۸ – در چه شرایطی باید نمک ید دار را نگهداری کرد؟
پاسخ : نگهداری و ذخیره نمک یددار به مدت طولانی (بیش از یک سال ) موجب ازدست رفتن بخشی از ید آن میشود برای حفظ ید در نمک ، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف دربسته پلاستیکی ، چوبی ، سفالی ویا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ ،نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.
@madrese_yar
۹- چه نوع نمکی باید خریداری و مصرف شود؟
پاسخ :همواره به وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت روی بسته بندی نمک ها باید توجه شود فقط نمک هایی قابل مصرف و مجاز هستند که شماره پروانه ساخت بر روی بسته بندی آن ها درج شده باشد همچنین دقت کنید که عبارت نمک یددار تصفیه شده بر روی بسته بندی نمک درج شده با شد واز خرید هر گونه نم با عنوان صادراتی صنعتی که مصرف خوراکی ندارد و یا نمک دریا که ید کافی ندارد و تصفیه نشده است خودداری نمایید.
@madrese_yar
۱۰-چرا از سنگ نمک برای خیساندن برنج نباید استفاده کرد؟
پاسخ : سنگ نمک که از معادن نمک به دست می آید اغلب دارای انواع ناخالصی های مختلف و حتی فلزات سنگین مثل سرب ، جیوه ، کادمیوم ویا آرسنیک می باشد. این فلزات سمی خاصیت سرطان زایی دارند و علاوه بر این سنگ نمک ممکن است دارای انواع آلودگی های فیزیک و شیمیایی بنابراین استفاده ا ز سنگ نمک به دلیل به خطر انداختن سلامت توصیه نمی شود .برای خیساندن برنج می توان از مقدار کم نمک یددار تصفیه شده و یا نمک تصفیه شده فاقد ید (عمدتاٌ در مراکز طبخ و رستوران ها ) استفاده کرد.
@madrese_yar
۱۱- مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را در پی خواهد داشت ؟
پاسخ : در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه ها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند مشکلی ایجاد نمی شود اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد غذایی شورمشکلاتی ازجمله فشارخون بالا، سکته قلبی ، پوکی استخوان ، سرطان معده ، آسم ، ادم یا ورم ایجاد می شود در حقیقت همه این عوارض ناشی از مصرف زیاد نمک است.
@madrese_yar
۱۲- برای پیشگیری از افزایش فشارخون و بیماریهای قلبی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
پاسخ :
۱- میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می کنید را کاهش دهید .
۲- برای اجتناب از مصرف بی رویه نمک، برسرسفره ازنمکدان استفاده نکنید
۳- غذاهای کنسرو شده و بسیاری ا ز مواد غذایی بسته بندی شده و اماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند ، به همین دلیل بهتر است مصرف این مواد غذایی رامحدود کنید
۴- مصرف غذاهای شور مثل آجیل شور، انواع فرآورده های غلات حجیم شده، پفک و … چیپس ، انواع شورنظیر خیارشور و کلم شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی را کاهش دهید .
۵- جوش شیرین که ممکن است در انواع نان و کیک به کار رود ، دارای مقدار زیادی سدیم ( عنصر موثره نمک ) است . بنابراین در افرادی که بعلت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم باید بسیار محدود شود.
@madrese_yar
۱۳- به جای نمک ازچه نوع چاشنی های دیگر میتوان استفاده کرد؟
پاسخ: از طعم دهنده هایی مانند سبزی های معطر ( آویشن ، ریحان ، ترخون ، نعناع ، مرزه ، کاکوتی ، و … ) آبلیمو ، آبغوره ، آب نارنج و سرکه می توان به جای نمک برای معطر و دلپذیر تر کردن غذا استفاده کرد.
@madrese_yar
۱۴- مهمترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی کدام ها هستند؟
پاسخ:
۱- نمک آشپزخانه و سفره که زمان طبخ یا سرسفره به غذا اضافه می شود
۲- انواع غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس، پیتزا ، همبرگر و ..
۳- انواع کنسروها مانند کنسرو خورش های آماده ، کنسرو سبزیجات و …
۴- انواع تنقلات شور مانند فرآورده های غلات حجیم شده، چیپس چوب شورو…
۵- لبنیات شور مانند پنیر ، دوغ و کشک پرنمک
۶- انواع شور مانند خیارشور، کلم شور و انواع ترشی ها و …
۷- مواد غذایی نمک سود مثل ماهی دودی
@madrese_yar
۱۵- با توجه به این که ذائقه ممکن است مواد غذایی شور را بیشتر ترجیح دهد چگونه می توان ذائقه سازی کرد؟
پاسخ : این که ذائقه غذای شور را ترجیح دهد به فرهنگ غلط اضافه کردن نمک و طعم دهنده ها به غذای کودک به سال های گذشته برمی گردد در واقع با افزودن نمک به غذای کودک ما او را با طعم شور آشنا می کنیم و عادت می دهیم به همین علت به هنگام بزرگسالی غذای حاوی نمک راترجیح می دهد و حتی اگر برای اوغذای بدون نمک تهیه کنیم در سرسفره به ان نمک خواهد افزود به همین علت یکی از اقدامات مهم در این راستا ذائقه سازی است .برای این که ذائقه کودک به غذای کم نمک عادت کند به هنگام تهیه غذای کمکی برای کودکان نباید از نمک و اساساً از هیچ طعم دهنده ای استفاده نمود . همچنین زمان تهیه غذای کودک باید از چشیدن آن خودداری کرد
@madrese_yar
۱۶-مضرات مصرف نمک دریا چیست ؟
پاسخ : در حال حاضر مصرف نمک دریا از سوی افراد غیرکارشناس به مردم توصیه می شود نمک دریا به نمک حاصل از تبخیر آب دریا گفته می شود این نمک ، تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصی ها از جمله فلزات سنگین است که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است علاوه بر ناخالصی میزان ید آن کم یا حتی فاقد ید است بنابراین نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند . هر چند نمک دریا حاوی مواد معدنی از جمله فلوئور و پتاسیم است. اما این ویژگی نمک دریا بسیار کم اهمیت بوده و ارزش کاربردی ندارد.
@madrese_yar
🇮🇷پويش "مراقب سلامت ماه"
🇮🇷ویژه بهمن ماه
🌹با سلام وسپاس از زحمات شما مراقبین محترم سلامت 🌹
به منظور تجربه گردانی و مستندسازی زحمات مراقبان سلامت، باتوجه به مناسبت ها و تقویم زمانی اجرای برنامه آموزش بهداشت وسلامت هرماه یک مسابقه برگزار میشود و بهترین آثار از سوی دفتر سلامت و تندرستی وزارتخانه تقدیر میگردد.
🔹شرایط و قالب ارسال آثار:
📌1- پويانمايي حداقل يك دقيقه و حداکثر پنج دقيقه و تا حجم 100 مگابایت
📌2- بازي هاي رايانه اي و اندروئيدي حداكثر حجم 700 مگابايت
📌3- فيلم تدريس به سفيران سلامت، حداقل سه دقيقه و حداكثر هفت دقيقه (حتما يادگيرندگان نشان سفيران سلامت داشته باشند، خلاقانه وهمراه با آموزش عملي باشد)
📌4- نوآوري و خلاقيت، ايده هاي جديد و روش هاي نوين در ارتقاي سواد سلامت دانش آموزان و بالا بردن فرهنگ سلامت و تندرستي مدرسه (فيلم توضيح اثر، حداكثر پنج دقيقه)
موضوعات پويش:
حفاظت از محيط زيست، انرژي هاي پاك و تجديدپذير كه كشورمان ايران از نظر منابع آن غني وبرخوردار است. سلامت دهان و دندان، پيشگيري از بیماری های واگیر و غیرواگیر
❀•°•═══ஓ๑🌸๑ஓ═══•°•❀
📣 لطفا موارد زیر در آثار ارسالی رعایت شود:
نام اثر(موضوع آموزش):
شرح:
مراقب سلامت/معلم :
دوره تحصیلی:
نام منطقه و استان:
🗓 مهلت ارسال آثار: از پانزدهم تا بیستم بهمن ماه
🛑🛑 توجه: آثاری وارد بخش داوری میشوند که تمامی شرایط فوق را رعایت نمایند.
آی دی جهت ارسال محتوا:
@masoumeh_rajabi
با تشکر وسپاس
https://shad.ir/salamat_send2
✅جهت انجام آزمون ضمن خدمت ؛
https://eitaa.com/teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@ltmsme