🔵پیامبر از کودکی مخالف خرافه پرستی بود
روزى كه محمد صلى اللّه عليه و آله و سلّم بيش از چهار سال نداشت و در صحرا زير نظر دايه و مادر رضاعى خود «حليمه» زندگى مى كرد، از مادر خود درخواست كرد كه همراه برادران رضاعى خود به صحرا رود. «حليمه» مى گويد: فرداى آن روز، محمّد را شست وشو دادم و به موهايش روغن زدم، به چشمانش سرمه كشيدم، براى اين كه ديوهاى صحرا به او صدمه نرسانند، مهره اى يمانى
كه در نخ قرار گرفته بود، براى محافظت به گردنش آويختم. محمد صلى اللّه عليه و آله و سلّم مهره را از گردن درآورد و به مادر خود چنين گفت:
مادر جان آرام، خداى من كه پيوسته با من است، نگه دار و حافظ من است.
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍂
@madresseinqhilab
‼️ماه صفر
🔷در برخی از روایات اسلامی آمده است که مسلمانان از انجام کارهای مهم در ماه صفر، پرهیز و برای دفع آفات و بلایای این ماه بسیار صدقه دهند. به همین دلیل مسلمانان از این ماه به عنوان ماهی نحس و بد یمن یاد می کنند، چرا که در این ماه وحی قطع می شود.
@madresseinqhilab
#حوادث_روز_اول_صفر
◾️وارد کردن سر مطهر امام حسین علیه السلام به شام
◾️ورود اهل بیت به شام
◾️شهادت زید بن علی بن الحسین علیهم السلام (به روایتی)
◾️آغاز جنگ صفین (بنا بر روایتی)
@madresseinqhilab
‼️دعای هر روز ماه صفر: (روزی ده مرتبه)
🔹يَا شَدِيدَ الْقُوَى وَ يَا شَدِيدَ الْمِحَالِ يَا عَزِيزُ يَا عَزِيزُ يَا عَزِيزُ
🔹ذَلَّتْ بِعَظَمَتِكَ جَمِيعُ خَلْقِكَ فَاكْفِنِي شَرَّ خَلْقِكَ يَا مُحْسِنُ يَا مُجْمِلُ يَا مُنْعِمُ يَا مُفْضِلُ
🔹يَا لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَ نَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذَلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
🔹وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ
@madresseinqhilab
⚪️خرافات در عقايد عرب جاهلى
🔵اشاره
عقايد تمام ملل و جامعه هاى جهان، روز طلوع ستاره اسلام، با انواعى از خرافات آميخته بود و افسانه هاى يونانى و ساسانى بر افكار مللى كه مترقّى ترين جامعه آن روز به شمار مى رفتند حكومت مى كرد. هم اكنون در ميان ملل مترقّى شرق، خرافه هاى زيادى وجود دارد كه تمدّن كنونى نتوانسته آنها را از قاموس زندگى مردم بردارد. رشد افسانه و خرافه به تناسب علم و فرهنگ، جامعه هرچه از نظر علم و فرهنگ عقب باشد، به همان نسبت خرافه و اوهام در ميان آنان زيادتر خواهد بود.
تاريخ، براى مردم شبه جزيره، خرافه و افسانه هاى زيادى ضبط كرده است و آلوسى بيشتر آنها را در كتابش با يك سلسله شواهد شعرى و غيره گرد آورده است.
انسان پس از مراجعه به اين كتاب و غير آن، با انبوهى از خرافات رو به رو مى گردد كه مغز عرب جاهلى را پر كرده بود و اين رشته هاى بى اساس، يكى از علل عقب افتادگى اين ملت، از ملت هاى ديگر بود. بزرگ ترين سد، در برابر پيشرفت آيين اسلام، همان افسانهها بود و از اين رو پيامبر با تمام قدرت مى كوشيد كه آثار «جاهليت» را- كه همان افسانه و اوهام بود- از ميان بردارد. هنگامى كه «معاذ بن جبل» را به يمن اعزام كرد، به او چنين دستور داد:
و أمت أمر الجاهليّة إلّا ما سنّه الإسلام و أظهر أمر الإسلام كلّه صغيره و كبيره ؛
اى معاذ، آثار جاهليت و افكار و عقايد خرافى را، از ميان مردم نابود كن و سنت هاى اسلام را كه همان دعوت به تفكر و تعقل است، زنده كن.
او در برابر توده هاى زيادى از عرب كه ساليان درازى افكار جاهلى و عقايد خرافى بر آنان حكومت كرده بود، چنين مى گفت:
كلّ مأثرة في الجاهلية تحت قدمي؛ با پديد آمدن اسلام، كليه مراسم و عقايد و وسايل افتخار موهوم، محو و نابود گرديد و زير پاى من قرار گرفت.
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍂
@madresseinqhilab
▫️ ﷽
#سوال
در بهشت تکليف نيست لذا محرم و نامحرم معني نداره پس چرا روایت داره وقتی حضرت زهرا سلام الله علیها وارد محشر میشن، دستور داده میشه سرها رو پايين بياوريد و چشمانتان را ببنديد؟!
✅پاسخ
@madresseinqhilab
🔹نکته اول:
در روایات فراوانی در منابع شیعه و سنی آمده است:
««اذا کان يوم القيامة نادي مناد من بطان العرش: يا اهل الجمع نکسوا رؤوسکم من غضوا ابصارکم، حتي تمر فاطمة بنت محمد علي الصراط»؛
«وقتي قيامت برپا مي شود، از عرش منادي ندا مي کند:اي اهل قيامت همه سرها را پايين بياوريد و چشم ها را فرو ببنديد که فاطمه دختر محمد (صلي الله عليه و آله و سلم) بر صراط مي گذرد». (این حدیث در کتب متعدد شیعه و سنی آمده مانند کتاب الصواعق نوشته عالم سنی ابن حجر ص۲۸۹)
🔹نکته دوم:
بستن چشم و نگاه نکردن، همیشه به معنای این نیست که طرف مقابل نامحرم است. بلکه گاهی به خاطر عظمت طرف مقابل بوده و این که شما شأنیت و ظرفیت این که به این فرد نظاره گر باشید را ندارید.
نتیجه اینکه: سرای قیامت، سرای تکلیف نبوده و این دستور یک امر تکوینی و به جهت عظمت وجودی حضرت زهرا سلام الله علیها می باشد.
ــــــــــــــــ
@madresseinqhilab
#پاسخ_شبهات
💢در شب اول قبر، نکیر و منکر با انسانها به چه #زبانی صحبت میکنند؟
✅درباره #کیفیت و چگونگی سؤال در قبر -مانند اینکه به چه زبانی صحبت میکنند- چیزی #صریحی در روایات بیان نشده است، اما به طور اجمال باید گفت:
برخی #معتقدند که در قبر از هر شخصی، با زبان اصلی آن شخص سؤال و جواب خواهد شد.
حتی اگر این #نظریه را نپذیریم ولی مسلم است که این گفتوگو به شیوهای انجام خواهد شد که درک #متقابل وجود داشته باشد.
📚شرح منهاج العابدین ج۱ ص۱۳۹
✅گروهی نیز احتمال دادهاند که سؤالات قبر به این صورت نیست که با زبان و الفاظ مادی از ما بپرسند، پروردگار و #پیامبر تو کیست و ما اسم آنرا بگوییم، بلکه در عالم قبر قوای مثالی انسان به کار میافتد؛ یکی از مهمترین چیزهایی که به کار میافتد #حافظه مثالی انسان است، و وقتی حافظه مثالی به کار میافتد تمام زندگی #شخص و باورهایی از اعماق وجود انسان پیش چشم او میآید. و وقتی این دو ملک از انسانها سؤال میکنند، میخواهند آن چیزی که در عمق وجود آنها در مورد خدا شکل گرفته است،
@madresseinqhilab
🔮متن شبهه:
در شبکههای اجتماعی از امام رضا(ع)نقل شده: هر کس به نحوی از عزاداران جدم حسین (ع) ایراد بگیرد، حتی اگر شیعه باشد از محبین ما نیست(بحار ج۳ص۱۷۳)
آیا این حدیث کامل هستش یا اصلا سندیتش درسته؟ چون اگه راست باشه میشه خیلی بدعتها رو به عزاداری اضافه کرد و کسی هم حق اعتراض نداره! حتی مراجع!!!
🔮پاسخ به شبهه :
✳️اگر کسی اهل تشیع،فقه و فقاهت باشد، میداند که مراجع حتی حق دارند که بنا بر مصلحت اسلام و مسلمین، بگویند:بطور کلی امسال جشن نیمه شعبان یا عزاداری برپا نکنید. پس اگر فتوا یا حکم دادند،هر کس خلاف آن را انجام دهد، معصیت کرده است.
⬅️اما اینکه این حدیث صحیح و محکم است یا مرسل را نمیدانیم،باید بیشتر تحقیق کنیم،اما اصل اول صحت حدیث این است که با دو منبع اصلی"عقل و وحی"منافات نداشته باشد.اگر نداشت،باید ببنیم که حالا عیناً جمله بیان شده توسط معصوم(ع)است که نامش را حدیث یا روایت بگذاریم یا خیر؟
🔷اما چند نکته است که باید بدان توجه کنیم و سپس به این حدیث(خواه صحیح باشد یا مرسل) بپردازیم.
1⃣امیرالمؤمنین(ع)میفرمایند،آدم احمق،یا افراط میکند و یا تفریط. در مورد هرکاری و نیز هر عبادت واجب یا مستحب و از جمله عزاداری نیز همینطور است؛یک عده به اصلش میتازند و یک عدهی دیگر ضرورت رعایت هیچ اصل و آداب و تربیتی در آن را نپذیرفته و مدعیاند که هیچکس هم نباید ایرادی بگیرد،حتی اگر در آن مثل سگ قلاده ببندند و عوعوکنند،یا مثل ساموراییها، شمشیر بکشند و عملیات انتحاری، یا حتی علیه کودک سه ساله انجام دهند!
2⃣البته منظور از جاهل و احمق،این نیست که مثل سفیه و مجنونی در کنار خیابانها رها و یا در تیمارستانها بستری باشد.اسلام و بویژه اسلام ناب محمدی(ص)،که همان اسلام ولایی و تشیع است،دشمنان بسیار بزرگ،زیرک،متبحر و ماهری دارد،اما امام سجاد(ع)خدا را شکر میکنند،بابت این که دشمنانشان را از احمقها قرار داد.«الحمدللَّه الذی جعل اعدائنا من الحمقاء».
3⃣بدیهی است که دشمنترینها با حق، همان احمقترینها و جاهلترینها هستند و الزامی ندارد که حتماً از کفار،مشرکین و منافقین باشند.گاه آزار شیعهی احمق بیشتر است.چون ادعای معرفت و محبت و پیروی اهل بیت علیهم السلام را نیز ماسک و پشتوانهی حماقت خود قرار میدهد.از این رو امام زمان(عج)فرمودند:
🍀«قَدْ آذانا جُهَلاءُ الشّیعَهِ وَحُمَقاؤُهُمْ، وَمَنْ دینُهُ جِناحُ الْبَعُوضَهِ أَرْجَحُ مِنْهُ»(احتجاج،ج2،ص289.
بحارالأنوار،ج25،ص267)
🖊ترجمه:نادانان و كم خردان(احمقهای)شیعه و كسانى كه پر و بال پشه از دین دارى آنان برتر و محكمتر است،ما را آزار میدهند.
🔶حدیث مورد سؤال:
چون به محتوای مطلب بیان شده ایرادی نیست، فرض میکنیم که حدیثی مستند و صحیح باشد.
حال ببینیم چه میفرمایند؟
طبق این قول، فرموده است که«هر کس به نحوی از عزاداران جدم حسین ع ایراد بگیرد...»؛ خب سخن درست است، نه تنها نباید به برگزاری عزاداری برای سیدالشهداء،امام حسین(ع)ایراد گرفت، بلکه طبق توصیههای مؤکد،باید آن را رواج داد و سعی کرد که با شکوه و عظمت ظاهری و باطنی بیشتری برگزار گردد.اما نفرموده که در این عزاداریها،هر کسی هر کاری دلش خواست انجام بدهد، کسی حق ندارد به او ایرادی بگیرد.ایراد گرفتن به"اصل عزاداری"، خیلی فرق دارد با ایراد گرفتن به "نحوهی عزاداری".
⬅️مثل این است که بگویند:کسی حق ندارد به نماز خواندن ایراد بگیرد،بعد یک عده بگویند:«ما دوست داریم،وسط خیابان،با لباسها و شکلکها و گویشها و رفتارهای هرچند بی منطق و مسخره و حتی خلاف شرع، نماز بخوانیم و کسی حق ندارد به ما ایراد بگیرد!
در عزاداری نیز شاید یک عده اداها و شکلکهایی از خودشان درآورند، رفتارهای ناشایستی انجام دهند، کارها یا گفتارهایی داشته باشند که خلاف شرع مقدس اسلام، احکام و عقل باشد و اساساً وهن(اهانت)به اسلام، تشیع و مسلمین است،دکان و دستگاه باز کنند، اصلاً قصدشان ضربه زدن به فرهنگ تشیع و عاشورا باشد، شیعه انگلیسی باشند، به بهانهی عزاداری، بدعت گزاری کنند،باند و گروه و جریان راه بیاندازند و اسمش را هم تشیع یا عزاداری بگذارند و...
⁉️آیا نباید مورد هیچ ایراد و انتقاد و اعتراضی قرار گیرند؟!!! یا اینکه خیر،بلکه گاهی واجب است که با آنان و انجام این نوع عزاداریشان، حتی به شدت مخالفت نیز بشود و اصلاً ممانعت به عمل آید، تا سبب گمراهی مردم،خرافه پروری،ایجاد تفرقه و...نشوند.
✅عزاداری در فاجعه کربلا و مصیبت وارده بر امام حسین(ع)، زنده و پویا نگه داشتن خط و راه عاشوراست. برای همین دشمن از آن میترسد و نفرت دارد و قصد دارد که با افراط و تفریط،یا تعطلیش کند و یا به انحرافش بکشاند
@madresseinqhilab