🔻2⃣
💡در انیمیشن #آخرین_داستان شکلگیری هستهی مقاومت در دل سختی و رنج مردم از پادشاه ظالم، یعنی ضحاک اتفاق میافته!
💡خانوادههایی که از سرنوشت فرزندانی که به اجبار به قصر فرستادن، بیخبرن، متوجه فساد پادشاه میشن؛ گروه مردمی رو تشکیل میدن و با تقویت قوای جنگیشون آماده مبارزه میشن!
💡نیروهای مردمی از مردم آزاد و جوانهای آزاد شده از اسارت ضحاک شکل گرفتن! جوانهایی که با کمک نیروهای نفوذی مقاومت از خورده شدن مغزشون توسط ضحاک جون سالم بهدر بردن!
💡از طرفی نیروهای ضحاک بجز شیاطین، جسم جوانهایی هست که قبلاً مغزشون خورده شده و حالا به اراده شیطان حرکت میکنن!
👈این تعبیر جالبه که پیاده نظام دشمن همیشه افراد خودی فریب خوردهاند! مغزِ خورده شده میتونه تمثیلی باشه از انحراف فکر و باور و ایمان افراد! که در دوران ما بواسطه رسانهها انجام میشه!
همین هست که مفهوم #جنگ_رسانهای رو میسازه!
💡در قیاس با ماجرای #سوریه: ضحاک رو بگیریم احمدالشرع یا الجولانی؛شیطان رژیم منحوس ص.هیونیستی و آمریکا؛جوانانی که مغزشان خورده شده و بعداً لشکر ضحاک میشن، عدهای از سوریهایها که همراهی کردن با گروه متجاوز و نهایتاً کاوه آهنگر و بقیه میشن سرداران و نیروهای مقاومت.
💡استفاده از دیرینگونه حضرت موسی (ع): زمانی که بخاطر خواب ضحاک و پیشگویی نابودی پادشاهیش، فرزندان کوچک رو قتلعام میکنن و آفریدون، پسر آبتین و فرانک، زنده میمونه و پیش کاوه آهنگر بزرگ میشه!
💡بنظر میرسه ضحاک داستان خیلی هم بدذات نیست و بارقههایی از محبت در او دیده میشه! در اصل میشه گفت انسانها همینطور هستند. قبلاً مفصل در مورد حال و احوال در انسان و تحولش صحبت کردیم. اما اصل اینه که ضحاک بخاطر #تکبر و #طمع زیاد، وجودش رو به شیطان فروخته و بندهی او شده. اگر هم ذرهای حس محبت و علاقه در او دیده میشه صرفاً بخاطر خودخواهی و میل خودشه، نه بخاطر حق و حقیقت.
⚠️البته در بعضی بخشهای داستانی و شخصیتپردازیها باید گفت روایت آخرین داستان خیلی هم منطبق بر ماجرای شاهنامه نیست.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔻3⃣
☢ و اما #انتقاد بسیار اساسی به این کار وارده! اون هم نوع پوشش زنان، استفاده از صدای آواز زنان و روابط زنان و مردان هست. در روایت #شاهنامه دین مردمان زرتشتی هست. #حجاب و پوشش،از گذشته تا به امروز، از ملزومات این دین بوده. حتی در بررسی حجاب ایرانی، چادر ایرانی برگرفته از پوشش زنان زرتشتی و فرهنگ پیشین ایرانی هست!
❌اما در "آخرین داستان" ما کاملاً با فرهنگی غربی مواجههایم و اصولاً زنان و نوع پوشش و حرکات دوربین بر روی بدن اونها، برای جذابیت و غربپسندی طراحی شده!
این آفت فکری سازندگان ایرانی هست که به این شکل میخوان اثرشون بینالمللی باشه! و یا ...!
✅ جان کلام اینکه داستان #مرواریدسازی #صدف رو زیاد برای بچهها تعریف کنید و خودتون باور داشته باشید که خلقت خاص صدف و توان مرواریدسازیش حکمتی داشته و نشانی و #آیت از طرف خدا هست!
👈انسان بدون نگاه #آیتبین #سمع و #بصر و #فؤاد ش درست کار نمیکنه و در نتیجه نمیتونه داشتههای ارزشمندش رو درست تشخیص بده که برای حفظشون مقاومت کنه!
همین تمایز نگاه هست که انسانهای مقاوم و باایمان رو میسازه!
💡در آخرالزمان، همونطور که انیمیشن به تصویر میکشه (هر چند دست و پا شکسته) نیروهای با ایمان و حکیم میتونن طلسم شیاطین رو باطل کنن.
💡مقاومت مفهومی تربیتیه که در میدان عمل و شرایط بحران خودش رو نشون میده!
چه وظیفهای مهمتر و بالاتر از این برای مادران و پدران که روحیه و باور مقاومت رو، از صدف بیاموزن و در زندگیشون اجرا کنن تا بچهها یاد بگیرن!😇
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔰#حق_کودک و آموزش و پرورشِ #هویت_دینی او
🔻قسمت یک: هفت گناه شیرینِ مُهلک
در #هویت_دینی #مسیحیت یکی از مهمترین مؤلفهها #هفت #گناه_کبیره هست! که دستمایه خلق آثار هنری زیادی شده!
از کتاب تا فیلم و انیمیشن!
📌یکی از این فیلمها که اتفاقاً برای مخاطب کودک ساخته شده و اقتباسی از رمان کودکانهایه، #چارلی_و_کارخانه_شکلاتسازی هست.
این فیلم در دو نسخه به سالهای ۱۹۷۱ و ۲۰۰۵ تولید شده!
💡داستانی که عشق به #شکلات 🍫 و کنجکاوی بیشاز حد در موردش بستر امتحان و سنجش پنج تا بچه به همراه یکی از اعضاء خانوادشون میشه!
در ادامه نکات بیشتری رو مطالعه بفرمایید و یا ویدئو تنظیم شده برای این مطلب رو تماشا کنید.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
مادرمربی
🔰#حق_کودک و آموزش و پرورشِ #هویت_دینی او 🔻قسمت یک: هفت گناه شیرینِ مُهلک در #هویت_دینی #مسیحیت یکی
🔰شکلات🍫 پدیدهی خوراکی عجیبی هست!
ذاتاً تلخه، اما انسان با روشهای متنوعی اونو خوشمزه و وسوسهبرانگیز کرده!
در نمادشناسی تصویری گاهی شکلات به #هوس شدید و شهوت اشاره میکنه.
شاید بشه این تفسیر من درآوردی رو هم داشت که شکلات شبیه گناهی ذاتاً تلخ و نامطلوبه، اما ذات دنیا و خدعه شیطان اونو برات جذاب و وسوسهبرانگیز میکنه!
نکته اینجاست که اگر انسان از کودکی طعم شکلات رو بشناسه و براش جذاب بشه دیگه هرگز نمیتونه ترکش کنه! واقعاً اعتیادآوره!
👈تعبیرش اینکه اگر انسانی از طفولیت سمع و بصر و فؤادش پُر شد از شنیدهها و دیدهها و افکار و باورهای شکلاتی! در بزرگسالی به ندرت میشه انتظار داشت توان ایستادگی در برابر وسوسهها رو داشته باشه! مگر اینکه دست خدا مسیری رو برای ساخت و صنع او ایجاد کنه؛ که به شرط استقامت بتونه ساخته و پالایش بشه! (شاید ویلی وانکا قصد داشته اینکار رو برای بچهها انجام بده😕)
👈انتخاب نماد شکلات به تجربه نویسنده در دوران کودکی هم برمیگرده!
💡در فیلم #ویلیوانکا، صاحب کارخانه شکلاتسازی، به طرز عجیبی بچهها رو با شکلات میسنجه و بخاطر یکی از هفتگناه کبیره مجازات میکنه.
💡انطباق ۷ گناه کبیره با شخصیتها به این ترتیب هست:
Augustus Gloop➡️ شکمپرستی
Violet Beauregarde➡️ غرور
Veruca Salt ➡️ طمع
Mike Teavee ➡️ تنبلی
Charlie bucket ➡️ شهوت
Grandpa Joe ➡️ حسادت
Willy Wonka ➡️ خشم
💡در نهایت چارلی موفق میشه جایزه ویژه رو ببره!(با وجود اینکه گناه شهوت به خاطر میل شدیدش به کسب بلیط ورود به کارخانه، بهش نسبت داده شده!)
او کسی هست که #خانواده براش از شکلات مهمتره! تو خانوادهی فقیرِ چارلی با وجود سختیها، ارزش جایگاه افراد و احترام به اونها حفظ میشه!
این خانواده چیزی هست که ویلیوانکا حسرت داشتنش رو داره و در نهایت پسرک رو بهمراه خانوادش تصاحب میکنه! البته چارلی وارث او میشه و در بهشت برین شکلاتیه وانکا همه باهم زندگی میکنند.
💡ویلیوانکا بیشتر نقش خداگونه یا کشیشگونهای رو داره که به خودش اجازه میده بچهها را سنجش و مجازات کنه! و کارخانه شکلاتسازی نمادی از دنیا و آخرته.
البته در کتاب #کمدی_الهی #دانته برای هر گناه مجازات خاصی وجود داره؛ و فیلم از این جنبه انطباقی چندانی با اون مجازاتها نداره.
💡رولد دال Roald Dahl نویسنده داستان اصلی، در زندگی واقعیش تلخی و فقدانهای زیادی را تجربه کرده. از جمله با از دستدادن خواهر و پدرش در کودکی و حس مورد توجه نبودن در خانواده، رنج روحی زیادی داشت. او در مدرسهای که وابسته به کلیسا بود تحصیل کرد. این تجربیات در نوشتن داستانی خانوادهمحور با نگاهی دینی اثر داشته! البته در بیشتر آثار او، شخصیت اصلی خانوادهاش رو از دست داده و سرپرست بدی داره!
میشه خیلی بیشتر در مورد این کار نوشت(از شیوه امپریالیستی ویلی ونکا در استعمار اومپالومپاها که کارکنان کارخانه او هستند و یا جزییات دیگه) اما قصدم توجه به نقش خانوادهها در ادب و رفتار بچهها بود. چون بچههای فیلم همراه با اعضا خانواده در چالش کارخانه شکلاتسازی شرکت داشتند و در مقابل رفتار بیادبانه بچهها مسئولانه برخورد نمیکردند و تازه پایه این رفتار رو خودشون کاشته بودند.
⚠️گاهی خانواده خودش دستی دستی عاملی میشه برای انحراف کودک! با سبک زندگی و هویت مخدوش ایمانیش!
💡احتمالاً مطلعید که در کتاب #گناهان_کبیره شهید #دستغیب، تعدادی از گناهان کبیره در#اسلام فهرست شده؛ البته تعداد این گناهان ۴۰ یا ۷۰ و یا کمتر و بیشتر ذکر میشه! اگر از ما در مورد این گناهان بپرسند بنظرتون چندتاشون رو میتونیم نام ببریم؟!
بله، اینجاست که کم کاری هنر و رسانه و آموزش و پرورشِ #هویت_دینی افراد و خصوصاً بچهها دیده میشه!😮💨
و ترسناکتر اینجاست که اگر در آموزش هویت دینی به کودکان کم کاری کنیم جای ما رو گروههای باطل خواهند گرفت.
نمونههای این فعالیت در سیستم رسمی و غیررسمی آموزشی کشورمون موجوده؛ (انشاالله در مطلب بعدی در موردش خواهم گفت) و نشون میده ما والدین لازمه حواسمون بهشدت جمع قضیه باشه!
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
18.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰#حق_کودک و آموزش و پرورشِ #هویت_دینی او
🔻قسمت یک: هفت گناه شیرینِ مُهلک
در #هویت_دینی #مسیحیت یکی از مهمترین مؤلفهها #هفت #گناه_کبیره هست! که دستمایه خلق آثار هنری زیادی شده!
از کتاب تا فیلم و انیمیشن!
📌یکی از این فیلمها که اتفاقاً برای مخاطب کودک ساخته شده و اقتباسی از رمان کودکانهایه، #چارلی_و_کارخانه_شکلاتسازی هست.
میتونید ویدئو تنظیم شده برای این مطلب رو تماشا کنید.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔰حق کودک
🔻قسمت دو: حق پرورش و آموزش
لطفاً در ادامه مطلب رو مطالعه بفرمایید و یا ویدئو مربوط به این محتوا رو تماشا کنید.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔰#حق_کودک
🔻قسمت دو: حق پرورش و آموزش
از #حق_کودک که صحبت میکنیم بلافاصله عناوینی مثل کنوانسیون جهانی حقوق کودک، یونیسف، سند ۲۰۳۰ و یکسری عناوین اینچنینی به ذهن میاد.
💡احتمالاً کمتر پیش اومده بخش حقوق فرزند رو در #رسالهی_حقوق #امام_سجاد علیه السلام مطالعه کنیم!
👈بطور خلاصه ایشون اینطور بیان کردن:
«وَاَمَّا حَقُّ الصَّغیرِ فَرَحِمتَهُ وَ#تَثقِیفِهِ وَ #تَعلِیمِهِ وَالعَفوُ عَنهُ وَالسِّترُ عَلَیهِ وَالرِّفقُ بِهِ وَالمَعُونَةُ لَهُ وَالسِّترُ عَلی جَرائِرِ حِداثَتِهِ فَاِنَّهُ سَبَبٌ لِلتَّوبَة وَالمُداراةُ لَهُ وَتَرکُ مُمَاحَکَتِهِ فَاِنَّهُ اَدنَی لِرُشدِهِ.»
و اما حق فرد خردسال: مهربانی نمودن با او، #پرورش او، #آموزش او، گذشت و بخشیدن از او، پرده پوشی [بر عیوب] او، ملایمت با او و یاری کردن او، و پوشاندن خطاهای کودکانه او- زیرا این طرز رفتار موجب توبه و بازگشت است، و مدارا با او، و عدم تحریکش [با عیبجوئی و خرده گیری]، که بیشکّ این برخورد به هدایت و رشد او نزدیکتر است.
✅#تثقیف به راست کردن نیزه و بار آوردن ترجمه میشه که به عبارتی #پرورش جسم و البته جان فرزند رو شامل میشه.
یعنی سلامت جسم و نفس کودک!
#تعلیم هم همان یعلمه کتاب و الحکمه در نظر بگیرید!
💡اصولاً مادرای امروزی تو کنترل سلامت جسم و تغذیه بچهها در حد توان کم نمیزارن!
اما سلامت نفس رو چطور میشه مدیریت کرد؟
🚸حق مغفول موندهی بچهها مراقبت از فطرت پاکشون هست، تا توان #سمیعت و #بصیرت و #افئدت اونها درست پایهگذاری بشه!
فرآیندی که امروزه در حال تخریب و تدفین #فطرت انسان و خصوصاً بچهها هست محتوا و شیوهی #پرورش و #آموزش اونهاست!
در پرورش جسم و نفس تغذیه نامناسب مادی و معنوی آسیب زیادی به بچهها وارد میکنه!
محتوای آموزشی هم در واقع یک خوراک فکری و معنوی محسوب میشه!
⛔️درد زمانی بیشتر میشه که متوجه بشید الان مراکز و مؤسساتی به اسم آموزش #فلسفه و #تفکر به بچهها قارچگونه در نظام آموزشی در حال رشد و تکثیرند؛ در حالی که به اصول و متعلقات اولیه اسلام پایبندی ندارند و براحتی مخالفت خودشون رو در سبک زندگی و نظام حکومت اسلامی به نمایش میگذارند.
اینها کرسی دانشگاهی دارند؛ مجوز حضور در مدارس و تأسیس مؤسسه آموزشی دارند! رشته دانشگاهی خاص خودشون رو پایهگذاری کردند! و خلاصه در بین ما هستند!😑😬
♨️بله؛ #دوگانه #حق و #باطل در جبهه تعلیم و تربیت شکل گرفته! و اگر والدین در تشخیص حق و باطل گمراه باشند، مسیر بچهها رو هم به انحراف میبرند!
❌خبر اخیر میزان بالای خودکُشی در مدارس ژاپن، در حالی که سیستم آموزشی اون یکی از الگوهای اصلی نظام آموزشی و متفکرین حوزه تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش، در ایرانه، زنگ خطری برای همه ما هست.
اجازه ندیم تا حق کودکانمون پایمال بشه؛ چه توسط خودمون و چه دیگران! کودک حقی داره! که اگر حقش رو درست بجا نیاریم قطعاً باید در نهایت پاسخگوی فرزندمون و خدا باشیم!
📌نکته تکمیلی: در نقد شیوهی آموزش #فلسفه_برای_کودکان استادید مختلف نظراتی رو داشتند؛ که مهمترینش تقلیدی بودن مباحث این دروس از غرب هست؛ که سادهترین نقد به آن #لیبرالی بودن دیدگاه غربی هست! باقی موارد فعلاً بماند!
ما بهازای ایرانی_ اسلامی فلسفه برای کودکان مباحث #حکمت برای کودکان هست که در قالب دروس استراتژی برای کودکان تولید و تدریس شده.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
16.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰#حق_کودک
🔻قسمت دو: حق پرورش و آموزش
در #رساله_حقوقی #امام_سجاد عليه السلام آمده است:
اما حق فرد #خردسال: مهربانی نمودن با او، #پرورش او، #آموزش او، گذشت و بخشیدن از او، پرده پوشی [بر عیوب] او، ملایمت با او و یاری کردن او، و پوشاندن خطاهای کودکانه او- زیرا این طرز رفتار موجب توبه و بازگشت است، و مدارا با او، و عدم تحریکش [با عیبجوئی و خرده گیری]، که بیشکّ این برخورد به هدایت و رشد او نزدیکتر است.
🎞در این ویدئو نکات بیشتر رو میتونید تماشا کنید.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi