#تربیت_کودک
#مشارکت دادن کودکان در آشپزی و تدارک غذا یکی از روشهای سرگرم کردن آنهاست.
میتوانید ضمن رعایت احتیاط، کارهایی مانند چیدن میوه ها یا خشک کردن ظروف کوچک را به فرزند خردسال خود بسپارید.
از او بخواهید غذا را بچشد و نظرش را در مورد طعمش بگوید.
با اين كار #اعتماد_به_نفس كودک خود را افزايش می دهید.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#مدرسه
✔️ یکی از دعاهایی كه من همیشه دارم این است که ان شاء الله ما یک روز به یک بلوغی برسیم در جامعه که تمام بوفه های مدارس تعطیل شود. خصوصا تنقلات غیر مفیدی كه توزیع می شود.
✅حتی آنهایی هم كه مفید است تعطیل شود به امید این كه #مادر صبح با عشق و علاقه برای بچه اش لقمه بگیرد ودر کیفش بگذارد و بچه وقتی در محیط مدرسه می رود لقمه و میوه ای را بخورد كه مادرش برایش آماده كرده است.
#استاد_تراشیون
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#ایام_محرم
#تربیت_دینی
اگر بتوانيم در كودكان يک هويت اسلامی و حسينی ايجاد كنيم آنها خود را شايسته می دانند و در خيلی از مواقع زمانی كه در معرض ناهنجاری قرار می گيرند میتوانند خويشتنداری كنند، افزود: كودكان بايد در مراسم عزاداری همپای بزرگترها مشاركت داشته باشند تا توانايی فهم و نحوه شركت در عزاداريها را پيدا كنند. آنها ميتوانند در بخشهای مختلف عزاداری مانند پذيرايی كردن يا نصب پرچم و... مشاركت داشته باشند و اين امر به ما كمک میكند بتوانيم به بچههايمان تجربه دين بدهيم.
تجربه دينی مقدمه هويت دينی است. كودكان معمولاً آن چيزی را كه تجربه می كنند بيشتر در زندگی مورد استفاده قرار می دهند. شركت در عزاداری يكی از بهترين فرصتها برای كسب اين تجربه دينی است.
#دکتر_اصغری_نکاح ، روانشناس کودک و نوجوان
✍ منبع: yjc.ir
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#اشتباه_کودک
❌ اشتباه فرزندتان را گردن کسی نیاندازید!
اگر زمين ميخورد زمین را نزنید!
اگر كار اشتباهی کرد؛
نگوييد بچه من نبوده!
چون او میآموزد که
مسؤولیت کارش را نپذیرد
و برای اتفاقات
همیشه ديگران را مقصر بداند!
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تغذیه_کودک
#سلامت_کودک
❓ آیا مصرف نسکافه توسط کودکان مضر است؟
اگر چه مصرف گاه به گاه کافئین بی ضرر است، اما استفاده دائم آن به سلامت کودکان آسیب میرساند.
طبق مطالعه ای که در مجله پزشکی کودکان چاپ شده است، حتی دوزهای کوچک و کمتر از 100 میلی گرم کافئین میتواند برای کودکان عوارض جانبی داشته باشد.
این ماده منجر به افزایش فشار خون و کاهش ضربان قلب در تمام سنین میشود و در سنین بلوغ مصرف بیش از حد آن منجر به مشکلات گوارش، بی خوابی، اشکال در تمرکز، سردرد و آریتمی قلبی میشود.
✍ منبع: salamaneh.com
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
نتایج یک مطالعه تازه نشان میدهد که جمع شدن اعضای خانواده در کنار هم برای صرف وعدههای غذایی نباید به زمانهای خاصی مثل مهمانیها و جشنها محدود شود.
خانوادهها باید برای سلامت و آرامش فرزندانشان به طور مرتب در کنار همدیگر غذا بخورند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#شلختگی
🔻 علت اصلی شلختگی بچه ها
کودکان بسیاری هستند که بی نظمی یا به قولی شلختگی برایشان به یک عادت تبدیل شده است. آنها دلیلی برای اینکه بعد از مدرسه وسایل خود را در جای مشخصی قرار دهند و یا در مدرسه منظم و مرتب باشند نمی بینند. گاهی لوازم خود را گم می کنند و گاهی نیز این کار هایشان باعث عصبی شدن والدین می شود. هیچ گاه به جای او وسایل اختصاصیش را منظم نکنید و در اثر خستگی ناشی از اخطارهای مکرر و عدم انجام آنها توسط کودک، خود دست به کار نشوید. آموزش نظم و انضباط به کودک یکی از دغدغه های اصلی خانواده ها در ارتباط با فرزندانشان است.
