بسماللهالرحمنالرحیم
🌸برابریِزن ومرددراسلام؛
☀️سلام بر شما که صبور و مقاومید، صبحتانبخیر🌷
🌤اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
#بدانیمکه؛🍃
در نزد خدا زن و مرد تفاوتی ندارند،
إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِینَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِینَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِینَ وَالصَّابِرَاتِ.....
35_احزاب
همانا کلیه مردان و زنان مسلمان و مردان و زنان با ایمان و مردان و زنان اهل طاعت و عبادت و مردان و زنان راستگوی و مردان و زنان صابر و مردان و زنان خدا ترس خاشع و مردان و زنان خیر خواه مسکین نواز و مردان و زنان روزه دار و مردان و زنان با حفاظ خوددار از تمایلات حرام و مردان و زنانی که یاد خدا بسیار کنند، بر همه آنها خدا مغفرت و پاداشی بزرگ مهیا ساخته است.
از این آیه در می یابیم که زن خاشع و با ایمان و مرد خاشع و با ایمان هر دو در نزد خدا یک مقام دارند و از مغفرت و پاداشی بزرگ برخوردارند.
🍃🌸ولادت حضرت فاطمه ی معصومه س،آغاز دههی کرامتوروز دختر برارادتمندانحضرتش تبریک و تهنیت باد.
مزین شدن روز دختر به سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه س در پی معرفی الگویی برجسته برای دختران مسلمان و به ویژه شیعه ی اهل بیت علیهم السلام میباشد.🌸🍃
#اَللّهُمَّعَجِّلْلِوَلِيِّکَالْفَرَجَ
#اللَّهُمَّاشْفِکُلَّمَرِیض
#مهدویت_بصیرت
🆔 @mah_davit313
#هوالکریم؛
🍃🌸سلام و صلوات خدا برمعصومه ی خاندان عصمت،
و سلام بر نور دیدگان موسی ابن جعفر ع 🌸🍃
🔆اهمیت دختران در منظر مبارک رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم؛
🔆در اندیشه و بینش قرآنی، دختران آن چنان از جایگاه و مقام والایی برخوردار می باشند که پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در مهمترین مسایل اجتماعی و سیاسی آنان را وارد می سازد و در مسئله مباهله، دختر خویش را به همراه می برد. این در زمانی است که اعراب، دختران را زنده به گور می کردند و از شنیدن دخترف ننگ و عار را در خانه تجسم می کردند.
پیامبر با همراه بردن دختر خویش، نشان داد که فرزند دختر و به طور کلی دختران در پیشگاه خداوند، از چنان مقام و منزلتی برخوردارند که با دختران می توان به مباهله رفت و به نام ایشان از خداوند خواست تا دشمنان را نیست و نابود کنند. این رفتار بیانگر چند مطلب است:
نخست🍃 این که مقام فرزند دختر در نظر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)، همانند مقام پسران است.
دوم🍃 این که در مسائل مهم و اساسی، می توان از مشارکت فرزند دختر بهره برد هر چند که این امور اساسی و مهم، در مسایل سیاسی و اجتماعی باشد.
سوم🍃 آن که فرزند دختر و به طور کلی دختران در پیشگاه خداوند، از مقام و منزلتی برخوردارند که می توان به آن قسم یاد کرد و در اموری چون مباهله، از این مقام و منزلت بهره برد. چنان که شخص برای شفاعت می کوشد تا شخصی را که دارای وجه وجیهی است با خود همراه ببرد. دختران در نزد خداوند، از چنین مقامی برخوردارند.
چهارم🍃 آن که فرزند دختر می توانند به همراه والدین و بزرگتر خویش، در مسایل اجتماعی و سیاسی مشارکت فعال داشته باشند.(آل عمران آیه۱۶)
از دیگر دلایلی که بر مقام و منزلت دختران در پیشگاه خداوند اشاره دارد می توان به آیه ۱۶ سوره آل عمران و آیات ۴۸ و ۵۸ سوره انعام توجه داد که در آن خداوند بر عدم تفاوت فرزند دختر و پسر در انتساب به عنوان حکمی از احکام اسلام اشاره می کند. در این آیات به روشنی اشاره می شود که فرزند پسری و دختری بی هیچ تفاوتی می توانند به پدربزرگ منتسب شود.
از این روست که فرزندان فاطمه (سلام الله علیها) نیز پسران پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) خوانده می شوند و از آنان به پسران پیامبرث یاد می شود. از امام موسی کاظم ع در ذیل آیه ۱۶ سوره آل عمران نقل شده است که فرمود: تاویل ابنائنا در آیه، امام حسن (علیه السلام) و امام حسین (علیه السلام) می باشد.(نور الثقلین ج۱ ص ۸۴۳)
در آیه ۴۸ و ۵۸ سوره انعام نیز خداوند حضرت عیسی (علیه السلام) را فرزند حضرت مریم (سلام الله علیها) را از فرزندان حضرت ابراهیم (علیه السلام) می شمارد که خود بیانگر آن است که در اندیشه و بینش قرآنی هیچ تفاوتی میان فرزند دختر و پسر نیست. این در حالی است که در جاهلیت تنها فرزندان پسری را از نوادگان و فرزندان خویش بر می شمردند و فرزندان دختری خویش را فرزندان دیگران و پدران دیگر می شمردند.
خداوند در آیه ۹۴ و ۹۵ سوره شوری فرزند دختر دادن به افراد را نشانه ای از علم و قدرت خویش بر می شمارد که بیانگر نوعی احترام و ارزشگذاری به دختر نیز می توان برشمرد. به هر حال دختردار شدن متکی بر مشیت الهی است و این خداوند است که به هر کس بخواهد فرزند دختر و یا پسر می دهد.
خداوند در آیات ۵۳ و ۶۳ سوره آل عمران، آن چنان برای دختر ارزش و اهمیت قایل می شود که خود، در نامگذاری وی دخالت می کند و نامش را مریم می گذارد. این در حالی است که همسر عمران، از این که صاحب فرزند دختر شده و نمی تواند در خدمت خانه خدا باشد، اندوهگین بود.
خداوند نه تنها این مساله را حل می کند بلکه وی را برای خدمت کاری خانه می پذیرد تا نشان دهد که تفاوتی میان زن و مرد و فرزند دختر و پسر برای بندگی نیست هر چند که به علل شرایط جسمی، دختران و زنان از برخی از اعمال معاف شده اند. با این همه اجازه می دهد که دختر عمران، این مسئولیت را بپذیرد.
در تحلیل قرآنی، فرزند دختر، هدیه خداوند به انسان هاست و انسان ها می بایست از این نعمت خداوند و رحمت وی خشنود شوند. در این بینش، هیچ تفاوتی میان فرزند دختر و پسر از این جهت نیست و هم دختر و هم پسر، به عنوان هدیه الهی به بشر مورد تاکید قرار می گیرد و خداوند در قرآن از آنان به هبه یاد می کند.(شوری آیه ۹۴)
🍃🌸ای همه آسمان شده، خیره به هر نگاه تو
چشم رضا ستاره شد، مانده کنارِ ماه تو
لشگرِ حوریان ببین، برگِ خزانِ مقدمت
آمده تا که بال خود، فرش کند به راه تو
فرخنده زمان ولادت حضرت معصومه س بریکایک شماعزیزان مبارک🌸🍃
مهدویت_بصیرت
مهدویت_بصیرت: ✨بسماللهالرحمناارحیم✨ ☘ محمدرضا رنجبر /تفسیرگزیده #قسمت_صدودهم #بقره #صفحه_۱۱۰قرآن
مهدویت_بصیرت:
✨بسماللهالرحمناارحیم✨
☘ محمدرضا رنجبر /تفسیرگزیده
#قسمت_صدوسیزدهم
#بقره
#صفحه_۱۱۳قرآنکریم📚
🎧سروران عزیز و ارجمندمهدوی، سعی کنید وقت بگذاریدبشنوید 👌🏻
[روزتان را بدون قرآن سپری نکنید،
اما با توجه و حضور قلب❤️ ]
❤️ثواب نشررا هدیه کنید محضر قرآن کریم ،کلام الله جل وعلا ،
امیدکه در زمره ذاکران و صالحان محشور شویم ،انشاءالله...
#ثوابنشرمطالبهدیهبهحضرتحجتعج🌤
#شماهم مروجکلامالله باشید🌴
#ممنونکهبانشرلینکماراحمایتمیکنید
#مهدویت_بصیرت
🆔 @mah_davit313
➕دعای عهد
#التماسدعایفرج وعافیت
🍃🌸میلادنورانی بزرگ بانوی مطهره ،کریمه ی اهل بیت، حضرت فاطمه ی معصومه سلامالله علیها مبارکباد🌸🍃💌
✍🏻ویژگیهای های دختران؛
دختران در تبیین و تحلیل آموزه های قرآنی، موجوداتی هستند که به طور ذاتی دارای حیا و عفت هستند و از این روست که حیا و عفت در ایشان، به عنوان یک ارزش اهمیت می یابد؛ زیرا بیانگر حفظ طبیعت و سلامت روح و روان ایشان است و کسانی که بی عفتی و بی حیایی را در پیش می گیرند در حقیقت گرفتارشده و از فطرت سالم و طبیعت خدادادی خویش دور شده اند.(قصص آیه ۵۲)
دشمنان دین و بشریت می کوشند تا برای افزایش فساد و تباهی در زمین، دختران را از فطرت سالم خویش دور سازند و به بی حیایی بکشانند. از این روست که فرعون که شخصی فاسد و مستکبر بوده و خداوند وی را متهم به فساد در زمین می کند، در این اندیشه باطل، دختران بنی اسرائیل را زنده می داشت و آنان را به بی حیایی سوق می داد (بقره آیه ۹۴ و اعراف آیه ۷۲۱ و ۱۴۱ و قصص آیه ۴ و غافر آیه ۵۲)
قرآن کار بیرونی زنان و دختران را نادرست بر نمی شمارد ولی شرط حیا و عفت را همواره مورد تاکید قرار می دهد. به این معنا که اگر دختری برای کار در بیرون می رود می بایست حیا و عفت را رعایت کند.
البته کار کردن می تواند مقطعی باشد و یا دایمی. یعنی می تواند به شکل اشتغال نیز باشد چنان که دختران شعیب به شغل چوپانی و گله داری و آب دهی به گوسفندان مشغول بودند. اما در همان زمان اشتغال به گونه ای رفتار می کردند که از اختلاط با مردان دور باشند.
در حقیقت شرط اشتغال دختران و زنان برای تامین زندگی این است که با مردان اختلاط نداشته باشند هر چند که در محیطی آزاد و عمومی باشد.
از این رو سخن از دور بودن ایشان از مردان به میان می آید. بنابراین اختلاط با مردان در مجامع عمومی و یا خلوت کردن با ایشان در مجامع خصوصی جواز مشروعیت کار و اشتغال را بر می دارد و جایز نیست که دختران و زنان در این دو حالت به کاری اشتغال داشته باشند.(قصص آیه ۳۲)
از دیگر شروط اشتغال و کارکردن دختران حیا و آزرم داشتن و گفتگو با مردان است. به این معنا که اگر نیازی به گفتگو با مردان نامحرم پیش آمد می بایست دختران با رعایت حیا در رفتار و گفتار و حرکات از هر گونه گمان و ظن سوئی جلوگیری کنند.(قصص آیه ۵۲)
ویژگی دیگر دختران آن است که نیازمند کسی هستند که ایشان را ولایت و سرپرستی کند. از این روست که پدر و پدربزرگ پدری بر دختر در امر ازدواج نخست وی ولایت دارد.(بقره آیه ۷۳۲ و قصص آیه ۷۲) همان گونه که مادر نیز در برخی از امور خاص بر دختران ولایت دارد که در آیه ۵۳ سوره آل عمران به مساله ولایت همسر عمران بر دخترخویش برای خدمت برای خانه خدا اشاره شده است.
