✨به نام خدا✨
◼️به مناسبت ۱۵ مرداد ماه، سالگرد درگذشت حاجیه خانم خدیجه میردامادی، مادر محترم مقام معظم رهبری
🔵 فرزندان بانو خدیجه آموزشهای مذهبی خود را در دوران کودکی و نوجوانی مدیون مادرشان می دانند. «اولین بار من داستان پیامبران را مثل داستان حضرت موسی، ابراهیم، یعقوب، ایوب و داستان های گوناگون را از مادرم شنیدم که هنوز همه معلومات من از پیامبران، همانهایی است که مادرم گفته است».
🔵 او هر از گاه، در میان گفتههای خود تاکید میکرد که این سخن «حدیثی» است، یعنی بر روایات ثقه استوار و از پیرایه های های خرافی به دور است. متن اصلی روایت او بر آیات قرآن تکیه داشت.
🔵 بانو خدیجه با دعا و مستحبات مانوس بود. از اعمالی چون ام داوود، ادعیه ای مانند عرفه و نمازهایی چون جعفر طیار غفلت نمی ورزید. او فرزندان خود را در این موانست شریک می کرد. در حیاط کوچک خانه فرش میانداخت و دعاها و اعمال روز عرفه را همراه فرزندانش به جا میآورد. « در سایه ای مینشستیم و ساعتهای متمادی اعمال روز عرفه را انجام میدادیم. هم دعا داشت هم ذکر و هم نماز، مادرم می خواند و من و بعضی از برادر خواهر ها هم بودند، میخواندیم »
🔵 قرآن را با صدای خوش تلاوت میکرد به ویژه در دوران جوانی، گوش فرزندانش از این نوا حظ می برد. « من اولین نغمه های خوش قرآن را از حنجره مادرم شنیدم. آن وقت ها که ما بچه بودیم، ایشان جوان بودند و صدای خیلی خوبی داشتند دور هم جمع می شدیم و می نشستیم و ایشان قرآن را با صوتی خیلی شیرین و دلپذیر برای ما می خواند و آیاتی از آن را ترجمه می کرد.»
🔵 این جملات را خانم میردامادی در تربیت فرزندان گفته است: « به بچه هایتان ظلم نکنید تا بچههای تان ظالم نشوند، به بچه هایتان رحم کنید تا بچه هایتان رحم دل شوند، به بچه هایتان دروغ نگویید تا بچه هایتان دروغ نگویند، مال حرام به بچه هایتان ندهید، شیر ناپاک به بچههای تان ندهید، غذای ناپاک به بچههای تان ندهید، بچههای تان را فقط تشویق به درس خواندن نکنید، تشویق به امور دینی هم بکنید. بچههایم وقتی قصه می خواستند قصه های قرآن را میگفتم، قصه انبیا و قصههای قرآنی. مواظب بودم که تغییر و تبدیل ندهم واقع آن را میگفتم. مادر در تربیت اولاد خیلی تاثیر دارد من بچه هایم را اینطور بزرگ کرده ام.»
🔵 او به دیوان حافظ تسلط داشت و ضمیر خود و کودکانش را با اشعار خواجه صیقل میداد. خدیجه جوان وقتی که به خانه سید جواد خامنه ای آمد در میان جهیزیه خود که نباید بیشتر از همان صندوقچه افتاده در کنار آشپزخانه متروک بوده باشد، یک دیوان حافظ آورد. او با این کتاب انسی دیرین داشت و آن را در سفرهای دور و نزدیک همراه میبرد و حاشیه هایش با یادداشت ها و دل نوشته های او پر شده بود.
🔵 بانو خدیجه زن شجاع بود و این خصلت در همه زندگی او نمود می یافت. این ویژگی در دوره مبارزه پسرانش با حکومت پهلوی بارها چه در برخورد با ماموران دستگاه امنیتی و چه در ملاقات با پسران زندانیش بروز داشت. میگویند در این موارد دیده نشد که زبان التماس به کار برد و در برابر اهانت یا درشت گویی های مأموران کوتاه بیاید. کسی یاد ندارد بانو خدیجه در میان خانواده یا نشستهای خویشاوندی از زندان رفتن فرزندان خود شکوه کرده باشد. در برابر اظهار ترحم دیگران می ایستاد و به آنان گوشزد میکرد که این اقدام دلسوزی ندارد، مبارزه کرده در راه خدا زندان رفته، اگر افتخار نمی کنید، به ترحم شما هم نیازی نیست. « هر بار از زندانی می آمدم بیرون و می شنیدم که مادرم برخورد هایش اینطوری بوده مقدار زیادی از خستگی من در می آمد»
🔵 خانم میردامادی وقتی برای دیدار پسرانش به زندان می رفت، مادرانه حرف نمی زد و از رنجهایی که می کشید و واگویه نمی کرد. آنها را به کوتاه آمدن در فعالیتهای سیاسی تشویق نمی نمود. کلمه ای نمیگفت که روحیه ی پسرانش را بلرزاند. با ماموران زندان در بیرون و درون ملاقات بیاعتنایی رفتار میکرد و زبانش تند و تیز بود.
⚫️⚫️ حاجیه خدیجه میردامادی در ۱۵ مرداد ۱۳۶۸ بر اثر سکته قلبی درگذشت و پیکرش روز بعد رخ بر تراب تیره نهاد. آرامگاه او در حرم امام رضا علیه السلام، کنار شوی اش واقع است.
-برگرفته از کتاب شرح اسم، هدایت الله بهبودی
روحشان قرین رحمت الهی🤲، با ذکر فاتحه و صلوات
#حاجیه_میردامادی
🌺لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✨به نام خدا✨
از شیر گرفتن ( قسمت سیزدهم)
✅ در قسمت دهم به حذف وعده شیر صبح رسیدیم، سه الی پنج روز بعد از حذف این وعده، حذف کامل شیردهی صورت گیرد. طی چند روز آخر، در قبال تقاضای شیر توسط کودک، به او بگویید تو دیگه بزرگ شدی، شیر مامان را نمیخوری، ولی میای تو بغل مامان، مامان تو را بوس میکنه، ناز میکنه، ما با هم بازی میکنیم، شعر میخونیم و...
✅ چند نکته:
🔶 فرآیند از شیر گرفتن، یک فرآیند طبیعی و جزئی از مراحل رشد کودک می باشد، مراقب باشیم برای گذر از این مرحله طبیعی، کودک دچار عادتهای بد، غلط و غیرطبیعی غذایی و یا رفتاری نشود.
🔶 مثلا برای از شیر گرفتن کودکان ۲۱ ماهه تا دو ساله، دیگر لازم نیست که کودک را به گرفتن شیشه شیر یا پستانک عادت بدهیم.
🔶 برای پرت کردن حواس کودک و جلوگیری از گریه های او، خوراکیهای ناسالمی را که قبلا هم به کودک نمیدادید از قبیل چیپس،پفک و...، در برنامه غذایی او قرار ندهید. ولی سعی کنید حتی الامکان در این مدت خوراکی ها و غذاهای مورد علاقه کودک که قبلا هم استفاده میکردید، بیشتر فراهم کنید.
🔶 از تهدید و یا تطمیع و رشوه دادن استفاده نکنید، مثلا کودک برای خوردن شیر گریه میکند، شما به او بگویید اگر گریه نکنی به تو شکلات میدم، ساکت باش تا بهت جایزه بدم 😳😳 و...
🔶 برای پرت کردن حواس کودک، از تلویزیون و موبایل، بیش از حد مجاز استفاده نکنید.(که البته برای کودکان تا دو سالگی به دلیل ضررهای فراوان ممنوع هست)، اگر کودک به استفاده بیش از اندازه از تلویزیون و موبایل عادت پیدا کرد، ترک این عادت و کنترل آن به مراتب سخت تر از مرحله از شیر گرفتن است. 👌👌
✅ با صبوری، حوصله و آرامش مادر این مرحله از رشد کودک نیز به راحتی پشت سر گذاشته خواهد شد. 👌👌
🔶 در دوران از شیر گرفتن و مدتی بعد از آن، ممکن است، رفتارهایی مثل لجبازی، پرخاشگری، ناآرامی، نق نق کردن و... را، خیلی بیشتر از کودک ببینید. تمام این رفتارها طبیعیست. کودک اولین منبع آرامش و امنیت خودش را از دست داده، پس محبت، همراهی، همدلی و سرگرم کردن او توسط شما بهترین راه تسلی دادن و عادت کردن او به شرایط موجود است.👌👌
#از_شیر_گرفتن (قسمت سیزدهم)
🌺لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👌انتشار و کپی از مطالب،قصه ها و ایده های کانال، فقط با ذکر منبع و ارسال لینک کانال مجاز است. 🙏🙏
🌺لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆ارسالی یکی از مادران عزیز کانال👏👏
ممنون از نظر لطفشون🙏🙏
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆👆سوأل یکی از مادران عزیز در مورد از شیر گرفتن
پاسخ: اگر کودک همیشه در مهمانی، پارک و... کمتر تقاضای شیر خوردن دارد، خیلی هم خوبه که در دوره از شیر گرفتن کودک را بیشتر به مهمانی و پارک و.. ببریم. مهم این هست که زمانی که کودک تمایل دارد در آغوش مادر باشد یا تقاضای شیر دارد، کودک را به دلیل از شیر گرفتن از خودمون دور نکنیم.
#از_شیر_گرفتن
🌺لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆👆سوأل یکی از مادران عزیز در مورد از شیر گرفتن
پاسخ: دو سالگی سن شروع لجبازی کودکان هم هست، لجبازی یک رفتار طبیعی در فرآیند رشد بچه هاست که از حدود دو سالگی شروع میشه، هیچ پدر و مادری نمیتونند مانع شروع لجبازی در فرزندشون بشوند، ولی میتونند با رفتار صحیح مانع از تداوم و تشدید این رفتار در سنین بالاتر بشوند. پس در زمان از شیر گرفتن، هم خود این تغییر بزرگ و هم متقضیات طبیعی سن کودک و نیاز به اثبات شخصیت، باعث لجبازی کودک می شوند. والدین باید با صبر و حوصله و رفتار صحیح، با کودک همراهی و همدلی کنند.
لجبازی پسر خود من مدتی است که شروع شده، برای مثال: میگه آب میخوام، لیوان آب را به او میدم، میگه نمیخوام
تا دستم را عقب میکشم میگه میخوام
مجددا میخوام نمیخوام، میخوام نمیخوام،
و ....☹️😔😭
من اگر عصبی بشم، داد بزنم، بگم خستم کردی، دیوونم کردی، چقدر میخوام نمیخوام، خواستی بخور خواستی نخور و... فقط باعث تشدید این لجبازی و بدتر شدن اوضاع خواهم بود.
حالا فکر کنید که این رفتار را در روز بارها و بارها برای هر بار آب خوردن، هر غذا، هر میوه، هر اسباب بازی و هر بازی انجام میده. توپ بازی میخوام، بلافاصله توپ بازی نمیخوام😳☹️
در همچین شرایطی من یا کنارش میشینم، دستش را میگیرم یا بغلش میکنم و از محل قبلی دور میشیم. نازش میکنم، بوسش میکنم، بعد یک فعالیتی که دوست داره مثلا کتاب خواندن را پیشنهاد میدم، لیوان آب را هم میگذارم کنارم، خودش برمیداره میخوره. و به هیچ وجه وارد بازی لجبازی کودکم نمیشم.
#از_شیر_گرفتن
🌺لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✨به نام خدا✨
🌺سلام،وقت همگی بخیر و شادی🌺
تجربه های روزانه ۴۶
✴️پسر کوچک، که این روزها وارد مرحله «خودم،خودم » شده، دیگه قبول نمیکنه مثل قبل فقط لباسها را بده دست مامان، مامان پهن کنند روی بند رختی، میگه: خودم خودم😂
من هم جورابها 🧦🧦 را در اختیارش میگذارم خودش پهن کنه.
✴️ بچه ها که توی این سن و سال عاشق کارهای خانه و بیگاری کردن هستند، تمام تلاشش را انجام میده، بارها جورابها می افتند، خم میشه برمیداره، روی انگشتهای پاهاش بلند میشه تا دستش به بند فلزی برسه. این تمرین و تلاش از بازی با هر اسباب بازی براش مفیدتره👌😉.
✴️ هر یک لنگه جوراب را که میگذاره برای خودش دست میزنه و میگه: تونستم تونستم😉😍😍، و این حس توانایی چقدر در افزایش اعتماد به نفس کودک مؤثر هست.👌👌
✴️ شب داشتیم لباسهای خشک شده را با هم تا می کردیم، پسر جان هم تند تند به سبک خودش تا می کرد😉 و سریع میبرد می گذاشت در یکی از کشوها، که قطعا اشتباه بود. می گفت: خودم بردم خودم بردم😊😊
✴️ من چی بگم: بگم نکن، اشتباه گذاشتی، اون کشوی داداشت هست، نمیتونی دست نزن🤔؟؟؟
یا بگم: به به پسرم توانایی داره لباسها را تا کنه و ببره توی کشو بگذاره!!!😉
✴️ ارزش افزایش اعتماد به نفس و توانایی ها، میل به مشارکت در کارها و احساس مفید بودن، بسیار بسیار بالاتر از مرتب بودن چند کشوی لباس هست، که در عرض چند دقیقه مرتب میشوند.👌👌👌
#تجربه_های_روزانه_۴۶
#مشارکت_بچه_ها_در_کارهای_خانه
🌺لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✨به نام خدا✨
از شیر گرفتن ( قسمت چهاردهم)
🌕 توصیه های معنوی برای از شیر گرفتن کودک:
❇️ به یک مکان معنوی (حرم امامان و امامزادگان و یا مسجد) بروید. رو به قبله بنشینید و مادر آخرین شیر را به کودک بدهد، در ضمن سوره مبارکه «یس» را تلاوت و به یک انار شیرین بدمید، و ثواب تلاوت آن را به روح مقدس حضرت علی اصغر (ع) و مادرشان هدیه کنید. سپس دانه های انار را به کودک بخورانید. ( کتاب نسیم مهر ،کتاب ریحانه بهشتی).
❇️ در حدیثی از امام جعفر صادق(ع) آمده است: برای راحت از شیر گرفتن کودک سوره بروج را برکودک بخوانند و یا به او ببندند تا این دوره برای او آسان گردد.
❇️ این آیات از قرآن نیز برای راحت از شیر گرفتن کودک توصیه شده اند، خواندن آیات و یا نوشتن این آیات بر چیزی و خوراندن آب آن به کودک:
1⃣ «وَ لاَ تَقْرَبَا هذِهِ الشَّجَرَهَ فَتَکُونَا مِنَ الْظَّالِمِینَ» (اعراف۱۹)
2⃣ «فَکُلُوا مِمَّا ذُکِرَ اسْمُ اللّهِ عَلَیْهِ إِن کُنتُم بِآیَاتِهِ مُؤْمِنِینَ»
« وَمَا لَکُمْ أَلاَّ تَأْکُلُوا مِمَّا ذُکِرَ اسْمُ اللّهِ عَلَیْهِ وَقَدْ فَصَّلَ لَکُم مَا حَرَّمَ عَلَیْکُمْ إِلَّا مَااضْطُرِرْتُمْ إِلَیْهِ»
«قَدْ خَسِرَ الَّذِینَ قَتَلُوا أَوْلاَدَهُمْ سَفَهَاً بِغَیْرِ عِلْمٍ وَحَرَّمُوا مَا رَزَقَهُمُ اللّهُ افْتِرَاءً عَلَى اللّهِ قَدْ ضَلُّوا وَمَا کَانُوا مُهْتَدِینَ»
«وَ مِنَ الْأَنْعَامِ حَمُولَهً وَ فَرْشاً کُلُوا مِمَّا رَزَقَکُمُ اللّهُ وَلاَ تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ »(انعام۱۱۸ و ۱۱۹و۱۴۰و۱۴۲)
3⃣ «کُلُوا وَاشْرَبُوا هَنِیئاً بِمَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ» (طور۱۹)
