هدایت شده از فارس الحجاز ( روضه تلفنی )
#پروفایل
🔴 به احترام امیرالمومنین سلام الله علیه پروفایل خود را تغییر می دهیم 🌹🌹
🔻فارس الحجاز
(روضه،مدح ومناجات تلفنی)
https://eitaa.com/joinchat/2173239394Cdfb2c3b051
📆 تقویم شیعه
💢 بیستم رمضان المبارک
🔻 فتح مکه
▪️در سال ۸ هجری قمری فتح مکه واقع شد. در این فتح بزرگ تعداد مسلمانان ۱۲ هزار نفر، و شهدا ۲ نفر بودند. علت شهادت آن دو این بود که همراه لشکر نبودند و از آخر مکه وارد شده بودند، و لذا مورد هجوم قرار گرفته شهید شدند.(۱)
▫️در این روز أمیرالمؤمنین علیه السّلام به امر مبارک خاتم الانبیاء صلّی اللَّه علیه و آله، برای شکستن بتهائی که در کعبه بود، پای مبارک خود را بر کتف شریف اشرف مخلوقات نهاد.(۲)
▪️مجلسی رحمه اللَّه از تاریخ طبری نقل می فرماید: هنگامی که پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله نظر مبارکش بر این قرار گرفت که به طرف مکه حرکت کند، عمر را طلبید و به او فرمود: به مکه برو و اشراف قریش را از حال ما با خبر کن. عمر گفت: من بر جانم از اشراف قریش می ترسم!(۳)
▫️هنگامی که مسلمانان وارد مکه شدند شعار می دادند: «الیوم یوم الملحمه»: «امروز روز در هم کوبیدن است». پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله فرمودند: شعار را عوض کنید و بگوئید: «الیوم یوم المرحمه»: «امروز روز رحمت است».
▪️بعد فرمود: ابوسفیان و خانه اش در امانند، و هر کس داخل خانه او رفت در امان است. همچنین فرمودند: همه در امانند به جز یک نفر به نام «هبار بن اسود» و بعضی معاویه را هم ذکر کرده اند.(۴)
▫️علت این برخورد شدید با هبار آن بود که در یکی از جنگهای مسلمین با کفار قریش عده ای اسیر از کفار گرفتند و داخا اسرا داماد بزرگ پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله شوهر زینب دخترشان بود. حضرت فرمودند: هر کس فدیه بفرستد او را آزاد می کنیم. بین آنچه از مکه به عنوان فدیه فرستاده بودند گردنبند حضرت خدیجه سلام اللَّه علیها به چشم می خورد که به دخترش زینب داده بود. هنگامی که پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله آن گردنبند را دیدند به یاد جناب خدیجه سلام اللَّه علیها افتادند و گریستند. آنگاه از مسلمین خواستند آن فدیه را که یادگار خدیجه سلام اللَّه علیها است، به آن حضرت ببخشند، و آنان قبول کردند. سپس قرار شد اسرا را آزاد کنند، در مقابل این که هر یک از زنان مسلمان که در مکه اسلام را پذیرفته، اگر خواست بیاید آزاد باشد.
▪️قرار بر این شد که أمیر المؤمنین علیه السّلام بروند و هودج فواطم را بیاورند. آن حضرت به تنهائی رفتند و زینب دختر پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله و دیگر هاشمیات را آوردند، همینکه مقداری از مکه بیرون آمدند ابوسفیان لعنت اللَّه علیه گفت: پسر عمویش محمّد صلّی اللَّه علیه و آله جوانهای شما را گمراه کرد و مسلمان شدند. حال این جوان یعنی علی علیه السّلام در روز روشن آمده و بستگانش را می برد، جلو او را بگیرید.آنها آمدند تا مانع آن حضرت شوند. أمیر المؤمنین علیه السّلام دفاع فرمودند. بعضی زخمی و بعضی به درک واصل شدند، در این اثنا هبار بن اسود به هودج هاشمیات حمله کرد و نیزه ای حواله هودج زینب دختر پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله نمود.
▫️أمیر المؤمنین علیه السّلام حمله ای به هبار کردند و او را فراری دادند. زینب در این حمله ترسید و چون شش ماه حامله بود، هنگامی که وارد مدینه شدند بعد از زمانی بچه سقط شده و از دنیا رحلت کرد.
▪️پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله فرمود: «خون هبار بن اسود مهدور است»، و هر کس هر جا او را دید بکشد.
▫️ابن ابی الحدید به استادش می گوید: پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله به خاطر ترساندن زینب و سقط جنین او، ریختن خون هبار را جایز دانست. اگر پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله زنده بود، آیا ریختن خون آن کس را که فاطمه سلام اللَّه علیها را ترسانید، جایز نمی دانست؟(۵)
_________________________________________
(۱): مسار الشیعه: ص ۹. العدد القویه: ص ۲۱۸. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۵۹۹. بحار الانوار: ج ۲۰، ص ۱۱۱ - ۱۴۳، ج ۲۱، ص ۱۴۳، ج ۹۷، ص ۱۶۷. سیره ابن هشام: ج ۴، ص ۸۰. تقویم المحسنین: ص ۱۲.
