#لوس_شدن_کودک
یکی از دلایل لوس شدن کودکان روش های غیرقابل قبول والدین به لحاظ تربیتی است.
❇️ والدین محبت کنندهِ افراطی که معیارهای تربیتی و روش های یادگیری را در نظر نمی گیرند و صرفاً با محبت های بی حد و حساب مانع اجتماعی شدن رفتارهای کودکان می شوند.
چنین کودکانی معنای صبر و تحمل را در زندگی نمی آموزند و انسان هایی عجول و شخصیت هایی متزلزل بار خواهند آمد.
❀ @madaranee ❀
با پاسخگویی سریع به کودکان هیچ لطفی در حق آنان روا نداشته ایم. مثل این است که تمرین فکری او را ما برایش انجام بدهیم.
برای کودکان بسیار مفید است و سوالاتشان را برای امتحان بیشتر به خودشان برگردانیم. مثلا وقتی می پرسد؛ رنگین کمان چیه؟ در پاسخ به اپ بگویید؛ تو چی فکر میکنی؟
#تربیت_کودک
❀ @madaranee ❀
#تربیت_دینی
خوب بودن پدر و مادر، برای تربیت فرزند کافی نیست. مثلاً اگر هر یک از پدر و مادر به صورت ژنتیک آدمهای مهربان یا خوشاخلاقی باشند، این ویژگی به تنهایی نقش تعیینکنندهای در تربیت فرزند ندارد.
👈 مهم این است که فرزند در #رفتار و #گفتار پدر و مادرش، مبارزه با هوای نفس را ببیند تا تأثیر بپذیرد. و الا هر چقدر کارهای خوبی از پدر و مادرش ببیند که این کارهای خوب توأم با «مبارزه با نفس» نباشد و مثلاً ناشی از صفات خوب ژنتیکی آنها باشد، در تربیت فرزند نقش چندانی نخواهد داشت.
✔️ اگر فرزند در رفتار پدر و مادرش ببیند که آنها بارها عصبانی شدهاند، ولی خودشان را کنترل کرده و چیزی نگفتهاند یا لبخند زدهاند، به تدریج میپذیرد که بسیاری از اوقات باید مخالف هوای نفس رفتار کرد و پا روی درخواستههای نفسانی گذاشت.
❌ پدر و مادری که وقتی عصبانی میشوند هرچه دلشان خواست به زبان میآورند، طبیعتاً بچۀ آنها هم هرکاری دلش بخواهد، انجام خواهد داد و مقابله با خواهشهای نفسانی را فرا نخواهد گرفت.
#استاد_پناهیان
✍ منبع: bayanmanavi.ir
❀ @madaranee ❀
#سلامت_کودک
🔴 موبایل برای کودکان بی نهایت خطرناکتر از بزرگسالانه!
اشعه تلفن همراه خطر تومور مغزی را در کودکان افزایش میدهد.
بافت مغزی کودکان به خاطر داشتن رطوبت بیشتر یک رسانای عالی برای اشعه تلفن همراه بوده و به نسبت مغز افراد بزرگسال در مواجهه با این اشعه بسیار گرمتر میشود. دانشمندان دریافتند که نزدیک به 3 هزار کودک در سال در ایالات متحده با تومور مغزی مواجه هستند. این در حالیست که بطور معمول یک چهارم سرطانهای دوران کودکی را تومور مغزی تشکیل میدهد.
در این مطالعه مشخص شده است که اگر کودکان استفاده از تلفن همراه را از کودکی آغاز کرده باشند در اواسط سن نوجوانی کاندید تومور مغزی خواهند شد.
علل حساسیت بیشتر کودکان در مواجه با تلفن همراه را میتوان در این موارد دید:
👈🏻 مغز کوچک.
👈🏻 رطوبت بیشتر در مغز کودکان.
👈🏻 افزایش آسیب های بافت مغز به علت رطوبت بالا.
👈🏻 عدم توجه کودکان در هنگام استفاده از این وسیله به علائمی مثل گرم شدن گوش، گرم شدن سر و نیز تأئیر بر کاهش اشتها و گاها ایجاد تهوع به علت افزایش حرارت و خشکی درمغز
👈🏻 فشار دادن گوشی به سر به ویژه به طور مداوم و نگه داشتن گوشی در یک طرف سر و تغییر ندادن آن از یک طرف سر به طرف دیگر باعث جذب اشعه های خطرناک در مغز میشود.
👈🏻 علت اصلی خطر گوشیهای همراه و دستگاههای بی سیم وقتی است که مغز در میدان الکترومغناطیسی این دستگاهها قرار میگیرد.
👈🏻 از اثرات دیگر این دستگاهها و گوشی روی بچه ها، ناباروری، اوتیسم، اثرات آن روی جنین، کاهش رطوبت مغز و آلزایمر، اختلال عملکرد سیستم ایمنی و سرطان سینه و مغز میباشد.
👈🏻 عدم اطلاع والدین از این موارد و ورود تلفن همراه به اتاق خواب کودکان شانس این اختلالات را به شدت بالا میبرد.
👈🏻 تأثیر میدان الکترومغناطیس گوشی همراه بر مغز کودکان از طریق افزایش حرارت و ایجاد تغییر در پروتئین ها و نهایتا ژنها عامل شروع این مرگ مغزی آرام یا سرطان مغزی شناخته شده است.
❀ @madaranee ❀
#تربیت_دینی
رادیو گوش میدادم، یه خانومی زنگ زد گفت من خیلی آدم معتقد و مقیدی هستم، حجابم کامله، روزههامو کامل میگیرم، کلا واجباتمو انجام میدم. بجز نماز! خیلیهم دوست دارم #نماز بخونم ولی هر کاری میکنم نمیتونم.😔
❓کارشناس برنامه پرسید چرا نمیتونی؟
⭕️ گفت من قبلا نماز میخوندم. پدرم روی نماز خیلی حساس بود. میپرسید نماز خوندی میگفتم آره. میگفت من ندیدم. نخوندی. کلی بحث میکرد. تا جایی که من به گریه میافتادم که بهخدا خوندم. مادرم میومد میگفت خونده، من دیدم. ولی بابام قبول نمیکرد. از اون موقع و با اون رفتارهای پدرم دیگه نمازو رها کردم، و اصلا نمیتونم بهش فکر کنم.
⚠️ اولین جایی که بچههای ما بینماز و #بی_حجاب میشن داخل خونههامونه. #رفتارهای_نادرست و جهل والدین پیرامون رفتار با فرزندان به خصوص در مسائل عبادی به مرور اونارو متنفر میکنه.
هیچ کدوم از راههای مقدمه سازی و تشویق به مسائل عبادی رو انجام نمیدیم، فقط میریم سراغ روشهایی که دافعه داره مثل #تذکر، تحکم، امرکردن، گیر دادن و درگیر شدن با #نوجوان.
وقت نماز صبح مثل بختک میافتیم به جون بچه، پاشو پاشو نماز قضا شد. یه کم روسری میره کنار، تذکر پشت تذکر، حجاب حجاب!
یه سوال از #والدین میکنم، آیا شما از تذکر شنیدن خوشتون میاد؟ همسرتون بهتون تذکر میده خوشحال میشید؟ مادر شوهر یا مادر زنتون بهتون تذکر بده چه حالی پیدا میکنید؟ پس چرا تو خونه رژه میرید و تذکر میدید به بچههای بدبختتون؟
🌀 دقت کنید، #تذکر_دادن رو کلا نفی نمیکنیم. در مواردی باید باشه. ولی نه ابتدای امر. اونم نه با تحکم نه با گیر دادن! بلکه با روش مناسب، با مهر و #محبت
بچهها نباید رها بشن و ما هم نباید کلا بی خیال بشیم. ولی باید باید روشها و مهارتهای برخورد با فرزندانمون رو یاد بگیریم.
اگه روش برخورد صحیح رو یاد نگرفتید و فقط گیر دادن رو بلد بودید اینجا اگه کلا رهاشون کنید ضررش کمتره. تجربه نشون داده #گیر_دادن زیاد تاثیر و نتیجه بدتری داره نسبت به رها کردن کامل. چون تو گیر دادن قدرت #انتخاب و تصمیمگیری رو از بچه میگیریم و ذهنش رو پر از کینه و #لجبازی می کنیم. ولی در رها کردن بهش قدرت انتخاب میدیم. یعنی یه #خانواده مذهبی اگه بچهش رو رها کنه احتمالش بیشتره شبیه خودش بشه، تا اگه دائما گیر بده و درگیر باشه
👈 یکی از کارهای زیر بنایی برای ترویج #حجاب، همینه. والدین روش صحیح برخورد با فرزندانشون در مورد حجاب و دیگر مسائل عبادی یاد بگیرن. تا خودشون بچه رو بد حجاب نکنن. از حجاب متنفر نکنن.
✍ به قلم: حسین دارابی
❀ @madaranee ❀
سعی نکنید هر روز و هر دقیقه فرزندتان را سرگرم کنید، درست است که او را دوست دارید و می خواهید با او بازی کنید و به او چیز یاد بدهید اما این به نفع کودک نیست. اجازه دهید هر روز مدت زمانی برای خودش تنها باشد و سر خودش را با اسباب بازی هایش گرم کند، خودتان هم همان اطراف باشید و کودک را در جای امن قرار دهید، وقتی کودک خودش چیزهای مورد علاقه اش را پیدا می کند شناختش از خودش هم بالاتر می رود.
❀ @madaranee ❀
#تربیت_کودک
✍ زمان تنبیه كودک ايستاده نباشيم، به اندازه قد كودک خم شويم، دستش را در دست بگيريم.
✍ بچه زير هفت سال را نصيحت نكنيم و تذكر ندهيم، بگذاريم تجربه كند.
✍ كار را به خود كودک واگذار كنيد. غذا خوردن ، لباس پوشيدن و امورات شخصی توسط خود كودک انجام شود.
#دکتر_اسلامی
❀ @madaranee ❀
#ماه_رمضان
💠 دعای روز نهم ماه مبارک رمضان 💠
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ نصیباً من رَحْمَتِکَ الواسِعَةِ واهْدِنی فیهِ لِبراهِینِکَ السّاطِعَةِ وخُذْ بناصیتی الى مَرْضاتِکَ الجامِعَةِ بِمَحَبّتِکَ یا أمَلَ المُشْتاقین.
🍃 خدایا قرار بده برایم در آن بهره اى از رحمت فراوانـت وراهنمائیم کن در آن به برهان وراههاى درخشانت وبگیر عنانم به سوى رضایت همه جانبه ات بدوستى خود اى آرزوى مشتاقان.
التماس دعا
❀ @madaranee ❀
#تربیت_کودک
💠 راههای افزایش حرمت نفس کودکان
1️⃣ به كودک كمک كنيد به خودش اعتماد كند. او را به طور مستقيم تصحيح نكنيد. اشتباهاتش را با تنبيه و داد زدن جواب نديد. بگذاريد بداند همه اشتباه میكنند.
2️⃣ وقتی فرزندتان به سراغتان ميآید، كارتان را قطع كنيد (صحبت با تلفن، حرف زدن با يک دوست، تماشای تلويزيون) و به چشماش نگاه كنيد.
3️⃣ یا با او قهر نكنيد و یا قهرتان طولانی نباشد.
4️⃣ پدر و مادر بايد در مقابل فرزندشان عضوی واحد باشند. اگر اختلاف برای انتخاب روش تربيتی داريد اجازه ندهيد فرزندتان از آن آگاه شود.
5⃣ والدین در خانه برای خود ارزش قائل شده و به یکدیگر احترام بگذارند. ( نفرین کردن خود، تحقیر همسر و داد وبیداد در خانه، عزت نفس را خدشه دار میکند)
❀ @madaranee ❀
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
اُمّ المؤمنین، حضرت خدیجه کبرى در عفت، نجابت، طهارت، سخاوت، حسن معاشرت، صمیمیت، صداقت، مهر و وفا با همسر، کمنظیر بود و ایشان را در آن عصر، طاهره و سیده نساء قریش مىخواندند و در اسلام یکى از چهار بانویى که بر تمام بانوان بهشت فضیلت و برترى دارند.
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
وفات #حضرت_خدیجه علیها السلام، همسر گرامی پیامبر اسلام (ص) را خدمت شما تسلیت می گوییم.
🏴 @madaranee
#ماه_رمضان
💠 دعای روز دهم ماه مبارک رمضان 💠
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
اللهمّ اجْعلنی فیهِ من المُتوکّلین علیکَ واجْعلنی فیهِ من الفائِزینَ لَدَیْکَ واجْعلنی فیهِ من المُقَرّبینَ الیکَ بإحْسانِکَ یاغایَةَ الطّالِبین.
🍃 خدایا قرار بده مرا در این روز از متوکلان بدرگاهت ومقرر کن در آن از کامروایان حضرتت ومقرر فرما در آن از مقربان درگاهت به احسانت اى نهایت همت جویندگان.
التماس دعا
🏴 @madaranee 🏴
به نام خدا
سلام
ما مسلمانها بین شخصیت ها و بزرگان دین مون خانمی رو داریم به نام " بانو #خدیجه سلام الله علیها ".
ایشان دختری جوان، خوش چهره و ثروتمند بودند و کاروان های تجاری زیادی داشتند که محصولات سرزمین عربستان رو با کاروان تجاری شون به سرزمینهای دیگه می بردند و با آنها تجارت می کردند.