4⃣ «وَ وَصَّیْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَیْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلَى وَهْنٍ وَفِصَالُهُ فِی عَامَیْنِ أَنِ اشْکُرْ لِی وَلِوَالِدَیْکَ إِلَیَّ الْمَصِیرُ» (لقمان۱۴)
5⃣ «وَتَأْکُلُونَ التُّرَاثَ أَکْلاً لَمّاً لا وَتُحِبُّونَ الْمَالَ حُبّاً جَمّاً» (فجر۲۰)
#از_شیر_گرفتن (قسمت چهاردهم)
🌺لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆👆👆سؤال یکی از مادران عزیز🙏🙏
🌺لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🔴پاسخ این سوال 👆مادر عزیز که ترجیحا در کانال هم میگذارم انشاالله برای بقیه ی عزیزان هم مفید باشه:
✅ از آموزش مستقیم به هیچ وجه استفاده نکنید، مثلا اینکه بچه را بنشانیم و با استفاده از کارت های آموزشی یا کتاب، بگیم ببین این قرمزه، بگو قرمز
حالا بگو این چه رنگی بود!!؟؟
✅ اما والدین میتونند با استفاده از کلام و گفتار غنی به راحتی زیر دو سال هم رنگها را به کودک آموزش بدند. مثلا میخوایم برای کودک خیار پوست بگیریم میگیم: به به خیار سبز را پوست بگیرم
پرتقال نارنجی چقدر خوشمزه است.
ماست میخوای؟ ماست هم مثل شیر سفیده
در پهن کردن و تا کردن لباسهای شسته شده، مثلا من میگم این بلوز زرد داداش، این بلوز قرمز تو هست و...
یعنی همینطور که در کنار بچه ها دارم لباسها را تا میکنیم توضیح کلامی هم میدم.
در طبیعت که بریم همینطور، اینجا چقدر سبز هست، این سنجاقک آبی هست و...
بچه ها بیاید با توپ قرمز فوتبال بازی کنیم.
وقتی کتاب میخونم فقط به خوندن متن کوتاه هر صفحه بسنده نمیکنم، تصویر را توضیح میدم، مثلا اینجا یک گل قرمز هست،یک خورشید زرد تو آسمونه و...
( این روش برای کودکان زیر سه سال که بیشتر علاقه دارند یک کتاب را چندین بار تکراری برایشان بخوانیم خیلی خوبه و بیشتر سرگرم میشن)
و هزاران هزار مثال متنوع
✅ ولی هیچ وقت نمیگیم حالا بگو این چه رنگیه؟ یا اگر کودک رنگی را اشتباه گفت اصلاح نمی کنیم. همونطوری که کودک حرف زدن را از پدر و مادر یاد میگیره، با غنی کردن گفتگوهامون خیلی چیزها را میشه به طور غیر مستقیم آموزش داد، بدون اینکه به کودک فشاری تحمیل بشه.
✅ مثلا من پسر اول خودم با همین روش زیر دو سال تمام رنگهای اصلی و فرعی را یاد گرفت و بدون خطا میگفت. حتی کمرنگ و پررنگ
مثلا بعد از اینکه رنگها را یاد گرفت من خیار را پوست میکردم، میگفتم چه جالب، داخلش سبز کمرنگه، بیرونش سبز پررنگ همینطور در مورد سایر خوراکیها، لباسها، اشیا و ...
اما پسر جان دومی که تازه دو ساله شده هنوز رنگهای اصلی و مهم را هم گاهی اشتباه میگه، اهمیتی نداره و اصراری برای یادگیری سریع ندارم، فقط به غنی کردن کلام خودم ادامه میدم.😉👌
#آموزش_رنگها
#کلام_و_گفتگوی_غنی
🌺لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak