هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🔹سرکوب خونین سیاهپوستان توسط پلیس اسرائیل 170 نفر در یک روز زخمی شدند
🔸استفاده پلیس رژیم صهیونیستی از نارنجکهای دودزا، شوکر، گاز اشکآور و گلولههای اسفنجی علیه هزاران معترض سیاهپوست در تلآویو باعث شد تا اعتراضات روز شنبه سیاهپوستان به یک جنگ واقعی تبدیل شود و حداقل 170 نفر از معترضان در جنوب تلآویو طی فقط یک روز زخمی شوند.
روز شنبه، شهر تلآویو، مرکز رژیم صهیونیستی شاهد خشونت بیسابقه و هرجومرج بین مهاجران اریترهای بود. نبردی که بین حامیان و مخالفان رژیم خودکامه اریتره در تلآویو جریان داشت، اما مداخله پلیس اسرائیل این تنش را به خشونت تمامعیار و جنگ خیابانی تبدیل کرد. جنگی که در خیابانهای تلآویو جریان یافت و نتیجه آن 170 زخمی بود. در این میان حال حداقل 30 معترض وخیم گزارش شده است. جروزالمپست گزارش داده است که نارنجکهای دودزا، شوکر، گاز اشکآور و گلولههای اسفنجی بارها از سوی پلیس علیه هزاران معترض سیاهپوست در درگیریهای روز شنبه استفاده شده است. شاهدان عینی به خبرنگار بیبیسی گفتهاند که خیابانهای مرکز تلآویو مانند یک منطقه جنگی بود، زیرا هلیکوپترهای پلیس بالای سرشان سروصدا میکرد و پلیس گلولههای مستقیم شلیک میکرد. پلیس رژیم اسرائیل در بیانیهای اعتراف کرده است که افسران در مقابله با اعتراضات آفریقاییتباران از اسلحه خودکار استفاده کردهاند، زیرا احساس میکردند جانشان در خطر است. تصاویر نیز نشان میدهد که برخی معترضان سیاهپوست با سر و صورت زخمی پس از درگیری با پلیس با تن نیمهجان روی زمین افتاده و برخی از آنها منتظر نیروهای امدادی هستند. خبرنگار یک شبکه تلویزیونی فارسیزبان روز شنبه را روز غافلگیری پلیس در تلآویو توصیف کرد و گفت جنوب تلآویو روز شنبه تبدیل به میدان جنگ شده بود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272483
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🔹پس از 43 سال فاش شد /شلیک فرانسه به هواپیمای مسافربری ایتالیا
🔸نخستوزیر اسبق ایتالیا فاش کرد که نیروی هوایی فرانسه که قصد ترور معمر قذافی دیکتاتور لیبی را داشته است، به گمان اینکه وی در هواپیمای مسافربری ایتالیایی حضور دارد، به قصد ترور وی به سمت این هواپیما موشک شلیک کرده است.
جولیانو آماتو نخستوزیر اسبق ایتالیا در مصاحبه با نشریه لارپوبلیکا اظهار داشت که علت سقوط پرواز 870 ایتاویا در سال 1980 شلیک جنگندههای نیروی هوایی فرانسه بوده است.
پرواز 870 ایتاویا در 27 ژوئن 1980 از بولونیا عازم پالرمو بود که در نزدیکی جزیره اوستیکا سقوط کرد و تمامی 81 مسافر آن کشته شدند. علت این سقوط یک راز حل نشده باقی ماند و فرضیههای مختلفی در رابطه با آن مطرح شد.
اما نخستوزیر اسبق ایتالیا فاش کرد که نیروی هوایی فرانسه که قصد ترور معمر قذافی دیکتاتور لیبی را داشته است، به گمان اینکه در این هواپیما حضور دارد، به قصد ترور وی به سمت این هواپیما موشک شلیک کرده است.
جالب اینکه آماتو تصریح کرده ایتالیا از نقشه فرانسه برای ترور قذافی مطلع بوده و از قبل به قذافی درباره این دسیسه فرانسه هشدار داده بود. بنابراین دیکتاتور سابق لیبی که قرار بود از نشستی در یوگسلاوی به طرابلس برگردد، سوار هواپیمای ارتش لیبی نشد.
از سخنان آماتو چنین برداشت میشود که نیروی هوایی فرانسه قصد داشته هواپیمای ارتش لیبی که قرار بوده قذافی در آن حضور داشته باشد را ساقط کند که بهاشتباه هواپیمای مسافربری پرواز 870 را هدف گرفته و منجر به کشته شدن 81 مسافر میگردد. آماتو به روزنامه لارپوبلیکا گفت: «من از خودم سؤال میکنم چرا رئیسجمهور جوانی مثل ماکرون در حالی که سنش به تراژدی اوستیکا قد نمیدهد، نمیخواهد این شرمساری که بر فرانسه سنگینی میکند را برطرف کند. او میتواند به دو شیوه این کار را انجام دهد، یا ابراز کند که این نظریه بیاساس است یا در صورتی که این نظریه تایید شد عمیقا از ایتالیا و خانوادههای قربانیان این حادثه به نمایندگی از دولت کشورش عذرخواهی کند.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272476/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🌍 #بین_الملل
🔹سربازان اوکراینی آموزش کافی ندیده به میدان جنگ فرستاده میشوند
روزنامه اوکراینی به یکی از دلایل مهم تلفات سنگین ارتش اوکراین اشاره کرده و نوشته است که، سربازان اوکراینی آموزشدیده توسط ناتو، تنها 3 هفته آموزش میبینند و آمادگی لازم را ندارند؛ سربازان اوکراینی روحیه خود را از دست داده و احساس ضعف میکنند. آنها حتی میگویند، آنچه در میدان جنگ میبینند با آنچه به آنها گفته شده متفاوت است!
با گذشت بیش از 1 سال و نیم از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، این جنگ وضعیت پیچیدهای پیدا کرده است. آمریکا کارشکنی بسیاری در مسیر مذاکرات صلح انجام میدهد. این کشور اعلام کرده است که هماکنون بهدنبال صلح در اوکراین نیست، گویی هدف طولانی شدن جنگ است. با توجه به ظواهر امر میتوان گفت که وقتی تصمیم گیرنده اصلیِ یک طرف جنگ، خود طرفِ درگیر، یعنی اوکراین، نیست و آمریکا است و هدف آمریکا شکستنِ کمر روسیه ولو به قیمت نابودی اوکراین است، نباید منظر صلح بود! نکته دیگر که شاید خیلی بدبینانه باشد، اما با توجه به تاریخِ آمریکا چندان هم دور از ذهن نیست، این است که وقتی اتحادیه اروپا بهعنوان رقیب اقتصادیِ آمریکا از طولانی شدن این جنگ ضربه میبیند، آمریکا بهعنوانِ شریکِ سیاسی، اما رقیبِ اقتصادی تا جایی که کار به نقطهای بیبازگشت نرسد، بدش نمیآید که جنگ بهصورت کنترلشده کمی بیشتر ادامه پیدا کند. به هر حال مطالعه تاریخ نهچندان بلند آمریکا نشان میدهد که آمریکاییها گاهی از دوستان خود هم بهرهکشی کردهاند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272480
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
📎🔹حیرتانگیزترین بایکوت خبری تاریخ رسانهها
دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان
«بزرگترین حرکت زائرانه جهان در جریان است، اما شما هرگز چیزی از آن نشنیدهاید!»
این تیتر گزارشی بود که در 24 نوامبر 2014 (4 آذرماه 1393) در روزنامه معروف «هافینگتونپست» انتشار یافت که در آن به سانسور و بایکوت راهپیمایی عظیم اربعین در رسانههای غربی اعتراض شده و همچنین بهطور مفصّل به جزئیات این راهپیمایی پرداخته بود.
این نشریه در ابتدای گزارش یادشده نوشت:
«این حرکت، حج مسلمانان یا «کومبهمیلا»ی هندوها نیست. احتمالا درباره این حرکت که به [مراسم] «اربعین» مشهور است... هیچوقت چیزی نشنیدهاید. (چون در رسانهها سانسور شده است) نهتنها تعداد این افراد از زائران مکه بیشتر است (درواقع ۵ برابر آن است)، بلکه از کومبهمیلا نیز مهمتر است؛ زیرا کومبهمیلا تنها هر سه سال یکبار برگزار میشود. خلاصه آنکه جمعیت مراسم اربعین- که سال گذشته به ۲۰ میلیون نفر رسید- هر اجتماع بشری دیگری را تحتالشعاع قرار میدهد. جمعیتی که سال به سال رو به افزایش است...»
این اعتراف یک نشریه غربی به سانسور و بایکوت بزرگترین و خارقالعادهترین اجتماع سالانه بشری در رسانههای غربی، حکایت از فاجعهای عمیق در اطلاعرسانی و انتشار اخبار امروز جهان دارد که علیرغم تمامی ادعاهای شدید و غلیظ در مورد جهان باز اطلاعات و دموکراسی و حق دانستن بهعنوان یکی از اساسیترین مبانی حقوق بشر، همچنان سانسور، محور اصلی جریان امروز اطلاعات در دنیای به اصطلاح آزاد بوده و نشانهای از حاکمیت نوعی ایدئولوژی نژادپرستانه بر این جهان به نظر میرسد.
گزارش نشریه هافینگتونپست در شکل یک کلیپ
از محورهای گزارش افشاگرانه نشریه «هافینگتونپست»، کلیپ هوشمندانه حدود دو دقیقهای ساخته شد که بهخوبی همه این سانسور جهنمی رسانههای غرب درباره راهپیمایی عظیم اربعین را نشان میداد. در کلیپ یادشده ابتدا در تصویری از یک تجمع مردم در میدانی از یک شهر، خبرنگار بیبیسی گزارش میداد: ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272462
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
📎🔹گروه فشار مقصر بود یا تضمین روحانی به غرب؟
سرویس سیاسی ـ
روزنامه سازندگی روز گذشته به نقل از مسیح مهاجری، فعال سیاسی اصلاحطلب نوشت: «گروه فشار تلاش کرد برجامی سر نگیرد. بعد که سرگرفت، تلاش کرد به کمک ترامپ، صهیونیستها و ارتجاع عرب آمریکا از برجام خارج شود. البته ترامپ بیچاره خودش بنا نبود خارج شود بلکه او را خارج کردیم. یعنی همین گروه فشار ما او را از برجام خارج کرد.»
مدعیان اصلاحات برای سرپوش گذاشتن بر ضعفها و اشتباهات راهبردی خود در مسئله برجام، حتی حاضرند به تطهیر ترامپ و دولت آمریکا دست بزنند و تمام مشکلات را به گردن مخالفین خود در داخل که حالا مهاجری نام گروه فشار بر آنها گذاشته است بیندازند!
اما حقیقت آن است که علت اصلی خروج آمریکا از برجام، اطمینان از عدم پاسخ مناسب دولت روحانی و باقیماندن ایران در برجام به هر قیمتی بود. امری که فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی وقت اتحادیه اروپا سال 97 آن را فاش کرد و گفت از روحانی تضمین گرفتهام حتی در صورت خروج آمریکا از برجام، ایران در این معاهده باقی بماند.
مدعیان اصلاحات در حالی منتقدان برجام را مورد هجمه قرار میدهند که در برجام به نحوی توافق کردند که بیسوادترین افراد هم اینگونه معامله نمیکنند.
خود علمپنداری و خود نخبهپنداری اصلاحطلبان
روزنامه اعتماد در یادداشتی عنوان داشت: «از مهمترين آثار اين پديده، تهي شدن دانشگاه از نخبگان، انديشمندان و عالمان است. افراد توانمندي كه صرفا با هدف گسترش انديشه و ارتقاي علمي دانشجويان پاي به اين عرصه گذاشتهاند، با ايجاد چنين وضعيتي، ديگر رغبتي به حضور و تدريس در دانشگاهها نخواهند داشت و جاي آنها را افراد كممايه اما «وفادارنما» خواهند گرفت... دومين اثر، بياعتباري دانشگاه نزد دانشجويان و جامعه علمي است. دانشگاه اعتبار خود را بهشدت از دست خواهد داد و نتيجه آن سقوط رتبه علمي دانشگاههاي ايران نسبت به ساير كشورهاست... از ديگر تاثيرات اخراجها، افزايش احتمال خروج اساتيد اخراجشده از كشور است كه خود به معناي شتاب گرفتن خروج سرمايههاي انساني از ميهن و جذب اين سرمايهها در كشورهاي ديگر است. اخراج اساتيد به معناي اخراج ايده، فكر، خلاقيت و سرمايههاي دانشي رشد و توسعه كشور است. به عبارتي در شرايط انزواي فعلي و در حالي كه بهطور قطع نيازمند استفاده از نيروهاي متخصص داخلي هستيم، خروج اساتيد دانشگاه به معناي حركت در مسير تداوم نابسامانيها است.»
روزنامههای زنجیرهای طی روزهای اخیر به شکل متحدی اقدام به بحراننمایی در حوزه دانشگاه و ایجاد جنجال در موضوع برخورد با افراد فاقد صلاحیتهای در دانشگاهها داشتهاند. پدیده قابل ملاحظه در تمام این نوشتهها خودنخبهپنداری این افراد و وابستگان به اصلاحطلبان است. البته این ویژگی در بین اصلاحطلبان پدیده و ویژگی جدیدی نیست. خود را ژنرال و دانشمند مینامند و با بدترین عملکردها حوزه مسئولیت خود را تحویل میدهند. در حوزه دانشگاه نیز هر کسی که مبتنی بر مشی اصلاحطلبان به جای علم به دنبال حرفها و سخنان شاذ سیاسی باشد یا در هر حوزهای غیر از حوزه مطالعه و سابقه علمی خود حرف بزند، از دید اصلاحطلبان دانشمند به حساب میآید. مثلا سابقه فوقالعاده بد فردی مثل شریفی زارچی در مدیریت سامانههای وزارت بهداشت در زمان اوج کرونا در دولت دوازدهم و عدم رضایت مسئولین دولت روحانی در وزارت بهداشت از وی را نیز گویا فراموش کردهاند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272477
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
#روزنامه_کیهان
🔹 سهشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🖌#یادداشت_روز
🔹خیلی حسین(ع) زحمت ما را کشیده است
#حسین_شریعتمداری
۱- اینجا کربلا است. بیستم ماه صفر سال ۶۱ هجری قمری است. از شهادت امام حسین علیهالسلام و ۷۲ تن از یارانش، چهل روز گذشته است، در همین سرزمین و در همین نقطه. امروز جابربن عبدالله انصاری صحابه بزرگوار رسول خدا(ص) و یار و یاور پاکباخته امیرالمومنین علیهالسلام، همراه با عطیه عوفی که از تابعین و یکی از شیعیان پاکباخته امیرالمومنین(ع) و از رجال علم حدیث و مفسر قرآن است، در کربلا به زیارت تربت پاک سیدالشهدا و یاران شهیدش آمده است. جابر در کهنسالی بینایی خود را از دست داده است. به عطیه میگوید بوی حسین را استشمام میکند و راست میگوید، بیجستوجو و بیآنکه به این سوی و آن سوی برود، مدفن فرزند رسول خدا را مییابد و بر تربت حسین مینشیند. جابر با این خاندان آشناست. پدرش عبدالله یکی از ۱۲ نفری بود که در اُحد به هوای غنیمت، تنگه را رها نکرده بود و همانجا با یورش خالدبن ولید که در پس تنگه به کمین نشسته بود، به شهادت رسید. جابر در آن هنگام پانزده ساله بود و با پدرش عبدالله به اُحد آمده بود. عبدالله یکی از ۷۰ نفری بود که قبل از هجرت پیامبر اعظم به مکه رفته و در منا با رسول خدا(ص) بیعت کرده بود. جابر نیز در آن سفر همراه پدر بود. جابر در بسیاری از غزوات رسول خدا(ص) حضور داشت و در جمل و صفین و نهروان در رکاب امیر مؤمنان شمشیر زده و جنگیده بود...
ساعاتی بعد، کاروان کربلاییان که به اسارت رفته بودند از شام باز میگردند و با جابر و عطیه در سوگ شهیدان کربلا همنوا میشوند... غریبانه میگریند و از ستمی که بر آلالله رفته است به رسول خدا(ص) شکایت میبرند...
۲- سقف زمان، تاریک و ظلمانی است. فرزندان هند جگرخوار، همسر ابوسفیان و مادر معاویه، همان که در اُحد از شدت خشم و کینه نسبت به اسلام، سینه حمزه عموی پیامبر خدا را شکافته و جگر او را به دندان کشیده بود، بر منبر رسول خدا(ص) نشستهاند و داعیه خلافت الهی دارند! و به قول امیرمؤمنانعلیهالسلام، بر اسلام پوستین وارونه پوشاندهاند. حال و هوا چنان است که گویی این آیه از سوره روم، آن روز غمزده را وصف میکند: «ظَهَرَ الْفَسَادُ فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا کَسَبَتْ أَیْدِی النَّاس» و... هیچکس، حتی در دورترین افق ذهن خویش هم نمیتواند باور کند که این سقف ظلمانی شکافتنی است و سحر در راه است. انگار این آیه از سوره هود «أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ... آیا صبح نزدیک نیست»؟ در بشارت از شکافته شدن آن شب ظلمانی نازل شده است......
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272574
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
#به_جای_گفت_و_شنود
🔹فریاد رسا و رسانه بیهمتا
فردا با سالروز اربعین حسینی(ع) همزمان است. آن روز غمزده در اربعین سال ۶۱ هجری که جابربن عبدالله انصاری، صحابه بزرگوار رسول خدا(ص) و یار و یاور امیرالمومنین علیهالسلام، همراه با عطیه عوفی که از تابعین و یکی از شیعیان پاکباخته حضرت امیر(ع) و از رجال علم حدیث و مفسر قرآن بود خود را به کربلا رسانده و با حضرت سجاد و زینبکبری و سایر اسرای کربلا علیهمالسلام که از شام بازگشته بودند بر تربت پاک اباعبدالله الحسین و یاران شهیدش(ع) نشسته و بر مظلومیت آلاللهگریسته بودند، چه کسی باور میکرد که اربعین در گذر زمان به خورشید بیغروبی تبدیل میشود که شعاع نورانی آن سقف نظام سلطه را میشکافد و به دنیای غفلتزده نور معرفت میپاشد و... ستون گفت و شنود امروز را به بخشی از بیانات رهبر حکیم و فرزانه انقلاب در این خصوص، اختصاص میدهیم؛
«اهمّیّت اربعینِ اوّل این بود که رسانه پُرقدرت عاشورا است. از روز عاشورا تا روز اربعین این چهل روز، چهل روزِ فرمانروایی منطقِ حق در میان دنیای ظلمانی حاکمیّت بنیامیّه و سفیانیها بود. رسانه حقیقی [یعنی] فریاد زینب کبری، فریاد حضرت سجّاد؛ در کجا؟ در کوفه، در شام، در آنجایی که ظلمات محض بود؛ اینها بزرگترین رسانه بود. همینها بود که عاشورا را نگه داشت، همینها بود که عاشورا را به امروز رسا ند. تاریخ و ریشه این روز اربعین و ماجرای اربعین این است. آن روز اهلبیت (علیهمالسّلام) طوفانی به پا کردند با این حرکت چهل روزه؛ یک طوفان به پا شد در آن اختناق عجیب [۲۱ مهرماه ۱۳۹۸].... شروع جاذبه مغناطیس حسینی، در روز اربعین است. جابربنعبدالله را از مدینه بلند میکند و به کربلا میکشد. این، همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرنهای متمادی، در دل من و شماست. کسانی که معرفت به اهلبیت دارند، عشق و شور به کربلا همیشه در دلشان زنده است. این از آن روز شروع شده است[اول فروردین ۱۳۸۵].... در روز اربعین بعد از آن روزهای تلخ و آن شهادت عجیب، اولین زائران اباعبداللهالحسین علیهالسّلام بر سر قبر امامِ معصومِ شهید جمع شدند. از جمله کسانی که آن روز آمدند، یکی «جابربنعبدالله انصاری» است و یکی «عطیهًْبن سعد عوفی» که او هم از اصحاب امیرالمؤمنین علیهالسّلام است... «عطیه» میگوید: وقتی به آنجا رسیدیم، خواستیم به طرف قبر برویم، اما این پیرمرد گفت اول دم شطّ فرات برویم و غسل کنیم. در شطّ فرات غسل کرد، سپس قطیفهای به کمر پیچید و قطیفهای هم بر دوش انداخت؛ مثل کسی که میخواهد خانه خدا را طواف و زیارت کند، به طرف قبر امام حسین علیهالسّلام رفت. ظاهراً او نابینا هم بوده است. میگوید با هم رفتیم، تا نزدیک قبر امام حسین علیهالسّلام رسیدیم. وقتی که قبر را لمس کرد و شناخت، احساساتش...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272572
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴تحرکات سنگین ارتش آذربایجان به سمت قرهباغ و مناطق مرز ارمنستان
🔹حدودا 4 الی 3 روز میباشد که به شکل ممتد و منظم ویدئوهای بسیاری از جابجایی ادوات و تجهیزات ارتش جمهوری آذربایجان منتشر میشود. همچنین پروازهای ترابری نظامی باکو به اسرائیل(تأمین کننده اصلی تسلیحات جمهوری آذربایجان) برقرار است.
