🌺سبک زندگی قرآنی :🌺
🍂بهترین باشید.🍂
🔸الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً وَهُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ.
(ملک/۲)
✨اصلا خدا مرگ و زندگی رو خلق کرده تا معلوم بشه کی بهترین عمل رو داره.
⚡️امام صادق عليه السلام درباره این آيه فرمود:
مراد عمل بيشتر نيست، بلكه مراد بهترين عمل است و آن انجام عمل است همراه با خشيت الهى و نيّت صادق و نيكوكارى.
💫بنابراین :
ملاك عمل، كيفيّته نه كميّت.
⚡️پس به خوب بودن كار، قانع نباشيم، بايد بهترين كار انجام بشه.
✨کسی که قرآن میخونه و خدارو باور داره، باید سعی کنه بهترین اعمال رو انجام بده و در هرکاری، بهترین باشه.
🍂یعنی :
مؤمنین باید بهترین رفتار رو داشته باشن تا به هدف خلقت برسن.
📣پس ای مؤمنین!
درهمه چیز بهترین باشین.
در تحصیل، در شغل، در ارتباط با خانواده، با دیگران، و.......
تکنیک هایی برای رفتار با دختران_نوجوان
🌀برای دختر نوجوانان راههایی را معرفی کنید که اگر مزاحمتی برایش ایجاد شد چگونه از خودش دفاع کند.
✅ این اطمینان را در او ایجاد کنید که اگر هر مشکلی برایش پیش آمد شما پشتیبان او خواهید بود.
🌀اهمیت این نکته زمانی مشخص میشود که دخترها مشکلات کوچک را از ترس برخوردهای خشن، از خانواده مخفی میکنند و خود این پنهانکاری، باعث سوء استفاده از جانب دیگران و بروز مشکلات شدیدتر میگردد.
اصل عزتنفس کودک و نوجوان: عزتنفس عبارت است از احساس ارزشمند بودن، کرامت یا عزتنفس، خودپنداریای مثبت است که شخص شناخت و احساسات مثبت نسبت به خود و اجزای شخصیت خویش دارد. والدینی که به فرزندان خود روحیه و امید میدهند، تواناییهای او را تحسین و تمجید میکنند، سبب میشود این نیاز بهخوبی در او تقویت شود و در زندگی با عزتنفس بیشتری با اجتماع روبرو شود.
🌹
هفت قاعده در برخورد با نوجوانان
۱- کارهای شما اهمیت دارند
بسياى از پدر و مادرها فكر مىكنند با بزرگتر شدن كودكانشان دیگر به عنوان مربی کاری از دستشان برنمیآید. اين نظر كاملاً اشتباه است. بررسیهای علمی به وضوح نشان میدهند که فرزندپروری به شیوه درست همچنان به رشد سالم فرزندان در دوره نوجوانی، دورماندن آنها از دردسرها و عملکرد تحصیلی خوب یاری میرساند.
۲- از محبت دريغ نكنيد
ستایش شفاهی فرزندتان و نشان دادن عواطفتان به طور فیزیکی را کنار نگذارید. هيچ دليل نداريم كه فكر كنيم نوجوانان از محبت بیدریغ پدر و مادرشان صدمهاى مىبينند. البته در صورتى كه آنها را جلوى دوستانشان در آغوش نكشيد!
۳- خود را كنار نكشيد
بسيارى از پدر ومادر ها كه در سال هاى كودكى با كار و زندگى كودكان خود همراهند، به محض بزرگ تر شدنشان خود را كنار مىكشند. اين كار اشتباه است. هنوز هم مهم است که در زندگی فرزندتان دخیل باشید- شاید حتی بیشتر از قبل. در برنامههای مدرسه فرزندتان شرکت کنید. دوستان او را بشناسيد. و زمانهایی را با هم بگذرانید.
۴-روشهای فرزندپروریتان را با سن فرزندتان سازگار کنید
بسیاری از راهبردهای فرزندپروری که در یک دوره سنی موثر بودهاند، در مرحله بعدی رشد فرزندتان کارآییشان را از دست میدهند. برای مثال بزرگتر شدن کودکان توانایی استدلالشان هم بيشتر مىشود و اگر چیزی که از آنها میخواهید، از نظرش بیمعنا باشد، با شما مخالفت خواهد كرد.
۵- حد و حدود بگذارید
مهم ترين نياز كودكان عشق و محبت والدين است. اما اولویت بعدی به همان اندازه مهم ایجاد یک ساختار است، حتى نوجوانان نيز نياز به تعیین قواعد و حدود دارند. محكم و در عين حال منصف باشيد. در صورتی که فرزندتان پختگی بیشتری از خود نشان داد، قواعدتان آسانتر کنید. اگر او نمیتواند به درستی از این آزادی استفاده کند، دوباره قواعد را سختتر کنید و چند ماه دیگر آزادتر کردن او را امتحان کنید.
۶- مشوق استقلال باشيد
بسيارى از پدر ومادرها به نادرست ميل به استقلال در فرزندان خود را به سركشى، نافرمانى و يا بىاحترامى تعبیر میکنند؛ اما ميل به استقلال رفتارى كاملاً طبيعى و سالم است. فضاى روانى لازم براى اتكا به خود را در اختیار فرزندتان قرار دهيد، وسوسه كنترل همیشگی او را در خودتان مهار کنید.
۷- دليل تصميماتتان را بيان كنيد
هر پدرومادر خوبى انتظاراتى از فرزندانشان دارد، اما برای آنکه نوجوانتان این انتظارات را برآورده کند، قواعد و تصمیماتتان باید واضح و متناسب باشند. در حالیکه فرزندتان با افزایش سن مهارت بیشتری در استدلال پیدا میکند. ديگر اصلاً خوب نيست كه به او بگوييد: «حرف حرف من است.»