۲۴ آذر ۱۴۰۳
امام خمینی (ره) :
دامن مادر،
بزرگ ترین مدرسه ای است که فرد در آنجا تربیت می شود.
🌷روز تکریم مادران شهدا گرامی باد.🌷
❀ @madaranee ❀
۲۴ آذر ۱۴۰۳
۲۴ آذر ۱۴۰۳
#تربيت_کودک
هر چه کودکی بهتر تربیت شود و بهتر آموزش ببیند و با مقررات و رفتارهای صحیح بیشتر آشنا شود، تنبیه کمتری لازم می شود.
این که یک کودک چقدر تربیت پذیر باشد، در درجه اول بستگی به این دارد که احساس کند چقدر مورد محبت قرار دارد و چقدر به عنوان یک انسان و عضو خانواده، او را به حساب می آورند.
❀ @madaranee ❀
۲۴ آذر ۱۴۰۳
#تربیت_کودک
اگر کودکتان تکلیف مدرسهاش را انجام نداده است، بهتر است روز بعد به مدرسه برود و پیامد این کار یعنی گرفتن نمره بد را تحمل کند.
طبیعی است که والدین بخواهند کودکشان را از اشتباهی که مرتکب شده است نجات دهند ، اما برای آینده کودک بهتر است که گاهی بگذارید او شکست بخورد.
به این ترتیب کودک در خواهد یافت که رفتار نامناسبش چه پیامدهایی برای او خواهد داشت و احتمالا دوباره این اشتباهات را مرتکب نخواهد شد.
اما اگر میبینید کودکتان از پیامدهای طبیعی رفتارهایاش درس نمیگیرد، باید به او برای اصلاح رفتارش کمک کنید.
❀ @madaranee ❀
۲۴ آذر ۱۴۰۳
۲۴ آذر ۱۴۰۳
رسم ادب این است ڪه
فاطمه باشۍ وُ بگویۍ،
امالبنین صدایت ڪنند ..
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
سالروز وفات بانوی فداکار اسلام #حضرت_ام_البنين (علیها السلام) و روز تکریم مادران و همسران شهدا گرامی باد.🌷
❀ @stiker2 ❀
۲۴ آذر ۱۴۰۳
۲۴ آذر ۱۴۰۳
#تشویق_درست
چند نکته در مورد تشویق:
✅ #تشویق برای دیدن است، نه برای دیده شدن.
معنی حرف من این است که با بچه هایتان شو ندهید. جلوی دیگران دائم مطرحشان نکنید و به رخ دیگران نکشید. این کارها تشویق نیست، مخرب هستند. این کارها بچه ها را محتاج تشویق و محتاج توجه دیگران بار می آورد و در نهایت برون کنترل می شوند. یعنی اگر از بیرون تأیید گرفت همه چیز خوب خواهد بود، اما اگر تأیید نگرفت...
🔸در تشویق خلاقیت داشته باشید. یک وقت لازمه جیغ بزنید، یک وقت پشتک بزنید. خلاق باشید. یک سره فقط عالیه، خوبه، آفرین، بارک ا... نگویید. بچه ها را با تشویق شرطی نکنید.
▫️ #جایزه
جایزه یکی از مظاهر تشویق است که در جامعه ی ما بسیار وسیع است. دائم در محاوره ها این کلمه جاری است، جایزه برات می خرم، جایزه چی میدهی؟
ما در رویکرد کودک متعادل به جایزه معتقدیم ولی بهترین جایزه ها را جایزه ی معنوی می دانیم مثل لبخند مادر، شادی مادر و ...، حالا اگر هم می خواهیم جایزه بدهیم دو تا شرط دارد، در دو حالت جایزه می دهیم: مورد اول این که کودک در یک کاری تداوم داشته باشد، پشتکار داشته باشد مثل مسواک زدن، یک جوری به بچه نشان می دهیم که من دیدم مثلاً دو ماهه که داری مرتب مسواک می زنی یا کار دیگری را انجام می دهی. یا یک اتفاق ناگهانی افتاده مثلاً مسافرتی بوده و ماشین خراب شده و .... فرزندمان آن قدر عالی همکاری کرد که ما حض کردیم و یا مهمانی بوده و او خیلی آرام و همراه بود. یک جوری نشان می دهیم که دیدم. و با دادن جایزه قدردانی می کنیم.
مورد دوم این است که جایزه باید بدون برنامه ریزی قبلی، غیرمنتظره و غیر مترقبه باشد. از سه ماه قبل دائم نمی گیم که اگر این کار را کردی، برات جایزه می خرم، اصلاً این کار را نکنید. بلکه زندگی روال همیشگی اش را داشته باشد اما پدر و مادر با هم هماهنگ باشند که یک جایزه بخرند و کودک اصلاً نداند. این حرف ها مثل: کارنامه ات را بگیر بیار برات جایزه بخرم، حق حساب است، رشوه است؛ در صورتی که جایزه رشوه نیست. بچه تف می کند! مادرش میگه: مامان جان تف نکن، بچه: دوست دارم تف کنم. مادر: عزیزم تف نکن، اگر تف نکنی یک جایزه برات می خرم. بچه: چی می خری؟ مادر: یه ماشین کنترلی! بچه به تف کردن ادامه میده، مادر: هواپیما! باز بچه به تف کردن ادامه میده بالاخره چونه می زنند و به هلیکوپتر رضایت می دهد. بچه میره و دو روز دیگه میاد و یک کار دیگه ای را شروع می کند و جایزه می خواد. با این حالت بچه ها جایزه بگیرهای حرفه ای می شوند.
❀ @madaranee ❀
۲۴ آذر ۱۴۰۳
۲۵ آذر ۱۴۰۳
۲۵ آذر ۱۴۰۳
#بازی
🔻بازیهای مناسب برای کودکان بیش فعال
🔵 بازی با لیوان آب
یک لیوان آب سرخالی به کودک می دهیم و از او می خواهیم مسافت حدود یک متر را با این لیوان برود و برگردد و مواظب باشد که آب از لیوان نریزد. این بازی #تمرکز و برقراری، #حفظ_تعادل بین دست و پا و چشم کودک مان را قوی می کند و باعث می شود که #نوشتن از روی کتاب برای کودک آسان شود. بعد از چند روز، به یک مرحله سخت تر می رویم و از کودک می خواهیم که با همان لیوان آب از سه یا چهار پله بالا و پایین برود.
🔵 بازی با برگ کاغذ
برای #افزایش_تمرکز در خوب گوش دادن و نوشتن #دیکته، در کودکانی که این اختلال را دارند، می توانیم از یک بازی استفاده کنیم؛ به این ترتیب که یک برگه کاغذ جلوی دهان مان می گیریم و کلمه ای را به آرامی می گوییم و از کودک بخواهیم آن کلمه را به ما بگوید. دلیل کاغذ گرفتن جلوی دهان، جلوگیری از لب خوانی کودک است. اگر لب خوانی کند، دیگر توجه و دقتی به خوب گوش دادن نمی کند.
کودک باید از ساختار شنیداری خود کمک بگیرد و توجه کند تا بتواند کلمه شما را تشخیص دهد. اگر تا چند بار نتوانست کلمه را تکرار کند، کمی تُن صدای خود را بالاتر ببرید. پس از گذشت چند روز از بازی، می توانید تعداد کلمات را بیشتر کنید و تا پنج کلمه برسانید.
مرحله بعدی این است که از کودک بخواهید که کلمات را به طور منظم به شما بگوید. (برای نمونه، شما می گویید میز و بعد از گفتن کودک می گویید دیوار و کودک باید بگوید میز، دیوار و همینطور تا کلمه پنجم.)
بچه های #بیش_فعال در خوب گوش دادن و نوشتن دیکته مشکل دارند.
🔵 راه رفتن روی جدول
با کودک خود به کوچه بروید و از او بخواهید مسافتی را روی جدول کنار کوچه یا خیابان راه برود و دست های خود را باز نگه دارد؛ این بازی کمک زیادی به حفظ تعادل بدن و تمرکز او دارد.
🔵 بازی فوت کردن شمع
از کودک می خواهیم شمعی را که روشن کرده ایم فوت کند، بدون خاموش شدن شعله، یعنی فقط شعله شمع حرکت کند ولی خاموش نشود. این بازی هم ممکن است مثل بازی های دیگر برای بچه ها سخت باشد ولی کودک شما با تمرین و تشویق موفق به انجامش می شود.
🔵 بازی با توپ تخم مرغی
یک توپ تخم مرغی را روی میزی به طول تقریبا یک متر بگذارید. خود شما در یک طرف میز و کودک تان سمت دیگر میز بنشینید و این توپ را با کمک فوت کردن به سمت مقابل هدایت کنید؛ طوری که توپ به جای دیگری نرود و اگر هم رفت، با کمک فوت آن را به مسیر درستش برگردانید.
این بازی ها برخلاف ظاهر ساده ای که دارند، برای بچه هایی که دچار #بیش_فعالی - نقص توجه اند، خیلی سخت هستند، چرا که این بازی ها تاثیر مستقیمی روی مغز بچه ها می گذارند و باعث ایجاد تمرکز و تقویت حافظه و دقت آنها می شوند.
معمولا بچه های خیلی زود از انجام این بازی ها خسته می شوند که این #خستگی را می توانیم با شاد کردن محیط بازی و فشار نیاوردن به کودک کمتر کنیم. ممکن است کودک وقتی می خواهد برای اولین بار این بازی ها را انجام دهد، متوجه توضیحات شما نشود و حوصله اش برود و اشتیاقی به بازی پیدا نکند.
در این شرایط بهتر است شما اول این بازی را انجام دهید تا برای کودک قابل فهم شود.
❀ @madaranee ❀
۲۵ آذر ۱۴۰۳
#ترس
سن هشت تا دوازده سال ، اوج ترس کودکان در مورد «از دست دادن والدین» است.
❌ هرگز تهدید به #ترک_کردن آنها یا دوست نداشتن شان نکنید.
❌ هرگز همسرتان را تهدید به ترک او و خانه نکنید، چون باعث ترس فرزندتان می شوید.
❌ در حضور کودک از شدت بیماری یا مشکلات جسمی تان صحبت نکنید.
↩️ ترس از تنها ماندن و از دست دادن والدین در همه دوره ها وجود دارد ولی در سن هشت تا دوازده سال به اوج خود می رسد.
❀ @madaranee ❀
۲۵ آذر ۱۴۰۳
۲۵ آذر ۱۴۰۳
امام خمینی (ره) :
دامن مادر،
بزرگ ترین مدرسه ای است که فرد در آنجا تربیت می شود.
🌷روز تکریم مادران شهدا گرامی باد.🌷
❀ @madaranee ❀
۲۵ آذر ۱۴۰۳
۲۵ آذر ۱۴۰۳
مداحی_آنلاین_بی_تابم_و_حزینم_سید_رضا_نریمانی.mp3
8.94M
🔳 #وفات_حضرت_ام_البنین(س)
🌴من مادر ابالفضل مادر شهیدانم
🌴مادر #مدافعان_حرم حسینام
🎤 #سید_رضا_نریمانی
❀ @stiker2 ❀
۲۵ آذر ۱۴۰۳
۲۵ آذر ۱۴۰۳
#تربیت_کودک
🔴 به احساسات بچهها گوش بدهید.
خیلی وقتها کودک تنها نیاز دارد به احساساتش گوش دهید. چه شش ماهه باشد چه شانزده ساله، نیاز دارد به احساساتی که بروز میدهد توجه کنید. پس از آنکه احساساتش را بروز دهد، میتواند رهایشان کند تا از زندگیاش بیرون بروند. و بعد تعجب خواهید کرد این کار تا چه اندازه خونگرمی و صمیمیت را در او افزایش میدهد. اما برای این که نزد شما احساس امنیت کند و حرفهایش را بزند، باید تمام حواستان به او باشد و کاملا به او گوش دهید. اگر مطمئن باشد در امنیت قرار دارد، حیرت خواهید کرد به چه راحتی میتواند خود را از بار سنگین احساسات رها کند. باید چه کنید؟ به حرفهایش خوب گوش دهید، حواستان کاملا به او باشد. در مقابل وسوسهی خوب کردن حال او و از بین بردن آن احساسات دردسرساز مقاومت کنید. کودک شما به طور غریزی میداند چطور حال خودش را خوب کند. به این مثالها دقت کنید.
«میدونم اونقدر عصبانی هستی که فقط میخوای جیغ بکشی و داد بزنی و گریه کنی. هرکسی گاهی وقتا همچین حسی بهش دست میده. من اینجام تا همهی حرفهایت را بشنوم . آغوش من برایت همیشه باز است"
❀ @madaranee ❀
۲۵ آذر ۱۴۰۳
#تربیت_کودک
تا می توانید علت تحسین را مشخص کنید.
هنگامی که می خواهید رفتاری را #تشویق کنید، کلماتتان را به گونه ای بیان کنید که کودک به طور دقیق بداند چه کاری را خوب انجام داده است. برای نمونه، اگر فرزندتان خویشتن داری نشان داده است، بگویید:
تو علی را هُل ندادی. از حرف زدن استفاده کردی. این خویشتن داری خوبی است. یا آفرین، می دانم که این همه معطل شدن در صف کار سختی است، اما تو خویشتن داری خیلی خوبی نشان دادی.
✔️ تحسین باید به جا باشد.
کودکان می دانند چه هنگام سزاوار تحسین هستند، پس دقت کنید: تو با حوصله تکلیف شبت را انجام دادی و عجله نکردی. خیلی تمیزتر شده است.
✔️ تحسین باید صادقانه باشد.
بهترین تشویق آن است که صادقانه باشد و کودک را متوجه سازد که به طور دقیق چه کار درستی انجام داده است: آفرین، حفظ خویشتن داری در این شرایط کار سختی بود. اما تو موفق شدی.
❀ @madaranee ❀
۲۵ آذر ۱۴۰۳
#تربیت_کودک
اگر فرزند با شخصيت می خواهيد هرگز فراموش نكنيد كه با فرزندتان هميشه مشورت كنيد:
کودکان نیز مانند بزرگترها دوست دارند در امور مربوط به خودشان با آنها #مشورت شود و آنان نیز نظر بدهند و نظرخواهی از کودک باعث میشود که این احساس در کودک رشد یابد که او نیز عضوی از خانواده است که دارای ارزش و منزلت بوده به طوری که پدر و مادرش در امور منزل از او نظر خواهی میکنند.
❀ @madaranee ❀
۲۵ آذر ۱۴۰۳
#تربیت_کودک
محبت افراطی نکنیم
نهی از زیاده روی در محبت می تواند اشاره به برخی از کارها باشد که نه تنها واقعیت آن محبت نیست؛ بلکه جفا در حق فرزند است.
مثلاً به اسم محبت، استقلال را از بچه ها بگیریم ؛ به گونه ای که در انجام کارهای خود به قدری وابسته به والدین باشند که از عهدهٔ کارهای خودشان برنیایند یا به بهانهٔ محبت، اجازهٔ هر کاری را به آنها بدهیم ؛ حتی کارهایی که برایشان خطرناک است ، چه خطر جسمی و چه خطر روحی.
گاهی فرزند کار اشتباهی انجام می دهد که به برخورد تند از سوی ما نیاز دارد؛ اما محبت اجازهٔ تندی به ما نمی دهد. این دلسوزی خود نوعی افراط در محبت محسوب می شود.
گاهی هم مادر باید کار زشت فرزند را به پدر اطلاع دهد تا او از اقتدار خویش برای بازداشتن فرزند از آن کار استفاده کند ؛ اما محبت ، به او اجازهٔ چنین کاری را نمی دهد و فرزند هم در آن کار زشت، پیش روی می کند. این هم افراط در محبت است.
#استاد_عباسی_ولدی
❀ @madaranee ❀
۲۵ آذر ۱۴۰۳
#تربیت_کودک
امروزه شاهد آن هستیم که کودکان حرفهایی را زده یا از کلماتی در صحبتهای روز مرده خود استفاده کرده و مسائلی را عنوان می کنند که در بسیاری از مواقع موجب شگفتی اطرافیانشان میشود و در چنین شرایطی آنها گمان میکنند این کودکان چقدر باهوش تر از نسلهای پیشین خود هستند در حالی که این مسأله فقط به دلیل حجم بالای اطلاعات دریافتی آنان است.
نباید گمان کنیم که کودکی که در پنج سالگی به سه کلاس آموزشی رفته و یا دو زبان زنده دنیا را فرا گرفته است موفق بوده زیرا موفقیت اصلا به این معنا نیست! بلکه موفقیت یعنی توانایی استفاده از داراییهای خود در لحظه و لذت بردن از حال.
❀ @madaranee ❀
۲۵ آذر ۱۴۰۳
۲۵ آذر ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگه فرزندت دائم غر میزنه، قهر میکنه، زود عصبانی میشه، با حجاب مشکل داره، نماز نمیخونه، سؤالات دینی میپرسه و منتظر جوابه، هر کتابی در این زمینه ها بخوای تو کتابفروشی ما پیدا میشه.
#کتابفروشی_رضوان👇👇
📚 رمانهای جذاب ویژه نوجوانان
📕 داستان رده سنی ۳ تا ۱۲ سال
📖 قصه قرآنی و زندگی ائمه اطهار(ع)
💌 خداشناسی کودکان
📝 کتاب کار و آموزش الفبا
🗂 هوش و خلاقیت
📗 کتابهای چند زبانه
https://eitaa.com/joinchat/4011720751C49bba0503c
کتابفروشی رضوان تحت مدیریت کانال مادرانه و کودک خلاق است.
❌کپی بنر ممنوع❌
۲۵ آذر ۱۴۰۳
💕 مادرانه 💕
اگه فرزندت دائم غر میزنه، قهر میکنه، زود عصبانی میشه، با حجاب مشکل داره، نماز نمیخونه، سؤالات دینی م
.
تخفیف ۱۰ درصدی مون تا پنجم دی ماه تمدید شد👆
🛒 📚 سبد خرید یک ماهه هم داریم. 😍
.
۲۵ آذر ۱۴۰۳
۲۵ آذر ۱۴۰۳
#سلامت_کودک
چرا باید بچه ساعت ۹ بخوابه؟
🔹هورمون رشد ساعت 21 تا 2 بامداد ترشح میشود👌
🔸 #کم_خوابی سبب لاغری میشود.
🍀 خواب کافی کودک را باهوش میکند، و موجب یادگیری بیشتر و عملکرد بهتر کودک میشود.
❀ @madaranee ❀
۲۵ آذر ۱۴۰۳
#کودک_نافرمان
📣 آیا تا کنون احساس استیصال و تسلیم در برابر فرزندان نافرمان خود کرده اید؟😕
⛔️ کودک خود را تهدید نکنید.
مثلا نگویید" صبرکن تا بابات بیاد من و میدونم و تو!"و یا "اگه دست روی خواهرکوچیکت بلند کنی چنان بزنمت که....!"
⏪ شما با #تهدید کردن فقط جسارت فرزند خود را زیاد میکنید. تهدید جرات را در شخص بیدار میکند تا شما را امتحان کند و در این امتحان شکستتان بدهد.
⛔️ احساس نا امنی را در فرزندان خود به وجود نیاورید.
احساس نا امنی به وسیله #لجبازی شما با کودک، سرزنش و شماتت، داد و فریاد، فحش و بددهنی و.. فقط باعث برهم زدن #آرامش خودِ شما و او میشود.
⏪ این روش شاید در کوتاه مدت جواب بدهد ولی طولی نمیکشد که فرزند شما گستاخ و عصبی و پرخاشگر خواهد شد.
❀ @madaranee ❀
۲۵ آذر ۱۴۰۳
۲۶ آذر ۱۴۰۳