندازی کرده که نتیجه آن آسیب دیدن ارزشهای بنیادین جامعه است.
⭕️ برخی جامعه شناسان، وضعیت امروز را بر همین اساس با مفهوم جامعه جنبشی تحلیل میکنند. در این سپهر قسمتی از جامعه که باارزشهای بنیادین جامعه دچار زاویه شده برای تغییر، جنبشهای مختلف اجتماعی را رقم میزند. جنبشهایی مانند جنبش رنان و جوانان از این جمله است.
برای عبور از این مسئله دو راهبرد ذیل پیشنهاد میشود:
1⃣ تقویت نظام جامعهپذیری با رویکرد تعاملی و گفتگو محور، باید اعتراف کرد نظام جامعهپذیری طی دهههای اخیر ضعیف عمل کرده و با تقلیل جامعه به خرده نظام سیاسی از خرده نظامهای دیگر غفلت کرده است. میتوان اینگونه گفت که نظام جامعهپذیری نتوانسته ارزشها مطلوب را در نسل جدید نهادینه کند که ازیکطرف به انتزاعی بودن و از جانب دیگر به عدم رویکرد تعاملی و گفتگو محور بازمیگردد. در حالی که جامعه پذیری به رویکرد تعاملی نیاز دارد.
2⃣ حل موانع جذب اجتماعی نسلهای جدید در جامعه، نسل جدید بهتبع ضعف نظام جامعهپذیری و در کنار مشکلات اقتصادی مخصوصا بیکاری و رکود نتوانسته جذب جامعه شود. نهاد خانواده که مهمترین رکن نظام جامعهپذیری است با بحران تشکیل روبرو است که تغییرات بنیادین ارزشی را رقم میزند و نمیتوان از جمعیتهایی که اولیات زیستی آنان برآورده نشده انتظار فهم و درونی شدن ارزشهای جامعه را داشت.
ادامه دارد...
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#مسائل_مادر_کشور #تغییر_ارزشها 💠 ارزشها در جامعه همچون چسب اجتماعی عمل کرده و درواقع ارزشها هس
#تغییر_ارزشها
🌀 عبور از دوگانگی ارزش و عملکرد مسئولین، جمهوری اسلامی، نظامی ارزش محور است و روی ارزشهای اصیل اسلامی تأکید دارد. با این وصف انتظار میرود مسئولین بیشترین رعایت در خصوص این ارزشها را داشته باشند. اما در عمل در برخی مسئولین زیست دوگانهای شکلگرفته است که از چشم مردم دور نمانده است.
🔻 زندگیهای آنچنانی و اشرافیگری برخی مسئولین موجب دور شدن مردم از ارزشها شده است. در کنار آن واکنشهای تند نظام نسبت به برخی کنشهای نسلهای جدید در برابر عدم واکنش نسبت به برخی مفاسد مسئولین بر این دوری از ارزشها افزوده است.
🌀 حل رابطه ارزشها و توسعه و پیشرفت،
جامعه ایرانی تشنه آبادانی، توسعه و پیشرفت است. فارغ از مبانی تئوریک این مفاهیم، درک بخشی از جامعه این است که دوگانگی میان ارزشها و توسعه و پیشرفت وجود دارد. این افراد که بخشی از نخبگان تأثیرگذار نیز جزو آنها محسوب میشوند معتقدند ارزشهای جامعه مانع توسعه و پیشرفت است. در برابر این ایده، باید نشان داد اتفاقاً دوگانگی ویژهایی میان این دو چنانکه آنها بیان میکنند وجود ندارد بلکه برعکس آموزههای اسلامی میتواند موتور پیشبرنده توسعه و آبادانی و پیشرفت این سرزمین باشد. این مهم توسط مقام معظم رهبری در الگوی ایرانی-اسلامی پیشرفت دنبال شد که متأسفانه این مطالبه مقام معظم رهبری هنوز روی زمینمانده است.
🆔@mabna_center
#اخبار_مبنا
🔰 معاونت فرهنگی تبلیغی جامعه الزهرا(س) از مرکز پژوهشی مبنا دیدار کردند.
👈 این جلسه با حضور حجت الاسلام دکتر برزو، معاون فرهنگی تبلیغی جامعه الزهرا و همکاران ایشان در مرکز پژوهشی مبنا برگزار شد.
🔸در این دیدار آقای دکتر محمدباقر صدقی معاون ارتباطات مرکز پژوهشی مبنا با معرفی "مبنا" بهعنوان یک مرکز پژوهشی راهبردی که رسالت خود را در تبیین، تحلیل و آسیبشناسی مؤلفههای بنیادین نظام اسلامی با رویکرد راهبردی میداند بیان داشتند:
❇️ این مرکز، با بررسی مسائل دینی_فرهنگی به شیوه مسئله محور، گامی به سوی اجرایی شدن و اثر بخشی پژوهش و گفتمان سازی برداشته است. بر این اساس علاوه بر پژوهش های بنیادین و رصد میدانی، به تبیین پروژه سالنامه دین داری، نظام واره های مردم سالاری، مسائل حوزه و روحانیت، فرهنگی و... پرداخته است.
🔹در ادامه آقای دکتر هاشمی نسب، معاون پژوهشی "مبنا" با تأکید بر ضرورت تحول بنیادین نظام ساختاری به زمینه های همکاری جامعه الزهرا(س) با مرکز مبنا پرداخته و افزودند: مرکز مبنا می تواند در سه حوزه جامعه سازی، تمدن سازی و باز طراحی نقش و کارکردهای روحانیت و کارآمدی طلاب خواهر با مرکز جامعه الزهرا گفتگو و همکاری داشته باشد.
⬅️ معاونت فرهنگی تبلیغی جامعه الزهرا(س)، با ابراز خرسندی از فعالیتهای مرکز مبنا، ضمن اظهار امیدواری در راستای تعامل و همکاری با این مرکز به نقاط تلاقی و مشترک این دو مرکز اشاره کرده و اولین گام تحقق این همکاری را ایجاد یک کارگروه متشکل از اعضای مبنا و جامعه الزهرا(س) دانستند تا قدم های بعدی برای همکاری بیشتر فراهم گردد.
🆔@mabna_center
💐 سالروز میلاد خجسته فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، سرور بانوان جهان، عطای خداوند سبحان، کوثر قرآن، همتای امیر مؤمنان و الگوی بی بدیل تمام جهانیان بر همگان مبارک باد.
🆔@mabna_center
حضرت آیتالله خامنهای(مدظله العالی):
💠 «نگاه اسلام به زن، نگاهی است عزتبخش، کرامتبخش، رشدآفرین، استقلالدهنده به هویت و شخصیت زن؛ این ادعای ماست. ما این ادعا را با محکمترین ادله میتوانیم اثبات کنیم.»
🎤 بیانات در دیدار شرکتکنندگان در اجلاس جهانی «زنان و بیداری اسلامی»
🗓۱۳۹۱/۰۴/۲۱
🆔@mabna_center
#معرفی_مبنا #هیئت_اندیشهورز
🌐 هیئت اندیشهورز مرکز پژوهشی "مبنا" بامطالعه، برنامهریزی، گردآوری، مستندسازی و جمعبندی تجربیات، دیدگاه و ایدههای نخبگان و افراد خلاق، تلاش دارد تا ضمن استفاده از دستاوردها؛ اندوختهها و یافتههای آنان، به حل مشکلات و مسائل موجود در راستای کارآمدی نظام اسلامی بپردازد.
⬅️ این هیئت با برگزاری جلسات نخبگی تلاش دارد ضمن ارائه گزارشهای راهبردی خود به این اهداف دست یابد.
1⃣ شناسايی، توصيف و صورتبندی دقيق مسائل
2⃣ ارزيابی مسائل جاری و مسائل در حال ظهور
3⃣ ارائه ديدگاههای تحليلگرايانه در خصوص برنامهها
4⃣ انجام مطالعات آيندهشناسی و آيندهنگاری
5⃣ ارائه راهبرد و راهکار نخبگانی، بهرهمندی از عنصر فوریت و سرعت در ارائه برنامه مدیریتی مؤثر و کارآمد.
🆔@mabna_center
#معرفی_مبنا #پژوهش_اثربخش
🔻 مرکز پژوهشی "مبنا" معتقد است یکی از مشکلات نظام، ضعف در ارتباط میان نهاد دانش و اجرا است و بر این اساس تلاش خواهد کرد پُلی باشد میان نهاد دانش و اجرا.
🔰 در راستای کارآمدی نظام، مبنا تلاش میکند مرجع، اثربخش و تصمیم ساز باشد:
✅ مرکز مبنا درنظر دارد تا سال ۱۴۰۴ به مرجع علمی در حل مسائل فرهنگی-اجتماعی در ایران تبدیل شود و روش خود را در فضای آکادمیک تثبیت کند. از طرفی بخش اجرایی کشور نیز به مبنا به عنوان نهادی با قابلیت حل المسائلی در کنار چابکی و پاسخگویی توجه کند.
✅ مرکز پژوهشی مبنا تلاش خواهد نمود در فرایند سیاستگذاری به ویژه در امور فرهنگی تاثیرگذار بوده، در عین حال خروجیهای مرکز در حل مسائل کشور اثربخش باشد.
✅ "مبنا" به اثربخشی در فرآیند تصمیمسازی در حوزه فرهنگی می نگرد و برای تحقق آن تلاش می کند.
🆔@mabna_center
#مصاحبه #مهارت_گفتگو
⭕️ ضرورت آموزش مهارت گفتگوی منطقی و بردبارگونه در نظام آموشی
خلاصه مصاحبه با آقای دکتر رسول داداشی آذر، جامعه شناس و استاد دانشگاه با موضوع《فرهنگ نارواداری در جامعه ایران》
❓زمینهها، ریشهها و عوامل فرهنگی، اجتماعی، اعتقادی و سیاسی فرهنگ نابردباری و نارواداری در روابط اجتماعی کداماند؟
⬅️ به نظر میرسد که این موضوع، به زیستبوم فرهنگی و روانی جامعه برمیگردد، همان زیستبومی که بستر لازم را فراهم میکند و تمام آن متعلقات اجتماعی و نظامات اربعه بر روی آن مینشیند و خودش را با آن زیستبوم تنظیم میکند.
🌀 باید از بررسی تک ساحتی موضوع بردباری پرهیز و به بررسی قلههای علت و معلولی آن پرداخت. البته به نظر میرسد چند موضوع دراینبین از اهمیت بیشتری برخورداراست که اولین مورد سبک زندگی در حوزه مصرفی است.
👈 موضوع بعدی فرهنگی است که طی آن جامعه شدیداً به سمت عوامزدگی سوق پیداکرده و احساسات بر عقلگرایی غلبه میکند که این مسئله حتی در حوزه خبرگی نیز رخنه کرده است.
🔰 باید دانست که مهمترین عامل عدم تحقق سیاست جذب حداکثری و دفع حداقلی، خود حق پنداری میباشد؛ یعنی فرد گمان میکند که حق مطلق است و این خودحقپنداری پرورشدهنده بعضی چیزها است.
📝 متن کامل این مصاحبه را در سایت
"مرکز پژوهشی مبنا" مطالعه بفرمایید.
🆔@mabna_center
#معرفی_کتاب #روش_تحقیق
📚 روش تحقیق مسئله محور راهبردگرا
⬅️ یکی از عوامل ناکامی سازمان ها و دولت ها در حل مسائل و رسیدن به وضعیت مطلوب، غفلت آنان از مسئله محوری در پژوهش ها و گرایش نداشتن به حل مسئله با پژوهش های راهبری و کاربردی است.
🖋 دکتر محمدتقی دشتی، نویسنده کتاب «روش تحقیق مسئله محور راهبردگرا» در صدد است با در نظر گرفتن این دغدغه ها، انواع جدیدی از تحقیق را بیان کند و در اختیار اهل علم و پژوهش قرار دهد.
📖 در این کتاب شیوه استخراج و یافتن مسائل و تهیه نظام واره مسائل، شرح داده می شود و سپس برای شناخت عمیق مسائل، مدل مسئله شناسی «مکث» معرفی و رائه می شود.
✅ یکی دیگر از ویژگی های این کتاب، اختصار و نموداری بودن برخی مطالب مهم است. مهم ترین سرفصل های کتاب عبارت اند از:
🔸معرفی مکانیسم های نوین حل مسئله
🔸شیوه نامه تهیه انواع محصولات و گزارش های مسئله محور
🔸مفهوم شناسی و ویژگی های تحقیق مسئله محور راهبردگرا
🔸مسئله یابی(روش های یافتن، اولویت بندی و ترسیم نظام واره مسائل)
🔸مسئله شناسی( بررسی جامع و تفصیلی مسئله و ارائه راهبردها و راهکارها)
🔸معرفی روش های تحلیل اطلاعات در پژوهش های مسئله محور
📚 مشاهده محصولات مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
🏴 « إنا لله و إنا إلیه راجعون»
إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.
◼️ روح بلند مرجع عالیقدر جهان تشیع آیت الله العظمی حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی به ملکوت اعلی پیوست
▫️مرکز پژوهشی مبنا، رحلت ایشان را به ساحت مقدس حضرت ولی عصر(عج)، مقام معظم رهبری، علمای اعلام و حوزه های علمیه، بیت شریف ایشان و عموم شیعیان جهان تسلیت عرض می نماید.
🆔@mabna_center
#معرفی_کتاب #سالنمای_دین_و_دینداری
🌐 دین و دینداری در هر جغرافیای زمانی و مکانی از تعیین کننده ترین و اثرگذارترین عوامل اجتماعی، فرهنگی،سیاسی و اقتصادی است.
📌 این اثرگذاری در جامعه ایران به علت بافت دینی عموم جامعه و ساختار اسلامی حکومت، دوچندان است.
🔰 مرکز پژوهشی "مبنا" با همین دغدغه، پژوهشی را با عنوان "سالنمای وضعیت و دین داری در ایران" آغاز کرد.
📝 این پژوهش کوشیده تا به پرسش های زیر پاسخ دهد:
❓وضعیت دین داری در دهه اخیر چه تغییراتی کرده و در حال حاضر چگونه است؟
❓دین داری ایرانیان با چه چالش هایی روبروست؟
❓وضعیت کمی و کیفی اماکن دینی و مذهبی در ایران چگونه است؟ و ...
👈 این پژوهش برای پاسخ به این پرسش ها، از دو راه حرکت کرده است:
1⃣ تحلیل ثانوی پیمایش ها و پژوهش های معتبر کشوری دربارهٔ دین و دینداری در دهه اخیر
2⃣ تحلیل دیدگاه های جامعه نخبگانی
📚 مشاهده محصولات مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
#مصاحبه
◾️تبعیض در حقوق شهروندی، عامل مهم نارواداری
مصاحبهای با حجتالاسلاموالمسلمین فرمانیان، معاون پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب و استاد حوزه
📌 بهطورکلی وجود سه عامل در جامعه ایران علت اصلی نارواداری و عدم تحمل است:
1⃣ عامل اول وجود فرهنگ نژادی ناشی از تفکر نژادپرستی در بین ایرانیان است؛ زیرا جامعه توجه ندارند که درعینحال حفظ ملیت و قومیت خود، نژادپرست نباشد.
2⃣ دومین عامل مهم زمینهساز نارواداری وجود برخی قوانینی است طی آنها بین ارزشهای انقلابی تضادی ایجادشده است. بهطور مثال نوع نگاه به سرمایهگذاریهای خارجی در داخل ایران بهگونهای است که فرد خارجی نمیتواند در ایران مالکیت پیدا کند و یا اینکه با مشکل ازدواج و شناسنامهدار کردن فرزندانش در داخل ایران مواجه است. به نظر میرسد باید همه قوانین نارواداری را، با حفظ منافع ملی از بین برد و فضا را به سمت امت اسلامی پیش برد.
3⃣ نارواداریهای مذهبی سومین عامل نارواداری است که البته این بهوضوح در کشور مشهود بوده و مسبب اصلی آنهم روحانیت است. بهطور مثال اگر یک فرد شیعه موافقت خود را با استاندار شدن فردی سنی اعلام کند، از وضعیت خود ساقطشده یعنی به این فرد حتی مسئولیت هم نمیدهند و...
📝 متن کامل این مصاحبه را در سایت
"مرکز پژوهشی مبنا" مطالعه بفرمایید.
🆔@mabna_center
امام هادی علیه السلام:
🔘 کسی که به تو امید بسته است را ناامید مکن وگرنه مورد غضب خداوند قرار خواهی گرفت.
🆔@mabna_center
#معرفی_کتاب #کارآمدی_نظام
🔎 کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران و اساسا حکومت دینی، از شایع ترین موضوعاتی است که در کانون توجه اندیشمندان قرار گرفته و گاهی مورد چالش جدی قرار می گیرد.
👈 این کتاب می کوشد با توصیف وضعیت فعلی فرهنگی و دینی کشور، به این پرسش پاسخ دهد [با چه راهبرد و راهکاری می توان کارآمدی نظام ج.ا.ا را افزایش داد و به اهداف تعیین شده آن نزدیک شد؟]
🌀 کتاب "کارآمدی نظام" برای رسیدن به پاسخ این پرسش، فرایند پیچیده ای را در پیش گرفته است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1⃣ برگزاری جلسات توجیهی و تبیین مسئله و تقسیم کار
2⃣ وضعیتشناسی اختلال در کارآمدی در کشور و ترسیم الگوی مفهومی
3⃣ فراتحلیل مقالات و آثار مربوط به کارآمدی نظام
4⃣ مصاحبه های عمیق با کارشناسان و نخبگان
5⃣ برگزاری جلسه بارش فکری با حضور استادان و نخبگان
6⃣ طراحی راهبردها و راهکارهای کلان
📚مشاهده محصولات مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
#مصاحبه #عرفان_نوظهور
◾️فردگرایی افراطی و تضعیف کارکرد اجتماعی دین، ثمره گسترش نحلههای نوپدید معنوی
مصاحبه با حجتالاسلاموالمسلمین حاجی آقازاده، مدیر گروه نقد عرفانهای نوظهور مرکز تخصصی کلام ادیان حوزه
⬅️ به نظر میرسد اعتراضاتی که در قرن نوزدهم میلادی بهواسطه ناکارآمدی کلیسا، در غرب اتفاق افتاد زمینهساز پیدایش ادیان جدید و عرفانهای نوظهور شده است. آنها این ادیان را با دو نگاه ذاتگرایانه و کارکردگرایانه تقسیمبندی کرده و با توجه به ظرفیتهایی که بتوان بهواسطه آنیک پوشش اجتماعی را رقم زد، مجموعهای معنوی و آسمانی ولو ناقص را ایجاد نمودند.
📌 برخی از این جریانها مانند عرفان حلقه، داخلی بوده و تأسیس، رشد و پایان آنها در درون مرز جغرافیایی کشور ما بوده است.
🔻نکته مهم بعدی جابهجایی برخی مفاهیم اساسی میباشد. به این معنا که در زمان گذشته قویترین مفهوم ذهنی، مفهوم "ما" بود و یک قبیله گرایی به معنای مثبت آن، بر فضا حاکم بود؛ اما در عصر جدید، مفهوم "من" قویترین مفهوم ذهنی بشر شده است. که این عرفانها در هر دو بخش عملکرد خوبی به نمایش گذاشته و حتی اگر رشدشان ناقص هم باشد ولی حداقل شعار رشد رادارند.
⭕️ بزرگترین خطر این عرفانها، عدم صراحت در مخالفت با عقاید شیعه است که خروجی آن شیعه سکولار میشود.
👈 با توجه به اینکه سخنان نسل جدید در حال تبدیلشدن به فرهنگ است و با توجه به تغییر کارکردها، اگر برای مقابله با این فرقهها کار اصولی صورت نگیرد، آینده خوبی در پیش نخواهد بود.
📝 متن کامل این مصاحبه را در سایت "مرکز پژوهشی مبنا" مطالعه بفرمایید.
🆔@mabna_center
#کرسی_علمی
📚 فقه سیاسی در آینه فقه اجتماعی
🎤 ارائه دهنده: حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد ارسطا
🎤 ناقد: حجتالاسلام والمسلمین سید سجاد ایزدهی
🗓 دوشنبه ۱۸ بهمن، ساعت ۱۰ الی ۱۲
🏢 مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
🖇 ورود به جلسه انلاین
🆔@mabna_center
#معرفی_کتاب #الگوی_دینی_اوقات_فراغت
🔘 بسیاری از تفریح های انحرافی، بر اثر کمبود امکانات تفریحی، ناآگاهی و بی توجهی به آموزههای دینی، نداشتن برنامه ریزی و اجرای نادرست سیاست های اجتماعی، در ایران رواج یافته و چه بسا پایه های کجروی را فراهم می کند.
👈 نهاد فراغت در جامعه ایرانی سه مسئله اساسی دارد:
1⃣ کوتاه بودن چتر پوششی نهاد فراغت و توزیع ناعادلانه آن
2⃣ کیفیت فعالیت های فراغتی و بی توجهی به خرده فرهنگ ها در زمینه نهاد فراغت
3⃣ ناآگاهی و بی توجهی به مصادیق و معیارهای دینی
🔔 یکی از مهمترین رویکردهایی که باید در این زمینه در نظر گرفت، نگرش دینی به آن است، در حالی که متأسفانه نظام مدیریتی کشور توجه کتری به آن دارد و این موضوع چالش های مختلفی را به جامعه ایران تحمیل کرده است.
📌 بنابراین در این کتاب، تلاش شده است علاوه بر بررسی و تبیین اوقات فراغت مطلوب از منظر دین، حل استراتژیک این مسئله فرهنگی را هدف قرار دهد.
📚مشاهده محصولات مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
#یادداشت #زندگی_فاطمی
💠 نقش بانوان در ترویج سبک زندگی فاطمی
🖋خانم فاطمه ازناوی
🔰 سبک زندگی به معنای شیوه خاص زندگی است که شامل مجموعه ای از ارزش ها، رفتارها، سلایق و باورها میشود. بررسی زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها اثبات می کند تمام مراحل حیات ایشان سراسر درس و الگو بوده است. سبک زندگی حضرت در محورهای مختلفی از جمله: سیاسی، علمی، عبادی، قرآنی، معنوی، اجتماعی، نظامی، اقتصادی، فرهنگی، تربیتی هنری و ... قابل بررسی است. با توجه به اهمیت جایگاه خانه و خانواده در اسلام از حیث: کانون مقدس بودن، محل تسکین و آرامش، محل تربیت فرزندان، محل ذکر و عبادت و ... سبک زندگی حائز اهمیت می شود. لذا اگر اصلاح سبک زندگی صورت پذیرد؛ به اصلاح جامعه منجر می شود.
⭕️ بررسی ها نشان می دهد در حال حاضر، غالبا سبک زندگی خانواده ها فاطمی نیست. از جمله مهمترین علل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد: توجه بیش از حد به خواسته های مادی و تجملات در زندگی امروز و نبود قناعت در مسیر زندگی؛ نبود ایثار و گذشت در خانواده ها؛
نبود امید و نشاط در زندگی ها؛ نبود آگاهی نسبت به حقوق یکدیگر و عدم رعایت آن...
✅ در صورت رعایت سبک زندگی فاطمی پیامد های مختلفی به وجود می آید. از جمله: تحکیم، تداوم و تعالی خانواده سالم؛ ایجاد سکینه و آرامش در زندگی؛ کم شدن آسیب های اجتماعی...
📌 بر اساس تاکید مقام معظم رهبری در پیام کنگره هفت هزار زن شهید، باید به تعریف و تبیین «زن نه شرقی نه غربی یا همان الگوی سوم زن مسلمان» بپردازیم تا در راستای اصلاح سبک زندگی قدم مهمی برداریم.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#مصاحبه #قبیله_گرایی
💢 پرهیز از فرهنگ قبیله گرایی سیاسی
مصاحبهای با آقای دکتر غفاری ساروی، عضو هیئتعلمی و استادیار دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع)
⬅️ این مسئله از دو منظر قابلطرح است که اول، منظر ساختاری که مربوط به کلیت اجتماع است؛ زیرا ساختارهای اجتماعی رفتارهای ما را تحت تأثیر قرار میدهند. دوم مربوط به حیطه رفتاری افراد است، همان رفتاری که تحت عنوان فرهنگ شناخته میشود.
🔻نکته قابلتأمل دیگر موجود، از منظر کنشها و رفتارهای سیاسی این است که سبک سیاسی جامعه و نیروهای سیاسی و اعضای اجتماع ما به این شکل است که معمولاً میل به ساختن دوقطبیهای کاذب در آن وجود دارد.
◾️گاهی استفادههای نادرست و نا بهجا از اعتقادات مذهبی و تاریخی منجر به افزایش نارواداری میشود.
👈 طبق فرموده امیرالمؤمنین (ع) ابتدا باید حق را شناخت و بعد اشخاص آن شناخته شوند ولیکن در جامعه ما به دلیل عدم شناخت واقعی حق و ساختارها و شاخصهای آن، افراد را بهسرعت در یک سطح مبتذلی در دودسته حق و باطل قرار میدهند.
📝 متن کامل این مصاحبه را در سایت
"مرکز پژوهشی مبنا" مطالعه بفرمایید.
🆔@mabna_center
#گزارش
📸 گزارش تصویری کرسی علمی ترویجی
«فقه سیاسی در آینه فقه اجتماعی» که صبح دیروز به همت مرکز پزوهشی «مبنا» در مرکز فقهی ائمه اطهار برگزار شد.
🆔@mabna_center
#معرفی_کتاب #افراط_گرایی
📖 افراط گرایی، چالش ها و راهکارها
⭕️ افراط گرایی دینی یکی از پیچیده ترین چالشهایی است که همه ادیان و مذاهب جهان با آن دست به گریبان هستند.
📌 هدف اصلی تألیف این کتاب، بررسی وضعیت تنش و افراط گرایی مذهبی در جامعه ایران و جهان بوده است.
⬅️ بسیاری از حوادث کشورهای منطقه و ایجاد واگرایی های قومی و مذهبی، باعث تأثیر گذاری آن در جامعه ایران شده است که این مسئله هم می تواند از منظر امنیتی برای جامعه خطرناک باشد و هم مانع پیشرفت کشور در بعد فرهنگی شود.
👈 از این رو در این کتاب ابتدا به بررسی عوامل افراط گرایی در منطقه پرداخته شده و سپس وضعیت درونی کشور و مسائلی که در رابطه با تنش شیعه و سنی در داخل کشور وجود دارد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
📚مشاهده محصولات مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center