🌹 ⚘﷽⚘
✨💫✨
آیا #امام_صادق علیه السلام رئیس #مذهب_جعفری است؟!
✍ به قلم حجت الاسلام دکتر قربانی مقدم
@madresseinqhilab
🔹در سالهای اخیر بر زبان گویندگان و قلم نویسندگان اینطور رایج شده که امام صادق رئیس مذهب جعفری است. درحالی که این تعبیر کاملاً غلط و ساخته و پرداخته مخالفین شیعه است. البته بعضی نیز با توجه به جایگاه علمی امام صادق و نقش بی بدیل ایشان در احیاء اسلام، گمان کرده اند که این لقب، تمجید از مقام شامخ حضرتش محسوب میشود و مکرر آن را بر زبان جاری میکنند.
🔹باید دانست که اصلاً مذهبی به نام «جعفری» وجود ندارد و هیچ یک از متکلمین و علمای بزرگ شیعه مانند شیخ مفیدها، سید مرتضیها، شیخ صدوقها و... از چنین مذهبی نام نبرده اند. آنچه هست مذهبی است به نام #شیعه دوازده امامی که مؤسس آن، شخص پیامبر است و البته امام اولش امیرالمومنین میباشد. امام صادق علیه السلام نیز ششمین پیشوا محسوب میشود.
@madresseinqhilab
🔹علامه امینی در کتاب #الغدیر و #علامه_عسکری در کتب گوناگون اثبات کرده اند که شیعه از زمان پیامبر و با دستور شخص ایشان ایجاد شده است. اما از آنجایی که مذاهب فقهی چهارگانه اهل سنت نوعا اواخر قرن دوم پیدا شده است، سعی کرده اند پیدایش مذهب تشیع را تا زمان فوق به عقب رانند، زیرا حقانیت مکتبی که از صدر اسلام وجود داشته نسبت به مذاهبی که در اواخر قرن دوم پدیدار شده، امر واضح و روشنی است. (البته مخالفینی که مقداری انصاف داشته باشند، پیدایش شیعه را تا زمان فوق به تاخیر می اندازند، وگرنه بعضی از معاندین، چنین تبلیغ می کنند که شیعه ساخته و پرداختهٔ قرون متأخرتر مثلاً در زمان صفویه است.)
@madresseinqhilab
🔹به هرحال آنچه مسلم است، نقش عظیم امام صادق علیه السلام در حفظ و احیاء اسلام (و نه فقط تشیع) است. اما نباید فراموش کرد که حضرت صادق علیه السلام، امامِ ششمِ مذهبی است که دهها سال قبل از ولادت ایشان، توسط #پیامبراعظم ص تاسیس شده است.
ــــــــــــــــــــــ
@madresseinqhilab
🌹 #خاطرات_شهدا 🌹
جلوی دادگستری شعار مےدادند
«مرگ بر بهشتی».
شهید بهشتی هم مےشنید .
یڪی ازش پرسید
«چرا امام ساڪت است ؟
ڪاش جواب این توهینها را مےداد».
شهید بهشتی گفت :
«قرار نیست در مشڪلات از امام هزینه ڪنیم ، ما سپر بلای اوییم ، نه او سپر ما».
#شهید_دڪتر_بهشتی
#یادشهدا_با_ذڪر_صلوات
✍ نشر بمناسبت سالروز شهادت دڪتر بهشتی و هفتادو تن از یاران وفادارشان 🌹
@madresseinqhilab
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا صحت دارد که شافعی و حنبلی و مالکی از شاگردان امام جعفر صادق بوده اند؟
✍️پاسخ:
✅از ميان رهبران مذهبي اهل سنت، ابوحنيفه (نعمان بن ثابت) (۸۰ ـ ۱۵۰ هـ ق) و مالك بن انس (۹۳ ـ ۱۹۷ هـ ق) در دوران امام صادق (ع)(۸۳ ـ ۱۴۸هـ ق) مي زيسته و محضر ايشان را درك كرده اند، اما محمد بن ادريس شافعي (۱۵۰ـ۲۰۴هـ ق) و احمد بن حنبل (۱۶۴ ـ ۲۴۱) كه تولدشان بعد از شهادت امام صادق(ع) بوده نمي توانند، محضر ايشان را درك كرده باشند، لذا جزء شاگردان بدون واسطه آن حضرت محسوب نمي گردند.
درباره ابوحنيفه نقل شده كه وي از شاگردان امام صادق(ع) بوده است.(۱) و در عظمت علمي امام گفته است: "من دانشمندتر از جعفر بن محمد نديده ام."(۲) و در عين حال ايشان در برابر امام صادق ـ عليه السّلام ـ قرار داشته است.
مالك بن انس پيشواي فرقه مالكي مي گفت: "مدتي نزد جعفر بن محمد رفت و آمد مي كردم و او را همواره در يكي از سه حالت ديدم، يا نماز مي خواند يا روزه بود و يا قرآن تلاوت مي كرد. و هرگز او را نديدم كه بدون وضو حديث نقل كند. در علم و عبادت و پرهيزكاري، برتر از جعفر بن محمد هيچ چشمي نديده و هيچ گوشي نشنيده و به قلب هيچ بشري خطور نكرده است."(۳)
از اين بيان استفاده مي شود كه مالك نيز از محضر امام صادق(ع) استفاده نموده و حديث شنيده است، و جزء شاگردان رسمي و يا غير رسمي ايشان محسوب مي گردد. و در عين حال ايشان نيز در مدينه فتوا مي داد و خود را صاحب رأي و بي نياز از امام (ع) مي دانست.
بنابراين برخي از رهبران مذاهب اهل سنت، مانند ابوحنيفه و مالك بن انس، در زمان امام صادق(ع) بوده و برخي ديگر مانند شافعي و احمد بن حنبل بعد از شهادت امام صادق(ع) به دنيا آمده اند.
و لكن از آنجايي كه احمد شاگرد شافعي بوده است و شافعي شاگرد مالك بن انس، و مالك ان سخنان را در باره امام صادق ذکر کرده است .پس می توان گفت همه انان از ان حضرت مستقیم یا غیر مستقیم، استفاده علمی کرده اند.
📚پي نوشت ها:
۱. شرح نهج البلاغه، ج ۱۵، ص ۲۷۴، کتابخانه نجفی مر عشی ، قم، ۱۴۰۴ه .
۲ . ذهبي، شمس الدين محمد، تذكرة الحفاظ، بيروت، داراحياء التراث العربي، بي تا، ۱/ ۱۶۶.
۳ . ابن حجر عسقلاني، تهذيب التهذيب، چاپ اول بيروت دار الفكر ،۱۴۰۴ه.ق، ج۱، ص۸۸ حيدر، اسد، الامام الصادق و المذاهب الاربعه، ۱/ ۵۴.
@madresseinqhilab
🌺 لوح ویژه | دختر اهل بیت
🌷 رهبر انقلاب: حضرت معصومه، این دختر جوانِ تربیتشدهی دامان اهلبیت، با پاشیدن بذرمعرفت و ولایت درمیان مردم، موجب شد که قم پایگاهی بشود که انوار علم و معارف اهلبیت رابه سراسر دنیای اسلام منتقل کند. ۸۹/۷/۲۹
#روز_دختر #میلاد_حضرت_معصومه
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
@madresseinqhilab
عملیات شوم یک روحانینما/ آیتالله نامرئی چه ماموریتی را دنبال میکند؟
اخیراً یک صفحه «fake» و جعلی در اینستاگرام شروع به فعالیت کرده که در آن به وهن آموزههای دین اسلام و اعتقادات مسلمانان و شیعیان پرداخته است. که توجه به نکات زیر سودمند میباشد:
1⃣ صفحه ای «fake» به تازگی با سوءاستفاده از تصاویر و فیلمهای یک فرد روحانی از اسم جعلی آیتالله "ناصر نوری گیلانی" به عنوان طلبه سطح چهارم و مسئول بخش مدارج علمی حوزه علمیه بهره برده است.
2⃣ با پیگیریهای ما در وهله اول این نتیجه حاصل آمد که چنین فردی (ناصر نوری گیلانی) با عناوین مذکور هویتی در حوزه علمیه ندارد.
3⃣ نکته بعد اینکه با توجه به تفاوت فونتهای گواهینامه مذکور میتوان به راحتی به جعلی بودن آن پی برد.
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
@madresseinqhilab
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا خداوند همسر انسان را از قبل تعيين کرده است؟
✍️پاسخ:
✅انسان در انتخاب همسر مختار است.
مثلا یک دختر می تواند خواستگاری را قبول کند یا رد کند. کما اینکه پسر می تواند به خواستگاری دختری برود یا نرود.
البته برخی حوادث هست که در اختیار ما نیست که به آنها تصادفی یا اتفاق می گوییم.
مثلا دو خانواده به شکل اتفاقی در جایی با یکدیگر آشنا می شوند و این زمینه ساز ازدواج فرزندان آنها می شود. ما در این بخش انتخاب نمی کنیم. یعنی خود آن اتفاق را انتخاب نکرده ایم.
همچنین برخی از امور اختیار در دست دیگران است و اختیارش به دست ما نیست. مثلا پسری از دختری خوشش بیاید یا نه، در اختیار دختر نیست.
@madresseinqhilab