البته به نظر می رسد که این ولایت کامل مادر بر دختر نیازمند اذن پدر و ولی می باشد. اما در برخی از موارد ولایت داشته و این ولایت قابل اثبات است.
از دیگر مسایلی که درباره دختران مطرح است، حجاب ایشان است. از این رو در آیه ۹۵ سوره احزاب بر لزوم رعایت حجاب و پوشش دختران برای مصون ماندن از هر گونه آزار و اذیت و تعرضی اشاره شده است؛ زیرا کسانی که حجاب را مراعات نمی کنند، از سوی مردان شناخته و ویژگی های ظاهری آنان دانسته و مورد طمع قرار می گیرند و این گونه است که از سوی مردان، آزار و اذیت می بینند.
برای رهایی از شناخته شدن و دوری از اذیت و آزار لازم است تا دختران نیز مانند زنان، حجاب و پوشش را به گونه ای مراعات کنند که ویژگی های آنان دانسته و شناخته نشود.
آیات قرآنی با بیان این مطالب و ناگفته های دیگر، می کوشد تا جایگاه حقیقی زن و دختر را معرفی کند و آنان را به مقام و منزلتی برساند که لایق و شایسته آن هستند.
این نگرش و بینش، بر خلاف نگرش و بینشی است که برخی از جوامع آن را ترویج می کنند. در نگرش برخی از جوامع، ارزش زن و دختر در جلوه های ظاهری است تا برای بهره کشی جنسی از آنان استفاده شود.
در کتب جامعه شناسی اقتصاد به این مساله اشاره شده است که علت خروج زنان از خانه و اشتغال در بیرون، نیاز کارخانه های ماشینی پس از عصر صنعت بوده است که کارگران مرد، هم گران و هم کم بودند و نیازهای کارخانه های ماشینی را برآورده نمی ساخت.
از این رو، کار در بیرون از خانه، تبلیغ شد و در حال حاضر نیز برای بهره کشی ها دیگر، روی این مساله تبلیغ می شود. زنان و دختران، از جهاتی کم توقع و پرکار هستند و انتظارات کارفرمایان را برآورده می سازند و حقوق کم و دستمزدهای کم را می پذیرند.
بنابراین سخن گفتن از حقوق برابر و عدم تبعیض در برخی از جوامع، تنها برای ایجاد بستر و زمینه هایی است که بتوانند به گونه ای بهتر و آسانتر به بهره کشی از دختران و زنان بپردازند. این در حالی است که زن و دختر در اسلام از مقام واقعی برخوردار می باشد و هر گونه بهره کشی و استثمار از آنان نهی شده است.
@mah_davit313
منبع: پایگاه آفتاب؛ نویسنده: بشرى بهشتى (باکمیویرایش)
💥بدن انسان یک لباس فاخر حداکثری است که برای نزول اجلال روح اقدس حضرت نور محمدیه بر عالم ماده دوخته و پرداخته شده است.
بقیه ی مردم به مناسبت همراهی و همزیستی با ایشان و شرکت در ضیافت الهی به تشرف این لباس نائل آمدهاند.
اگر نه، غالب نزدیک به تمام افراد بایستی لباسهایی دیگر بر روحشان پوشانده میشد.
خداوند به سایرین منت نهاد و ظاهر آنها را به ظاهر پیامبر خداص نزدیک کرد تا آنان بتوانند با آن عالیجناب توفیق همزیستی و همراهی و همسفرگی پیدا کنند.
مراقبت از این لباس فاخر و امانت عظیم آدابی دارد که احکام ظاهری دین متکفل بیان آن هستند.
ما موظفیم حرمت این لباس را نگه داریم و آن را اسراف و تبذیر نکنیم و تحقیر و تضعیف نکنیم و به هر آلودگی آن را نیالاییم و به زجر و درد نامربوطی دچار نکنیم.
این تن برای آن نیست که با آن بر دیگران فخر بفروشیم و بر سایر موجودات سلطه بجوییم و به آنان ستم کنیم.
احکام ظاهری دین آداب نگهداری از این تن است. چقدر مراقب این بدن بودهایم. چقدر زشتیهای خود را بر او حمل کردهایم و چقدر آن را آزردهایم؟. این لباس فرم حضور در عالم انسان را چقدر سالم و کامل نگهداشتهایم؟. او را به چه واداشتهایم؟
یک روز این لباس را از ما خواهند گرفت و لباس مناسب خود را خواهند پوشاند. ار شکرگزار این امانت زیبا بودم، لباسی زیباتر و شبیهتر به لباس رسول خواهند داد و اگر کفران و ناسپاسی نمودم، آن را خواهند گرفت و لباسی متناسب خواهند داد. لباسی که اگر ببینیم، شاید از ترس و ناراحتی قالب تهی کنیم.
تن انسان داشتن فرصتی گرانبهاست برای رساندن روح به نقطه ملاقات با روح نبی اکرم. این آشتی و آشنایی و تقرب و همسازی فرصتی یگانه است.
امیدوارم به زودی روحم پاک گردد و مشرف شوم به محضر رسول خدا صلی الله علیه و آله.
آنان که تن را به انواع روشها میآزارند و از آن کاری میکشند که در شأن او نیست، به زودی پاسخ خواهند داد.
این تن حق ما نیست، لطف اوست. مال ما نیست. امانتی اوست. به افتخار ما نیست، به مناسبت فرستاده اوست.
بسیاری از ما این لباس را غارت میکنیم.
رهبر معظّم انقلاب پس ازحضوردر دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی:
انتخابات نشانهی اراده و تصمیمگیری مردم استهر چه مجلس قویتر باشد امکان کار در کشور بیشتر است
💥اهمیت مرحلهی دوم انتخابات کمتر از مرحلهی اول نیست
خبرنگار: حضرتعالی در هنگام رأیسپاری در دور اول انتخابات به نیکی خطاب به ملت شریف فرمودید که فاستبقوا الخیرات و اینکه در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست. اما احتمالاً برای برخی از هموطنانمان، دور دوم انتخابات از اهمیت کمتری برخوردار باشدویاعزیزانی که در دور اول مشارکت فرمودند تصور کنند که به تکلیف عمل شده و دور دوم را چندان جدی تلقی نکنند!
#حضرتآقا:
انتخابات فی نفسه یک کار اساسی و مهمی برای کشور و برای مردم است. انتخابات نشانهی حضور مردم است، نشانهی اراده و تصمیم گیری مردم است. بنابراین وظیفهی ملّی هر انسانی که مایل است کشور پیشرفت داشته باشد، کار بکند و به مقاصد بزرگ نزدیک بشود، این است که در انتخابات شرکت کنند.
🌱همان اهمیتی که مرحلهی اول دارد مرحلهی دوم هم دارد.
شما در مرحلهی اول، تعدادی را انتخاب کردید و فرستادید بهمجلس؛ لکن ظرفیت همچنان تمام نشده است. در مرحلهی دوم، ظرفیت را تکمیل میکنید. اگر چنانچه ما آنجا شرکت کردیم -فرض کنید در تهران- تعدادی را انتخاب کردیم و و بقیه ماندند و شرکت نکردیم، درواقع کار را کأنه نیمه تمام رها کردیم.
بنابراین اهمیت مرحلهی دوم کمتر از مرحلهی اول نیست.
انشاءالله که مردم عزیزمان همه شرکت کنند و رأی بدهند و مجلس را تکمیل کنند. هر چه رأی بیشتر باشد مجلس قویتر است. هر چه مجلس قویتر باشد امکان کار در کشور بیشتر است.
@mah_davit313