وقتی تعداد کاروان هاشون خیلی زیاد شد تصمیم گرفتند برای آنها تعدادی مدیر کاروان از بین مردانی که خوشنام و با تجربه بودند ، انتخاب کنند.
اما یکی از انتخابهاشون فرق داشت و اون جوانی بود که اصلا تجربه ای در کار خرید و فروش نداشت و یتیم بود و پشتوانه ای نداشت.
اما با اینکه آن مرد جوان و بی تجربه بود ولی بین قبیله خودش بسیار خوشنام بود. او به امانت داری و خوش قولی معروف بود. اسم آن مرد " محمد امین " بود.
" بانو خدیجه " تصمیم گرفت که " محمد امین"
را با کاروان ش به سفر تجاری بفرسته. البته افرادی رو هم برای مراقبت بر کار ایشون همراه شون فرستاد.
کاروان تجاری با سود زیاد از سفر برگشت و کالاهایی رو هم که با خودش آورده بود با قیمت خوبی در شهر مکه به فروش رساند. مراقبانی هم که در این سفر همراه " محمد امین " بودند نزد "بانو خدیجه" از تصمیم گیری های خوب و دانایی و اخلاق خوب
مدیرِ جوان کاروان خیلی تعریف کردند.
بعد از مدتی "محمد امین" همراه عمو بزرگوارشان جناب "ابوطالب" به خواستگاری "بانو خدیجه" رفتند.
خیلی از مردان ثروتمند سرزمین عربستان هم خواستگار این بانو بودند اما ایشان با توجه به وفاداری و دانایی و اخلاق خوب " محمد امین" با ایشان ازدواج کردند.
چند سال بعد خداوند متعال وظیفه مهم پیامبری رو به "محمد امین" امانت داد و او شد پیامبر دین اسلام و راهنمای همه ی مردم دنیا به خوبی ها.
همین طور که تربیت و نگهداری از یک بچه زحمت و پول زیادی لازم دارد ، معرفی دین اسلام به مردم نیز تلاش فراوان و پول زیادی لازم داشت و بانو "خدیجه سلام الله علیها" که حالا همسر پیامبر گرامی اسلام بودند در این راه سختی های زیادی رو تحمل کردن و و تمام ثروت خودشون رو هم که از راه تجارت به دست آورده بودند در این راه مصرف کردند.
به نظر من " حضرت خدیجه سلام الله علیها " بهترین و داناترین تاجر همه ی دنیا در تمام زمان ها هستند.
مگر تجارت چیست؟
آنکه سود بیشتری به دست بیاورد .
"خدیجه سلام الله " بسیار ثروتمند بود.
میتوانست دنیایش را آباد تر کند از آنچه بود
می توانست کاخ های آباد و راحت غلامان قوی و کنیزان زیبا و لباسهای ابریشمی بسیااااار برای خود فراهم کند.
اما می دانست که دنیا گذرا و فانی ست.
چه بهتر که ثروت جایی خرج شود که ماندگاری بیشتری داشته باشد.
تمام ثروتش را داد
چه چیز به دست آورد :
قلب رسول خدا را
قلب جانِ جانان خدا را
محبت پیامبر را
⁃ و رضای خدا را
⁃ شد مادر کوثر خدا و کوثر رسول خدا
❤شد مادر مادر امامان و همه آنان که به خدای مهربان ایمان می آورند یعنی "ام المومنین".
#ام_المؤمنین
#حضرت_خدیجه (ع)
❀ @madaranee ❀
مداحی آنلاین - درس بزرگ زندگی - استاد عالی.mp3
2.74M
🏴 #وفات_حضرت_خدیجه(س) تسلیت باد.
درس بزرگ زندگی #حضرت_خدیجه سلام الله علیها
👌سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام عالی
❀ @madaranee ❀
🗳 رأی " #آری" ملت به #جمهوری_اسلامی، پاسخ بلند "نه" به نیرنگ استعمار جهانی بود.
🇮🇷 ۱۲فروردین، روز جمهوری اسلامی، روز تبلور اتحاد و ایمان، روز به ثمر نشستن نهال اراده و ایستادگی، روز آفتابی استقلال، مبارک باد!
#روز_جمهوری_اسلامی
🇮🇷 @koodakemaa
〰〰〰〰〰〰〰
#تربیت_کودک
"نه"، "نە، "نە، "نە، "نە"،
والدین گرامی، میدانید، بکار بردن بیش از اندازه واژه "نه" در تعامل با کودک، از مهمترین علل، #لجبازی در کودکان است؟
مامان، بریم پارک: نه
(بله، البته که میتونیم بریم، فقط الان هوا گرم، بذار عصر هوا خنک شه میریم.)
مامان، بیا بریم رو تختم بازی کنیم؟ نه، نمیشه،
(چشم، بازی هم میکنیم، فقط الان دارم لباسارو مرتب میکنم، تموم شد میام، میخوای کمک کنی زودتر تموم شه.)
مامان میتونم سوار این یکی وسیله هم بشم (در شهربازی)؟ نه، نمیشه،
(بله، البته که میتونی، اما چون قول دادی فقط دو تا رو بازی کنی، روز دیگه ای که اومدیم میتونی با اون یکی دیگه وسیله هم بازی کنی.)
والدین گرامی، اینجا ممکن کودک در ابتدا اعتراض کند، گریه کند، اما چون شما علت اینکه چرا الان نمیتونه بره پارک، یا چرا چند تا بازی رو نمیتونه انجام بده رو بهش گفتین، بعد از مدتی بدون هیچ گونه اصرار، اعتراض و لجبازی حرف و قول شما را قبول میکند.
پس از اصطلاح "نه"، که واژەای لجبازساز میباشد کمتر استفادە کنید.
❀ @madaranee ❀
#تربیت_کودک
دخترانی که در خانه مورد حمایت عاطفی #پدر واقع شدهاند در ارتباط با جنس مخالف دچار تصمیمهای لحظهای و احساسی نمیشوند
به علت آن که از نظر عاطفی کاملا اقناع شده اند.
بیشتر حواسمون رو جمع کنیم🌹
❀ @madaranee ❀
#تربیت_کودک
✅ناسزا گویی در خردسالان
❓بددهانی و بدزبانی اطفال را با چه روش هایی می توانیم برطرف کنیم؟ پرخاشگری و ناسزاگویی اطفال چگونه قابل برطرف شدن هست؟
در ابتدا که با ناسزاگویی کودک مواجه می شویم اولین سوال پیش آمده برای والدین ، محل یادگیری کودک است . با توجه به اینکه محیط هایی که کودکان در آن ها قرار می گیرند به مهد کودک یا خانواده محدود می شود ، باید مشکلات روانشناسی او را در این مکان ها ریشه یابی کرد.
اگر یاد گیری بد زبانی ریشه در محیط خانواده داشته باشد ، والدین با کنترل و پرهیز از بد زبانی فرزند را از این مساله دور نگه دارند.
این پرخاشگری ها به دو نوع پیامی و فیزیکی در کودک نمود می کند ، که بد زبانی جز “پرخاشگری پیامی” است.
در ابتدا پیشنهاد می شود هنگامی که والدین برای اولین بار با بد زبانی فرزند خود مواجه می شوند با در نظر گرفتن اینکه کودک در ابتدا منتظر واکنش والدین است ، بهترین روش نادیده گرفتن و بی اهمیت جلوه دادن است تا به تدریج نسبت این بدزبانی را فراموش کند . اما اگر این مساله در دوران کودکی همچنان ادامه داشت بهتر است که با زبان خود کودک را آگاه سازیم .
مراقب محتوای برنامه های تلویزیونی و ویدیوئی که فرزندتان می بیند و یا آهنگ هایی که گوش می دهد باشید . امروزه کودکان بیشتر از زمان کودکی ما در معرض انواع برنامه ها قرار دارند . اگر از برنامه ای خوشتان نمی آید این مسئله را با فرزندتان درمیان بگذارید و یا اجازه ندهید برنامه مزبور را تماشا کند.
اما اگر فرزند در دوران نوجوانی از ناسزا برای ابراز ناراحتی و عدم رضایت خود استفاده کرد بهتر است با صحبت کردن و آگاهی دادن فرزند از معنای بد این کلمات از آنها بخواهیم که از به کار گیری این الفاظ دوری کنند و اگر این موضوع همچنان ادامه داشت فرزند را با جریمه کردن از این مساله باز دارند.
الهام شیرازی فوق تخصص روانشناس کودک
❀ @madaranee ❀
#ماه_رمضان
💠 دعای روز یازدهم ماه مبارک رمضان 💠
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
اللهمّ حَبّبْ الیّ فیهِ الإحْسانَ وكَرّهْ الیّ فیهِ الفُسوقَ والعِصْیانَ وحَرّمْ علیّ فیهِ السّخَطَ والنّیرانَ بِعَوْنِكَ یا غیاثَ المُسْتغیثین.
🍃 خدایا دوست گردان بمن در این روز نیكى را و نـاپسند بدار در این روز فسق و نافرمانى را و حرام كن بر من در آن خشم و سوزندگى را به یاریت اى دادرس داد خواهان.
التماس دعا
❀ @madaranee ❀