🔶🔸و سرانجام در روز سوم خرداد 1361 در ساعت 50/13 خرمشهر پس از 575 روز اشغال، در مرحله چهارم عمليات بيت المقدس به دست توانمند رزمندگان اسلام آزاد شد و راديو جمهوري اسلامي ايران در ساعت 5/4 بعد از ظهر اين خبر اينگونه اعلام كرد:
شنوندگان عزيز توجه فرماييد ... خرمشهر، شهر خون آزاد شد... الله اكبر، الله اكبر.
خبرگزاري رويتر: خرمشهر كه ايرانيها آن را خونين شهر ناميدهاند در پس يك نبرد دو روزه توسط ايران آزاد شد.
بر پايه اين گزارش 30 هزار تن از نيروهاي عراقي كه از خرمشهر دفاع ميكردند پس از كشته شدن فرماندهانشان در برابر نيروهاي ايران تسليم شدند.
@madresseinqhilab
🔶🔸روزنامه الارام چاپ مصر 3/3/1361 نوشت.
هيچ كس انتظار نداشت خرمشهر با اين سرعت بدست ايرانيان بيفتد. باز پس گيري خرمشهر تكان دهنده است. زيرا عراقي ها 20 ماه پيش، خطوط دفاعي بسيار قوي در داخل خاك ايران تشكيل داده بودند.
دلاور مردان غيور اسلام در جريان آزاد سازي خرمشهر 16500 نفر از سربازان دشمن را كشته و زخمي نموده و 19000 نفر از آنان را به اسارت در آوردند.
در جريان عمليات بيت المقدس كه در چهار مرحله انجام و منجر به آزادسازي شهر خرمشهر شد حدود 6000 نفر از دلير مردان ارتش و سپاه، به شهادت رسيدند و حدود 24 هزار نفر نيز مجروح شدند.
@madresseinqhilab
🔶🔸سردار جاويد الاثر حاج احمد متوسليان:
شاد كردن اين ملت با فتح خرمشهر، بزرگترين اجري بود كه خداوند در زندگاني به ما عطا كرد.
نوحه معروف «ممد نبودي ببيني» در اولين سالگرد آزادي خرمشهر در مسجد جامع اين شهر و با مداحي آقاي غلامعلي كويتي پور اجرا شد.
شاعر اين نوحه آقاي جواد عزيزي مي باشد.
🔶🔸در آستانه فتح خرمشهر
در آستانه آزاد سازي خرمشهر يكي از فرماندهان به محضر امام خميني رفته بود، امام فرموده بودند:
آيا خرمشهر را ميتوانيد بگيريد؟ پاسخ داده شده بود: بله، امام فرموده بودند: الحمدالله، پس دعا نموده و فرموده بودند: ما بايد به خدا توكل كنيم.
راديو دولتي انگلستان در شامگاه نهم ارديبهشت 1361 اعلام كرد: چنانچه ايرانيان در صدد باز پس گرفتن خرمشهر برآيند، سخت ترين گردو را براي شكستن برگزيدند.
راديو مونت كارلو – بخش عربي ساعت 17 روز 10/2/1361 اعلام كرد: به خاطر وجود استحكامات فراوان عراق در خرمشهر، ايران نميتواند به اين شهر دست يابد.
روزنامه فرانس سوار چاپ فرانسه نوشت: خرمشهر يك جايزه بزرگ است، اگر ايرانيها آن را پس بگيرند، عراقيها حرفي برا گفتن نخواهند داشت.
راديو بغداد در آستانه ورود قواي ايران به خرمشهر در بخش فارسي خود مكرر اعلام ميكند:
دفاع از خرمشهر به معني دفاع از بصره است. آبروي امت عرب در گرو دفاع از خرمشهر است.
🔶🔸سقوط خرمشهر
از روياهاي رژيم عراق اضافه كردن بندر خرمشهر به خاك عراق بود كه سرانجام براي تحقق اين رويا در 31 شهريور 1359 ارتش صدام با استعداد 2 لشكر به شهر خرمشهر هجوم آورد و پس از 35 روز مقاومت بينظير و فراموش نشدني، در تاريخ 4/8/1359 خرمشهر را به تصرف ارتش خود در آورد.
صدام پس از اشغال خرمشهر در پيامي چنين گفت: نيروهاي مسلح ما هم اكنون محمره (خرمشهر) مرواريد شط العرب را به تصرف خود در آوردند.
شهري كه امروز لباس عزا را از تن رها كرد و لباس عربي، يعني پيروزي بر تن نمود.
با سقوط خرمشهر، فرماندهان ارتش عراق كميتهاي موسوم به كميته تخليه اموال تشكيل ميدهند. اموال و اثاثيه 25 هزار واحد مسكوني شهر، به بندر بصره منتقل و پس از فروش در آنجا، مبلغ آن به حساب ارتش عراق واريز ميشود.
ارتش عراق پس از اشغال خرمشهر 700 هزار تن كالا به همراه 500 اتومبيل خارجي كه در بندر عظيم خرمشهر تخليه شده بود را به غارت برد.
@madresseinqhilab
هدایت شده از مدرسه انقلاب بصیرت ،شیعه،مهدوی ،جهاد
🔶🔸دانستنی های دفاع مقدس
به بهانه ی ۳ خرداد فتح خرمشهر قهرمان وبه یاد شهدای جنگ تحمیلی...
انشاالله برای خدا
🔶🔸پس از تخليه اموال، سرتيپ احمد زيدان، فرمانده نيروهاي عراقي مستقر در خرمشهر دستور تخريب كامل شهر را صادر ميكند. منازل شهر با 300 تن «تي ان تي» (مواد انفجاري) تخريب ميشود.
عراقيها پس از اشغال خرمشهر نامهاي محلهها و مدارس خرمشهر را عوض كردند.
مثلاً «محله البعث» و «مدرسه قادسيه صدام» حتي صدام در 19 آبان 1359 طي دستوري به نيروهاي عراقي گفته بود: بكوشيد از مناطق و راههاي عبادان، محمره و الاحواز- محمره بگذريد.
عراقي ها روي ديوارهاي خرمشهر جمله معروف «جئنا لنبقي» را نوشته بودند، يعني آمده ايم تا بمانيم.
@madresseinqhilab
🔶🔸خرمشهر
شهر خرمشهر قبل از جنگ داراي 220 هزار جمعيت، 91 مسجد با كليه وسايل ارتباطي، 12 بيمارستان، 6 سينما و 40 هزار واحد مسكوني بود كه به علت اهميت استراتژيكي از قديم مورد توجه بيگانگان بوده است.
خرمشهر جزء بزرگترين بنادر خاورميانه و خليج فارس به حساب ميآيد.
اين بندر ميتواند كشتيهاي بزرگ اقيانوس پيما را پذيرا شود و با داشتن 13 اسكله «قبل از جنگ» نقش ويژهاي در اقتصاد و بازرگاني ايفا ميكرد.
فاصله خرمشهر با آبادان 23 كيلومتر، بندر بصره در 48 كيلومتري غرب آن و اهواز در 128 كيلومتري شمال آن واقع شده است.
مردم خرمشهر عرب زبان بوده و تعدادي مهاجر نيز در اين شهر زندگي ميكنند كه اكثريت آنان داراي مذهب شيعه هستند.
@madresseinqhilab