(۲): توضیح المقاصد: ص ۲۳. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۵۹۹. بحارالانوار: ج ۹۷، ص ۳۸۴. فیض العلام: ص ۴۲.
(۳): بحار الانوار: ج ۳۵، ص ۲۸۷.
(۴): احقاق الحق: ص ۲۵۶. التعجب: ص ۱۰۶. نهج الحق و کشف الصدق: ص ۳۱۰.
(۵): بیت الاحزان: ص ۱۵۳. شرح ابن ابی الحدید: ج ۱۴، ص ۱۹۳.
📚 کتاب تقویم شیعه،
نوشته استاد عبدالحسین بندانی نیشابوری
#رمضان_المبارک
#بیستم
┈••✾•🍃🌸🍃•✾•┈┈
🔰 در نشر معارف اهلبیت علیهمالسلام سهیم باشیم.
👈🏻 کانال معرفتی معارف الشیعه
@maaref_shiaa
👈🏻 کانال تقویم شیعه
@taghvimshia2
👈🏻 کانال أین بقیة الله
@ayna_baghiyatollah
👈🏻 کانال معارف امام زمان سلام الله علیه
@alhaghgholjadid
👈🏻 کانال مکروهات و مستحبات
@mostahbat
📆 تقویم شیعه
💢 بیست و یکم رمضان المبارک
🔻 شهادت امیر المؤمنین علیه السّلام
▪️امام المتقین أمیر المؤمنین علیه السّلام در شب بیست و یکم ماه رمضان مقارن طلوع فجر به شهادت رسید، در حالی که از سن مبارک حضرتش 63 سال گذشته بود.(۱)
▫️در بیستم ماه رمضان اثرات سم در پاهای مبارک أمیر المؤمنین علیه السّلام ظاهر شد و پاهای مبارک ورم کرد.(۲)
▪️در شب بیست و یکم اثر زهر بر بدن مبارک أمیر المؤمنین علیه السّلام بسیار شد. حضرت فرزندان و اهل بیت خود را جمع کرد و با آنها وداع نمود و وصیت های خود را فرمود. در آن شب هر چه خوردنی و آشامیدنی آوردند تناول نفرمود، و لبهای مبارکش به ذکر خدا حرکت می کرد، و مانند مروارید عرق از پیشانی نازنیش می ریخت و با دست مبارک خود آن را بر طرف می کرد.
▫️به امام مجتبی علیه السّلام فرمود: تو را به برادرت حسین علیه السّلام وصیت می کنم. به فرزندان دیگر که از فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها نبودند، فرمود: شما را وصیت می کنم به اطاعت از حسن و حسین. سپس فرمودند: «خداوند شما را بر صبر نیکو کرامت فرماید. امشب از میان شما می روم و به حبیب خود محمّد مصطفی صلّی اللَّه علیه و آله ملحق می شوم چنانچه مرا وعده داده است».
▪️صدای گریه از اهل بیت بلند شد. آنگاه دستوراتی در مورد غسل، کفن، نماز و محل دفن به امام مجتبی علیه السّلام فرمودند و با امام حسین علیه السّلام و حضرت زینب سلام اللَّه علیها کلماتی از کربلاء فرمودند.
🔳 بعد از وداع
▪️با همگان دست و پای مبارک را به طرف قبله کشیدند و فرمودند: «اشهد ان لا اله الا اللَّه وحده لا شریک له و اشهد ان محمداً عبده و رسوله»، و چشمان مبارک را بستند و بهشت را به قدوم خویش مبارک فرمودند.
▫️صدای شیون و گریه از خانه آن حضرت بلند شد. اهل کوفه که با خبر شدند، صدای شیون و ناله از تمامی شهر بر خواست، مانند روزی که پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله از دنیا رفتند. در آن شب آفاق آسمان متغیر گشت و زمین لرزید و صدای تسبیح و تقدیس فرشتگان از هوا شنیده شد. سپس مشغول غسل آن حضرت شدند. بعد از غسل و کفن، امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام پشت سر تابوت را همانطور که حضرت فرموده بودند برداشته، جلو تابوت خودش حرکت می کرد، تا در مکانی فرود آمد.
▪️بعد از نماز بر آن حضرت توسط امام مجتبی علیه السّلام، مقداری از زیر تابوت را کندند و قبری آماده یافتند که داخل آن لوحی مسی یا سفالی بود و بر آن نوشته شده بود: «بسم اللَّه الرحمن الرحیم، این قبری است که نوح پیامبر برای بنده صالح خدا علی بن ابی طالب حفر نموده است». بدن مطهر آن حضرت را دفن نمودند و حسب وصیّت آن حضرت، قبر مطهرش را مخفی نمودند تا در زمان هارون بر همگان معلوم شد.
▫️فرزندان آن حضرت از همسران مختلف 28 دختر و پسرند.(۳)
▪️۵ نفر آنها اولاد حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها هستند که عبارتند از: امام حسن و امام حسین و زینب کبری و امّ کلثوم و حضرت محسن علیهم السّلام که در دوران حمل در شش ماهگی توسط منافقین در ماجرای هجوم به خانه أمیر المؤمنین علیه السّلام به شهادت رسید. حضرت عباس علیه السّلام و جعفر و عثمان و عبداللَّه در کربلا به شهادت رسیدند، که مادرشان امّ البنین است. بقیه اولاد حضرت از همسران دیگر هستند.
▫️وقتی خبر شهادت أمیر المؤمنین علیه السّلام به عایشه رسید چنان خوشحال شد که بی اختیار شعری خواند و سپس گفت: چه کسی علی را کشت ؟ جواب دادند: ابن ملجم. گفت: خاک بر دهانش مباد (کنایه از اینکه خوب کاری کرد).(۴)
▪️در شب ۲۱ ماه رمضان حضرت عیسی بن مریم علیه السّلام به آسمان برده شد(۵) و در همین شب حضرت موسی بن عمران و یوشع بن نون علیهماالسّلام رحلت نمودند.(۶)
_________________________________________
(۱): کافی: ج ۲، ص ۴۶۵. منتهی الامال: ج ۱، ص ۱۸۳. ارشاد: ج ۱، ص ۱۹. اعلام الوری: ج ۱، ص ۳۰۹. کشف الغمه: ج ۱، ص ۴۳۶. مناقب خوارزمی: ص ۲۸۴. العدد القویه: ص ۲۳۵. ذخائر العقبی: ص ۱۱۵. مسار الشیعه: ص ۱۰. توضیح المقاصد: ص ۲۴. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۵۹۹. تاریخ الخلفاء: ص ۱۶۶ - ۱۷۵.
(۲): الوقایع و الحوادث: ج ۱، ص ۲۶۵، ۲۷۱، ۲۹۴.
(۳): ارشاد مفید: ج ۱، ص ۳۵۴-۳۵۴. اعلام الوری: ج ۱، ص ۳۹۵.
(۴): تذکره الخواص ابن جوزی: ص ۱۶۵.
(۵): بحار الانوار: ج ۱۳، ص ۳۷۶. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۵۹۹.
(۶): بحار الانوار: ج ۱۳، ص ۳۷۶. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۵۹۹.
📚 کتاب تقویم شیعه،
نوشته استاد عبدالحسین بندانی نیشابوری
#رمضان_المبارک
#بیست_و_یکم
┈••✾•🍃🌸🍃•✾•┈┈
🔰 در نشر معارف اهلبیت علیهمالسلام سهیم باشیم.
👈🏻 کانال معرفتی معارف الشیعه
@maaref_shiaa
👈🏻 کانال تقویم شیعه
@taghvimshia2
👈🏻 کانال أین بقیة الله
@ayna_baghiyatollah
👈🏻 کانال معارف امام زمان سلام الله علیه
@alhaghgholjadid
👈🏻 کانال مکروهات و مستحبات
@mostahbat
📆 تقویم شیعه
💢 بیست و یکم رمضان المبارک
🔻 بیعت با امام مجتبی علیه السّلام
▪️در این روز پس از شهادت أمیر المؤمنین علیه السّلام با امام حسن علیه السّلام بیعت کردند.(۷)
🔻 قتل ابن ملجم لعنه الله
▪️در این روز ابن ملجم با یک ضربت شمشیر به جهنم فرستاده شد. بعد از کشته شدن ابن ملجم مردم به سوی قطام ملعونه فاسقه هجوم آوردند و او را شمشیر به درک فرستادند و جثّه اش را بیرون کوفه سوزانیدند.(۸)
▫️ابن بطوطه متوفی سال ۷۷۹ هجری قمری گفته است: هنگامی که به کوفه مسافرت کردم، در غربی جبّانه کوفه در زمینی سفید، زمینی بسیار سیاه دیدم و علّت را پرسیدم. گفتند: اینجا قبر ابن ملجم است. عادت اهل کوفه این است که در سال هیزم زیادی می آوردند و ۷ روز در این مکان می سوزانند.(۹)
_________________________________________
(۷): کشف الغمه: ج ۱، ص ۵۳۸.
(۸): نفائح العلام: ص ۴۱۰.
(۹): نفائح العلام: ص ۴۰۹.
📚 کتاب تقویم شیعه،
نوشته استاد عبدالحسین بندانی نیشابوری
#رمضان_المبارک
#بیست_و_یکم
┈••✾•🍃🌸🍃•✾•┈┈
🔰 در نشر معارف اهلبیت علیهمالسلام سهیم باشیم.
👈🏻 کانال معرفتی معارف الشیعه
@maaref_shiaa
👈🏻 کانال تقویم شیعه
@taghvimshia2
👈🏻 کانال أین بقیة الله
@ayna_baghiyatollah
👈🏻 کانال معارف امام زمان سلام الله علیه
@alhaghgholjadid
👈🏻 کانال مکروهات و مستحبات
@mostahbat