سوگواري و عزاداري اهرمي قدرتمند است كه تواناييها و قابليتهاي بيشماريدارد. در ساية اين مراسم ميتوان حركتهاي عظيمي را آفريد و از آن بهره برداريهايبسياري كرد. گاه در ميان اين عزاداريها حركتهايي مشاهده ميشود كه از اوج ارادت وعشق عزاداران حكايت دارد. اگر اين حالتها و عشق و محبتها در مسير صحيح هدايتشود و از سيل اشكها به خوبي استفاده گردد، بسياري از مشكلات جهان اسلام از ميانخواهد رفت و قدرت مسلمانان چندين برابر خواهد شد؛ چنان كه حضرت امام ؛ دربارةعزاداري براي امام حسين (ع) ميفرمايد:
مجلس عزا، نه براي اين است كه گريه بكنند براي سيدالشهدا و اجر ببرند. البتهبراي اين هم است كه مهم آن جنبة سياسي است كه ائمة ما در صدر اسلام نقشهاش راطرح كردهاند كه تا آخر باشد و اين اجتماع تحت يك بيرق، اجتماع يك ايده و هيچ چيزنميتواند اين كار را به مقداري كه عزاي سيدالشهدا در او تأثير دارد، تأثير داشته باشد.
به اميد آن كه روزي فرا رسد كه تمامي ارزشهاي والاي عاشورا، با روشهاييمطلوب به جهان صادر شود، كه در اين صورت جامعة اسلامي در گسترش معارف اسلاميبسيار موفقتر از گذشته خواهد شد.
تأثير قيام عاشورا در انقلاب اسلامي ايران
هدف مشترك قيامهاي انبيا و معصومان : تقويت و حفظ كلمة توحيد، احيايارزشهاي الهي و انساني، تعالي بشر و اقامة عدل و قسط در جامعه است. اگر از اين ابعادبه نهضت حسيني بنگريم، بيترديد بهترين و والاترين تأثير آن انقلاب اسلامي ايران راشاهد خواهيم بود. حركتهاي مردمي و انقلابي ملت ايران و رهنمودها و عملكردحضرت امام ؛، رهبر و بسيج كنندة مردم، دليل مثبتي بر اين مدعاست.
شهادت خواهي مردم در قبل و بعد از انقلاب اسلامي، به پيروي از مشي سالارشهيدان حضرت حسين بن علي 8 بوده است. شعارهاي تودة مردم در جريان انقلاباسلامي و بويژه شهادت در هشت سال دفاع مقدس بيان كنندة تأثير ژرف عاشورا درفرهنگ اصيل است، اوج راهپيماييها و تظاهرات مردم و نقطة عطف بسيج مردمي ومبارزه بر ضد رژيم ستم شاهي در روزهاي تاسوعا و عاشوراي سال 1357 بود؛ همچنانكه حضرت امام ؛ نيز نهضت عظيم خويش را بر ضد رژيم از روز دوازدهم ماه محرم آغازكرد، و در اين باره ميفرمايد: «محرم ماهي است كه عدالت در مقابل ظلم و حق در مقابلباطل قيام كرد و به اثبات رسيده است كه در طول تاريخ هميشه حق بر باطل پيروز شدهاست». در جايي ديگر دربارة اهداف قيام حسيني ميفرمايد: «قيامشان و انگيزهشاننهي از منكر بود و اين كه هر منكري بايد از بين برود و از جمله حكومت جور بايد از بينبرود.»
تأثير گذاري قيام كربلا در انقلاب اسلامي ايران را با توجه به موارد زير ميتوانبررسي كرد:
الف) اهداف آرمانهاي انقلاب اسلامي و مشابهت آنها با قيام عاشورا؛ از جملهآزادي، احياي دين، برقراري عدالت اجتماعي، پيوند ديانت و سياست و...
ب) عملكرد رهبر انقلاب اسلامي ايران در بسيج تودهها، با توجه به اهدافحركت احياكنندة حضرت حسين بن علي(ع).
ج) سمبلها و شعارهاي مردم به هنگام انقلاب و اوجگيري قيام آنان، درزمانهاي ويژه، مانند تاسوعا و عاشورا.
با وجود تشابه بين اهداف قيام عاشوراي حسيني و انقلاب اسلامي ايران، ازتفاوتهاي ميان اين دو حركت عظيم اسلامي و انساني نبايد غافل بود.
نتيجه:
سه عامل، در نهضت عاشورا نقش اصلي را ايفا ميكردند، ولي مهمترين عامل كهميتوانست دو عامل ديگر را نيز دربرگيرد، مسئلة امر به معروف و نهي از منكر بود، تحققچنين امري، نياز به فداكاريها و ايثارها، صبر و مقاومت و شهادتطلبي و ارزشهايديگر اسلامي داشت كه همة اين روشها به گونة احسن در پديد آورندگان نهضت عاشوراوجود داشت.
بنابراين، هدف امام حسين (ع) از قيام اين بود كه با قطع ايادي كفر و نفاق، بارديگر سنت پيامبر 6 را زنده كند و بدعتها را برچيند. بر همين اساس، دستاوردهايقيام امام حسين (ع) را با توجه به اهداف و پيامهاي امام و آنچه در زندگي مردم مسلمانديده شده، ميتوان در موارد زير خلاصه كرد:
1ـ رسوايي حكومت ننگين بني اميه و يزيد؛
2ـ نابودي حكومت طاغوتيان و براندازي برنامههاي ضد ديني و در هم شكستنحصار ساختگي ديني بني اميه؛
3ـ شهادتطلبي و قهرمان پروري و تقويت بنيههاي دفاعي، در عرصههايگوناگون براي حفظ دين و نگهداري از اصول و اركان شريعت؛
4ـ صبر و مقاومت در برابر حوادث؛
5ـ شجاعت، قاطعيت و صلابت ديني؛
6ـ اخلاص و خشنودي به رضاي خدا؛
7ـ روحيه سلحشوري و قدرت عظيم معنوي؛
8ـ وفاداري و برادري؛
9ـ افشاگري و آگاهي بخشي؛
10ـ بيداري مردم و احساس گناه در وجدان هر مسلمان، هنگام سكوت در برابرطاغوت؛
11ـ جايگزيني اخلاق جديد، به جاي اخلاق جاهلي؛ به عبارت ديگر، نهضتامام حسين (ع) موجب پيدايي اخلاق برتر شد و افكار انسانها را در چگونگي انتخابزندگي، تغيير داد.
امام حسين (ع) الگويي شايسته و ارزشمند است و قيام خونين او را انسانهايبسياري سرمشق خود قرار ميدهند؛ سيدالشهدا (ع) خود نيز ميفرمايد: «فلكم فيَّ اُسوة»
قيام عاشورا نه فقط براي مسلمانان، بلكه براي غير مسلمانان نيز سر مشق و الگواست؛ چنانكه مهاتما گاندي رهبر بزرگ هند نيز عاشوراي حسيني را سرمشق خود قرارداده و ميگويد كه من زندگي امام حسين، آن شهيد بزرگ اسلام را به دقت خواندهام وتوجه فراوان به صفحهها كربلا كردهام و بر من روشن شده كه اگر هندوستان ميخواهديك كشور پيروز باشد، بايستي از قيام امام حسين (ع) سرمشق بگيرد.
واقعة كربلا و نهضت حسيني از بيمانندترينهايي است كه در تاريخ اسلام واقعشد و دگرگونيهاي عظيم در جامعه بشري پديد آورد. اين حادثه عظيم، به تمام جهانمنتشر شده و دلهايي را لرزانده و اشكهايي را جاري كرده است.
سيدالشهدا (ع) در اين مكتب به ما نشان داده كه دردهاي بزرگ را چگونه بايددرمان كرد و ايدههاي بزرگ را چگونه بايد محقق نمود. مكتب او زندگي ساز، فرياد آفرينو عصيان ساز برضد نابسامانيها، استبدادها و استكبارهاست.
جايگاهي كه حسين (ع) در برابر دوست و دشمن و در مسير زندگي ميگرفت،درس افتخار، فضيلت، مناعت طبع، وحدت و عدالت، آزادي و استقلال، رابطة با خود وخداوند، درس رابطه زندگي، درس هدفداري، مسئوليت اجتماعي، تعهد داري، امامت والگوبودن، امانتداري، بيداري و سكوت نكردن، مقاومت و صبر، صفا و جوانمردي،غيرت، وفاداري، احترام به مقدسات و درس اخلاص و يگانگي است كه، همة اين درسهافوق از نهضت حسيني نشئت گرفته است.
نهضت كربلا، بيترديد در احياي اسلام و ارزشهاي اسلامي نقشي كارساز وحياتي داشت، و به فرمودة حضرت امام خميني ؛ «اسلام را سيدالشهدا (ع) زنده نگهداشته است.» ترسيم خط سرخ شهادت و آزادي «هيهات من الذلة» و «كل يوم عاشورا وكل ارض كربلا» پيام جاويدان و ماندگار نهضت حسيني است.
وجود امام حسين (ع) و واقعهاي به نام عاشورا در تاريخ، فرهنگ و ادبيات ايرانتأثير به سزايي داشته است. وقتي جواني در سال 2002 و در دنيايي با علم و تكنولوژيپيشرفته و در عصر ارتباطات و تحولات زندگي ميكند، بيشك بايد واقعة عاشورا وشخصيت والاي امام حسين (ع) به گونهاي براي او ترسيم شود كه نشاط آور و حياتبخش باشد و آيا بحثي نشاط آورتر از بحث شهادت وجود دارد؟
اگر چنين موضوعهايي براي جوانان، به زبان خودش و متناسب با روحية شاداب وپوياي او بيان شود، بيشك فطرت پاك جوان به راحتي آن را ميپذيرد، اما مشكل در اينجاست كه زبان جوانان را نميشناسيم. آنان كه فكر ميكنند بايد با جوان امروز با زبان صدسال گذشته سخن گفت، در اشتباه به سر ميبرند.
همچنين بايد عاشورا را هنرمندانه بنگريم كه از علتهاي ماندگار بودن عاشورانيز همين جهت هنري آن است. در تاريخ شايد حوادثي فجيعتر از عاشورا نيز به وقوعپيوسته، اما فاعل و عامل اين وقايع به هنرمندي امام حسين (ع) نبوده و اگر به تاريخعاشورا چنين نگريسته شود و علاوة بر شور حسيني، شعور حسيني نيز برانگيخته شود،قلبها راضي و فكرها قانع خواهد شد و اما اگر فقط به بعد شور حسيني تكيه شود،تحريفهاي متعددي پديد خواهد آمد.
چكيده
قيام عاشورا، رخدادي است كه تاريخ اسلام، حتي تاريخ بشريت همانندي برايآن سراغ ندارد. جايگاه بلند عاشورا آنرا بصورت رويداد جاودانهاي درآورده است كههمچون نگين درخشان بر تارك تاريخ و فرهنگ بشري ميدرخشد. باوجود دستانتحريف گري كه در خلال چهارده قرن در پي تحريف حقيقت ارزشهاي نهضتحسيني(ع) برآمدهاند، آنچه از عاشورا براي ما به يادگار مانده، از چنان عمق و غناييبرخوردار است كه تا فرجام تاريخ پيام آور ارزشهاي والاي انساني و الهام بخش انسانهايآزاده و خداجو خواهد بود عاشورا از دير باز مظهر عشق به خداوند و تسليم محض در برابراو و سمبل قيام در راه دين و آزادي خواهي و شهادتطلبي بوده است.
قيام عاشورا در دل باطل هراس و اندام حق، توان و در شريان خشك حق باورانخون حق جويي تزريق كرد، حق ستيزان را اميدوار و باطل ستيزان را مأيوس ساخت وتحولي بس شگرف در فرهنگ عمومي و انقلاب سترگ در فرهنگ سياسي جهان ايجادكرد. اگر قيام عاشورا و فداكاري خاندان پيغمبر 6 نبود طاغوتيان آن زمان، بعثت وزحمات جانفرساي نبي اكرم 6 را به نابودي كشانده بودند.
فرهنگ عاشورا فرهنگ ياري دين در تمام جهات است فرهنگ ظهور فعليتبخشيدن به همه قوانين اسلام و توجه تام به اسلام ناب محمدي 6 است؛ در فرهنگعاشورا سياست، فضيلت، علم و عدالت و عزت انساني با يكديگر عجين شدهاند و هريكبدون ديگري بي معني و بي مفهوم است و در شعاع ديگري فعليت پيدا ميكند مگراجراي عدالت سياسي، حقوقي، اقتصادي جداي از فضيلت و بي توجهي به عزت انسانيامكانپذير است پيامبر 6 فرمود: «حسين از من است و من از حسين، هر كه حسينرا دوست بدارد خداي او را دوست دارد. حسين فرزندي از فرزندان انبياء است». اين سخنبزرگ از پيامبر بزرگوار اسلام اتصال معنوي و روحاني و پيوستگي سالار شهيدان را بهنهضت انبياء و پيوستگي او را به حق نشان ميدهد و اين اصل راز نهضت حسيني، كهاحياء كننده دين نبي و سنت محمد 6، اسلام ناب و اسلام انقلابي است. تشيع سرخعلوي در نهضت سرخ حسيني شكوفا گرديده است و بزرگداشت سنت شهادت حسينيبزرگداشت راه انقلاب و انبياست، در اين مقاله بطور اجمالي به بررسي عوامل مثبت زندهنگه داشتن قيام عاشورا پرداخته شده است.
اميد است همه ما بتوانيم در سالي كه از سوي مقام معظم رهبري به سال عزت وافتخار حسيني نامگذاري شده است از رهروان و ادامه دهندگان واقعي نهضتحسيني(ع) باشيم.
1ـ ارجمند محبي، «شهادت و ايثار در تعاليم عاشورايي امام»، مجموعه مقالاتدومين كنگره بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام،جلد سوم، بهار 1376.
2ـ اشتهاردي، محمد علي، «پيامدها و دستاوردهاي نهضت عاشورا»، گلستانقرآن، مؤسسة نمايشگاههاي فرهنگي ايران، شماره 159، ارديبهشت 1380.
3ـ امين زاده، محمدرضا، «امام در پيوند با عاشورا»، مجموعه مقالات دومينكنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام، جلد اوّل،بهار 1376.
4ـ انصاري، عليرضا، «نقش اهل بيت در نهضت عاشورا»، مجموعه مقالاتدومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام،جلد سوم، بهار 1376.
5ـ پوريعقوبي، غلام علي، «بررسي مواضع سياسي امام و پيوند آن با فرهنگعاشورا»، مجموعه مقالات دومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا،مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام، جلد اول، بهار 1376.
6ـ حقيقت، سيد صادق، «اهداف كلي قيام عاشورا»، مجموعه مقالات دومينكنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام، جلدسوم، بهار 1376.
7ـ سعيديمهر، محمد، «تحليل معرف شناختي مباني كلامي در نهضتعاشورا»، مجموعه مقالات دومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا،مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام، جلد دوم، بهار 1376.
8ـ سالمي، محمد تقي، «ايثار و شهادت از ديدگاه حسيني»، مجموعه مقالاتدومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام،جلد سوم، بهار 1376.
9ـ شوشتري، جعفر، اشك روان بر امير كاروان، مؤسسه مطبوعاتي دارالكتاب،چاپ ششم، اسفند 1378.
10ـ قائمي، علي، در مكتب مهتر شهيدان حضرت امام حسين، انتشارات اميري،چاپ اوّل، پاييز 1375.
11ـ محمدي اشتهاردي، محمد، سيرة چهارده معصوم، نشر مطهر، چاپ اوّل،بهار 1377.
12ـ مريجي، شمس الله، «پيامدهاي اجتماعي نهضت حسيني»، معرفت،مؤسسة آموزشي و پژوهشي امام خميني، شماره 8، آبان 1381.
13ـ موسوي، سيدرضا، آشنايي با نهضت حسيني، انتشارات دانشگاه فردوسيمشهد، چاپ اوّل، بهار 1381.
14ـ موسوي، سيد مهدي، «نگاهي به قابليتها و روشهاي بهره برداري ازنهضت عاشورا»، مجموعه مقالات دومين كنگرة بينالمللي امام خميني و فرهنگعاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام، جلد دوم، بهار 1376.
15ـ مطهري، مرتضي، حماسة حسيني، انتشارات صدرا، جلد اوّل، دوم و سوم،چاپ دهم، 1372.
16ـ نصري، محسن، «رويكرد جامعهشناختي به نهضت عاشورا»، مجموعهمقالات دومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشرآثار امام، جلد دوم، بهار 1376.
17ـ وفايي سعدي، خسرو، «واقعيت و آرمان در قيام عاشورا»، مجموعه مقالاتدومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا، مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام،جلد اوّل بهار 1376.
18ـ هديان رستاني، الهه، «نقش امام خميني در احياي تفكر ديني متأثر ازعاشورا»، مجموعه مقالات دومين كنگرة بين المللي امام خميني و فرهنگ عاشورا،مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام، جلد اوّل، بهار 1376.
هدایت شده از محتوای ثامن پیربکران
8.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خانمی که در جشن خیابانی و مهمانی یک کیلومتری عید سعید غدیر شهر پرند گفته بود دوست دارد چادر سر کند ، در روز تولدش چادری شد و یک سفر کربلا و نجف به وی هدیه داده شد.
محتوای ثامن
این کانال مخصوص جهادگران تبیین است
https://eitaa.com/samen_pirbakran
.
#امام_حسین_شور
آرامش ميده غمت - ای قربون علمت
از وقتی يادمه صدات زدم
مست اسمت شدمو - ميدونی كه خودمو
خيلی توو روضه هات برات زدم
از وقتی يادمه صدات زدم
پناه زندگيم / بگو هنوز به چشم تو مياد ديوونگيم
چقدر عوض شدم / ولی تويی همون امام حسين بچگيم
دوست دارم زياد / ببين چقدر لباس نوكريت بهم مياد
خدا رو شاكرم / كه توی زندگی به من امام حسينو داد
حسين - آقام آقام ۴
دوس دارم اين علمو - اشكای مادرمو
وقتی واس تو گريه ميكنه
ديدم بابامو زياد - هر وقت كه روضه مياد
به علم تو تكيه ميكنه
وقتی واس تو گريه ميكنه
بيا به خواب من / توو زندگيم فقط تو بودی انتخاب من
من اومدم بگم / به حق مادرت بده يه كربلا به من
بهشته كربلا / قشنگترين پناه و سرنوشته كربلا
من عاشق توام / به روی قلب من فقط نوشته كربلا
حسين - آقام آقام ۴
ميريزه اشک چشام - روضت سنگينه برام
آتيش به قلب خواهرت زدن
به زينب گفتی برو - حالا كه خيلی تو رو
پيش چشمای مادرت زدن
آتيش به قلب خواهرت زدن
تو رو عذاب ميدن / جلو چشای تو به مركباشون آب ميدن
صدات كه ميزنم / سنان و شمر و حرمله به من جواب ميدن
دم غروب زدن / همينكه گفتی يا مقلب القلوب زدن
بميره خواهرت / يه عده بی حيا تو رو با سنگ و چوب زدن
حسين - آقام آقام ۴
.
#میلاد_قبایی
#شور #امام_حسین
..👇
.
#نوحه
#عربی
#حضرت_عباس
يَجيش الله يبوفاضل ٢
꧂
عباس وحدڪ عسڪر
يا ليث طاها و حيدر
ڪل اصبع من چفوفڪ
ينعد مالِڪ اشتر
بالحرب تتبسّم
عالعدو تتشيّم
هذا طبع الضيغم
امعيّد. بالصيده
و الڪتائب ترجَف
ڪافي بس ترفع چف
من خزرتڪ بالطف
تتعثّر بالبيده
تحود الجيش ليث الزهره وحدڪ
الف و الفين. واحد كلها عندڪ
تنادي فنّه الي يجابل
يَجيش الله يبوفاضل ٢
꧂
موت الحمر سطراتڪ
چن حيدره شمراتڪ
بالحومه ساعة محشر
كل خزره من خزراتڪ
يا ڪفيل العيله
البارزڪ. يا ويله
وُدّه. يلبس شيله
بلڪي اتمن و اترحمه
ڪل خصومڪ ترڪع
من خزرتڪ ترجع
بالعبي تتگبّع
تتحوّل. چن حرمه
أسود الگوم تجبن ما تجيلڪ
على الرايات مڪتوبه دخيلڪ
دخيلڪ ڪلنه يا الباسل
يَجيش الله يبوفاضل ٢
꧂
من مثلڪ من اخياله
تتراجف الخيّاله
تفرڪ أنوف اعداءڪ
و اتعيل بالعيّاله
زينب المحروسه
ابصولتڪ مأنوسه
ملعب الّي اتدوسه
تهزمها السيّافه
و الحسين ايگلها
ڪافلچ شايلها
ڪربله و غربلها
و السيف اعلى اچتافه
يزينب هاذ جيشي و العشيره
لون موجود يعني ماڪو حيره
فقط تنخينه يالڪافل
يَجيش الله يبوفاضل ٢
꧂
حين التطب للساحه
جبريل و حل اجناحه
بس ڪافي تصرخ مره
خصمڪ يعوف اسلاحه
رايتڪ. منصوبه
بالعرش مڪتوبه
احروفڪ المهيوبه
عباس اعظم جُندي
من تهد لحسينڪ
حتى تنصر دينڪ
راية البيمينڪ
هالراية للمهدي
كفوا و نعمين يا بدر الهواشم
يشيل الواڪ راح المهدي قادم
ڪفو اي والله تستاهل
يَجيش الله يبوفاضل ٢
꧁
يا بن علي و فقّاره
ابصدرڪ حملت اسراره
سمّاڪ ڪافل زينب
وياڪ مو. محتاره
الڪرم معروفڪ
و المجد بجروفڪ
و الرجوله حروفڪ
و الحق اصبح ذاتڪ
فسّريت العِزُه
ابسيفڪ الى اتهزّه
يا شبيه الحمزه
ابصولاتڪ وگفاتڪ
تظل عباس مهما الڪون باقي
رويت الجود من جودڪ يا ساقي
يابحر الما اله ساحل
يَجيش الله يبوفاضل ٢
#نوحه_عربی
خادم خدمة الحسين عليه السلام
#ناصر_البوعبيد ✍
👇
.
#نوحه #عربی
#محرم_۱۴۰۲
#نوحه_عربی
ما ينّسي .. حرگ الخيم .. وحرگ العبي
ما ينّسي .. چتل اخوتي .. وانه اصطبي
ماينّسي .. شد الحبل .. يوم السبي
ما ينّسي 2
*
آنه زینب. یامحرم
وانت اَدرَی بلوعتي عمري ذاب بدمعتي
عالفارگوني
اعداي بالسب حرگوا الدم
کون میته بساعتي. و لا اشوفن رجعتي
اویه الّي احرگوني
گلبي یلهب. بْجمرة الهم
دمعي صارت شمعتي. ویاي تنعي بضیعتي
غمْ ذوّگوني
ما ینّسي.. یوم الخصم. یشتم ابي
ما ينّسي .. چتل اخوتي .. وانه اصطبي
ماينّسي .. شد الحبل .. يوم السبي
ما ينّسي 2
*
یا محرم. انت تدري.
شلون غربه غربتي. حین ذبحوا هیبتي
ابن الزچیه
اجرع الهم. فاض صبري
آه من هم کربتي. من شرار مصیبتي
بالغاضریه
گلبي بس غم. شبني دهري
دوم انخی ابندبتي من الله اطلب طلبتي
اهوی المنیه
ما ینّسي.. عجّل یارب. في مطلبي
ما ينّسي .. چتل اخوتي .. وانه اصطبي
ماينّسي .. شد الحبل .. يوم السبي
ما ينّسي 2
*
شلون حیره. اِلسطره بالعین
وعالمتن سوط الزجر حافْیه امشي اعلی الجمر
شلون منظر
وبالحفیره. شفت الحسین
ماسک ابنحره الشمر. بالودج یذبح یجر
الله اکبر
صرْتَ اسیره مچتْفه الأیدین
ساعه ساعه من تمر. سکنه عالخد تنسطر
بگماط الأصغر
ما ینّسي .. حین ابتسم. اِلْناصبي
ما ينّسي .. چتل اخوتي .. وانه اصطبي
ماينّسي .. شد الحبل .. يوم السبي
ما ينّسي 2
*
بلا حمیه. برض الِطْفوف
اشگف اسیاط اللّئام. والجرح دون التیام
وایعذّب الروح
لن رقیه. ترکض بخوف
عالجمر بین الخیام. وین ابي وین العمام
اتنادي و تنوح
والبلیّه دون الچفوف
عالنهر عمهه الهمام. و جوده مذروف بسهام
یا ویلي مذبوح
ما ینّسي.. ضحّی الگمر. لجل النبي
ما ينّسي .. چتل اخوتي .. وانه اصطبي
ماينّسي .. شد الحبل .. يوم السبي
ما ينّسي 2
*
دم عیوني. لجل الأکبر
شاهَدِت منظر فجیع عالأرض طایح صریع
ومسلّبینه
یا شجوني. لجل الأصغر
حاضنه حسین الشفیع. و منذبح نحره الرضیع
شسوه بینه
من جفوني. دمع الأحمر
خله خد وجهي نگیع. القاسم بوجهه الطلیع
طبروا جبینه
ما ینّسي.. هذا المصاب. لا ینخبي
ما ينّسي .. چتل اخوتي .. وانه اصطبي
ماينّسي .. شد الحبل .. يوم السبي
ما ينّسي 2
*
خادم خدمة الحسین علیه السلام
#ناصرآلبوعبید
.👇