✨به نام خدا✨
📚 راهکارهای علاقه مند کردن کودکان به کتاب و کتابخوانی
1⃣ کتاب خواندن مستمر برای کودکان از سنین پایین ( زیر دو سال)
2⃣ اختصاص زمان برای کتابخوانی در برنامه روتین روزانه. هر روز ساعت کتابخوانی داشته باشیم.
3⃣ در دسترس بودن کتاب برای کودک( مکانی که کودک بتواند خودش کتابها را بردارد، من کتابها را در دو طبقه گذاشتم. کتابهای پاره و خراب شده که چندین و چند بار چسبانده و منگنه شده اند، طبقه پایین که پسر کوچکم دستش می رسد. کتابهای سالم طبقه بالا که پسر بزرگم دستش می رسد، البته الان دیگه پسر کوچک هم دیگه به ندرت پاره میکنه.)
3⃣ عدم برخورد نامناسب با کودک در صورت پاره کردن یا خط خطی کردن کتاب. مثلا وقتی کودک دارد کتابی را خط خطی میکند، به او بگویید دوست داری نقاشی بکشی؟ بیا توی این دفتر نقاشی بکش، تا من کتاب را برای تو بخونم.
4⃣ هدیه خریدن کتاب در مناسبت های مختلف برای کودک، یعنی کتاب هم جز یکی از هدایای هدف انتخاب شما باشد، نه فقط اسباب بازی یا لباس
( من خودم تا الان هر سال کادوی تولد پسر بزرگم کتاب بوده، و کتاب در چشم بچه ها تبدیل به یک چیز خیلی باارزش شده)
5⃣ میزان اهمیت والدین به کتابخوانی، کودکان به صورت مستمر والدین علی الخصوص مادر را در حال کتابخوانی ببینند. اینکه کودکان ببینند مادر همیشه کتابی در دست، در کیف و یا حتی کنار بالشت خودش😂 دارد خیلی مهم هست، حتی اگر مادر موفق به خواندن مقدار خیلی کمی کتاب در حضور بچه ها شود. تا زمانی که سرگرمی خودمون فقط تلویزیون و گوشی هست، نمیشه توقع داشت فرزندمان به کتاب علاقه مند بشه)
6⃣ خرید کتاب هر چند در تعداد کم را جز خریدهای ثابت و ضروری خانواده قرار بدیم. کودک ببیند که والدین خرید و مطالعه کتاب را به بسیاری از مخارج دیگر ترجیح می دهند.
7⃣ اهل امانت دادن، امانت گرفتن، خرید دسته جمعی و گروهی و هدیه دادن کتاب باشیم تا کودک بیشتر به اهمیت و ارزش کتاب و کتابخوانی پی ببرند.
8⃣ از سنین پایین، شعرها و داستانهای کتابهایی را که میخوانیم در زندگی روزمره وارد کنیم. مثلا کتابهایی که راجع به میوه ها شعر دارند، موقع خوردن هر میوه شعر مربوط به آن میوه را بخوانید. در مورد مشاغل مختلف همینطور، مثلا هنگام رفتن به نانوایی ، دکتر، و... شعر مربوط به آن شغل را بخوانید. کتابهایی که داستان های کوتاه دارند در خانه به صورت نمایش اجرا کنید.
برخی دیالوگهای کتابها را در زندگی روزمره تکرار کنید، یعنی کودکان در جریان زندگی کتابهایی را که خواندند جاری ببینند.
👌👌 در یک کلام، کتاب جزئی از زندگی، دغدغه و مشغله روزانه ما باشد.
#کتاب_کودک #کتابخوانی_برای_کودک
#روشهای_علاقه_مند_کردن_کودکان_به_کتاب_و_کتابخوانی
🌺 نشر با نام و لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
⚫️ همسر شهید امنیت، شهید سلمان امیر احمدی گفتند: اشنایان خواب شهید را دیدند که گفتند مهمان امیرالمومنین هستند و امیرالمومنین فرمودند برای جمع شدن این فتنه نماز استغاثه به حضرت زهرا (سلام الله علیها) بخوانید.
منبع:
🔰برنامه تلویزیونی ((ماجرای امروز))
روایت زندگی شهدای امنیت و اغتشاشات
🔰 ۲۴ آبان ساعت ۱۸:۳۰- شبکه افق سیما
لینک برنامه :
https://telewebion.com/episode/0x5249435
نحوه خواندن نماز استغاثه حضرت زهرا (س)
➖دو رکعت نماز بخوانید و بعد از سلام، سه مرتبه تکبیر بگوید، سپس تسبیحات حضرت زهرا(س) را به جای آورید، به سجده بروید و صد مرتبه بگویید:
«یا مَوْلاتی یا فاطِمَةُ اَغیثینی».
ای سرپرستم ای فاطمه به فریادم برس.
➖بعد طرف راست صورت خود را بر زمین بگذارید و همین ذکر را صد مرتبه بگویید، سپس سجده برو و ذکر را صد مرتبه بگو، سپس طرف چپ چهره را بر زمین بگذارید و صد مرتبه بگویید، دوباره به سجده برود و ۱۱۰ مرتبه بگویید؛ بعد از آن حاجت خود را بیان کنید
🔴🔴🔴🔴
سلام عزیزان. تقاضا دارم لطفاً عزیزانی که پاسخ سوالات خود را گرفتند سوال خود را پاک کنند. متاسفانه برای گوشی من مسئله ای پیش اومد که تمام صوتها پاک شده، الان تمام سوالات از چند ماه قبل تا الان بی پاسخ نشان داده می شوند. لطفاً اگر پاسخ گرفتید سؤالات را هم پاک بفرمایید تا سوالات پاسخ داده نشده مشخص شوند. ممنونم🙏🙏
👆پیام یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
👌رسیدیم به مبحث مهم تلویزیون،موبایل، تبلت و...
➖البته بارها به صورت پراکنده در این مورد در کانال صحبت کردیم اما به صورت جمع بندی شده خیر.
قسمت اول
✅ برای نوشتن این مطالب ماهها وقت گذاشتم و تعداد قابل توجهی مقالات انگلیسی را ترجمه کردم. قوانین کشورهای مختلف در مورد تلویزیون دیدن کودکان را بررسی کردم چون عده ای فکر میکنند که محدودیتهایی که برای تماشای تلویزیون گفته می شود فقط نظر کارشناسان تربیتی مذهبی است. در صورتی که این موضوع در کل دنیا بررسی علمی شده و از طریق علم عصب شناسی و نوروساینس به اثبات رسیده و اتفاقا برخی کشورهای دیگر مقررات خیلی سختگیرانه ای برای تلویزیون دیدن کودکان دارند که متاسفانه در ایران این موضوع بسیار مورد غفلت واقع می شود. شاید باور نکنید که در آمریکا زمان تولد فرزند در بیمارستان دفترچه ای راجع به مضرات تلویزیون برای کودک زیر دو سال به والدین داده می شود. و از مواردی که در این دفترچه ذکر شده این است که تماشای تلویزیون و سایر صفحات الکترونیک برای کودک زیر دو سال ممنوع است و والدین فقط اجازه دارند در زمان خواب کودک تلویزیون تماشا کنند و از سایر وسایل الکترونیک مثل لب تاب، تبلت و گوشی استفاده کنند. در بسیاری از کشورها تماشای تلویزیون زیر سه سال ممنوع شده است.
✅ اما علت چیست؟ چرا تماشای تلویزیون، موبایل ، تبلت و ... زیر دو سال ممنوع است؟
1⃣ مغز کودک در دو سال اول، رشد بسیار زیادی دارد به طوریکه مغز کودک تا دو سالگی حدودا سه برابر زمان تولد خواهد بود و این رشد در پاسخ مستقیم به محرکهای خارجی اتفاق می افتد. تلویزیون دیدن یک فعالیت کاملا منفعل است و از رشد مغز جلوگیری میکند. تحقیقات نشان می دهد که کودکانی که زیر دو سال تلویزیون میبینند مغز آنها رشد کافی نمیکند و تماشای صفحات الکترونیک باعث مرگ میلیونها سلول مغزی کودک می شود.
2⃣ تماشای تلویزیون و موبایل و... زیر دو سال باعث ایجاد اختلال توجه در سن هفت سالگی و سالهای ابتدایی مدرسه می شود، زیرا حرکت سریع نور و تصویر و عوض شدن صحنه ها مداوم توجه کودک را تغییر می دهد و مغز کودک را به شدت تحریک میکند که این تحریکات سریع به مغز کودک آسیب می رساند. این حرکت سریع تصاویر قدرت تمرکز کودک به مدت طولانی( مثلاً تمرکز سر کلاس درس) در سالهای آتی را به شدت کاهش می دهد.
3⃣ مغز کودک زیر دو سال به دلیل داشتن انبوهی از سلولهای عصبی رشد نیافته با دیدن تلویزیون و موبایل به شدت آسیب می بیند.
4⃣ تلویزیون دیدن زیر دو سال تخیل و در نتیجه خلاقیت کودک را از بین می برد. چون در تلویزیون همه کارها توسط خود صفحه انجام می شود و کودک منفعل و بی حرکت به تماشا می نشیند.
5⃣ تلویزیون دیدن زیر دو سال به علت آسیب به سلولهای مغزی و کمتر شدن مکالمات کودک با والدین، تکلم کودکان را به تاخیر می اندازد.
6⃣ تماشای تلویزیون زیر دو سال باعث افزایش احتمال ابتلا به اوتیسم و همچنین بیش فعالی در کودکان می شود.
7⃣ ارتباط نورونی مغز در سالهای اول زندگی نوزاد بسیار مهم است و هر چه نورونهای بیشتری با هم ارتباط پیدا کنند، ذهن و مغز بیشتر بارور میشود و یادگیری در سالهای بعد بهتر اتفاق میافتد. این ارتباط به ویژه در سالهای اول و دوم تولد و تا ۶ سال اول زندگی بسیار مهم است.
تجربه و تعامل با محیط هر چقدر در کودک بیشتر باشد، ارتباط نورونی مغز بیشتر میشود و ذهن همچون ظرفی قابل انعطاف خواهد شد و گسترش مییابد. اما اگر تجربه و تعامل با محیط کم باشد، ذهن غیرقابل انعطاف میشود. اگر تجربه و تعامل نوزاد به تلویزیون و موبایل و تبلت معطوف شود و زمانی که باید تعامل او با پدر و مادر و اسباببازیهایش بیشتر باشد، این موارد جایگزین شود، ارتباط نورونی از بین رفته و جای آن را وابستگی کودک به این وسایل میگیرد.
ادامه دارد ....
#تلویزیون_موبایل_تبلت (قسمت اول)
🌺 نشر فقط با نام و لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
8⃣ جالب است بدانید تا حدود دو سالگی، مغز کودکان توانایی درک نشانههای روی صفحه تلویزیون و موبایل و ارتباط دادن میان آنها و دنیای واقعی را ندارد. اما تلویزیون به دلیل رنگهای شفاف، حرکت و صدا نوزاد را تحت تاثیر قرار داده و مبهوت خود می کند، به نوعی کودک را هیپنوتیزم میکند . مشکل از آنجا نشات میگیرد که پردازش اطلاعات تصاویر تلویزیون و بازیهای رایانه ای، مستلزم آن است که نوزاد در مرحلهای از رشد باشد تا بتواند اطلاعات وارده را پردازش کند، وگرنه دچار یک نوع فشار شناختی میشود یعنی اطلاعات بیش از حد ظرفیت نوزاد وارد سیستم پردازش اطلاعاتش میشود و در نهایت به او فشار روانی وارد میآورد.
🔴🔴 دقت کنید که این اثرات مخرب هیچ ربطی به محتوایی که کودک میبیند ندارد، یعنی حتی اگر کودک زیر دو سال بهترین محتوا و یا حتی فیلمهای نوزادی خودش را ببیند، تمام این آسیبها را به دنبال خواهد داشت.
در قسمتهای بعد به اثرات تماشای تلویزیون و... بر کودکان بالای دو سال خواهیم پرداخت.
#تلویزیون_موبایل_تبلت (قسمت اول)
🌺 نشر فقط با نام و لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆سؤال یکی از مادران عزیز کانال
👌آنچه که نوزادان و کودکان به آن احتیاج دارند تحریک حواس توسط صداهای طبیعی محیط اطراف هست نه صدای تلویزیون.
#تلویزیون_موبایل_تبلت
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆سؤال یکی از مادران عزیز کانال
👌 بدون عذاب وجدان مقررات تلویزیون داشته باشید با قاطعیت و مهربانی و آرامش، نهایتا روزی ۱-۲ ساعت محتوای مناسب، روزانه شرایط بازیهای دستورزی، حرکتی هیجانی و بازیهای دقت دیداری شنیداری را برای فرزندتان فراهم کنید.
#تلویزیون_موبایل_تبلت
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak