هدایت شده از کانال جامع با امام زمان(عج)
7.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 عنایت ویژه امام زمان صلوات الله علیه به مادر خود 🌺
از این مطلب استفاده کنید
🎙 ابراهیم افشاری
🔰 @ba_emame_zaman
✅کانال جامع با امام زمان عج
[سیمای ماه دوازدهم در سی جزء قران - اشاره - صفحه ۳۳]
کوثرِ «حکمت»
( (یُؤْتِی الْحِکْمَةَ مَنْ یَشاءُ وَ مَنْ یُؤْتَ الْحِکْمَةَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْراً کَثِیراً وَ ما یَذَّکَّرُ إِلَّا أُولُوا الْأَلْبابِ؛ [۱] (خدا) حکمت را به هر کس بخواهد (و شایسته بداند) میدهد و به هر کس حمکت داده شود، خیر فراوانی داده شده است و جز خردمندان (این حقایق را درک نمی کنند و) متذکر نمی گردند) ).
امام صادق علیه السلام دربارة این بخش از آیه که خداوند میفرماید: «وَ مَنْ یُؤْتَ
الْحِکْمَةَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْراً کَثِیراً» فرمودند: (مراد، ) اطاعت خداوند و شناخت امام است. [۱]
همچنین فرمودند: (مراد از حکمت) شناخت امام و دوری از گناهان کبیره است. [۲]
نکتهها
الف) تعبیر «مَنْ یَشاءُ» به طور عمده در قرآن به قابلیت قابل و نوع انتخاب، ظرفیتها و قابلیتهای انسان ناظر است.
یعنی فیض الهی برای همه ساری و جاری است، افراد باتوجه به میزان خواست و تلاش و ایجاد زمینههای دریافت فیوضات الهی از آن بهرمند میشوند و اگر انسانی به هدایتهای الهی توجه نکند، در واقع گمراهی را انتخاب نموده است و به تعبیر قرآن «إِنَّ اللَّهَ یُضِلُّ مَنْ یَشاءُ» [۳] دربارة او صدق میکند.
ب) در این آیه از «حکمت» به عنوان خیر کثیر و به تعبیر دیگر، «کوثر»، سخن به میان آمده است و تا آنجا اهمیت دارد که فقط صاحبان عقل و خرد ناب آن را درمی یابند و به دنبالش خواهند بود. (وَ ما یَذَّکَّرُ إِلَّا أُولُوا الْأَلْبابِ).
ج) از مهم ترین مصداقهای حمکت که ریشه و مصادیقِ دیگر آن هم به شمار میآید، مسألة شناخت امام است. اگر کسی به این نعمت دست یافت، به خیر کثیر و کوثر دست یافته است و خیر و برکت و سعادت دو جهان را ازآن خود کرده است و اگر از این نعمت بزرگ محروم بود، حیات و مرگ او مانند حیات و مرگ مردم زمان جاهلیت است که هیچ بهره ای از حقیقت نداشتند.
البته باید توجه داشت که شناخت امام دارای درجات و مراتب بسیار زیادی است
که باید زمینههای علمی و عملی [۱] برای دریافت درجههای بالاتر را ایجاد کرد و اولین درجة معرفت و شناختِ امام این است که بدانیم او همتای نبی خداست، البته پیامبر نیست و وارث اوست، پیروی از او پیروی از خدا و رسول خداست و تسلیم او بودن در همة امور و ارجاع آنها به او و عمل به گفتار او واجب است، همچنین باید بدانیم پس از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم (به ترتیب) علی بن ابی طالب، حسن بن علی، حسین بن علی، علی بن الحسین، محمد بن علی، جعفربن محمد،
----------
[۱]: . بقره (۲)، ۲۶۹.
[۱]: . «عن أبی بصیر عن أبی عبد الله فی قول الله عز و جل: «وَ مَنْ یُؤْتَ الْحِکْمَةَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْراً کَثِیراً» فقال: طاعة الله و معرفة الامام»؛ (عروسی حویزی، نور الثقلین، ج۱، ص۲۸۷).
[۲]: . «عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ وَ مَنْ یُؤْتَ الْحِکْمَةَ- فَقَدْ أُوتِیَ خَیْراً کَثِیراً. قَالَ مَعْرِفَةُ الْإِمَامِ وَ اجْتِنَابُ الْکَبَائِرِ الَّتِی أَوْجَبَ اللَّهُ عَلَیْهَا النَّارَ»؛ (محمد کلینی، کافی، ج۲، ص۲۸۴، باب الکبائر، ح۲۰).
[۳]: . رعد (۱۳)، ۲۷؛ نحل (۱۶)، ۹۳؛ فاطر (۳۵)، ۸.
[۱]: . زمینههای علمی: مطالعه کتابهای مفید و معتبر، شرکت در دورههای آموزشی مهدویت که به وسیله مراکز معتبر مهدوی زیر نظر حوزه علمیه برگزار میشود، مراجعه به سایتهای مفید و معتبر مانند: سایت و... www. mahdi۳۱۳. org. زمینههای عملی: دوری از گناه، به دست آوردن روزی حلال، انجام واجبات و رعایت اخلاق و آداب اسلامی و....
موسی بن جعفر، علی بن موسی، محمدبن علی، علی بن محمد، حسن بن علی، و فرزندش حضرت حجت علیهم السلام، امام و حجت خدا میباشند. [۲]
د) معرفت و شناخت امام، محبت و دوستی و به دنبال آن اطاعت و پیروی محض از آنان را درپی دارد و سرانجام سعادت و رستگاری در دنیا و آخرت را در پی خواهد داشت: (وَ مَنْ یُؤْتَ الْحِکْمَةَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْراً کَثِیراً).
----------
[۲]: . «عِنْ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّد... وَ أَدْنَی مَعْرِفَةِ الْإِمَامِ أَنَّهُ عِدْلُ النَّبِیِّ إِلَّا دَرَجَةَ النُّبُوَّةِ وَ وَارِثُهُ وَ أَنَّ طَاعَتَهُ طَاعَةُ اللَّهِ وَ طَاعَةُ رَسُولِ اللَّهِ وَ التَّسْلِیمُ لَهُ فِی کُلِّ أَمْرٍ وَ الرَّدُّ إِلَیْهِ وَ الْأَخْذُ بِقَوْلِهِ وَ یَعْلَمُ أَنَّ الْإِمَامَ بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ ثُمَّ الْحَسَنُ ثُمَّ الْحُسَیْنُ ثُمَّ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ ثُمَّ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیٍّ ثُمَّ أَنَا ثُمَّ مِنْ بَعْدِی مُوسَی ابْنِی ثُمَّ مِنْ بَعْدِهِ وَلَدُهُ عَلِیٌّ وَ بَعْدَ عَلِیٍّ مُحَمَّدٌ ابْنُهُ وَ بَعْدَ مُحَمَّدٍ عَلِیٌّ ابْنُهُ وَ بَعْدَ عَلِیٍّ الْحَسَنُ ابْنُهُ وَ الْحُجَّةُ مِنْ وُلْدِ الْحَسَن»؛ (خزاز رازی، کفایة الاثر، ص ۲۶۳، باب ما جاء عن جعفر بن محمد).
ارسال شده توسط کتابخوان قائمیه
https://www.ghbook.ir/Book/14423
هدایت شده از وصل خوبان
12.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سال_روز_شهادت
🔳دلتنگ سامراتم
گریون روضه هاتم...
🏴 شهادت امام هادی (ع)
بر مسلمانان تسلیت باد.
☑️ @vaslekhooban
تابخوان قائمیه
https://www.ghbook.ir/Book/14423
[سیمای ماه دوازدهم در سی جزء قران - امدادهای غیبی - صفحه ۳۹]
امدادهای غیبی
( (بَلی إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا وَ یَأْتُوکُمْ مِنْ فَوْرِهِمْ هذا یُمْدِدْکُمْ رَبُّکُمْ بِخَمْسَةِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِکَةِ مُسَوِّمینَ؛ [۱] آری، (امروز هم) اگر استقامت و تقوا پیشه کنید، و دشمن به همین زودی به سراغ شما بیاید، خداوند شما را به پنج هزار نفر از فرشتگان، که نشانههایی با خود دارند، مدد خواهد داد! ) ).
امام باقر علیه السلام میفرماید:
«همانا فرشتگانی که در روی زمین در روز (جنگ) بدر حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم را یاری نمودند، هنوز بالا نرفته اند و بالا نخواهند رفت تا اینکه صاحب این امر را یاری نمایند و آنها پنج هزار فرشته هستند». [۲]
امام صادق علیه السلام نیز چنین میفرمایند:
گویا به حضرت قائم مینگرم در نجفِ کوفه... که پرچم رسول صلی الله علیه و آله و سلم خدا با اوست، جبرئیل آن را برایش میآورد و با آن
پرچم، نه هزار و سیصد و سیزده فرشته فرود میآیند، [۱] فرشتگانی که با حضرت نوح علیه السلام در کشتی بودند و فرشتگانی که با حضرت ابراهیم علیه السلام بودند، آنگاه که در آتش انداخته شد و آنهایی که با حضرت موسی علیه السلام بودند، آنگاه که دریا برایش شکافته شد و آنهایی که با حضرت عیسی علیه السلام بودند، آنگاه که به آسمان برده شد و چهار هزار فرشتة نشانه دار که با رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بودند و سیصد و سیزده فرشته ای که در بدر با ایشان بودند... و (همة) آنها منتظر قیام حضرت قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف هستند. [۲]
نکتهها
الف) ظهور بر اساس سنت الهی مشروط به خواست و آمادگی مردم است؛ [۳]
اما آنگاه که این آمادگی همانند یاران حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم در جنگ بدر، با صداقت و راستی ایجاد شد، نصرت الهی و امدادهای غیبی نیز از زمین و آسمان مؤمنان را دربرخواهد گرفت.
ب) بنابر بسیاری از روایات، بخشی از سپاهیان حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف [۴] تمام
سست نشوید! و غمگین نگردید! و شما برترید اگر ایمان داشته باشید! » [۱] و در جای دیگر میفرماید: «ای کسانی که ایمان آورده اید! اگر (آیین) خدا را یاری کنید، شما را یاری میکند و گام هایتان را استوار میدارد». [۲]
د) از مصداقهای دیگر نصرت الهی و امدادهای غیبی [۳]
می توان به امور زیر اشاره کرد:
- پرچم ویژة رسول خدا صلی الله
----------
[۱]: . آل عمران (۳)، ۱۲۵.
[۲]: . «عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ عَلَیْهِ السَّلَامُ قَالَ: إِنَّ الْمَلَائِکَةَ الَّذِینَ نَصَرُوا مُحَمَّداً صلی الله علیه و آله و سلم یَوْمَ بَدْرٍ فِی الْأَرْضِ مَا صَعِدُوا بَعْدُ وَ لَا یَصْعَدُونَ حَتَّی یَنْصُرُوا صَاحِبَ هَذَا الْأَمْرِ وَ هُمْ خَمْسَةُ آلَاف»؛ (محمد عیاشی، تفسیر العیاشی، ج ۱، ص ۱۹۷).
[۱]: . ظاهر روایت اول و چند روایت دیگر این است که همه این فرشتگان در این عالم منتظر ظهور هستند، در حالی که روایت دوم بیانگر این است که آنان از آسمان فرود میآیند. شاید وجه جمع آن این باشد که هنگام ظهور به اذن الهی به آسمان خواهند رفت و طی مراسمی به همراهی جبرئیل، آن پرچم یعنی «رایت رسول خدا» که ویژگیهای منحصر به فردی را داراست خواهند آورد. (ابراهیم نعمانی، الغیبه، ص ۳۰۷، باب۱۹، ح۲).
[۲]: . «عَنْ أَبَانِ بْنِ تَغْلِبَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ یَقُولُ: کَأَنِّی أَنْظُرُ إِلَی الْقَائِمِ عَلَی نَجَفِ الْکُوفَةِ... مَعَهُ رَایَةُ رَسُولِ اللَّهِ... یَأْتِیهِ بِهَا جَبْرَئِیلُ... یَهْبِطُ بِهَا تِسْعَةُ آلَافِ مَلَکٍ وَ ثَلَاثُمِائَةٍ وَ ثَلَاثَةَ عَشَرَ مَلَکاً... هُمُ الَّذِینَ کَانُوا مَعَ نُوحٍ فِی السَّفِینَةِ وَ الَّذِینَ کَانُوا مَعَ إِبْرَاهِیمَ حَیْثُ أُلْقِیَ فِی النَّارِ وَ هُمُ الَّذِینَ کَانُوا مَعَ مُوسَی لَمَّا فُلِقَ لَهُ الْبَحْرُ وَ الَّذِینَ کَانُوا مَعَ عِیسَی لَمَّا رَفَعَهُ اللَّهُ إِلَیْهِ وَ أَرْبَعَةُ آلَافٍ مُسَوِّمِینَ کَانُوا مَعَ رَسُولِ اللَّهِ وَ ثَلَاثُمِائَةٍ وَ ثَلَاثَةَ عَشَرَ مَلَکاً کَانُوا مَعَهُ یَوْمَ بَدْرٍ... وَ هُمْ یَنْتَظِرُونَ خُرُوجَ الْقَائِمِ»؛ (ابراهیم نعمانی، الغیبه، ص ۳۰۹، باب۱۹، ح۴).
[۳]: . رعد (۱۳)، ۱۱؛ انفال (۸)، ۵۳؛ حدید (۵۷) ۲۵؛ محمد (۴۷) ۷؛ فصلت (۴۱)، ۳۰ و....
[۴]: . ابراهیم نعمانی، الغیبة، ص۲۴۳، باب۱۳، فی صفة جنوده و خیله، ح۴۳.
[۱]: . «وَ لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنین»؛ (آل عمران (۳)، ۱۳۹).
[۲]: . «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدامَکُم»؛ (محمد (۴۷)، ۷).
[۳]: . شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ج۲، ص۶۷۳، باب۵۸، ح۲۶ به بعد؛ ابراهیم نعمانی، الغیبة، باب۱۳ بخش آیاته و فعله و بخش فی صفة جنوده و باب ۱۹ و باب۲۰.
علیه و آله و سلم که تا کنون فقط دو بار برافراشته شده، یکی در جنگ بدر و دیگری در جنگ جمل و مرحلة سوم آن در هنگاه ظهور خواهد بود. این پرچم ویژگیهای خاصی دارد، از جمله اینکه در دل دشمن رعب و وحشت بسیار زیادی ایجاد میکند که سبب شکست آنها شده و کار را برای مؤمنان هموار میسازد. [۴]
- عصا و سنگ مخصوص حضرت موسی؛آب و غدای سپاهیان حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در هنگام اطراق به اذن الهی از این سنگ تأمین خواهد شد. [۵]
و هر آنچه که حضرت فرمان دهد، به اذن الهی به وسیلة این عصا انجام خواهد شد. [۶]
- انگشتر حضرت سلیمان با همان ویژگی ها، [۱] سلاحهای ویژه، [۲]
همراهی جمادات با سپاهیان امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در نابودی دشمنان، [۳]
پیراهن حضرت یوسف علیه السلام با همان ویژگی [۴]
----------
[۴]: . ابراهیم نعمانی، الغیبة، ص۳۰۷، باب ۱۹، ح۱.
[۵]: . همان، ص۲۳۸، باب ۱۳، بخش آیاته و فعله، ح۲۸.
[۶]: . شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ج۲، باب ۵۸، ح ۲۸.
[۱]: . ابراهیم نعمانی، الغیبة، ص ۲۳۸، باب ۱۳، ح۲۸.
[۲]: . همان، ح ۴۵؛ شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ج۲، ص ۶۷۱، باب ۵۸، ح۱۹.
[۳]: . همان، ص۶۷۰، ح۱۶.
[۴]: . همان، ص۶۷۴، ح۲۹.
ارسال شده توسط کتابخوان قائمیه
https://www.ghbook.ir/Book/14423