#درسامشــــب🌱
⭕پس از واقعه عاشورا حدودا 3 مرتبه (سه گروه) به ندای هل من ناصر حضرت امام حسین علیه السلام (بخوان اَيْنَ عمار) لبیک گفتند :
🔺۱-گروه اول توابین:
همانها که روز عاشورا و قبل از آن سکوت کرده بودن؛ همگی قیام کردند و تقریبا همه کشته شدند 5000 نفر
«ولی دیر شده بود»❕
🔺۲- گروه دوم مردم مدینه:
بعد از عاشورا قیام کردند و همگی کشته شدند؛ حدود ده هزار نفر؛ یزید (لعنه الله علیه) گفت لشگری که به مدینه حمله کند سه روز جان، مال و ناموس مردم مدینه برایش حلال است ولشکریان یزید از هیچ جنایت وخیانتی کوتاهی نکردند 10000 نفر شهید شدند
«اما دیر شده بود»❕
🔺۳- گروه سوم مختار:
بعد از جنگهای فراوان و کشته شدن حدود 15000 نفر نهایتا شکست خورد؛ حدود 7000 نفر هم از اسرا گردن زده شدند؛ مجموعا حدود 20000 نفر کشته شدند
«اما دیر شده بود»❕
🔺امام سجاد (ع) هم استقبال خاصی از این حرکتها نکردند
«چون دیر شده بود» ❕
🔺دست آخر حدود 35000 نفر کشته شدند لکن
«دیر شده بود»❕❕❕
🔺بسیار فرق هست بین آن ۷۲ نفری که به موقع به یاری امامشان رفتند
با 35000 نفری که بعد از شهید شدن امام حسین(ع) قیام کردند.
🔺الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ، وَالْمُتَاَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ وَاللّازِمُ لَهُمْ لاحِقٌ،
هر که بر ایشان تقدم جوید از دین بیرون رفته و کسى که از ایشان عقب ماند به نابودى گراید.
❇️مراقب باشیم از امام خودمان عقب نیفتیم
🔹تبیین جهاد کبیر در نهضت امام حسین (ع) از نگاه حجت الاسلام والمسلمین تویسرکانی
🔸ماه محرم، ماه بازخوانی نهضت سید الشهدا(ع) است. هر سال مسلمان، شعیان، آزادگان جهان، در ماه محرم یک بار دیگر نهضت امام حسین (ع) را مورد بررسی قرار می دهند. حقایق ماه محرم و داستان کربلا تبیین می شود و با سخنرانی، با شعر، با روضه، با گریه، با مداحی، عزاداری به سبک های مختلف، حادثه و حماسه سید الشهدا(ع) زنده نگه داشته می شود و از دل همه این تلاش ها، درس ها و عبرت ها گرفته می شود. ما در این دقایق می خواهیم مراحل نهضت سید الشهدا(ع) را بررسی کنیم، هدف نهضت را عرض کنیم، نتیجه نهضت سید الشهدا(ع) را مطرح کنیم و درس ها و عبرت هایی که برای امروز ما، زندگی ما، زندگی فردی، خانوادگی، سیاسی، اجتماعی و مذهبی ما مورد نیاز است بگیریم.
🔸نهضت سید الشهدا و حماسه امام حسین(ع) هفت مرحله دارد. مرحله اول یا گام اول از نهضت امام حسین(ع) موضوع عدم اطاعت از ظالمان، مستکبران و طاغوت عصر بوده است. یعنی حرکت اول این نهضت از عدم اطاعت از یزید شروع می شود. بارها شنیدیم زمانی که معاویه از دنیا رفت، یزید به خلافت رسید و دستور بیعت گرفتن از امام حسین(ع) را صادر کرد و فرماندار مدینه با کمک دیگران مانند مروان بن حکم آمدند که دستور و فرمان یزید (لعنت الله علیه) را پیاده کنند. گام اول شروع شد، گام اول عدم اطاعت بود. سید الشهدا(ع) زیر بار حکومت و حاکمیت چنین طاغوتی نرفت، بیعت نکرد، اطاعت نکرد، تبعیت نکرد و تسلیم نشد. خود این تسلیم نشدن، خود این اطاعت نکردن، خود این تبیعت نکردن، از ظالم، از طاغوت، از کافر، از مستکبر، قرآن مجید اسم این عدم اطاعت را "جهاد کبیر" می گذارد. یعنی در حقیقت نهضت سید الشهدا(ع) با جهاد کبیر شروع شد. که در آیه 52 سوره فرقان می فرماید: " فَلَا تُطِعِ الْكَافِرِينَ وَجَاهِدْهُمْ بِهِ جِهَادًا كَبِيرًا " یعنی جهاد و نهضت امام حسین(ع) با عدم اطاعت از یزید، از ظالم شروع شد. این مرحله اول نهضت امام حسین(ع) بود.
ثامن