eitaa logo
مدرسه من
2.6هزار دنبال‌کننده
5.3هزار عکس
3.9هزار ویدیو
3.4هزار فایل
مطالب مفید علمی و فرهنگی پرورشی و ایده های ناب مخصوص اولیا . دانش آموزان و همکاران فرهنگی
مشاهده در ایتا
دانلود
محبت کالا نیست که با آن معامله کنید! وقتی به فرزند خودتان میگوئید: ⛔اگر اتاقت را مرتب کنی دوستت داردم! ⛔اگر خوش اخلاق باشی دوستت دارم! ⛔اگر نماز بخونی دوستت دارم! ⛔و هر اگر دیگری که شرط محبت قرار بگیرد... در واقع در حال معامله محبت با کارهایی هستید که از فرزندتان توقع دارید. 📌اگر با فرزند خود بر سر محبت معامله کردید زمانی خواهد رسید که دیگر محبت شما در مقابل کاری که او دوست دارد انجام دهد قیمتی ندارد و قید محبت شما را میزند! و بازنده قطعا شما هستید.
مشکلات اقتصادی که بعضا خانواده ها با آن درگیرند نتیجه هوش اقتصادیِ پایین است. هوش اقتصادی در کودکی از بازی ها و اسباب‌بازی‌ها شروع می شود. وقتی کشاورزی می کنید، گل می کارید، بذر می کارید بچه ها غیر مستقیم تمرین می کنند و یاد میگیرند که تولید اسباب بازی به جای خرید اسباب‌بازی‌. اسباب‌بازی ابزار بازی هست نه خود بازی..
🟡اگه فرزندتون میگه مامان من حوصله ام سر رفته میای باهام بازی کنی نگین عزیزم الان دارم ناهار درست می کنم وقت ندارم بیست تا نخود و لوبیا رو بریز توی یه پیاله و بگو عزیزم میتونی اینارو از هم جدا کنی و بعدشم ازش تشکر کنید و ببینید چه ذوقی میکنه. 🟢اگه وقتی کسی میاد خونتون خیلی شرو شیطون میشه نگین تو چرا امشب انقد بچه ی بدی شدی خاله دیگه خونمون نمیادا اون می‌خواد جلب توجه کنه بهش بگین عزیزم برو دفتر نقاشیتو بیار و به خاله نقاشی هاتو نشون بده و از خاله یه نقاشی بکش و بهشون هدیه بده تا با خودشون ببرن حالا ببین چطوری کیف می کنه.
⁉️چطور با کودک به خرید راحت بریم؟!🛒 ۱. هیچ وقت فرزندتون رو گرسنه به فروشگاه نبرین. برای اینکه کودک هر خوراکی رو که ببینه از شما میخواد تا براش بخرید.چون گرسنس..🍟🍟 ۲. قبل از رفتن,,هدف از فروشگاه رفتن رو براش توضیح بدین...مثال: امروز قراره با کمک هم برای خونمون چیزهایی که لازم داریم را بگیریم...😊 ۳.در فروشگاه کودک رو درگیر خرید کنین. «روش مشارکت در خرید»: برای مثال؛ خرید چند قلم از وسایل مورد نیازتون رو به عهده ی کودک بذارین مثلا بگین «انتخاب ماکارونی شکل دار به عهده تو». با این کار، او مشغول می‌شه و یکسره بهانه‌گیری نمیکنه که این و اون رو برای من بخر، و احساس مسئولیت‌پذیری درِ او رشد می‌کنه. 🍝🍝 ۴.بر اساس لیست خرید کنید تا کودک  بتونه به مفهوم میزان مصرف پی ببره. ۵.اگر کودک وسیله خاصی نیاز داره بهش بگین هرجا دیدی به من خبر بده تا متوجه بشه شما برای خریدش ارزش و اهمیت قائلین. ۶.سعی کنین یکی از خریدهای کودک رو هنگام ورود به فروشگاه بردارین و یکی دوتا رو هم برای آخر کار بذارین, چون اصولا بچه ها زمانیکه خاطرشون جمع میشه که خریدشون انجام شده، دوست دارن به خونه برگردن و اگر شما هنوز خریدتون تموم نشده باشه دچار دردسر میشین😇😇 ۷.براش پول تو جبیبی یا درآمد در نظر بگیرین و اگر در فروشگاه به کالایی اصرار کرد نهایتا بگین از پول توجیبی خودت میتونی خرید کنی...
🔲 صبحانه سالم و مقوی برای کودکان معجون با شیر موز و عسل صبحانه کودک 🔰مواد لازم 🔹دارچین ربع قاشق چایخوری 🔹موز یخ زده ۱ عدد 🔹کره بادام زمینی ۱ قاشق غذاخوری 🔹عسل یا شکر ۱ قاشق غذاخوری 🔹شیر ۱ فنجان 🔰طرز تهیه همه مواد ذکر شده را داخل مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا نرم شوند . اگر موز یخ زده نداشتید، می توانید از موز تازه استفاده نمایید و چند قطعه کوچک یخ هم درون مخلوط کن بریزید. 🍺این معجون یک صبحانه سالم برای کودک شماست.
❌نمیگیم کلا گوشی های تلفنتون رو کنار بذارید و در اختیار فرزندتون باشید اما فرزند شما نیاز داره که حداقل روزی ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در معرض توجه شما قرار بگیره. یعنی شش دانگ حواستون به اون باشه و کارهایی که دوست داره رو با هم انجام بدید. ✅این کار خیلی از اضطراب های کودک و نوجوان شما رو کاهش میده و باعث بهبود روابط شما با آنها میشه. ⚠️گوشی موبایل شما همیشه به همین شکل باقی میمونه اما فرزندتون لحظه لحظه‌ی زندگیش رو سپری میکنه. زمانی میرسه که بر میگردید و نگاهی به گذشته میکنید و افسوس میخورید که سرتون گرم تکنولوژی بود و قد کشیدن فرزندتون رو نديديد!
♦️ شاید تعجب کنید اگر بگویم مغز ما با همه پیچیدگیش قادر نیست جملات منفی را از مثبت تفکیک کند: به جمله ً منفی ً زیر توجه کنید: " لطفا به فیل قرمز فکر نکنید " ذهن شما اکنون به چه چیزی فکر می کند؟ بدون شک ذهن شما اکنون در حال فکر کردن به فیل قرمز است. به نظر شما اگر به کودکی گفته شود دست مرا ول نکن، به پریز برق دست نزن، امروز با بچه ها در مهد دعوا نکن، چه پیغامی در مغز او مخابره میشود؟ همه این جملات در ذهن او مثبت برداشت شده و گویی که به او دستور داده اید که این کار را انجام دهد، در واقع در فرمان دادن باید به کودک گفته شود چه کاری باید انجام دهد نه اینکه چه کاری نباید انجام دهد. بنابراین با کودک خود اینگونه سخن بگویید: - به جای مخالفت نکن ؛ بگو کاری که گفتم را انجام بده - به جای فحش نده ؛ بگو حرف خوب بزن - به جای دستم را ول نکن؛ بگو دستم را محکم بگیر - به جای ندو ؛ بگو آرام راه برو
❌️از عبارات: «هرگز»، «همیشه» و «هیچ وقت» استفاده نکنیم❌ 👇👇👇👇👇👇 🟢ببین بازم مثل دیروز اسباب بازی ها رو جمع نکردی. 🚫 بزرگ شی هیچی نمیشی.🚫 تا ابد شلخته می مونی. 🚫 همیشه بی ادبی می کنی. 🚫 🔺️پیام های بالا نمونه‌ای از «پیش داوری» والدینه. 🔵وقتی پیامی رو به کودک میدیم، لازم نیست «پیامد عدم انجام» دستور رو هم به او یادآوری کنیم، یا رفتارهای منفی گذشته ش رو بهش گوشزد کنیم. 🟣در مورد آینده هم پیش داوری نکنیم و اونو به همه زمان ها «تعمیم» ندیم.
♦️در اغلب موارد اگر والدین بر روی احساسات خود دقیق شوند، می توانند متوجه تجربه احساسی غیرمنتظره بعد از هر بار تنبیه فرزندشان شوند. در واقع پیش از آغاز احساس گناه در والدین، احساسی کاملا متفاوت با آن تجربه می شود، احساس خلاصی بعد از انتقام! بچه هایی که از طرف والدین مورد تهدید قرار می گیرند و تنبیه می شوند بیش از دیگران نافرمان و لجباز هستند و با ضعف در اعتماد به نفس روبه رو می شوند. نافرمانی، منفی بافی، مخالفت با دیگران و لجبازی از شایع ترین اختلالات رفتاری در کودکان پیش دبستانی و دبستانی است. به طور قطع لجبازی بچه ها قابل اصلاح و درمان است. در غالب موارد تنبیه بچه ها، نافرمانی و لجبازی، ضعف در اعتماد به نفس، کج خلقی و پریشانی خاطر را نیز به همراه دارد.
✨ وقتی فرزندتان در حال آزمون کاریست که توانایی آنرا ندارد صبر کنید تا خودش کمک بخواهد وقتی هم کمک میکنید مراقب اعتماد بنفسش باشید مثلا به او بگوييد: منم هم سنت بودم نمیتونستم
‌🔴 كودكي كه میتونه حرف بزنه اما هنوز جيغ ميزنه، *دو دليل* براي اين كارش ميتونه وجود داشته باشه.👇🏻 1⃣ يا جيغ زدن رو از شما ياد گرفته. -اگر شما در روز فقط يكبار جيغ بزنيد اون حتما ده بار جيغ ميزنه. 2⃣ یا شما اهل بكن نكن و فرماندهي هستيد و او ياد گرفته با جیغ زدن به خواسته‌اش برسه. -كودكي كه با جيغ زدن توجه مادر رو به خودش جلب ميكنه در صورت تكرارش براي ٥٠ بار اين كار در وجودش كاشته ميشه.
🚨از ترحم کردن اجتناب کنید: ✅ بسیاری از والدین فرزندانشان را از پذیرفتن مسئولیت برحذر می‌دارند، زیرا برای آنان احساس دلسوزی می‌کنند. ✅ ترحم طرز تفکر مخربی است که به کودک می گوید، آنقدر ضعیف است که نمی تواند از عهده مشکلاتش برآید. ✅ والدینی که به کودکانشان ترحم می کنند، اغلب نمی فهمند که محافظت بیش از حد همانا گرفتار کردن کودک است. ✅ محافظت بیش از حد که اغلب از والدین نا مطمئن سرمی زند، ممکن است باعث شود این والدین احساس قوی تر بودن کنند، اما این امر به قیمت تربیت غلط فرزندشان تمام می شود. 📖منبع: کتاب"والدین مؤثر، فرزند مسئول" 👤گری،. د. مکی