🔶🔸باسلام وادب خدمت شما یار انقلابی...
امشب با شما خواهیم بود با مطالبی تحت عنوان تاریخ ایران ( دانستنی های ایران)... انشاالله
#خواجه_نصيرالدين_طوسى در زمان حکومت هلاکوخان مغول محبوب او شد و فرهنگ ایران و اسلام را زنده نگه داشت.
رصدخانه مراغه از او به یادگار مانده است.
@madresseinqhilab
🔶🔸 بهاءالدین محمد شیخ بهائی
🔸آشنایی با دانشمندان و فرهیختگان ایران
ملیت : ایرانی - قرن : 11 منبع : اثرآفرینان (جلد اول-ششم)
🔸 عالم، فقیه، مفسر، محدث، متكلم، ریاضیدان، ادیب و شاعر امامى، متخلص به بهایى. معروف به شیخ الاسلام والمسلمین و مجدد دین در رأس قرن یازدهم. در بعلبك به دنیا آمد. در كودكى به همراه پدر، در عهد شاه طهماسب، به ایران وارد شد.
وى در محضر پدر خود، شیخ حسین، شاگرد شیهد ثانى، و عبداللَّه بن شهابالدین یزدى و محمدباقر یزدى و ملا على مذهب و ملا افضل و اعتمادالدین محمود كچایى به فراگیرى علم مشغول شد، تا اینكه در تفسیر، فقه، اصول، ادبیات، رجال، تاریخ، حكمت، كلام، طب، ریاضیات و سایر علوم سرآمد شد. عهده دار منصب شیخ الاسلامى گشت و امور شرعى یكسره به او محول شد.
سپس او از این شغل كناره گرفت و سالیانى به سیاحت شهرها پرداخت، و به هرات و اران و آذربایجان و تبریز و مصر و شام و دمشق و عراق و حلب و فلسطین و بیت المقدس و سرندیب و حجاز و مكه و مدینه و دیگر شهرها مسافرتها كرد، و در اثناء این سفرها گاه به مباحثات علمى- مذهبى نیز مى پرداخت. سرانجام به ایران بازگشت و همراه شاه عباس پیاده از اصفهان به مشهد رضوى رفت.
شیخ بهایى احادیث شیعه را از پدرش و میرداماد روایت كرده و «صحیح بخارى» را از استادش، محمد بن محمد بن محمد مقدسى، روایت نموده است، كه مقدسى نیز به واسطه ى دوازده تن محدث محمد نام، پى در پى از محمد بن اسماعیل بخارى نقل كرده است.
شیخ بهایى آنى از تعلیم و تربیت فروگذار نبود و در حوزه درس خویش شاگردانى همچون، شیخ فاضل جواد بن سعداللَّه، ملا حسنعلى شوشترى، سید حسین كركى، ملا خلیل قزوینى، محمد خلیل قاینى، میرزا رفیع الدین نایینى، شیخ زین الدین بن محمد سبط شهید ثانى، ابن ابى جامع، شیخ على بحرانى، سید ماجد بحرانى، ملا محسن فیض كاشانى، ملاصدرا، محمد بن حسین ساوجى، میرزا رفیع الدین طباطبایى، ملا شریف الدین محمد رویدشتى، شیخ محمود جزایرى، ابن خاتون، محقق سبزوارى، مجلسى اول، ملا محدصالح مازندرانى تربیت كرده است. وى كتابخانه ى بزرگى گرد آورد كه از جمله چهار هزار كتابى بود كه شیخ على منشار، پدر همسرش، از شهرهاى هند به ایران آورده بود و پس از او به دخترش همسر شیخ بهائى، منتقل شده بود. شیخ بهایى در اصفهان درگذشت. جنازه او به مشهد رضوى منتقل كردند و در جوار حرم مطهر دفن كردند.
در «ریحانه الادب» نود و سه اثر وى با شرح مختصر ذكر شده است. از آثار وى: «حبل المتین فى احكام احكام الدین»؛ «مشرق الشمسین و اكسیر السعادتین»، در فقه استدلالى؛ «الاربعین» یا «الاربعون حدیثا»؛ «جامع عباسى»، به فارسى، در فقه؛ «الكشكول»؛ «المخلاه»؛ «زیده الاصول» یا «الزبده»، در اصول فقه؛ «فوائد الصمدیه»، در نحو؛ «مفتاح الفلاح فى عمل الیوم و اللیله»؛ رساله «الهلالیه»؛ «اثبات الانوار الالهیه»؛ «الاثنى عشریات»؛ «اسرار البلاغه»؛ «تهذیب البیان» یا «التهذیب»، در نحو؛ حاشیه «من لا یحضره الفقیه»؛ حاشیه «خلاصه الاقوال» علامه حلى؛ حاشیه «كشاف» زمخشرى؛ حاشیه «تفسیر» بیضاوى؛ «خلاصه الحساب»، در ریاضیات؛ «تشریح الافلاك»، در علم هیئت؛ «الاسطرلاب»؛ «بحر الحساب»؛ «الوجیزه»، در درایه، به نام «درایه الحدیث»؛ مثنوى هاى: «زنان و پنیر»، «شیر و شكر»، «طوطى نامه»، «نان و حلوا» یا «سوانح الحجاز»، «الزاهره».
(شیخ) محمد بن حسین عاملى (منسوب به جبل عاملى) معروف به شیخ بهائى، دانشمند بنام عهد شاه عباس بزرگ (و. بعلبك 953 ه.ق./ 1546 م.- ف. اصفهان 1031 ه.ق./ 1622 م.) پدرش عزالدین حسین در سال 966 به ایران مهاجرت كردو بهاءالدین در ایران نشأت یافت و تألیفاتى به فارسى و عربى پرداخته كه مجموع آنها به 88 كتاب و رساله بالغ مىشود، از آن جمله است:
دو مثنوى فارسى «نان و حلوا» و «شیر و شكر»، جامع عباسى (فقه)، خلاصةالحساب، تشریح الافلاك كتاب اربعین (بعربى)، كشكول كه مجوعهایست از نوادر حكایات و علوم و اخبار و امثله واشعار عربى و فارسى. وى به فارسى و عربى شعر می سروده. جنازه او را به مشهد انتقال و در مسجد گوهرشاد دفن كردند.
⭕ مدرسه انقلاب فضای مشق انقلابی
https://eitaa.com/madresseinqhilab
💠 برآنیم تا روایتی داشته باشیم از تاریخ ایران ؛ مشاهیر و بزرگان ؛ اماکن تاریخی و زیبای ایران ، وقایع و رویدادها و.... (( دانستنیهای ایران ))
🔶🔸روشن ملک مرزبان
🔸مشاهیر بزرگ ایران
ملیت : ایرانی - قرن : 15 منبع : نامداران تهران
نويسنده، داستانپرداز
روشن ملکمرزبان به سال 1345 خورشيدي در تهران زاده شد. وي پس از تحصيلات ابتدايي و متوسطه به دانشگاه آزاد رفت و ليسانس زبان و ادبيات روس گرفت.
ملک مرزبان به دليل شغل پدرش که خبرنگار و مفسر ورزشي بود، به مطالعه و نويسندگي علاقهمند شد. ابتدا داستانهاي کوتاه طنز مينوشت و در جرايد منتشر ميکرد.
اما با ازدواج و رفتن به خانه همسر، به مدت 10 سال قلم به دست نگرفت تا اينکه عشق به نوشتن موجب ورود او به عرصه داستانپردازي شد و آثاري را خلق کرد.
اولين کتابش را به نام کوچک مادرش که يک فرد فرهنگي و مدير مدرسه بود، سروناز گذاشت که مورد استقبال قرار گرفت. آثار عامهپسند اين نويسنده که خودش از اين تعبير بسيار راضي است عبارت است از: سروناز؛ روايت عشق؛ رؤياي ناتمام؛ قصه شب یلدا
⭕ مدرسه انقلاب فضای مشق انقلابی
https://eitaa.com/madresseinqhilab
🔶🔸با کسب اجازه از محضر شما بزرگواران موضوع روزهای چهارشنبه را به دانستنی های ایران تغییر می دهیم تا از تنوع مطالب استفاده کنیم ...
🔸ادمین
🔴 #فوری
🔸 ستاد کل نیروهای مسلح یمن با انتشار بیانیه ای از شرکت های خارجی خواست هر چه سریعتر خاک عربستان را ترک کنند
🔸 آنها همچنین از مردم عربستان خواهش کردند که از مقر وزارتخانه ها، موسسات نظامی و حکومتی دور شوند
🔸 این بیانیه در ادامه تاکید کرد که نبرد با متجاوزان را به زودی تا عمق سرزمین کشورهای متجاوز خواهد کشاند
🔸 این تهدید ها در راستای پاسخ رزمندگان یمنی به شهادت صالح الصماد رئیس شورای عالی سیاسی یمن صورت گرفته است
⭕ مدرسه انقلاب فضای مشق انقلابی
https://eitaa.com/madresseinqhilab