هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلانبیمارستان حضرت مهدی امروز افتتاح میشود
🔹این بیمارستان ۱۰۸ هزار متر مربع وسعت دارد و دارای ۵۲۲ تخت بستری عادی، ۲۰۴ تخت بستری ویژه، ۱۱۰ تخت بستری اورژانس و ۴۲ تخت بستری جراحی سرپایی است.
🔹سرانه فضای فیزیکی هر تختِ بیمارستان بالاست و در بین بیمارستانهای ایران بیشترین تعداد تخت آیسییو و سیسییو را دارد و تنوع رشتههای آن در کشور و منطقه بینظیر است.
@Farsna
[النجم الثاقب فی احوال الامام الحجه الغایب عجل الله تعالی فرجه الشریف - ۱۴۷ و (۱۴۸) مظهر الفضایح و مبلی السرائر - صفحه ۱۵۴]
چنان چه در هدایه [۳] است؛ یعنی ظاهر کننده آیات خداوند یا محلّ بروز و ظهور آیات الهیّه؛ چه از آن روز که بساط خلافت در زمین گسترده شد و انبیا و رسل به آیات بیّنات و معجزات باهرات، برای هدایت خلق بر آن بساطت پا نهاده و در مقام ارشاد و اعلای کلمه حقّ و ازهاق باطل برآمده، برای احدی، خدای تعالی چنین تکریم و اعزاز نفرمود و با احدی آن مقدار آیات نفرستاد که برای مهدی خود - صلوات اللَّه علیه - فرستاده و روانه خواهد کرد.
عمری به این طولانی که خدای داند که به کجا خواهد کشید، چون ظاهر شود در هیأت و سنّ مردان سی ساله و پیوسته ابری سفید بر سرش سایه افکند و به زبان فصیح، از او ندا رسد: «او است مهدی آل محمّدعلیهم السلام» بر سر شیعیانش دست گذارد عقولشان کامل شود. در اردوی مبارکش، عسکری باشد از ملایکه که ظاهر باشند و مردم ببینند؛ چنان چه تا عهد ادریس نبی علیه السلام میدیدند و عسکری از جنّ و در اردویش طعام و شرابی نباشد جز سنگی حمل شود که طعام و شرابشان از آن باشد.
از نور جمالش زمین چنان نورانی و روشن شود که به مهر و ماه حاجت نیفتد. شرّ و ضرر از درّندگان و حشرات برد و خوف و وحشت از میان آنها برخیزد. زمین، گنجهای
خود را ظاهر نماید و چرخ از سرعت سیر بماند و عسکرش از روی آب، راه روند و کوه و سنگ، کافری را که به آنها خود را مخفی کردند، نشان دهند و کافر را به سیما بشناسند و بسیاری از مردگان در رکاب مبارکش باشند و شمشیر بر فرقِ زندهها زنند و غیر اینها از آیات عجیبه و هم چنین آیاتی که پیش از ظهور و خروج ظاهر شود که عدد آنها احصا نشود و بسیاری از آن در کتب غیبت ثبت شده که همه آنها مقدّمه آمدن آن جناب است و عشری از آن، برای آمدن هیچ حجّتی ظاهر نشده.
----------
[۳]: ۴۲۸. الهدایة الکبری، ص ۳۲۸.
هدایت شده از منهاج الولاية
#مهدویت
💚خورشید منظومهی ظلمانیم طلوع کن
🌱امام سجّاد علیه السلام فرمودند:
🟢 برای قائم ما دو غیبت است (غیبت صغری و غیبت کبری) یکی از آن دو، طولانیتر از دیگری است ... که آنقدر طول خواهد کشید تا اکثر معتقدین به ولایت (شیعیان) از (عقیده درست) دست برمیدارند
در آن زمان کسی بر امامت و ولایت او ثابت قدم و استوار نمیماند، مگر آن که یقینش را قوی و معرفتش را صحیح سازد و در دلش، نسبت به حکم و قضاوت ما هیچگونه گرفتگی و کراهتی احساس نکند و تسلیم (محض در برابر دستورات) ما اهلبیت (علیهم السلام) باشد
📗کمال الدین و تمام النعمة جلد ۱ صفحه ۳۲۳
@Menhajol_velayat
[النجم الثاقب فی احوال الامام الحجه الغایب عجل الله تعالی فرجه الشریف - (۱۶۸) نور آل محمّدعلیهم السلام - صفحه ۱۶۶]
در غایة المرام [۴] و غیره مروی است از جابر ابن عبداللَّه انصاری که گفت: داخل شدم در مسجد کوفه در حالتی که امیرالمؤمنین علیه السلام با انگشتان مبارک مینوشت و تبسّم میفرمود. پس گفتم: یا امیرالمؤمنین! چه تو را به خنده آورده؟
فرمود: «عجب دارم از آن که میخواند این آیه را و نمی شناسد آن را بی حقّ معرفت. »
گفتم به آن جناب: کدام آیه است یا امیرالمؤمنین؟!
فرمود: «اَللَّهُ نُورُ السَّمواتِ وَالْاَرْضِ» تا آخر«مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکَاةٍ» [۵] مشکوة محمّدصلی الله علیه وآله وسلم است.
فیها مصباح، منم مصباح.
در زجاجة، الزجاجة حسن و حسین علیهما السلام است.
کانّها کوکب دریّ، علی ب الحسین است.
یوقد من شجرة مبارکة، محمّد بن علی است.
زیتونة، جعفر بن محمّد است.
لاشرقیة، موسی بن جعفر است.
ولاغربیّة، علی بن موسی الرضا است.
یکاد زیتها یضی ء، محمّد بن علی است.
ولو لم تمسسه نار، علی بن محمّد است.
نور علی نور، حسن بن علی است.
یهدی اللَّه لنوره من یشاء، قائم مهدی علیه السلام است.
در جمله ای از اخبار معراج، مذکور است که نور آن جناب در عالم اظلّه، میان انوار و اشباح ائمّه علیهم السلام مانند ستاره درخشان بود در میان سایر کواکب و در خبری، چون ستاره صبح برای اهل دنیا.
----------
[۴]: ۴۷۲. سوره نور، آیه ۳۵.
[۵]: ۴۷۳. لقب مذکور در کتاب «الهدایة الکبری» یافت نشد.
[النجم الثاقب فی احوال الامام الحجه الغایب عجل الله تعالی فرجه الشریف - (۱۷۷) وارث - صفحه ۱۷۰]
در غیبت نعمانی [۵] مروی است از حضرت صادق علیه السلام که فرمود به یعقوب بن شعیب: «آیا نشان ندهم به تو پیراهن قائم علیه السلام را که در آن خروج میکند؟
گفتم: بلی. پس طلبید کتابدانی را پس آن را باز کرد و از آن، پیراهن کرباسی بیرون آورد و پهن کرد. پس دید در آستین چپ او خونی. پس فرمود: «این پیراهن رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم است که بر بدن مبارکش بود آن روز که دندانش را شکستند و در او خروج میکند قائم علیه السلام. »
پس آن خون را بوسیدم و بر روی خود گذاشتم. آن گاه آن را پیچید و برداشت.
در آن جا [۱] و کافی [۲] مروی است که فرمود: «بیرون میرود صاحب این امر، از مدینه به سوی مکّه با میراث رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم. »
راوی پرسید: میراث رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم چیست؟
فرمود: «شمشیر رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم و زره او و عمّامه آن جناب و عصای او و اسلحه آن حضرت و زین او. »
----------
[۵]: ۴۸۵. الغیبة، ص ۲۷۰.
[۱]: ۴۸۶. الکافی، ج ۸، ص ۲۲۴.
[۲]: ۴۸۷. معانی الاخبار، ص ۶۳.
[النجم الثاقب فی احوال الامام الحجه الغایب عجل الله تعالی فرجه الشریف - (۱۷۸) هادی - صفحه ۱۷۱]
در تاریخ جهضمی در باب القاب ائمّه علیهم السلام گفته: لقب قائم علیه السلام، هادی و مهدی است.
در اخبار و ادعیه و زیارات، به این لقب، مکرّر مذکور است و خدای تعالی کسی را هادی برای کافّه عالمیان نکند و به سوی ایشان نفرستد، بلکه وعده ندهد که کارش را به انتها رساند، مگر بعد از آن که خود به حقیقت هدایت یافته و جمیع راههای به سوی حقّ و حقیقت برای او مفتوح شده و به مقاصد رسیده و مستعد هدایت کردن شده.
پس آن را که خدای تعالی او را هادی قرار داده و به این لقب، او را سرافراز فرموده، باید مهدی باشد و جنابش مهدی نامیده نشود مگر دارای آن مقام از هدایت شود که تواند از جانب حضرت مقدّسش، در مقام هدایت خلق برآید و هرکس را به راهی که داند و تواند به مقصد خویش، حسب استعدادش رساند و به این ملاحظه، جایز است تفسیر هر یک به دیگری، چنان چه در لقب مهدی گذشت.
از جانب امام صادق علیه السلام پرسیدند از معنی مهدی. فرمود: «آن که هدایت نماید مردم را.... الخ»
[النجم الثاقب فی احوال الامام الحجه الغایب عجل الله تعالی فرجه الشریف - فصل اول: در شمایل آن جناب - صفحه ۱۷۹]
شیخ صدوق در کمال الدین [۱] روایت کرده که رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم فرمود: «مهدی علیه السلام شبیه ترین مردم است به من در خَلق و خُلق. »
به روایتی فرمود: «شمایل او شمایل من است. » [۲]
خزّاز روایت کرده در کفایة الاثر [۳] که آن جناب فرمود: «پدر و مادرم، فدای هم نام من و شبیه من و شبیه موسی بن عمران و در غیبت فضل بن شاذان به سند معتبر، از آن جناب مروی است که فرمود: «نهم از امامان که از صلب حسین اند، قائم اهل بیت من و مهدی
امّت من است و شبیه ترین مردمان است به من در شمایل و افعال و اقوال» [۱] و در غیبت نعمانی [۲] مروی است از کعب الأحبار که گفت: «قائم مهدی علیه السلام از نسل علی علیه السلام است، شبیه ترین مردم است به عیسی بن مریم در خَلق و خُلق و سیما و هیأت». الخ.
----------
[۱]: ۵۰۱. همان، ص ۲۵۷.
[۲]: ۵۰۲. کفایة الاثر، ص ۱۵۸ - ۱۵۹.
[۳]: ۵۰۳. ر. ک: کفافیة المهتدی گزیده حدیث دوازدهم، ص ۷۷.
[۱]: ۵۰۴. ر. ک: کفافیة المهتدی گزیده حدیث دوازدهم، ص ۷۷.
[۲]: ۵۰۵. ر. ک: مکیال المکارم، ج ۱، ص ۲۲۱، باب شباهات به عیسی علیه السلام.
[النجم الثاقب فی احوال الامام الحجه الغایب عجل الله تعالی فرجه الشریف - فصل اول: در شمایل آن جناب - صفحه ۱۸۰]
عامّه نیز روایت کرده اند که آن جناب شبیه ترین خلق است به عیسی علیه السلام [۳] و در دو علوی است که شمایل آن جناب: «ابیض مشرب حمرة» [۴] سفیدی که سرخی به او آمیخته و بر او غلبه کرده
در صادقی است «اسمر یعتور مع سمرته صفرة من سهر اللیل» [۵] گندم گون که عارض شود آن را با گندم گونیش زردی از بیداری شب و در اخبار عامّه است: «لونه لون عربی وجسمه جسم اسرائیلی» [۶] رنگش رنگ عربی است و جسمش چون جسم بنی اسراییل، یعنی در طول قامت و بزرگی جثّه [۷] .
----------
[۳]: ۵۰۶. ر. ک: بحارالانوار، ج ۱۶، ص ۱۸۶؛ تذکرة الفقهاء، ج ۱، ص ۱۵۳.
[۴]: ۵۰۷. ر. ک: بحارالانوار، ج ۸۳، ص ۸۱؛ فلاح السائل، ص ۲۰۰.
[۵]: ۵۰۸. العمدة، ص ۴۳۹.
[۶]: ۵۰۹. این اختلاف لون در شمایل رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم نیز شده و در آن جا جمع کردند به این که آن چه از جسد، برهنه و مواجه آفتاب میشد گندمگون بود و آن چه منوّر بود به جامه سفید بود. منه. حفظ اللَّه مرحوم مؤلف
[۷]: ۵۱۰. الارشاد، ج ۲، ص ۳۸۲؛ الغیبة (شیخ طوسی) ص ۴۷۰؛ الخرائج و الجرائح؛ ج ۳، ص ۱۱۵۱.
[النجم الثاقب فی احوال الامام الحجه الغایب عجل الله تعالی فرجه الشریف - فصل اول: در شمایل آن جناب - صفحه ۱۸۱]
در صادقی است: «مقرون الحاجبین» [۱۰] ابروان مبارکش به هم پیوسته؛ «اقنی الانف» [۱۱] بینی مبارکش باریک دراز که وسطش فی الجمله انحدابی دارد.
در علوی است: «حَسَن الوجه و نور وجهه یعلو سواد لحیته ورأسه» [۱] نیکو رو است و نور رخسارش، چنان درخشان است که مستولی شده بر سیاهی ریش و سرمبارکش.
در نبوی است: «وجهه کالدینار» [۲] چهره اش در صفا و بی عیبی مانند اشرفی است. «علی خدّه الایمن خال کانّه کوکب دُرّی» [۳] و به روی راست آن جناب، خالی است که پنداری ستاره ای است درخشان.
در علوی است: «افلج الثنایا» [۴] میان دندانهای مبارکش گشاده است. «حسن الشّعر یسیل شعره علی منکبیه» [۵] نیکو مو است، موهایش بر کتف مبارکش ریخته.
----------
[۱۰]: ۵۱۳. همان.
[۱۱]: ۵۱۴. الغیبة، شیخ طوسی، ص ۴۷۰؛ الخرائج و الجرائح، ج ۳، ص ۱۱۵۲.
[۱]: ۵۱۵. الغیبة، محمّد بن ابراهیم النعمانی، ص ۲۴۷؛ بحارالانوار، ج ۵۱، ص ۷۷.
[۲]: ۵۱۶. کشف الغمه، ج ۳، ص ۲۶۹؛ بحارالانوار، ج ۵۱، ص ۸۰.
[۳]: ۵۱۷. الغیبة، محمّد بن ابراهیم نعمانی، ص ۲۱۵.
[۴]: ۵۱۸. الارشاد، ج ۲، ص ۳۸۲.
[۵]: ۵۱۹. کمال الدین و تمام النعمة، ص ۴۵۷؛ دلائل الامامة، ص ۵۰۹؛ الثاقب فی المناقب، ص ۵۸۵.
[النجم الثاقب فی احوال الامام الحجه الغایب عجل ا... - صفحه ۸۷۴]
شیخ صدوق در امالی [۱] و شیخ طوسی در امالی [۲] و ابن شیرویه در فردوس نقل کرده اند که: ایمان نیاورده بنده تا این که بوده باشم من نزد او محبوب تر از جان او، و اهل من محبوب تر نزد او از اهل او، و عترت من محبوب تر نزد او، از عترت او، و ذات من محبوب تر نزد او، از ذات او.
----------
[۱]: ۱۵۲۷. الخصال، ص ۲۹۶.
[۲]: ۱۵۲۸. من لایحضره الفقیه، ج ۱، ص ۵۰۳.
[النجم الثاقب فی احوال الامام الحجه الغایب عجل الله تعالی فرجه الشریف - اول: مهموم بودن برای آن جناب علیه السلام - صفحه ۸۷۵]
در فقرات شریفه دعای ندبه معروفه که در چهار عید و روز جمعه و شب آن باید خواند، اشاره شده به این مقام که حاصل مضمون بعضی از آنها این است، بعد از ذکر پاره ای از اوصاف و مناقب آن جناب - روحنا فداه - که:
«کاش میدانستم که تو در کجا اقامت نمودی و کدام زمین و خاک تو را برگرفته!
آیا به رضوی جای داری یا ذی طوی؟
گران است بر من که خلق را ببینم و تو دیده نشوی و نشنوم از تو، نه آوازی و نه رازی.
گران است بر من که احاطه کند به تو بلا، نه به من و نرسد به تو از من، نه ناله ای و نه شکایتی.
جانم فدای تو غایبی که از ما کناره نداری!
جانم فدای تو دور شده ای که از ما دوری نگرفتی!
جانم فدای تو که آرزوی هر مشتاق آرزومندی از مرد و زن که تو را یادآورند و ناله کنند!
گران است بر من که من بر تو بگریم و خلق از تو دست کشیده باشند.
گران است بر من آن که جاری شود بر تو آن چه جاری شده نه بر ایشان.
آیا معینی هست که طولانی کنم با او گریه و ناله را؟
آیا جزع کننده ای هست که من او را بر جزعش یاری کنم، هر آن گاه که خلوتی شد؟
آیا به چشمی خاشاکی رفته [۱] که چشم من او را بر آن حالت مساعدت کند؟
آیا به سوی تو راهی هست، ای پسر احمد! که به حضور جنابت مشرف شوند؟
آیا متّصل میشود روز ما از تو به فردای او که محظوظ شویم و بهره بریم؟
کی وارد میشویم بر چشمه سارهای سیراب کننده تو را، پس سیراب شویم؟
کی سیراب میشویم از آب گوارای تو که تشنگی به طول انجامید؟
کی صبح و شام به خدمتت خواهیم رسید؟
کی تو ما را میبینی و ما تو را و حال آن که لوای ظفر و نصرت برافراشته شده. » [۲]
----------
[۱]: ۱۵۳۲. الکافی، ج ۴، ص ۱۷۰.
[۲]: ۱۵۳۳. تذهیب الاحکام، ج ۳، ص ۲۸۹.
هدایت شده از تر کمان
#دعوتید به محفل نورانی
یادواره ۲۱ شهید والامقام رودگرمحله
سخنران: سردار محمدهادی سفیدچیان
(فرمانده ارشد جبهه مقاومت)
با نوای: کربلایی سیدجواد عباسپور
جمعه ۱۹ اسفند، ساعت ۱۹
چهارراه شهربانی، حسینیه شهدای کربلا