بسیاری از والدین از بی نظمی و شلختگی کودک خود شاکی هستند و به روش های مختلف سعی دارند او را منضبط تربیت کنند. غافل از آنکه برخی از این روش ها نتایج عکس خواهد داشت. پیش از هر اقدام باید در نظر داشته باشید که نظم در فرزندانی ثابت می شود که در خانواده های منظم تربیت شده اند. لذا داشتن الگوی عملی نکته بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در این زمینه بزرگ ترهای خانواده باید روی جزئیات رفتار خود نیز دقیق شوند. ممکن است ما در زمان بازگشت به منزل ابتدا لباس خود را روی دسته مبل بیاندازیم و پس از ساعتی آن را به جالباسی آویزان کنیم. اما احتمالاً فرزندمان می آموزد که در زمان برگشت به خانه لباس هایش را بر لبه تخت و یا یک مکان نامناسب قرار دهد. در این مورد مادر مدعی است که نظم را رعایت کرده در حالی که چنین نیست و فرزند رفتار ابتدایی مادر را خواهد آموخت. نکته بعد این است که در اجرای قوانین و اصول و آموزش آن ها به کودک قاطع باشید اما سخت گیر نباشد. کودک باید بیاموزد که خانه دارای اصول و مقرراتی لازم الاجراست. و همه اعضای خانه موظف به انجام آن هستند و در کمتر موردی عدول از این قوانین ممکن است. اما میزان و کیفیت این قوانین باید در حد نرم بوده و در ضمن با توجه به سن و توانایی کودک تنظیم گردد. سخت گیری فراوان در مورد این موضوع احتمال بالایی را برای مقاومت و بی نظمی و یا وسواس در کودکان ایجاد خواهد کرد.
در قصه هایتان برای کودک رفتار مورد نظر را دوست داشتنی و موجب مقبولیت قهرمان داستان بدانید. و نکته آخر اینکه از اقتضائات سنین نوجوانی آن است که در مواردی نظم را مورد بی توجهی قرار می دهند. در این زمان از زدن بر چسب های منفی به او خودداری کنید. از کلماتی مثل تو بی نظم شدی- چقدر شلخته ای و … بپرهیزید. و رفتارهای نظم آمیز او را تشویق کنید. مطمئن باشید پس از گذر از نوجوانی رفتارهای او تعدیل خواهد شد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
#خبرچینی
❌ هرگز از خبرچینی کودکتان استقبال نکنید.
این امر در بلند مدت ، تأثیر بدی در روابط بین فردی اوخواهد داشت.
✅ به او بیاموزید که فقط حادثه را تعریف کند ولی پشت سرکسی بدگویی نکند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
به کودکتان بیاموزید که چه رازهایی را باید نگاه دارد و چه چیزهایی را باید به پدر و مادر خود بگوید یکی از مهمترین نکات در #امنیت کودک این است که مطمئن باشید او چیزی را از شما پنهان نمی کند!
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
✅ كودک را وقتی به پارک می بريد او را رها كنيد و دائم نگوييد كه چه كار كند و چه كار نكند.
چون پارک خود يک محيط غنی از محرک رنگ و شكل و صدا و غيره است. كودک خودش می داند كه چه مقدار محرک برای حواسش نياز دارد و خودش از طريق حواس محرک ها را می گيرد و پردازش می كند.
⭕️اما مادرهای به ظاهر فداكار با تمام وجود اين فرآيند را مختل می كنند و كودک را به سمتی هدايت می كنند كه خودشان می خواهند بدون توجه به توانايی كودک.
#استاد_سلطانی
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
سعی کنید آنقدر رابطه عاطفی عمیقی با کودک داشته باشید که هنگام خطا و اشتباه ، لحن سرد و رسمی شما برای او از هر تنبیهی بدتر باشد.
والدینی که با کودکانشان بسیار رابطه صمیمی دارند وقتی میخواهند کودک را متوجه رفتار اشتباهشان کنند لحن کلامشان را سرد و رسمی میکنند. مثلا اگر شما همیشه کودکتان را با عناوینی مثل پسرم ، علی جان ، علی آقا و... خطاب کنید وقتی خیلی رسمی میگویید علی ، کودک متوجه میشود که مادر از دست او ناراحت است که از پیشوند یا پسوند استفاده نکرده.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
از فرزند خود غافل نشوید.
پدر و مادرهای امروزی به عنوان اولین نسلی که به صورت ۲۴ ساعته به اینترنت متصل هستند، باید به شدت مراقب باشند تا در این اقیانوس غرق نشوند. توجه والدین به یکدیگر و مهمتر از آن به رشد و تربیت کودک نباید فدای وقت گذاشتن بیش از حد ما برای سرویسهای اجتماعی و سرگرم کنندهی اینترنتی شود.
فراموش نکنید خانواده، همسر و فرزندان بالاترین اولویت را در زندگی ما دارند و لازم است که با دقت و توجه بیشتری روی آنها تمرکز کنیم.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تیروئید_بارداری
⚛ درمان آن با
🔸شیره انگور
🔸 ارده به اندازه کم
🔸عسل به صورت ماالعسل
🔸غذاهای گرم
🔸بادام
🔸با روغن مالی ها
❌خوردن سردیجات برای این افراد #ممنوع است البته نه همه آنها🔻
#استاد_بنی_هاشمی
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
والدینی که #دوقلو دارند:
👇توجه 👇
⭕️ اسامی نزدیک و شبیه به هم برای آنها انتخاب نکنید.
⭕️ لباس های کاملا مشابه برای آنها نگیرید.
⭕️ آنها را با یکدیگر مقایسه نکنید.
✅ به دوقلوها به عنوان دو ماهیت و دو شخصیت مستقل نگاه کنید، نه یک روح در قالب دو جسم!
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
کودکان در هفت سالگی :
کودکانی که در این مرحله از احترام متقابل و محبت کافی برخوردار باشند زودتر از کودکانی که در محیطِ (هر چه من گفتم بگو چشم) بزرگ می شوند و به رشد روحی می رسند.
کودک در این سن معتقد است که رفتارش بی عیب و نقص است و بعید می داند که کسی از رفتار او برنجد.
در این زمان سعی کنید از انگیزه تفکر داد و ستد او استفاده کنید و هر کار خوبی که درباره او انجام می دهید از او بخواهید یک کار خوب برای شما انجام دهد.
به طور منظم و مرتب با کودک صحبت کنید و ارتباطی صمیمانه با او برقرار کنید.
💟 با کودک رابطه دوستانه ایجاد کنید تا انتظارات شما را به رسمیت بشناسد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
✅بر سر حرف خود بایستید!
اگر کودک خواستهای داشت که شما نمیتوانید و یا صلاح نمیدانید به او جواب مثبت بدهید، بر سر نه خود بایستید.
اگر کودک ببیند که بعد از اصرار و گریه و قشقرق میتواند شما را تسلیم خواسته خود کند یاد میگیرد که دفعات بعد هم از همین روش برای رسیدن به خواسته اش استفاده کند. بنابراین تنها زمانی به فرزندتان نه بگویید که مطمئنید از حرف خود برنمیگردید.
اگر موقع شنيدن جواب منفی شما دست به مانور زد ، خودزنی كرد، سرش را به زمين كوبيد يا خودش را به زمين انداخت ، تا زمانی كه می دانيد خطری ندارد مطلقاً اهميت ندهید.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#درد_دل_کودک
اگر فرزند شما مسألهای را که او را آزار میدهد یا باعث #اضطراب او میشود برای شما تعریف کرد حتی اگر خیلی هم پیشپا افتاده بود هیچگاه به او نخندید یا واکنشی نشان ندهید که او احساس حماقت کند، چون این کار شما باعث میشود کودک کمکم #مشکلات خود را بروز ندهد و اگر زمانی مورد آزار و اذیت واقعی هم قرار گرفت با شما #مشورت نکند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#مدرسه
❌ هیچ وقت #مدرسه را به عنوان تنبیه برای بچه ها قرار ندهید.
گاهی برخی از والدین وقتی جمعه است می گویند کی می شود شنبه شود بروی مدرسه از دستت راحت شوم.
یا می گویند چقدر اذیت میکنی بگذار در دفترت بنویسم خانم معلمت امروز رفتی دعوات کنه.
👈 با این رفتار مدرسه را زندان برای بچه ها معرفی می کنند.
در حالی که مدرسه محیط آموزش و تربیت است و ما باید برای بچه هایمان آن فضا را زیبا ترسیم بکنیم.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تنبیه
تحقیقات نشان می دهند تنبیه بدنی حتی از نوع خفیف باعث کاهش ضریب هوشی در کودکان میشود.
بنابراین هر چه والدین تنبیه بیشتری داشته باشند رشد و پرورش روان و مغز کودک کندتر می شود.
تنبیه بدنی استرس بزرگی به کودک وارد میکند که باعث ترشح هورمون استرس در بدن کودک میشود و به مغز در حال رشد کودک آسیب می رساند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
♨️ کودکان تشنه توجهاند...
اگر کودک #توجه_مثبت والدین و اطرافیان را نبیند؛ دست به جلب توجه منفی میزند.
مثلا:
وقتی مشغول بازی با خواهرش است؛ اگر پدر و مادر به او توجه نکنند و تشویق نشود، برای جلب توجه منفی شروع به اذیت خواهرش میکند.
کودک وقتی هر شب مسواک میزند؛ اگر تشویق نشود، میگوید امشب مسواک نمیزنم.
👈پس والدین و مربیان باید با تشویقهای بجا، احتمال تکرار کار مثبت را بیشتر کنند.
مثل:
نوازش، بوسه، بغل کردن کودک
تشویق گفتاری : آفرین به پسرم که مسواک میزنه.
باریکلا که با خواهرت بازی میکنی.
جایزههای کوچک مثل لواشک، شکلات
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#مدرسه
⭕️ پدر، مادر و معلم؛ اجازه ندارند مشقهای کودک را پاره کنند!
اگر کودک بدخط یا نامنظم مینویسد؛ شاید خسته، گرسنه است یا شرایط محیطی و زمانی مناسبی ندارد.
پس شرایط را تغییر دهید، و او را تشویق و ترغیب به بهتر نوشتن کنید .
یا بگویید: مثلا اگه تا ساعت شش تمام شد، نیم ساعت بیشتر با هم بازی میکنیم.
❗️ولی هرگز هرگز مشقهایش را پاره نکنید ، زیرا او برای آنها زحمت کشیده، وقت و انرژی گذاشته.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
#اضطراب
⁉️ علت اضطراب و دلشوره کودکان در کلاس درس چیست؟
🔅یکی از دلایل مهم اضطراب در کلاس درس، نگرانی برای خانواده است. بسیاری از دانش آموزان خردسال، زمانی که در کلاس حضور دارند، نگرانند که در خانه چه می گذرد. چه بر سر مادر می آید، چه بر سر پدر می آید، نکند که بیرون بروند و به دلایلی برنگردند. پس خانه یکی از دلایل اضطراب و دلشوره در کودکان است.
🔅دومین دلیل، درس است. همیشه دانش آموزانی که درس خود را نخوانده اند یا تکالیفشان را انجام نداده اند، نسبت به دانش آموزانی که تکالیف خود را انجام داده و درس خود را خوانده اند، دلشوره بیشتری دارند و از اعتماد به نفس کمتری برخوردارند.
#دكتر_سیما_فردوسی
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
بعد از تولد معمولا زنان شادمان هستند ولی ممکن است از روز سوم افسردگی بر آنها غلبه کند. به دلیل ایجاد افسردگی پس از #زایمان در برخی از خانم ها، پیشنهاد می شود که پدران بیشتر از هر زمان دیگری به همسران خود توجه داشته باشند و ابراز محبت کنند و در کارهای مربوط به نوزاد نیز سعی کنند شرایط را فراهم کنند و به همسرشان کمک کنند تا همسرشان بتوانند زودتر بهبودی خود را به دست بیاورند، معمولاً افسردگی بعد از زایمان ۲ هفته به طول می کشد.
#سلامت_مادر
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#بازیگوشی
مادری که ساعت ها برای تمیزکردن خانه وقت گذاشته، طبیعی است که با ریختن غذا بر روی فرش توسط کودکش خشمگین شود؛
این مادر ممکن است برچسب شیطنت یا لجبازی را بر رفتار کودکش بچسباند. روی دیگر این سکه کودکی است که بی خبر از همه جا با خشم مادر مواجه می شود و نمی داند به خاطر چه چیز تنبیه می شود.
کودک تنها در پی کشف محیط و استفاده از حواسش بوده و گرچه خشم مادر را درک می کند، اما نمی تواند دلیلی منطقی برای آن پیدا کند.
تا قبل از #سه_سالگی، رفتارهای بچه ها حتی اگر به خرابکاری منجر شوند، حاصل لجبازی و تلاش برای آسیب زدن به افراد و وسایل نیستند و به همین دلیل است که بچه ها، وقتی کاملا از سر تصادف به کسی یا چیزی آسیب می زنند، انتظار ندارند کسی تنبیه شان کند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
❌ مادر چسبنده نباشید.
👈 همیشه کودک نیست که به مادر میچسبد.😐
مادرانی هم هستند که حاضر نیستند از کودک لحظهای جدا شوند؛ یعنی اگر حتی کودک بخواهد جدا شود، آنها مانع میشوند و در واقع یک الگوی رفتاری غلط به او میدهند.
✅ دلبستگی اتفاق خوبی است ولی وابستگی در بعضی زمینهها مانع رشد کودک میشود، بنابراین بهتر است مادرانی که چنین رفتاری دارند به فکر اصلاح خودشان باشند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
#دروغ_در_كودكان
درمان دروغگویی کودکان :
🔹 کشف علل دروغگویی کودک
🔹اجازه اظهار نظر به کودک
🔹 عدم استفاده از تنبیه ، تحقیر و سرزنش
🔹 پرهیز از درگیری و کشمکش های خانوادگی
🔹 ابراز محبت و مهربانی به کودک
🔹 پرهیز از پرسش هایی که کودک را ناگریز از دروغ گفتن نماید
🔹 پرهیز از صدور دستورات و تذکرات پی در پی
🔹 خودداری از سوال پیچ کردن کودک
🔹 تفهیم بد بودن دروغگویی به کودک
🔹 عدم مقایسه کودک با دیگری
🔹 متهم نکردن کودک به دروغگویی
🔹 ایجاد احساس امنیت در کودک
🔹 پرهیز از دروغگویی به کودک
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
#گاز_گرفتن
🚫گاز گرفتن در كودكان به طور معمول در اواخر سه سالگی برطرف می گردد.
در این سن فرزند شما می تواند صحبت کند و احساسات خود را بیان نماید و در عین حال می تواند خودش را کنترل کند.
⚠️ اگر بعد از این سن همچنان به گاز گرفتن ادامه داد بهتر است به پزشک مراجعه نمایید.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#محبت
کودکانی که در خردسالی مادرانی داشته اند که به لحاظ عاطفی بی توجه بوده و یا با خشونت با آنها برخورد کرده اند...
در بزرگسالی به افرادی به عنوان شریک عاطفی وابسته می شوند که نسبت به نیازهای آنها بی تفاوت بوده و حتی آنها را مورد خشونت قرار می دهند.
به عبارتی مفهوم محبت برای آنها با خشونت و بی تفاوتی تلفیق می شود، از نظر آنها ؛ "کسی مرا دوست دارد که به من بی توجه است.... کسی مرا دوست دارد که کنترلگر است... کسی مرا دوست دارد که..."
رفتار امروز ما با فرزندانمان تعیین کننده ی انتخاب های بعدی آنها به عنوان شریک عاطفی است.
اگر انتظار داریم در آینده رابطه ای سالم و انسانی انتخاب کند با او رابطه ای انسانی و سالم برقرار کنیم.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
تک تک کلماتی که برای برقراری ارتباط با کودک از دهانمان خارج می شود روی رفتار و عکس العمل کودک تاثیر میگذارد.
اگر کودکتان دروغگو است، اگر به حرفتان گوش نمیدهد، اگر لوس است یا لجباز، اگر پنهان کار است یا خجالتی، علت آن را در رفتار پدر مادر باید جستجو کرد.
#رفتار_والدین
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee