به نام خدا
از پوشک گرفتن (قسمت هجدهم)
✅ در قسمت قبل در مورد استفاده از روتین دستشویی رفتن، گفتم. عزیزان زیادی هم فایل را دریافت کردند. یک نکته را برای استفاده از این روتین بگم: اجازه بدید کودک با این تصاویر ارتباط برقرار کنه، بهترین و موثرترین راه ارتباط با کودک هم از طریق بازی هست. مثلا من از پسرم خواستم برای این پسر یک اسم انتخاب کنه: اسمش شد دوستی😉
کلی بازی وانمودی با دوستی انجام میدیم. از سلام صبح بخیر گفتن، دعوتش به صبحانه و نهار و بازی و صحبت کردن با این شخصیت و...، یکماه بعد از استفاده از این روتین یک روز دیدم پسرم از خواب بیدار شده همینطور دو دستش را در دو طرف بدنش صاف نگه داشته، گفت دوستی از خواب بیدار میشه قبل از دستشویی رفتن اینطوری میکنه بعد میره دستشویی 😳 تازه متوجه شدم که چقدر با دقت جزئیات تصویر را دیده. پس در استفاده از این روتین عجله نکنیم و اجازه بدهیم کودک از طریق بازی با این موضوع ارتباط برقرار کنه. بعد از چند ماه دیگه این مراحل ( دستشویی رفتن بعد از بیدار شدن، قبل غذا و...) کاملا در ذهنش حک شده و اتوماتیک وار انجامش میده.
✅ اما چند نکته مهم: از پوشک گرفتن کودک، خط پایان ندارد و یک مسیر ممتد و پر پیچ و خم است. توی این مسیر پر پیچ و خم اتفاقات مختلفی میفته، کودک یک روز خوب عمل میکند😍، روز بعد در تمام دفعات خطا دارد☹️، یک روز هر دو سه ساعت یکبار ادرار دارد🤔، یک روز در یکساعت سه تا چهار بار ادرار دارد😭، گاهی حتی بعد از مدتی عملکرد خوب به یکباره همه چیز تغییر میکند( برگشت پذیری که انشاالله در موردش توضیح) خواهد داد، در تمام طول این مسیر احساس خوب و خوشایند مادر و پدر نسبت به این موضوع خیلی مهم است. باید باور داشت که این مسیر یک روند طبیعی برای استقلال کودک است، که ممکن است برای کودک در عرض چند روز و یا چند ماه طی شود. مهم این است که کودک در طی این مسیر، استقلال در کنترل ادرار و مدفوع را بدست بیاره و وابسته به تذکر مادر و حتی جایزه نشود.
✅ مثلا وقتی مادر کودک را سرزنش می کند که چرا شلوارت را خیس کردی؟ چرا زودتر نگفتی؟ چرا ...؟
من چقدر بشورم!!!! و...
با این احساس ناخوشایند کودک به خود می گوید: من چقدر بدم! من همون بچه ی بدی هستم که مامانش را اذیت میکنه!!! چقدر دستشویی رفتن بده که مامان به خاطرش با من بداخلاقی میکنه !!!! من از پس این کار برنمیام! و این سرخوردگی باعث مقاومت کودک در برابر دستشویی رفتن و کنترل ادرار و مدفوع خواهد بود.
#از_پوشک_گرفتن (قسمت هجدهم)
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
از پوشک گرفتن (قسمت نوزدهم)
✅در قسمت های قبل گفتم که بهتر است بدون پوشک بودنِ کودک را، از روزی یکساعت شروع کنیم و بسته به شرایط کودک به تدریج اضافه کنیم تا کودک از صبح تا غروب بدون پوشک باشد. اگر کودک شب تا صبح حداقل ۶-۷ ساعت بدون ادرار می خوابد و یا کلا در خواب ادرار نمیکند، از همان ابتدا پوشک شب را هم نبندید. و صبح که کودک بیدار شد از خشک بودن شلوار و شورتش به عنوان یک توانایی کودک توصیف کنید، پسرم/دخترم بزرگ شده و دیگه شب تا صبح شورتش خشک میمونه.
✅ اما اگر کودک هنوز ادرار شب را دارد، تا زمانی که در روز حدود ۷۰ درصد موفق نشده بهتره شبها پوشک کنید، مگر اینکه کودک خودش تمایل نداشته باشد. بعد از اینکه روز به یک ثبات نسبی رسید، پوشک شب را هم حذف کنید و قبل از خواب از کودک بخواهید هر وقت نیاز به دستشویی داشت مادر یا پدر را بیدار کند. البته واقعا برای اغلب کودکانی که در طول شب ادرار دارند، بیدار شدن کار سختی است، اما نهایتا حوالی سحر کودک را بیدار کنید و به دستشویی ببرید، البته بدون اجبار و تحت فشار قرار دادن بلکه از طریق صحبت و همراهی و همدلی.
✅ از این به بعد کل مسیر پر فراز و نشیب با همراهی و صبوری پیش می رود. وقتی کودک موفق به کنترل ادرار و یا مدفوع خود می شود، توانایی او را توصیف و تشویق کنید، و وقتی کودک دچار خطا می شود بدون سرزنش، تهدید، تنبیه و حتی احساس ناخوشایند به او یاددآوری کنید که جای جیش و پی پی در دستشویی هست.
✅ این نکته رابه خاطر داشته باشید که خداحافظی با پوشک برای کودکان سخت است، در واقع کودک باید چیزی را در تمام طول زندگی ۲/۵-۳ ساله خود به آن عادت کرده کنار بگذارد، این تغییر قطعا برای کودک همراه با استرس و اضطراب خواهد بود(همانطور که ما هم برای شروع هر مرحله جدید و یا ناشناخته در زندگی دچار استرس می شویم.) مادر فقط باید با آرامش با کودک همراهی کند تا استرس ورود به شرایط جدید با رفتارهای نامناسب و تنبیه تشدید نشود.
#از_پوشک_گرفتن (قسمت نوزدهم)
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🕌 اعمال #ماه_شعبان، التماس دعا
🌺 کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
مادرانه های مشترک
✨به نام خدا✨ 👆چند تکه مقوای کارتنهای بازیافتی، جلد چسبی یا چسب کارتن شفاف، مقداری هم خرده مقواهای
👆👆سلام، این بازی را دیدید؟! مطلب بعد در ادامه همین بازی هست.👈
✨به نام خدا✨
👆👆 و بالاخره فهمید👌👌
احتمالا با خودش گفته یافتم یافتم😂
♦️بعد از بیش از ده روز انجام این بازی، بالاخره درست انجام داد. بدون اینکه ما چیزی بهش گفته باشیم. و من به اون تجزیه و تحلیل هایی فکر میکنم که در مغزش رخ داد تا به این نتیجه رسید، و تفاوتش با حالتی که دایره ها را باید اینجا بذارم چون مامانم میگه جاشون اینجاست.☹️
✅ تکرار و تمرین و استمرار در بازیها، یادگیری را افزایش می دهد و اطلاعات مربوط به آن موضوع را در ذهن کودک سازماندهی میکند، همچنین سیناپسهای* تشکیل شده در شبکه عصبی مغز را تثبیت می کند.
✅ با آموزش بازی با اسباب بازی ها، فرصت این تجربه و رشد مغزی را از کودکانمان سلب نکنیم.
➖سیناپس*: به بیان ساده، انتقال پیامهای عصبی راهی برای برقراری ارتباط بین سلولهای مغزی است و بیشتر این ارتباطات در محلی به نام سیناپس رخ می دهد. سیناپس نقشی اساسی در انواع فرآیندهای شناختی به ویژه فرآیندهای یادگیری و حافظه دارد.
#آزادی_در_بازی_با_اسباب_بازی
🌺 کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
#تجربه_های_روزانه_ ۷۸
#نقاشی
#ناکامی
#همدلی_و_درک_احساس
🌺 کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✨به نام خدا✨
✅ در طول روز از چندین تجربه با بچه ها عکس می گیرم که در موردشون بنویسم، غالبا فرصت نمیشه☹️😉. الان این عکسها را دیدم مربوط به بهمن ماه هستند. کاغذ چسبونده بودم کف آشپزخانه بچه ها نقاشی بکشند. نقاشی روی سطح بزرگ خیلی لذت بخشه. من هیچوقت دو تکه کاغذ جدا نمیچسبونم. یک تکه بزرگ میچسبونم و با خط از وسط نصف میکنم.
✅ تا همین چند ماه قبل این مشکل را داشتیم که پسر کوچیکه مفهوم این تقسیم را متوجه نمیشد و قسمت مربوط به برادرش را هم خط خطی میکرد. اتفاقا اغلب به دنبال حذف چالش ها نیستم برعکس دوست دارم بچه ها با این چالش ها دست و پنجه نرم کنند البته با رعایت تعادل و عدم افراط و تفریط( مثلا بچه ها دفتر نقاشی مجزا دارند که روزانه استفاده میکنند ولی این مدل نقاشی روی کاغذ بزرگ را که نهایتا ماهی یکی دو بار انجام میدیم کنار هم انجام میدن) .
✅ چون این بازیها مقدمه ای است برای ورود به اجتماع و زندگی اجتماعی، اگر فرزند من در خانه با برادر کوچکتری مواجه هست که به دلیل سنش یک سری مسائل را درک نمیکنه، در اجتماع صدها برابر مواجهه با افرادی خواهد داشت که خیلی از مسائل را درک نمیکنند یا با او تفاوتهایی دارند، فرزند من باید تعامل و گفتگو با افراد مختلف و رفتارهای مختلف را بلد باشه. بارها پسر بزرگم به خاطر خط کشیدن داداشش در قسمت نقاشی خودش قهر کرد، گفت من دیگه نمیکشم و...
بارها پیش اومده که سعی کرده این مسئله تقسیم را به برادرش توضیح بده و موفق هم بوده.
✅ این بار اصلا سر تقسیم بندی به مشکل برنخوردیم. و مادر خوشحال شروع کرد به ظرف شستن که جیغ پسر کوچیکه رفت بالا که چرا نقاشیم پاره شد😭😭( از بس آب ریخته بود☹️)
✅ چند مدل رفتار میشه داشت که حقیقتا خودم بارها همه را تجربه کردم تا به نتیجه برسم. یکی اینکه بگم خوب اشکالی نداره الان یک کاغذ دیگه میارم. یا بگم این همه قسمت سفید اونجاها نقاشی کن.
✅ رفتار دوم : بگم خوب بس که آب زیاد ریختی، حالا فهمیدی آب زیاد بریزی کاغذ پاره میشه، این شد تجربه دیگه این کار را نکنی.
✅ جالبه هیچ کدام از این راهها نه تنها جواب نمیده بلکه جیغ و گریه بچه بالاتر میره. چون اون نه دنبال محل جدید برای نقاشی و نه دنبال علت این اتفاق است. حتی وقتی مادر میگه کاغذ جدید میارم میگه نه اصلا نمیخوام. کودک ناکامی را تجربه کرده و فقط به دنبال همدلی و درک احساس هست.
✅ رفتم کنارش نشستم دستش را گرفتم سعی کردم حتی الامکان از کمترین کلمات استفاده کنم. آخی پاره شد حالا چکار میتونیم بکنیم:
چند لحظه کنار گریه هاش بودم یکدفعه همینطور که قلم مو را از قسمت پارگی روی سرامیکهای آشپزخانه می کشید زد زیر خنده، زمین رنگی رنگی شد. وبعد هم وارد تخیل راجع به این پارگی کاغذ شد که شکل چه چیزهایی هست.
✅ این تجربه را به این دلیل نوشتم که بعضی از مادران راجع به رفتار فرزندانشان در ناکامی ها نگرانند، مثلا برجش خراب بشه عصبی میشه گریه میکنه و.... . ناکامی برای کودکان لازمه ،هیچ نیازی نیست در ناکامی هاشون ما به دنبال ریشه یابی علت و یا سرزنش بچه ها باشیم، اونها فقط نیاز به یک گوش شنوا دارند که درکشون کنه حتی اگر بدون صحبت کلامی باشه.
#تجربه_های_روزانه_ ۷۸
#نقاشی
#ناکامی
#همدلی_و_درک_احساس #درک_احساس
🌺 کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆👆همراهان عزیز و گرامی کانال « مادرانه های مشترک» با استفاده لیست مطالب کانال که در بالای صفحه سنجاق شده است می توانید هشتک مورد نظر خود را جستجو کنید.
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆👆فهرست هشتک ها در هشت پیامِ پشت سر هم قرار گرفته است:
1⃣ هشتکهای مربوط مسائل کلی تربیت فرزند
2⃣ هشتکهای مربوط به بازی، بازی کردن، وقت بازی، استقلال در بازی کردن
3⃣ هشتک های مربوط به مشارکت و مسئولیت پذیری فرزندان
4⃣ هشتکهای مربوط به تربیت دینی، احادیث تربیتی و مناسبات مذهبی
5⃣ هشتکهای مربوط به نقاشی و کاردستی
6⃣ هشتک های مربوط به طبیعت، کسب مهارت
7⃣ فهرست قصه ها
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak