👆👆 👆این سؤال و مشابه آن را، تا به حال خیلی از من پرسیده شده، گفتم یکبار پاسخ را هم در کانال بنویسم.😉
این موضوع چند حالت میتواند داشته باشد:
1⃣ خود ما والدین عامل وابستگی کودک به کاردستی که ساخته هستیم. تا کودک کاردستی درست میکند به او می گوییم:
➖ مراقبش باش خراب نشه
➖ یک جا بگذار که دست داداش یا آبجی کوچولو نرسه خرابش کنند و...
➖خیلی زحمت کشیدی،نگهش دار تا بابات بیاد ببینه
➖بگذار بچسبانیم به دیوار اتاق و...
یا اگر کودک کاردستی را خراب کرد، میگوییم:
➖ چرا خرابش کردی! حیف بود! بابا ندیده بود و...
بعد از مدتی یا حتی چند سال، خودمان متوجه نیستیم، دلیل وابستگی کودک به کاردستی اش چیست!!!
✅ اینکه کودکان آنچه میسازند خراب کنند، نه تنها ایراد نیست بلکه یک مزیت است. این حدیث از پیامبر(ص) را قبلا هم در کانال نوشته بودم که:
🌼حضرت محمد(ص) فرمودند:
بچه ها را به پنج دلیل دوست دارم :
1⃣ آن كه بسيار گريه می كنند. (چشمان گريان كليد بهشت است يعنی گريه از خوف خدا را در زندگی زياد كنيم)
2⃣ آن كه با خاك بازی می كنند . (يعنی تكبر و نخوت و خودپسندی در آن ها نيست)
3⃣ آن كه با يكديگر دعوا می كنند ولی زود آشتی كرده و كينه به دل نمی گيرند .
4⃣ آن كه چيزی برای فردا ذخيره نمی كنند . (چون آرزوی دور و دراز و طمع طولانی ندارند)
5⃣ آن كه خانه می سازند و سپس خراب می كنند (دل بسته و وابسته به امور دنيوی نيستند)
✅ پس مراقب باشید کودک را برای خراب کردن چیزی که ساخته سرزنش نکنید. خیلی وقتها مادرها از من میپرسند خانم شرافت این همه کاردستی و ... را کجا نگه میدارید؟
پاسخ من؟ دقیقا کدام کاردستی😂😂
حتی یک کاردستی هم در خانه موجود نیست.😳 غالبا یکی دو ساعت نهایتا یکی دو روز بعد از ساخت نابود می شوند. بدون شنیدن اینکه حیف بود، چرا خرابش کردی و....
✅ خراب کردن کاردستی ها و... به نوعی تمرین عدم وابستگی و عدم تعلق به امور فانی و دنیوی است.
🔴🔴🔴 البته منظور این نیست که ما کودک را تشویق به خراب کردن کاردستی کنیم، خیر به هیچ وجه. اما کودک را تشویق به نگهداری و مراقبت از کاردستی هم نکنید، به عهده خودش بگذارید.
2⃣ والدین عامل وابستگی کودک به کاردستی هایش نیستند و کودک از ابتدا خودش این حس تعلق شدید به کاردستی هایش را دارد، ضمن درک احساس با کودک، ( به جای جملات مخربی مانند چقدر آت و آشغال دور خودت جمع میکنی، اینها دیگه خراب شده بریزشون دور، بعداً بهترش را درست میکنیم و...)، نگهداری از کاردستی ها را به عهده خودش بگذارید. بالاخره به مرور زمان مقداری از کاردستی ها خراب می شوند و کودک باید خودش در مورد آنها تصمیم بگیرد.
➖ مثلاً در مورد سؤال این مادر عزیز، فرمودند دخترم ناراحت می شود اگر من بخواهم کاردستی اش را دور بندازم. مادر نباید کاردستی را دور بندازد، و یا اصرار بر این کار داشته باشد چون کودک حس میکند مادرم علاقه من به کاردستی ام را درک نمیکند، یا کاردستی من از نظر مادر بی ارزش است و بیشتر برای نگهداری کاردستی هایش مصر می شود. اما نگهداری کاردستی به عهده خودش باشد. حتی به هیچ وجه نیازی به بیان این موضوع نیست که خودت باید مراقب کاردستی هایت باشی. حتی اگر کاردستی کودک خراب شد و ناراحت بود شما فقط با او درک احساس کنید. بعد از مدتی به تدریج این حس کمرنگ می شود.
#کاردستی #نگهداری_کاردستی
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🔴🔴🔴🔴 سلام عزیزان. در روزهای اخیر بسیاری از همراهان هشتگهای مورد نظرشان را برای بنده ارسال میکنند و تقاضا دارند من مطالب مربوط به این هشتگها را برای آنها ارسال کنم. این کار از لحاظ زمانی برای بنده غیرممکن هست. لطفاً اگر با جستجوی ایتا به مشکل برخوردید ایتای خود را بروزرسانی کنید. ( برای خود من هم جستجوی ایتا مشکل داشت با بروزرسانی ایتا مشکل حل شد.) و یا اینکه چند ساعت بعد مجددا جستجو را تکرار کنید.
متشکرم🙏🙏
✅ سلام. باز نشر مطالب هم مربوط به کتابخوانی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
برای خواندن سایر مطالب مرتبط، #کتابخوانی را جستجو کنید👇👇👇👇
سلام
✨وقت همگی بخیر✨
🌸طاعات و عبادات قبول درگاه حق🌸
➖ کتاب و کتابخوانی برای کودک
🔴 اهمیت و فواید کتابخوانی برای کودکان
1⃣- افزایش دایره لغات
➖یکی از فواید مهم کتابخوانی برای کودک، این است که دایره لغاتی که کودک میشنود بسیار افزایش پیدا میکند. که این مهم در دو سال اول بعد از تولد، بر قدرت تکلم و بعد از آن نیز بر توانایی سخنوری و جمله سازی کودک بسیار اثرگذار است.
➖ چون کودک با شنیدن هر کتاب، لغات جدیدی را می شنود که معمولا در محاورات روزمره با والدین و اطرافیان خود کمتر این کلمات را می شنود.
2⃣- تحریک مغزی کودکان
➖کودکان از طریق حواس پنجگانه یعنی مشاهده، شنیدن، بوییدن، چشیدن و لمس کردن با پدیده های بیشتر و متنوع تری مواجه میشوند، که به همان نسبت و به واسطه محرک های متنوع، اتصالات سیناپسی بیشتری در مغز آنها تشکیل میشود، مغز متراکم تر میشود و رشد ذهنی بیشتری خواهند داشت.
➖ کتاب خواندن برای کودک، تحریک بینایی و شنوایی و حتی گاهی لامسه کودک می باشد. در نتیجه تمرکز و توجه کودک به تصاویر و کلمات کتاب باعث تحریک ذهن کودک و در نتیجه رشد سلولهای عصبی کودک می شود.
3⃣- افزایش دقت، توجه و تمرکز
➖یکی از مشکلات مهم کودکان امروزی که به خصوص در سنین مدرسه خود را بسیار پررنگ نشان می دهد، کاهش تمرکز و دقت کودکان است، که عامل اصلی آن تلویزیون، موبایل و سایر ابزارهای الکترونیکی هستند.( البته در این بحث اصلا نمیخواهم وارد اثرات تلویزیون و موبایل بشوم، چون بحث بسیار مفصلی است، اینجا فقط به یک اثر سؤ تلویزیون اشاره کردم که کاهش دقت و تمرکز کودکان است. کتابخوانی در نقطه مقابل تماشای تلویزیون و موبایل قرار دارد و کتابخوانی برای کودکان به خصوص زیر دو سال، باعث افزایش دقت، تمرکز و توجه کودکان می شود. با دیدن صفحه تلویزیون، حرکت سریع نور و تصویر و ارتباط یکطرفه باعث کرخت شدن و یا اصطلاحا منجمدشدن سلولهای مغزی کودکان می شود. این مهم در بررسی آم ار ای مغز کودکانی که در دو سال اول زندگی تلویزیون مشاهده کردند با کودکانی که تلویزیون ندیدند کاملا اثبات شده است. اما هرچه کتابخوانی برای کودک زیر دو سال بیشتر باشد، تمرکز و توجه کودک افزایش می یابد.
4⃣- یادگیری خواندن
وقتی برای کودک کتاب میخوانیم کودک به شکل کلمات نگاه میکند، به تدریج با تکرار خواندن کتابها، شکل کلمات در ذهن کودک حک می شود، مثلا کودک بدون اینکه بلد باشد کلمه «سلام» از حروف س، ل، ا، م تشکیل شده است، با دیدن شکل نوشتاری «سلام»، میگوید اینجا نوشته شده سلام، و این روش یکی از بهترین راههای یادگیری خواندن بدون آموزش مستقیم است. کودکانی که زیاد کتاب برایشان خوانده شده در سنین قبل از مدرسه، بدون آموزش مستقیم می توانند کتابهای کوتاه و ساده را تا حدود زیادی بخوانند.
5⃣- افزایش و تحکیم رابطه والد فرزندی
➖چون کودکان زیر هفت سال برای کتاب خواندن به والدین وابسته هستند، همیشه زمان کتابخوانی یک وقت ویژه والدفرزندی است که کودک و والد در کنار هم در آرامش کتاب می خوانند وبه یک موضوع واحد فکر میکنند، با هم صحبت می کنند و احساسات مشترک را تجربه می کنند. پس کتابخوانی تأثیر بسزایی در بهبود رابطه والد فرزندی دارد.
6⃣- ایجاد یک عادت بسیار مثبت
➖کتابخوانی برای کودکان از سنین پایین علاقه کودک را به کتاب افزایش داده و یک وابستگی و اعتیاد بسیار مثبت و مفید را در کودکان به وجود می آورد که همیشه همراه آنان خواهد بود ، دقیقا برعکس اعتیاد به تلویزیون و موبایل و... که یک اعتیاد مخرب و مضر می باشد.
7⃣- افزایش قدرت تخیل کودک
کتابخوانی قدرت تخیل کودک را افزایش می دهد. قدرت تخیل کودک تأثیر مستقیم بر خلاقیت، رشد ذهنی کودک دارد و تحمل شرایط مختلف را برای کودک آسان می کند.
8⃣- کاهش هیجانات و اضطرابهای منفی کودکان
خواندن کتابهای مناسب برای کودکان تأثیر بسزایی در کاهش هیجانات منفی، کاهش استرس، اضطراب،پرخاشگری ها و در نتیجه آرامش بیشتر کودکان دارد. خواندن کتاب مناسب، به نوعی رهاشدگی از استرس ها را برای کودک به دنبال دارد.
#فواید_کتابخوانی_برای_کودکان
#کتاب_کودک #کتابخوانی_برای_کودک
🌺 نشر با نام و لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✨به نام خدا✨
📚 راهکارهای علاقه مند کردن کودکان به کتاب و کتابخوانی
1⃣ کتاب خواندن مستمر برای کودکان از سنین پایین ( زیر دو سال)
2⃣ اختصاص زمان برای کتابخوانی در برنامه روتین روزانه. هر روز ساعت کتابخوانی داشته باشیم.
3⃣ در دسترس بودن کتاب برای کودک( مکانی که کودک بتواند خودش کتابها را بردارد، من کتابها را در دو طبقه گذاشتم. کتابهای پاره و خراب شده که چندین و چند بار چسبانده و منگنه شده اند، طبقه پایین که پسر کوچکم دستش می رسد. کتابهای سالم طبقه بالا که پسر بزرگم دستش می رسد، البته الان دیگه پسر کوچک هم دیگه به ندرت پاره میکنه.)
3⃣ عدم برخورد نامناسب با کودک در صورت پاره کردن یا خط خطی کردن کتاب. مثلا وقتی کودک دارد کتابی را خط خطی میکند، به او بگویید دوست داری نقاشی بکشی؟ بیا توی این دفتر نقاشی بکش، تا من کتاب را برای تو بخونم.
4⃣ هدیه خریدن کتاب در مناسبت های مختلف برای کودک، یعنی کتاب هم جز یکی از هدایای هدف انتخاب شما باشد، نه فقط اسباب بازی یا لباس
( من خودم تا الان هر سال کادوی تولد پسر بزرگم کتاب بوده، و کتاب در چشم بچه ها تبدیل به یک چیز خیلی باارزش شده)
5⃣ میزان اهمیت والدین به کتابخوانی، کودکان به صورت مستمر والدین علی الخصوص مادر را در حال کتابخوانی ببینند. اینکه کودکان ببینند مادر همیشه کتابی در دست، در کیف و یا حتی کنار بالشت خودش😂 دارد خیلی مهم هست، حتی اگر مادر موفق به خواندن مقدار خیلی کمی کتاب در حضور بچه ها شود. تا زمانی که سرگرمی خودمون فقط تلویزیون و گوشی هست، نمیشه توقع داشت فرزندمان به کتاب علاقه مند بشه)
6⃣ خرید کتاب هر چند در تعداد کم را جز خریدهای ثابت و ضروری خانواده قرار بدیم. کودک ببیند که والدین خرید و مطالعه کتاب را به بسیاری از مخارج دیگر ترجیح می دهند.
7⃣ اهل امانت دادن، امانت گرفتن، خرید دسته جمعی و گروهی و هدیه دادن کتاب باشیم تا کودک بیشتر به اهمیت و ارزش کتاب و کتابخوانی پی ببرند.
8⃣ از سنین پایین، شعرها و داستانهای کتابهایی را که میخوانیم در زندگی روزمره وارد کنیم. مثلا کتابهایی که راجع به میوه ها شعر دارند، موقع خوردن هر میوه شعر مربوط به آن میوه را بخوانید. در مورد مشاغل مختلف همینطور، مثلا هنگام رفتن به نانوایی ، دکتر، و... شعر مربوط به آن شغل را بخوانید. کتابهایی که داستان های کوتاه دارند در خانه به صورت نمایش اجرا کنید.
برخی دیالوگهای کتابها را در زندگی روزمره تکرار کنید، یعنی کودکان در جریان زندگی کتابهایی را که خواندند جاری ببینند.
👌👌 در یک کلام، کتاب جزئی از زندگی، دغدغه و مشغله روزانه ما باشد.
#کتاب_کودک #کتابخوانی_برای_کودک
#روشهای_علاقه_مند_کردن_کودکان_به_کتاب_و_کتابخوانی
🌺 نشر با نام و لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
⚫️ همسر شهید امنیت، شهید سلمان امیر احمدی گفتند: اشنایان خواب شهید را دیدند که گفتند مهمان امیرالمومنین هستند و امیرالمومنین فرمودند برای جمع شدن این فتنه نماز استغاثه به حضرت زهرا (سلام الله علیها) بخوانید.
منبع:
🔰برنامه تلویزیونی ((ماجرای امروز))
روایت زندگی شهدای امنیت و اغتشاشات
🔰 ۲۴ آبان ساعت ۱۸:۳۰- شبکه افق سیما
لینک برنامه :
https://telewebion.com/episode/0x5249435
نحوه خواندن نماز استغاثه حضرت زهرا (س)
➖دو رکعت نماز بخوانید و بعد از سلام، سه مرتبه تکبیر بگوید، سپس تسبیحات حضرت زهرا(س) را به جای آورید، به سجده بروید و صد مرتبه بگویید:
«یا مَوْلاتی یا فاطِمَةُ اَغیثینی».
ای سرپرستم ای فاطمه به فریادم برس.
➖بعد طرف راست صورت خود را بر زمین بگذارید و همین ذکر را صد مرتبه بگویید، سپس سجده برو و ذکر را صد مرتبه بگو، سپس طرف چپ چهره را بر زمین بگذارید و صد مرتبه بگویید، دوباره به سجده برود و ۱۱۰ مرتبه بگویید؛ بعد از آن حاجت خود را بیان کنید
🔴🔴🔴🔴
سلام عزیزان. تقاضا دارم لطفاً عزیزانی که پاسخ سوالات خود را گرفتند سوال خود را پاک کنند. متاسفانه برای گوشی من مسئله ای پیش اومد که تمام صوتها پاک شده، الان تمام سوالات از چند ماه قبل تا الان بی پاسخ نشان داده می شوند. لطفاً اگر پاسخ گرفتید سؤالات را هم پاک بفرمایید تا سوالات پاسخ داده نشده مشخص شوند. ممنونم🙏🙏
👆پیام یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak