🍃🌸میلادنورانی بزرگ بانوی مطهره ،کریمه ی اهل بیت، حضرت فاطمه ی معصومه سلامالله علیها مبارکباد🌸🍃💌
✍🏻ویژگیهای های دختران؛
دختران در تبیین و تحلیل آموزه های قرآنی، موجوداتی هستند که به طور ذاتی دارای حیا و عفت هستند و از این روست که حیا و عفت در ایشان، به عنوان یک ارزش اهمیت می یابد؛ زیرا بیانگر حفظ طبیعت و سلامت روح و روان ایشان است و کسانی که بی عفتی و بی حیایی را در پیش می گیرند در حقیقت گرفتارشده و از فطرت سالم و طبیعت خدادادی خویش دور شده اند.(قصص آیه ۵۲)
دشمنان دین و بشریت می کوشند تا برای افزایش فساد و تباهی در زمین، دختران را از فطرت سالم خویش دور سازند و به بی حیایی بکشانند. از این روست که فرعون که شخصی فاسد و مستکبر بوده و خداوند وی را متهم به فساد در زمین می کند، در این اندیشه باطل، دختران بنی اسرائیل را زنده می داشت و آنان را به بی حیایی سوق می داد (بقره آیه ۹۴ و اعراف آیه ۷۲۱ و ۱۴۱ و قصص آیه ۴ و غافر آیه ۵۲)
قرآن کار بیرونی زنان و دختران را نادرست بر نمی شمارد ولی شرط حیا و عفت را همواره مورد تاکید قرار می دهد. به این معنا که اگر دختری برای کار در بیرون می رود می بایست حیا و عفت را رعایت کند.
البته کار کردن می تواند مقطعی باشد و یا دایمی. یعنی می تواند به شکل اشتغال نیز باشد چنان که دختران شعیب به شغل چوپانی و گله داری و آب دهی به گوسفندان مشغول بودند. اما در همان زمان اشتغال به گونه ای رفتار می کردند که از اختلاط با مردان دور باشند.
در حقیقت شرط اشتغال دختران و زنان برای تامین زندگی این است که با مردان اختلاط نداشته باشند هر چند که در محیطی آزاد و عمومی باشد.
از این رو سخن از دور بودن ایشان از مردان به میان می آید. بنابراین اختلاط با مردان در مجامع عمومی و یا خلوت کردن با ایشان در مجامع خصوصی جواز مشروعیت کار و اشتغال را بر می دارد و جایز نیست که دختران و زنان در این دو حالت به کاری اشتغال داشته باشند.(قصص آیه ۳۲)
از دیگر شروط اشتغال و کارکردن دختران حیا و آزرم داشتن و گفتگو با مردان است. به این معنا که اگر نیازی به گفتگو با مردان نامحرم پیش آمد می بایست دختران با رعایت حیا در رفتار و گفتار و حرکات از هر گونه گمان و ظن سوئی جلوگیری کنند.(قصص آیه ۵۲)
ویژگی دیگر دختران آن است که نیازمند کسی هستند که ایشان را ولایت و سرپرستی کند. از این روست که پدر و پدربزرگ پدری بر دختر در امر ازدواج نخست وی ولایت دارد.(بقره آیه ۷۳۲ و قصص آیه ۷۲) همان گونه که مادر نیز در برخی از امور خاص بر دختران ولایت دارد که در آیه ۵۳ سوره آل عمران به مساله ولایت همسر عمران بر دخترخویش برای خدمت برای خانه خدا اشاره شده است.
البته به نظر می رسد که این ولایت کامل مادر بر دختر نیازمند اذن پدر و ولی می باشد. اما در برخی از موارد ولایت داشته و این ولایت قابل اثبات است.
از دیگر مسایلی که درباره دختران مطرح است، حجاب ایشان است. از این رو در آیه ۹۵ سوره احزاب بر لزوم رعایت حجاب و پوشش دختران برای مصون ماندن از هر گونه آزار و اذیت و تعرضی اشاره شده است؛ زیرا کسانی که حجاب را مراعات نمی کنند، از سوی مردان شناخته و ویژگی های ظاهری آنان دانسته و مورد طمع قرار می گیرند و این گونه است که از سوی مردان، آزار و اذیت می بینند.
برای رهایی از شناخته شدن و دوری از اذیت و آزار لازم است تا دختران نیز مانند زنان، حجاب و پوشش را به گونه ای مراعات کنند که ویژگی های آنان دانسته و شناخته نشود.
آیات قرآنی با بیان این مطالب و ناگفته های دیگر، می کوشد تا جایگاه حقیقی زن و دختر را معرفی کند و آنان را به مقام و منزلتی برساند که لایق و شایسته آن هستند.
این نگرش و بینش، بر خلاف نگرش و بینشی است که برخی از جوامع آن را ترویج می کنند. در نگرش برخی از جوامع، ارزش زن و دختر در جلوه های ظاهری است تا برای بهره کشی جنسی از آنان استفاده شود.
در کتب جامعه شناسی اقتصاد به این مساله اشاره شده است که علت خروج زنان از خانه و اشتغال در بیرون، نیاز کارخانه های ماشینی پس از عصر صنعت بوده است که کارگران مرد، هم گران و هم کم بودند و نیازهای کارخانه های ماشینی را برآورده نمی ساخت.
از این رو، کار در بیرون از خانه، تبلیغ شد و در حال حاضر نیز برای بهره کشی ها دیگر، روی این مساله تبلیغ می شود. زنان و دختران، از جهاتی کم توقع و پرکار هستند و انتظارات کارفرمایان را برآورده می سازند و حقوق کم و دستمزدهای کم را می پذیرند.
بنابراین سخن گفتن از حقوق برابر و عدم تبعیض در برخی از جوامع، تنها برای ایجاد بستر و زمینه هایی است که بتوانند به گونه ای بهتر و آسانتر به بهره کشی از دختران و زنان بپردازند. این در حالی است که زن و دختر در اسلام از مقام واقعی برخوردار می باشد و هر گونه بهره کشی و استثمار از آنان نهی شده است.
@mah_daviat313
منبع: پایگاه آفتاب؛ نویسنده: بشرى بهشتى (باکمیویرایش)
#مهدویت_بصیرت
✍🏻انسانهايى كه هويّت انسانى خود را از دست دادهاند، جايگاهى جز آتش ندارند، «أَمْ تَحْسَبُ أَنَّ أَكْثَرَهُمْ يَسْمَعُونَ أَوْ يَعْقِلُونَ إِنْ هُمْ إِلَّا كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِيلًا» «1» چنانكه خود آنان نيز اعتراف مىكنند كه اگر دستورات الهى را شنيده بودند و تعقّل مىكردند، در جهنّم جاى نداشتند. «قالُوا لَوْ كُنَّا نَسْمَعُ أَوْ نَعْقِلُ ما كُنَّا فِي أَصْحابِ السَّعِيرِ» «2»
انسان در داشتن چشم، گوش و زبان، شبيه حيوان است، ولى كيفيّت و هدف بهرهبردارى انسان از نعمتها بايد بهتر و بيشتر باشد، وگرنه همچون حيوان بلكه پستتر از اوست.
انسان بايد علاوه بر ظاهر، ملكوت را ببيند و علاوه بر سر و صداهاى ظاهرى، زمزمههاى باطنى و معنوى را بشنود.
آدمىزاده طرفه معجونى است
از فرشته سرشته و زحيوان
گر رود سوى اين، شود به از اين
ور رود سوى آن، شود پس از آن
از امام صادق عليه السلام پرسيدند: چرا خداوند تمام بندگانش را مطيع و موحّد نيافريد؟ حضرت فرمودند: اگر چنين مىشد، ديگر ثواب و عقاب معنا نداشت، زيرا آنان مجبور بودند و اختيارى نداشتند، امّا خداوند انسان را مختار آفريد و علاوه بر عقل و فطرت، با تعاليم پيامبران و كتب آسمانى مسير هدايت او را روشن كرد و او را به اطاعت فرمان داد و از نافرمانى نهى كرد تا فرمانبرداران از عاصيان مشخّص شوند. گرچه تمام اسباب طاعت و عصيان را خداوند آفريده، امّا به چيزى امر يا نهى نكرده مگر آنكه انسان مىتواند ضد آن را نيز انجام دهد و مجبور نيست.( تفسير اثنىعشرى؛ بحار، ج 3، ص 6.)
آرى، تكليفپذيرى، تنها ارزش و وجه امتياز انسان از ديگر موجودات است.
@mah_daviat313
#پیامها
1- فرجام بسيارى از انسانها و جنّيان، دوزخ است. ذَرَأْنا ...
2- جنّ هم مثل انسان، تكليف و اختيار، كيفر و پاداش دارد. «مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ»
3- ملاك انسانيّت، فهم پذيرش معارف و تكاليف دينى است، وگرنه انسان مانند حيوانات است. «أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ»
4- كسى كه با وجود توانايى از نعمتهاى الهى درست بهره نبرد، بدتر از موجودى است كه اساساً آنها را ندارد. «بَلْ هُمْ أَضَلُّ»
5- انسانهاى غافل و بىبصيرت، (در بىتفاوتى، شكمپرستى، شهوترانى، استثمار شدن و محروميّت از لذّت معرفت) مانند چهارپايان بلكه بدتر از آن مىباشند. «أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُونَ»
6- انسانهاى بىبصيرت، از هدف، خدا، خود، امكانات، آخرت، ذريّه، آيات الهى، قانون خدا، الطاف گذشته و گناهان خويش غافلند. «أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُونَ»
7- دوزخى شدن بسيارى از انسانها، به خاطر بهرهنبردن از نعمتهاى الهى در مسير هدايت و كمال است. زيرا با داشتن چشم، گوش و دل، گرفتار غفلت شدهاند. «أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُونَ»
منابع
تفسیر نور، محسن قرائتی
@mah_daviat313
هدایت شده از عبدالرحیم انصاری | تحلیلگر سیاسی
🔺آمریکا و فرانسه تلاش میکنند آتش بس بین حزب الله و اسرائیل را محقق کنند. تاکنون هم لبنانی ها و هم صهیونیستها رسیدن به توافق را رد کرده اند؛ آتش بس در لبنان بدون توقف جنگ در غزه زرنگی صهیونیست ها خواهد بود. اساس درگیری حزب الله با اسرائیل تلاش برای توقف جنایت در غزه بوده است.
✅ @Ansari_rahim
هدایت شده از انّ الحسینمصباحالهدی 🚩🏴
10.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 ما به ساز خاخامها نمیرقصیم
🔴 فریادهای تحلیلگر لبنانی در دفاع از محور مقاومت، یکشب پیش از آنکه بر اثر حملات هوایی اسرائیل مجروح شود..
#کلیپ_روز
https://eitaa.com/joinchat/4197974043Cc847276a8b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏞این حس و حال خوب تقدیم شما یاران صبور و مهربان 💞
حال دلتون خوب
آرامشی از جنس خدا قرین لحظه هایتان
روزتان بخیرو سرشار از برکات الهی 🌾
📡#مهدویت_بصیرت
🆔 @mah_daviat313
📡#قرارگاهرسانهبصیر
🆔 @ghararemaa
#نشرمطالبکانالصدقهیجاریه🌾
5.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💫دلباتوخوشاستیگانهمعبودحیات
💫معنای تمامُ مطلقی از حَسنات
💫گویند که خشنود شوی ، چون گویند
💫برخاتم انبیاء #محمد #صلوات
🌱سلام و عرض ادب
سلامیبامهرولبخندتقدیمتان
روزگارتان دل انگیز
وعاقبتتان ختم بخیر ان شاءالله
تقدیم به همه همراهان مهدوی🌴
💞عید ولادت حضرت فاطمه ی معصومه سلام الله علیها بر شما واهل بیت نازنینتان مبارکباد🍃🌸
📡#مهدویت_بصیرت
🆔 @mah_daviat313
#قرارما_تاخدا
🆔 @ghararemaa
#نشرمطالبکانالصدقهیجاریه🌾
هدایت شده از عقال
🔰عبرتی برای عبور از تعصّب(۱)!
🔹قسمت اول:
دوران سه ساله دولت شهید رئیسی، بر همگان ثابت کرد که فعلا در میان بخشی از گروهها و دستههای سیاسی، آمادگیِ برخورداری از یک دولت تراز انقلاب وجود ندارد و هر دولت انقلابی و شایستهای هم بر سر کار بیاید با سستترین و سخیفترین مطالبی که عنوان "نقد" را یدک میکشند به چالش کشیده خواهد شد؛ از این رو به نظر میرسد برای جلوگیری از تکرار آنچه بر علیه شهید رئیسی و دولت ایشان صورت گرفت، مرور تاریخچهای از ورود ایشان به عرصه ریاستجمهوری خالی از فایده نباشد؛ اواخر سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۰ که شهید رئیسی در قامت رئیس قوه قضائیه فعالیت میکند، اقداماتی در راستای تحول و خدمترسانی به مردم انجام میدهد که تحسین عمومی را به دنبال دارد؛ از آنجایی که تا اواخر سال۱۳۹۹، حتی احتمال حضور ایشان در عرصه انتخابات هم نمیرود لذا عمده جریانهای سیاسی کشور، شمشیر جناحبازی و قبیلهگرایی را غلاف کرده و از اقدامات رئیس قوه قضائیه تقدیر و تمجید میکنند؛ همه این عوامل دست به دست هم داده و آقای رئیسی را در ردیف ۳شخصیت محبوب کشور قرار میدهد؛ در این شرایط است که از گوشه و کنار زمزمههایی مبنی بر حضور ایشان در عرصه انتخابات ریاستجمهوری به گوش میرسد؛ همین گمانهزنیها ورق را برمیگردانَد و گروههای مختلفی که تا دیروز از حجم و کیفیت فعالیتهای قوه قضائیه تقدیر میکردند، علَم مخالفت با ایشان را بلند میکنند؛ در این بین مخالفت یک گروه که خود را رقیب سیاسی آقای رئیسی میداند، چندان غیرمنتظره نیست اما آنچه که برخلاف انتظار است مخالفت افرادی است که خود را همسنگر شهید رئیسی تعریف کرده و سبد رأی آنان، اشتراکاتی با سبد رأی شهیدرئیسی دارد؛ البته پرواضح است که شکل و شیوه مخالفت گروه دوم متفاوت از گروه اول میباشد؛ گروه دوم که به اصطلاح از دوستان آقای رئیسی به شمار میروند برای جلوگیری از ورود ایشان به عرصه انتخابات به شیوههای گوناگونی متوسل میشوند؛ ابتدا با ترسیم کاریکاتوری از اختیارات قوه قضائیه، چنین وانمود میکنند که وظایف و اختیارات این قوه کمتر از قوه مجریه نبوده و لذا ایشان باید در همان قوه قضائیه باقی بمانند! این راه ولی خیلی زود و توسط شخص رهبری مسدود میشود؛ ایشان در سخنرانی نوروزی خود در سال ۱۴۰۰ به این نکته اشاره کرده و میفرمایند: "رئیسجمهور از همهی مدیریّتهای کشور پُرمشغلهتر و پُرمسئولیّتتر است؛ تقریباً همهی مراکز مدیریّتی کشور در اختیار رئیسجمهور است؛ یعنی فرض کنید که قوّهی قضائیّه یا دستگاههای نظامی خب مدیریّتهایی دارند؛ اینها در قبال مدیریّتهایی که در قوّهی مجریّه هست یک اندکی بالاتر از صفرند یا چند درصدِ مختصرند." پیام این سخن رهبری -آن هم در آن بازه زمانی- واضح و روشن است اما افسوس که تعصب، اجازه شنیده شدن این بیانات را نمیدهد! این گروه در گام بعدی و پس از ناکامی در شیوه اول، سراغ مبارزه با فساد رفته و با بیان اینکه "اهمیت مبارزه با فساد آنچنان بالاست که نباید قوه قضائیه را رها کرد!" تلاش میکنند مانع خروج آقای رئیسی از قوه قضائیه و به عبارت صحیحتر مانع ورود ایشان به قوه مجریه شوند؛ همان ایام بیاناتی از رهبری که مربوط به سال۸۱ و ۸۲ بود، بازنشر میشود که رهبری وظیفه اصلی مبارزه با فساد را نه قوه قضائیه که قوه مجریه معرفی میکنند؛ بار دیگر تعصّب به میدان آمده و این بیانات را هم به محاق میبَرد؛ به هر حال همه این دست و پا زدنها ناکام میماند و آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام میکند؛ در این هنگام است که دوگانه کارنامه-برنامه شیوع پیدا میکند و چنین وانمود میشود که رئیسی برنامهای برای اداره کشور ندارد؛ برخیها حتی پا را فراتر گذاشته و مدعی میشوند که "آقای رئیسی باید به نفع یک نامزد دیگر -که به زعم آنان شایستهتر است- انصراف دهد!" بالاخره انتخابات برگزار میشود و آقای رئیسی با کسب اکثریت آراء به عنوان سیزدهمین رئیسجمهور ایران انتخاب میشود؛ رهبری اما در اولین دیدار هیئت دولت سیزدهم، پاسخ دوگانه کارنامه-برنامه را هم میدهند و میفرمایند: "بنده بارها در مجموعههای دولتی این را گفتهام که ما قاعده و قانون و مانند این چیزها کم نداریم؛ ما قانون و بنا و قاعده و هر چه طرح و #برنامهها و این حرفها بخواهید زیاد [داریم]؛ آنچه کمبود ما است عبارت است از همین که یک پیگیری جدّیای انجام بگیرد." با این وجود ماجرا تمام نمیشود...
...ادامه دارد...
🔹لینک قسمت دوم یادداشت:
https://eitaa.com/eghaal/150
✍مدیر عقال
🆔@eghaal
هدایت شده از عقال
🔰عبرتی برای عبور از تعصّب(۲)!
🔹قسمت دوم:
...حال دولت سیزدهم سکان اداره کشور را بر عهده گرفته و با کولهباری از مشکلات که از دهه۹۰ به ارث رسیده است مواجه است؛ در این وضعیت، کمترین انتظار از کسانی که مدعی انقلابیگری هستند آن است که وارد میدان شده و تمام توان خود را برای کمک به دولت و حل مشکلات به کار بگیرند ولی گویا برخی افراد، پذیرش مسئولیت در دولت ایشان را کسر شأن خود میپندارند؛ تا جایی که برخیها ادعا میکنند "دولت به مثابه بازیکنان فوتبال بوده و ما از روی نیمکت و به عنوان سرمربی، به هدایت دولت میپردازیم!" لذا این افراد ترجیح میدهند که خارج از دولت باشند و به راحتی بتوانند دولت را زیر تیغ نقد ببرند؛ از قرار معلوم این افراد بنا دارند بذر کدورتی را که در انتخابات سال ۱۴۰۰ کاشتهاند، در طول دولت آقای رئیسی نیز آبیاری کرده و میوه آن را در انتخابات سال۱۴۰۴ بچینند؛ لذا مخاطبان خود را "پایگاه رأی آقای رئیسی" تعریف کرده و از جوانب مختلف دولت ایشان را تحت شدیدترین و سنگینترین حملات رسانهای قرار میدهند؛ دولت ایشان را در حوزه بهداشت و درمان، دنبالهروِ سازمانهای صهیونیستی معرفی میکنند؛ در حوزه اقتصاد، نئولیبرال قلمداد میکنند؛ در حوزه سیاست خارجی چنین تبلیغ میکنند که همان تیم قبلی در وزارت خارجه حضور دارند؛ در حوزه فرهنگی هم دولت را به وادادگی و ولنگاری متهم میکنند! در کنار و یا به تعبیر درستتر در رأس این گروها نیز کسانی هستند که چنین هجمههای علنی و صریحی به دولت ندارند ولی با سکوت مرگبار خود و در مواقعی با تحریک جوانان خام و ناپخته به دولت ایشان ضربه میزنند؛ افرادی که امتیازات و برجستگیهای دولت را میبینند ولی حاضر نیستند یک کلمه درباره آنها صحبت کنند و آنها را کتمان میکنند! القصه دولت رئیسی ناچار است در چنین فضای مسمومی فعالیت کند؛ حمایتها و تمجیدهای بیسابقه رهبری از دولت هم نمیتواند جلوی این افراد را -که ادعای انقلابیگریِ آنان گوش فلک را کر نموده است- بگیرد؛ حتی رهبری در ۱۴ خرداد سال ۱۴۰۱، فعالان عرصه انقلابی و رسانهای را خطاب قرار داده و ضمن تمجید از عملکرد مسئولان، وظیفه #قدرشناسی را به عنوان وظیفه سنگینی معرفی میکنند که همگان باید به آن ملتزم شوند اما و اما و اما همچنان تعصّب است که بر عقل و دل برخیها حکومت میکند؛ روزها و ماهها به همین منوال میگذرد تا این که دست تقدیر، رئیسی عزیز را از ملت ایران میگیرد؛ حال همانها که سه سالِ تمام، دولت رئیسی را به معنای واقعی کلمه میکوبیدند و تقلا میکردند رئیسی را در میان جبهه انقلاب بیآبرو کنند، پس از شهادت ایشان تلاش کردند خود را امتداد شهید رئیسی معرفی کنند! ادعایی که البته طبیعی بود مورد پذیرش عموم قرار نمیگیرد؛ خصوصا آن که "دلم سوختِ" رهبری نیز اشاره به این افراد داشت و پذیرش این ادعا را دشوارتر میکرد؛ [دلیل این که "دلم سوخت" رهبری ناظر به این افراد بود را از اینجا بخوانید] چه بسا اگر همان زمان تعصب خود به اشخاص را کنار گذاشته و رهنمودهای رهبری -و نه اشخاص سیاسی- را چراغ راه قرار میدادند، نیازی به این نبود که برای توجیه مواضع و عملکرد سه سالهشان، اینچنین خود را به آب و آتش بزنند؛ ولی به هر حال برای کسانی که دنبال حقیقت باشند همین حوادث هم مایه عبرت بوده و شایسته است به نحو احسن از آن استفاده شود؛ و بالأخره گفتنی است که اگر کسی نتواند از تعصّبات و علایق شخصی خود عبور کند و چشمان خود را بر واقعیات ببندد، ناچار خواهد شد که به تدریج از حقیقت و ولیّ جامعه عبور کند! همان چیزی که متأسفانه نشانههای آن از هماکنون در برخی افراد مشاهده میشود.
🔹لینک قسمت اول یادداشت:
https://eitaa.com/eghaal/149
✍مدیر عقال
🆔@eghaal