🔹برروی بسیاری از کامیونهای پشتیبانی ارتش باکو یک نوع نشانه خاص نیز کشیده شده است. طبق تجربه و تاریخ، بعد از جنگ دوم قرهباغ در سال 2020، باکو در نیمه دوم سالهای 2021, 2022 تنشهای نظامی و درگیری را با ارمنستان آغاز کرده است، گرچه این تنشها منجر به جنگ گسترده در سطح جنگ دوم قرهباغ نشدهاند.
🔹اما تحرکات فوق به قدری گسترده و وسیع میباشند که یادآور ویدئوهای منتشر شده قبل از جنگ در سال 2020 است
☫ کانال #سردار_قاآنی 👇🏻
@sardarghaani
هدایت شده از سعداء/حجت الاسلام راجی
27.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
" خودرو "
‼️ شاهکار خودروسازی در ایران...!
⁉️ آیا میتوان به صنعت #خودروسازی امیدوار بود؟!
⁉️ برنامه دولت سیزدهم برای خودروسازی چیست؟!
_______________
💠 تولید شده در رویداد رسانهای جهت
برگرفته از پژوهش اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
هدایت شده از سعداء/حجت الاسلام راجی
چرا ارزش پول ملی عراقی بالاتر از پول ایران است و ارزش آن کاهش نمی یابد؟
⁉️ پاسخ به یک #شبهه_رایج در راهپیمایی اربعین
🔹 از سال ۱۹۳۲ تا قبل دهه ۱۹۹۰ در دوره استعمار بریتانیا، که واحد پول #دینار در عراق شکل میگیرد، ارزش این پول، با کمک ارزهای خارجی، همچون روپیه هند در دوره استعمار آن توسط بریتانیا و یا با پوند استرلینگ، میخکوب میشدهاست.
🔸 در ابتدای دهه ۱۹۹۰ عراق بابت هزینههایی که دولت صدام به علت جنگ با ایران و کویت، برای این کشور به وجود میآورد، با کسری بودجه شدید مواجه میشود که دولت صدام حسین را مجبور به #چاپ_پول بسیار زیاد برای جبران کسریهای بودجه میکند. به همین خاطر، این کشور #تورمهای سه رقمی (٪۳۰۰ و ٪۴۰۰ و ٪۵۰۰ و....) را تجربه و در سالهای متوالی ارزش پولاش بهشدت کاهش پیدا میکند و ارزش هر دینار که تا قبل از این معادل با یک سوم دلار بوده(یعنی هر ۳ دینار معادل یک دلار بوده است) هزار برابر کم میشود.( ارزش هر دلار در بازار آزاد معادل ۳۰۰۰ دینار عراقی میشود.)
🔹 این مسئله ادامه پیدا میکند تا زمانیکه عراق تصمیم میگیرد با بدهکاری و گرفتن #وام آن را جبران کند؛
از کشورهایی همچون عربستان و ژاپن و چین و...برای تامین کسری بودجه خود وام میگیرد که این اقدام، بدهکاری سنگینی را برای این کشور به ارمغان میآورد.
🔸 در همین حین، آمریکا در سال ۲۰۰۳ به قصد #غارت_نفت عراق، ولی با بهانه وجود سلاحهای کشتار جمعی در این کشور، حمله کرد درحالیکه میدانست که در صورت اشغال نظامی آن، موظف خواهد شد بدهی عراق را از درآمد نفت این کشور به طلبکارانش بپردازد. در اینصورت سهم کمی از نفت به آمریکا میرسید؛ به همین خاطر آمریکا تصمیم میگیرد با اعمال فشار سیاسی به طلبکاران عراق، آنان را مجبور به بخشیدن مبلغ اعطاییشان به عراق کرده و از این طریق توانسته کل نفت عراق را تصاحب کند.
🔹 با این کار بحران بدهکاری سنگین عراق در پی کاهش شدید ارزش پول آن برطرف میشود اما مشکل همچنان از طریق دیگری باقی میماند و آن وابستگی شدید پول عراق به ارزهای میخکوب شده خارجی است.
🔸 مشکلی که این ارزهای میخکوب شده خارجی در عراق همانند کشور امارات و عربستان، به وجود میآورد این است که نرخی که برای ارزها تعیین میشود برای اینکه معیشت مردم حفظ بشود، پایین تر از نرخ واقعی است و این کار مانند آن است که دمای بدن یک بیمار با یک قرص تببر پایین نگهداشتهبشود. این که قیمت ارز با یارانه دولت یا با دستور دولت پایین نگه داشتهشود، منجر به این میگردد که تولید گرانتر از واردات برای کشور تمام شود. قیمت کالای وارداتی ارزانتر و بهصرفهتر از کالای تولیدی خود کشور تمام میشود. در نتیجه رغبت مردم به خرید کالای وارداتی بیشتر میشود و در نتیجه تولید تضعیف میگردد.
این مسئله معادل با تضعیف سیستم ایمنی بدن فرد بیمار برای مقابله با بیماری است که درنهایت نیاز بدن به قرص تببر برای مقابله با ویروس را تشدید میشود.
🔹 این اتفاقی است که در عربستان و امارات نیز به صورت #وابستگی بودجه کشور تا ٪۹۰ درصد به فروش نفت و ضعف در تولید و واردات حتی اقلام غذایی و... میتوان مشاهده کرد که این مسئله آینده این کشورها را به شدت دچار مشکل خواهد کرد و وابستگی دولت به فروش نفت را افزایش داده و هزینههای دولت رشد صعودی داشته و کسری بودجه نیز تشدید خواهد شد.
🔸 پایان این مسئله قطع به یقین، #سقوط این کشورها در بحران بدهی خواهد بود.
و این میخکوب بودن کنونی پول این کشورها، قطعا در بلند مدت به ضررشان تمام خواهدشد و مشکلات زیادی علیالخصوص در صورت تحریم شدن یا درگیر جنگ شدن مشابه به جنگهای این کشور با ایران و یا کویت( که ارزش پول عراق را تا ۱۰۰۰ برابر کاهش داد) برایشان به دنبال خواهد داشت.
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
🔻 ماموستا حسینی (امام جمعه اهل سنت کامیاران): کسانی که به هزینههای اربعین انتقاد میکنند سال گذشته در برابر آتشزدن چند دستگاه آمبولانس و نابود کردن برخی زیرساختها و امکانات عمومی سکوت کرده بودند و حرفی نمیزدند.
🔸بدون هیچ چشم داشتی فقط ولی امرم سیدعلی خامنهای به من اجازه دهد تا با پول و امکانات و نیروهای خودم و میلیاردها تومانی که میتوانم جمع کنم، از ایلام تا بازرگان و ارومیه را از لوث فتنه گران و فواحش و دواعش پاکسازی کنم، حتی اگر شده اول با برادرم در مریوان می جنگم و بعد به سراغ دیگرانی می روم که داروخانه آتش میزنند و میخواهند ملت کُرد را بی ناموس کنند!
اخبار را در#منتخب_اخبار ببینید↙️
eitaa.com/joinchat/1231028412C5231d1781b