🍁: اولین بازی با آیتم های پاییزی که جمع کردیم.
کاردستی با انواع برگ ها، چوب، سنگ، انار خشک، انجیر خشک و...
#بازیهای_خانگی
#استفاده_از_طبیعت
#کاردستی #محیط_غنی
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🍁 بازی دوم: تشت پر از برگ و آیتم های پاییزی، میز اتو و ماشینهای بچه ها🚙، و بعد سقوط ماشینها در برگهای پاییزی و صدای خش خش و شور و هیجان بچه ها
🍁 بازی سوم: ۸ تا تیله آوردیم، نوبتی یک نفر تیله ها را قل میداد از روی میز اتو داخل تشت، دو نفر میگشتند و تیله ها را پیدا میکردند، همراه با دستورزی با برگها و صدای خش خش و نوازش طبیعت.
#بازیهای_خانگی
#استفاده_از_طبیعت
#کاردستی #محیط_غنی #نوازش_طبیعت
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
مادرانه های مشترک
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈 https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
لطفاً پوستر را از کانال خارج نفرمایید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆تجربه یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
داشتم جارو میکردم همیشه بچه ها موقع جارو کردن میرن پلاستیک میارن روقسمت فوت فوتی جارو میگیرن و پلاستیک ها میرن هوا😃اونام کلی کیف میکنن، ایندفعه پسر4سالم وسایل مختلف دیگه رم آورد وامتحان کرد مثل کاغذ، بطری و آخرم رفت توپ هاشو آورد و با کمال تعجب دید رو هوا وایمیسته🤩
خودمم از ذوق کلی جیغ زدم ومسخره بازی درآوردم🤪🤪
ولی برق چشماش دیدنی بود🤩
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆تجربه یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆سؤال یکی از مادران عزیز
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆👆 👆این سؤال و مشابه آن را، تا به حال خیلی از من پرسیده شده، گفتم یکبار پاسخ را هم در کانال بنویسم.😉
این موضوع چند حالت میتواند داشته باشد:
1⃣ خود ما والدین عامل وابستگی کودک به کاردستی که ساخته هستیم. تا کودک کاردستی درست میکند به او می گوییم:
➖ مراقبش باش خراب نشه
➖ یک جا بگذار که دست داداش یا آبجی کوچولو نرسه خرابش کنند و...
➖خیلی زحمت کشیدی،نگهش دار تا بابات بیاد ببینه
➖بگذار بچسبانیم به دیوار اتاق و...
یا اگر کودک کاردستی را خراب کرد، میگوییم:
➖ چرا خرابش کردی! حیف بود! بابا ندیده بود و...
بعد از مدتی یا حتی چند سال، خودمان متوجه نیستیم، دلیل وابستگی کودک به کاردستی اش چیست!!!
✅ اینکه کودکان آنچه میسازند خراب کنند، نه تنها ایراد نیست بلکه یک مزیت است. این حدیث از پیامبر(ص) را قبلا هم در کانال نوشته بودم که:
🌼حضرت محمد(ص) فرمودند:
بچه ها را به پنج دلیل دوست دارم :
1⃣ آن كه بسيار گريه می كنند. (چشمان گريان كليد بهشت است يعنی گريه از خوف خدا را در زندگی زياد كنيم)
2⃣ آن كه با خاك بازی می كنند . (يعنی تكبر و نخوت و خودپسندی در آن ها نيست)
3⃣ آن كه با يكديگر دعوا می كنند ولی زود آشتی كرده و كينه به دل نمی گيرند .
4⃣ آن كه چيزی برای فردا ذخيره نمی كنند . (چون آرزوی دور و دراز و طمع طولانی ندارند)
5⃣ آن كه خانه می سازند و سپس خراب می كنند (دل بسته و وابسته به امور دنيوی نيستند)
✅ پس مراقب باشید کودک را برای خراب کردن چیزی که ساخته سرزنش نکنید. خیلی وقتها مادرها از من میپرسند خانم شرافت این همه کاردستی و ... را کجا نگه میدارید؟
پاسخ من؟ دقیقا کدام کاردستی😂😂
حتی یک کاردستی هم در خانه موجود نیست.😳 غالبا یکی دو ساعت نهایتا یکی دو روز بعد از ساخت نابود می شوند. بدون شنیدن اینکه حیف بود، چرا خرابش کردی و....
✅ خراب کردن کاردستی ها و... به نوعی تمرین عدم وابستگی و عدم تعلق به امور فانی و دنیوی است.
🔴🔴🔴 البته منظور این نیست که ما کودک را تشویق به خراب کردن کاردستی کنیم، خیر به هیچ وجه. اما کودک را تشویق به نگهداری و مراقبت از کاردستی هم نکنید، به عهده خودش بگذارید.
2⃣ والدین عامل وابستگی کودک به کاردستی هایش نیستند و کودک از ابتدا خودش این حس تعلق شدید به کاردستی هایش را دارد، ضمن درک احساس با کودک، ( به جای جملات مخربی مانند چقدر آت و آشغال دور خودت جمع میکنی، اینها دیگه خراب شده بریزشون دور، بعداً بهترش را درست میکنیم و...)، نگهداری از کاردستی ها را به عهده خودش بگذارید. بالاخره به مرور زمان مقداری از کاردستی ها خراب می شوند و کودک باید خودش در مورد آنها تصمیم بگیرد.
➖ مثلاً در مورد سؤال این مادر عزیز، فرمودند دخترم ناراحت می شود اگر من بخواهم کاردستی اش را دور بندازم. مادر نباید کاردستی را دور بندازد، و یا اصرار بر این کار داشته باشد چون کودک حس میکند مادرم علاقه من به کاردستی ام را درک نمیکند، یا کاردستی من از نظر مادر بی ارزش است و بیشتر برای نگهداری کاردستی هایش مصر می شود. اما نگهداری کاردستی به عهده خودش باشد. حتی به هیچ وجه نیازی به بیان این موضوع نیست که خودت باید مراقب کاردستی هایت باشی. حتی اگر کاردستی کودک خراب شد و ناراحت بود شما فقط با او درک احساس کنید. بعد از مدتی به تدریج این حس کمرنگ می شود.
#کاردستی #نگهداری_کاردستی
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🔴🔴🔴🔴 سلام عزیزان. در روزهای اخیر بسیاری از همراهان هشتگهای مورد نظرشان را برای بنده ارسال میکنند و تقاضا دارند من مطالب مربوط به این هشتگها را برای آنها ارسال کنم. این کار از لحاظ زمانی برای بنده غیرممکن هست. لطفاً اگر با جستجوی ایتا به مشکل برخوردید ایتای خود را بروزرسانی کنید. ( برای خود من هم جستجوی ایتا مشکل داشت با بروزرسانی ایتا مشکل حل شد.) و یا اینکه چند ساعت بعد مجددا جستجو را تکرار کنید.
متشکرم🙏🙏
✅ سلام. باز نشر مطالب هم مربوط به کتابخوانی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
برای خواندن سایر مطالب مرتبط، #کتابخوانی را جستجو کنید👇👇👇👇
سلام
✨وقت همگی بخیر✨
🌸طاعات و عبادات قبول درگاه حق🌸
➖ کتاب و کتابخوانی برای کودک
🔴 اهمیت و فواید کتابخوانی برای کودکان
1⃣- افزایش دایره لغات
➖یکی از فواید مهم کتابخوانی برای کودک، این است که دایره لغاتی که کودک میشنود بسیار افزایش پیدا میکند. که این مهم در دو سال اول بعد از تولد، بر قدرت تکلم و بعد از آن نیز بر توانایی سخنوری و جمله سازی کودک بسیار اثرگذار است.
➖ چون کودک با شنیدن هر کتاب، لغات جدیدی را می شنود که معمولا در محاورات روزمره با والدین و اطرافیان خود کمتر این کلمات را می شنود.
2⃣- تحریک مغزی کودکان
➖کودکان از طریق حواس پنجگانه یعنی مشاهده، شنیدن، بوییدن، چشیدن و لمس کردن با پدیده های بیشتر و متنوع تری مواجه میشوند، که به همان نسبت و به واسطه محرک های متنوع، اتصالات سیناپسی بیشتری در مغز آنها تشکیل میشود، مغز متراکم تر میشود و رشد ذهنی بیشتری خواهند داشت.
➖ کتاب خواندن برای کودک، تحریک بینایی و شنوایی و حتی گاهی لامسه کودک می باشد. در نتیجه تمرکز و توجه کودک به تصاویر و کلمات کتاب باعث تحریک ذهن کودک و در نتیجه رشد سلولهای عصبی کودک می شود.
3⃣- افزایش دقت، توجه و تمرکز
➖یکی از مشکلات مهم کودکان امروزی که به خصوص در سنین مدرسه خود را بسیار پررنگ نشان می دهد، کاهش تمرکز و دقت کودکان است، که عامل اصلی آن تلویزیون، موبایل و سایر ابزارهای الکترونیکی هستند.( البته در این بحث اصلا نمیخواهم وارد اثرات تلویزیون و موبایل بشوم، چون بحث بسیار مفصلی است، اینجا فقط به یک اثر سؤ تلویزیون اشاره کردم که کاهش دقت و تمرکز کودکان است. کتابخوانی در نقطه مقابل تماشای تلویزیون و موبایل قرار دارد و کتابخوانی برای کودکان به خصوص زیر دو سال، باعث افزایش دقت، تمرکز و توجه کودکان می شود. با دیدن صفحه تلویزیون، حرکت سریع نور و تصویر و ارتباط یکطرفه باعث کرخت شدن و یا اصطلاحا منجمدشدن سلولهای مغزی کودکان می شود. این مهم در بررسی آم ار ای مغز کودکانی که در دو سال اول زندگی تلویزیون مشاهده کردند با کودکانی که تلویزیون ندیدند کاملا اثبات شده است. اما هرچه کتابخوانی برای کودک زیر دو سال بیشتر باشد، تمرکز و توجه کودک افزایش می یابد.
4⃣- یادگیری خواندن
وقتی برای کودک کتاب میخوانیم کودک به شکل کلمات نگاه میکند، به تدریج با تکرار خواندن کتابها، شکل کلمات در ذهن کودک حک می شود، مثلا کودک بدون اینکه بلد باشد کلمه «سلام» از حروف س، ل، ا، م تشکیل شده است، با دیدن شکل نوشتاری «سلام»، میگوید اینجا نوشته شده سلام، و این روش یکی از بهترین راههای یادگیری خواندن بدون آموزش مستقیم است. کودکانی که زیاد کتاب برایشان خوانده شده در سنین قبل از مدرسه، بدون آموزش مستقیم می توانند کتابهای کوتاه و ساده را تا حدود زیادی بخوانند.
5⃣- افزایش و تحکیم رابطه والد فرزندی
➖چون کودکان زیر هفت سال برای کتاب خواندن به والدین وابسته هستند، همیشه زمان کتابخوانی یک وقت ویژه والدفرزندی است که کودک و والد در کنار هم در آرامش کتاب می خوانند وبه یک موضوع واحد فکر میکنند، با هم صحبت می کنند و احساسات مشترک را تجربه می کنند. پس کتابخوانی تأثیر بسزایی در بهبود رابطه والد فرزندی دارد.
6⃣- ایجاد یک عادت بسیار مثبت
➖کتابخوانی برای کودکان از سنین پایین علاقه کودک را به کتاب افزایش داده و یک وابستگی و اعتیاد بسیار مثبت و مفید را در کودکان به وجود می آورد که همیشه همراه آنان خواهد بود ، دقیقا برعکس اعتیاد به تلویزیون و موبایل و... که یک اعتیاد مخرب و مضر می باشد.
7⃣- افزایش قدرت تخیل کودک
کتابخوانی قدرت تخیل کودک را افزایش می دهد. قدرت تخیل کودک تأثیر مستقیم بر خلاقیت، رشد ذهنی کودک دارد و تحمل شرایط مختلف را برای کودک آسان می کند.
8⃣- کاهش هیجانات و اضطرابهای منفی کودکان
خواندن کتابهای مناسب برای کودکان تأثیر بسزایی در کاهش هیجانات منفی، کاهش استرس، اضطراب،پرخاشگری ها و در نتیجه آرامش بیشتر کودکان دارد. خواندن کتاب مناسب، به نوعی رهاشدگی از استرس ها را برای کودک به دنبال دارد.
#فواید_کتابخوانی_برای_کودکان
#کتاب_کودک #کتابخوانی_برای_کودک
🌺 نشر با نام و لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak