📌 فوتوفنهای نویسندگی
📚 "پنج نكته در ويرايش ساختاری"
نكته چهارم: پرهیز از کلمات و جملات مبهم و نارسا
◽️ در نوشتن متن، باید توجه کنیم که از کلمات یا جملات مبهم و پیچیده استفاده نکنیم. استفاده از عبارتهای نارسا، مبهم، متناقض، نامفهوم و خیلی عامیانه نه تنها کمکی به فهم متن نمیکند، بلکه خواننده را دچار سردرگمی میکند. در مقام ویراستاری نیز، درصورتیکه چنین اشکالاتی در متن باشد، وظیفه ویراستار، اصلاح آنها است.
➖ نویسندگان برجستهای همچون آقای «رضا بابایی» معتقدند ابهام از خطرهای مهلک و همیشگی زبان است. توجه به این قاعده، ما را در سادهنویسی کمک کرده و متنی روان و راحت در اختیار خواننده قرار میدهد.
▪️برای مثال: جمله «همه غلطهایی که از کتاب من گرفتهاند، درست است.» دارای ابهام است. خواننده دچار ابهام میشود که غلطگیریها درست است یا غلط نماها؟ یا در جمله «او، دوست بیستساله من است.» این ابهام وجود دارد که: او بیستساله است و با من دوست است یا با من، بیست سال دوست است.
ر.ک. بهتر بنویسیم، رضا بابایی، ص ۱٧۱
✍🏻 #علی_فاطمی_پور
#یادداشت_آموزشی
#تربیت_دینی
🗂 ادامه نكات را در كانال @ali_fatemipour بخوانيد.
🆔 @ali_fatemipour
🌷علی؛ پدر امت🌷
آن روز که "ابراهیم" معمار بزرگ توحید از سوختن نجات یافت و از اسارتها و معبودهای دروغین آزاد شد و بت ها را در هم شکست،
بنا گذاشت تا جهان را معماری کند و پرچم توحید را در "درون" انسانها و در "جامعه" آنها و در "تمامی هستی" به اهتزاز در آورد،
1⃣ به خانهای نیاز پیدا کرد که ام القری و مرکز توحید باشد این بود که "کعبه" را بنا کرد و بلد امن را تشکیل داد.
2⃣ و به معلمی اندیشید که توحید بیاموزد و موحد بسازد این بود که از خدا خواست:
✨«رَبَّنا وَ ابْعَثْ فيهِمْ رَسُولاً مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِكَ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ يُزَكِّيهِم»
ْ که خدا به او 🌷محمد🌷 را ارزانی داشت
3⃣ و به تداوم راهش فکر کرد که چگونه تا آخر هستی و تا پایان تاریخ از این توحید پاسداری کند و زبان صادقی برای او باشد که از پروردگارش خواست:
✨«وَ اجْعَلْ لي لِسانَ صِدْقٍ فِي الْآخِرين»
و خدا در چنین روزی در دل کعبه به او فرزندی به نام 🌷علی🌷 داد.
و این فرزند به همراه آن معلم شدند 🌷پدران🌷 این امت:
✨«أَنَا وَ عَلِيٌ أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّةِ» که
4⃣ رسالتشان
بالاتر از آب و نان
"نجات امت از سوختن جهنم و تاریکی دنیا" و
🌱به عبودیت رساندن و
🌱موحد ساختن آنها و
🌱پیوند دادنشان به احرار وبه آزادگان از غیر حق بوده و هست:
✨«فَإِنَّا نُنْقِذُهُمْ- إِنْ أَطَاعُونَا- مِنَ النَّارِ إِلَى دَارِ الْقَرَارِ، وَ نُلْحِقُهُمْ مِنَ الْعُبُودِيَّةِ بِخِيَارِ الْأَحْرَارِ»
5⃣ سازندگی
🌷 پدری🌷
که خدا به او و آنچه زایش داشته، قسم می خورد:
✨ «وَ والِدٍ وَ ما وَلَد».
🌱 قسم به علیِ پدر و یازده فرزندش.
🌱قسم به علی همان که به جهان علم نموده شهدای کربلا را.
🌱 قسم به علی و آنچه از حکمت و موعظه و جدال أحسنی که تولید کرده است.
🌱 قسم به علی و ضربه های شمشیرش که تنها یک ضربه اش برتر از عبادت جن و انس است. و
🌱قسم به علی و به کسانی همچون مالک اشتر که در مکتبش متولد شدند و به رشد و اطاعت و عبودیت و صراط رسیدند.
🌷علی، پدری🌷 که بالاتر از
#خانه و #جامعه و #جهان در هستی نقش ایفا کرده است
او پدری که به همه از خودشان #نزدیکتر و #آگاهتر و #مهربانتر است و همهی آنچه انبیاء در طول تاریخ آوردهاند یکجا تقدیم انسان ها نمودهاست.
⚡️اما امروزه ما فرزندان او هستیم و حق او بر ما از پدرانی که ما را به دنیا آورده اند عظیم تر و سنگین ترست:
✨« وَ لَحَقُّنَا عَلَيْهِمْ أَعْظَمُ مِنْ حَقِّ أَبَوَيْ وِلَادَتِهِم»ْ باید چنین حقی را پاس داشت و ضایع نگرداند به اینکه با علی #همراه و #همهدف شد و او را #اطاعت کرد و برای او #زینت شد:
✨ «كُونُوا لَنا زَيْناً وَلاتَكُونُوا عَلَيْنا شَيْناً فَانَّ وَلَدَ السُّوءِ يُعَيَّرُ بِهِ والِدُهُ»؛
شما زينت ما باشيد و ما را بد نام نسازيد. فرزند بد باعث سرزنش پدر مىشود.
✨✨امروز جهان 🌷پدری از فرزندان علی🌷 دارد که چون 🌤خورشید در پشت ابرها🌤 می درخشد و در انتظار
🌱بلوغ ما🌱 است تا ظهور نماید ☀️و همه ی خواسته های 🌷علی🌷 را تحقق بخشد
✨ «أ لَيْسَ الصُّبْحُ بِقَريب»
#استاد_فلسفیان
مدرس عالی #نهج_البلاغه
◽️ لطیف، مثل پرنیان
📌 فراگیری هر مهارتی، در گام اول نیاز به آموزش دارد. بعد از آموزش دیدن، باید آنقدر تکرار و تمرین کرد تا آگاهیها تبدیل به مهارت شوند. برای تربیت صحیح فرزندان نیز، باید ابتدا آگاهیهای لازم را به دست آورد، سپس آنها را تمرین کرد تا در زندگی ما جاری شود و به مهارت لازم برسیم.
«لطیف مثل پرنیان»، نام کتابی است که مهارتهای تربیت فرزند را از دیدگاه «مرحوم فلسفی» بیان میکند. این کتاب، بعد از بیان اهمیت و اصول اساسی تربیت کودک در مقدمه، در فصل اول، به موضوع مهم تربیت دینی پرداخته و به راههای پرورش ایمان در کودکان اشاره میکند. در فصل دوم، به تربیت فطری در پنج بخش، پرورش وفای به عهد در کودک و همچنین راستگویی، عواطف، اعتمادبهنفس و شخصیت کودک میپردازد. در فصل سوم نیز، به تربیت جنسی و شیوه شکل دادن حیا و عفت در کودک میپردازد.
📚 دغدغه مؤلف و ناشر در این کتاب، ارائه نکاتی کاربردی بر اساس تربیت دینی به خانوادههاست. ازاینرو در پایان هر قسمت، بخشی با عنوان نکات کاربردی قرار داده است که به صورت خلاصه راهکارهای ذکر شده در آن قسمت را بیان میکند. این کتاب که خلاصهای از نکات مهم و کاربردی «کودک از نظر وراثت و تربیت» مرحوم فلسفی است، توسط «احسان نمازی زاده» و نشر «مهرستان» به زیور طبع آراسته شده است.
#علی_فاطمی_پور
#تربیت_دینی
#یادداشت_گزارشی
🍃
🆔 @ali_fatemipour
📌 فوتوفنهای نویسندگی
📚 "پنج نكته در ويرايش ساختاری"
نكته پنجم: گزینش واژگان فارسی و برابرهای مناسب.
💠 حفظ زبان فارسی از تغییر و تحولهای نادرست، از جمله وظایف هر ایرانی است. زبان، ابزار مفاهمه و ارتباط با دیگران است و باید مواظب باشیم تا دچار بیگانهگرایی نشود.
❇️ از واژههای غیرفارسی، تنها در دو صورت میتوان استفاده کرد:
یک. آن کلمه، معادل فارسی زیبا و مانوس در گفتوگوها نداشته باشد؛ مانند اینترنت و اتم.
دو. کلمه بیگانه، فرهنگی با خود به همراه دارد که نمیخواهیم آن فرهنگ وارد زبان فارسی شود؛ مانند پیتزا و اومانیسم.
📒 برخی از کلماتی که معادل فارسی زیبا و مانوس دارند، عبارتند از:
"به تازگی" به جای "اخیرا" یا "جدیدا"
"فناوری" به جای "تکنولوژی"
"تندیس" به جای "مجسمه"
و...
#یادداشت_آموزشی
#تربیت_دینی
🗂 ادامه نكات را در كانال @ali_fatemipour بخوانيد.
♨️ نرقص تا شاد شوی!
📌 نمیدانم با چه ملاک و معیاری، شادکامی را در بین مردم یک شهر میسنجند. اما حالا که طبق این آمارگیری، قم، به عنوان شادکامترین شهر ایران انتخاب شده، خوب است به چند نکته توجه کنیم:
یک. مردم قم بسیار مذهبی بوده و به انجام امور عبادی بسیار معتقدند. در عمرم به شهرهای مختلفی سفر کردهام، اما هیچ مردمی را به اندازه قمیها ندیدهام که با طمأنینه و آرامش نماز بخوانند.
دو. طبق بررسی من، تعداد هیئتهای مذهبی که به صورت هفتگی در قم برگزار میشود، از همه شهرهای ایران بیشتر است.
سه. وجود حرم حضرت معصومه(س) و ارتباط زیاد مردم شهر با این حرم شریف بسیار به نشاط آدمها افزوده است.
🔹 نشاط واقعی همراه با آرامش است و جایی که معنویت و ذکر خدا نباشد؛ رنگ آرامش به خود نخواهد دید. نشاط بدون معنویت، لاف بیخود زدن است...
#یادداشت_تدبری
#تربیت_دینی
🚩
https://eitaa.com/ali_fatemipour
🌎 نگاه وسیعتر از دنیا
📌چه چیزی این پاکبان را پاکدست هم کرده است؟ اگر شما جای او بودید، همین مواجهه را داشتید؟
➖ من فکر میکنم آرزوی همه خانوادهها این است که فرزندانی درستکار تربیت کنند. اما مسئله این است که چه چیزی این خصلت را در کودکان و نوجوانان ایجاد میکند. آیا تنها با گفتن و تذکر پیدرپی این ویژگی ایجاد میشود؟ با خواندن چند آیه و روایت در مدح پاکدستی و مذمت دزدی مسئله حل میشود؟
◽️ آنچه موجب میشود که انسانها بر عمل خود مواظبت کنند و درستکار شوند، این است که در نگاهشان وسعتی پیدا شود. تا وقتی نگاهمان در سطح دنیا و علاقهمان، غرائز دنیایی باشد، به وسعت نخواهیم رسید. راز ماندگار شدن انسانها در تاریخ نیز در همین نکته نهفته است.
#یادداشت_تحلیلی
#تربیت_دینی
🚩
@ali_fatemipour
✍🏻 «مدیر» و «رهبر» دوکلمهای که شاید فکر کنیم یک معنا دارند اما در مباحث مدیریت آموزشی، تفاوت جدی با یکدیگر دارند. مدیر و رهبر، هر دو به مهارتهای فنی مرتبط با حیطه مدیریتی خود، مهارتهای ادراکی و حل مسئله برای برنامهریزی و تصمیمگیری متناسب با اختیارات خود و مهارتهای انسانی برای مدیریت و بهرهوری از منابع انسانی نیاز دارد. اما آنچه نقطه اصلی در تمایز آن دو از یکدیگر است؛ شیوه تعامل و مدیریت منابع انسانی است.
➖ دغدغه مدیر، پیش رفتن برنامهها و به پایان رساندن کارها است اما رهبر بیش از آنکه دغدغه تمام شدن کارها را داشته باشد، به فکر نیروهایش است. برای مثال: اگر روزی کودک خردسال معلم مدرسه، بیمار شود و معلم با تأخیر به کلاس برسد، مدیر آموزشی او را به خاطر دیر آمدنش توبیخ میکند. اما اگر رهبر آموزشی در این موقعیت قرار بگیرد، از معلم مدرسهاش میخواهد که به خانه برود و برای مداوای فرزندش با خیال آسوده برنامهریزی کند. البته این به معنای بیتوجهی به کلاس درس دانشآموزانش نیست، بلکه با برنامه جایگزین یا معلم دیگری سعی میکند دانش آموزانش نیز از برنامهشان عقب نیفتند.
💠 رهبر آموزشی تنها به فکر رفع گرفتاری و مشکل نیروهایش نیست؛ بلکه به فکر رشد و توانمندسازی آنها نیز است. بعد از این توضیح، اکنون میتوانم بپرسم اگر شما مسئولیتی آموزشی در مدرسه، حوزه، دانشگاه یا مراکز آموزشی دیگر دارید، به شیوه مدیران عمل میکنید یا به شیوه رهبران؟ آیا مسئولین آموزشوپرورش کشور ما مدیرگونه عمل میکنند یا رهبرگونه؟
در پست بعدی به دو راهکار مهم رهبر شدن میپردازم.
#تربیت_دینی
🚩
@ali_fatemipour
یک فرصت عالی برای کتابخونها💢
🍃زمستانه ی کتاب 99 | تا 30% تخفیف ویژه 🍃
💯 #ارسال_رایگان + هدیه یک کتاب خوب برای خرید های بالای صد هزار تومان
📍زمان: نهم الی شانزدهم اسفند ماه
📖 #پرواز_با_پاراگلایدر
🔸جهت مشاهده و تهیه کتب از طریق زیر اقدام کنید👇
✅ سایت من و کتاب
lish.ir/1OYj
✅ سایت انتشارات شهیدکاظمی
nashreshahidkazemi.ir
🌷منتظرتون هستیم...
❄️🌹❄️🌹❄️🌹❄️🌹❄️🌹
🍃 ما را دنبال کنید...
📌 #انتشارات_شهید_کاظمی
🖇 شبکه بزرگ تولید و توزیع کتاب خوب در کشور
🆔 @nashreshahidkazemi
🌎 زندگی در #دهکده_جهانی
📊 طبق آماری که اداره مهاجرت کانادا در سال ۲۰۲۰ منتشر کرد، جمعیت ایرانیان کانادا بیش از ۸۰۰،۰۰۰ نفر است. این عدد که به تنهایی میتواند یک شهر بزرگ در ایران را شکل بدهد، در کانادا ماندگار شده و آنجا مشغول به کارند. بسیاری از این افراد؛ انسانهایی معمولی نیستند که از ایران مهاجرت کردهاند، بلکه متخص و صاحب فناند؛ به گونهای که اگر آنها را در شهرهای ایران تقسیم کنیم اتفاقات مهم و اثربخشی را رقم میزنند.
➖ در روی دیگر سکه، اگر انسانی که در غرب بزرگ شده به ایران مهاجرت کند و بخواهد با همان فرهنگ و عقیدهاش در بین ایرانیان زندگی کند، هیچوقت نخواهد توانست. منشأ یک طرفه بودن جریان، در این است که ما در جامعهای زندگی میکنیم که جزئی از دهکده جهانی محسوب میشود و با محتوا و مسائل این دهکده کاملا آشناست. ما به صورت مستمر از عناصر این دهکده استفاده میکنیم و حتی به این استفاده تشویق میکنیم، مثل همه افراد این دهکده صبح به صبح با انگشت حضور و غیاب میزنیم، برای راحت شدن کارهایمان از ابزارها و تکنولوژی او استفاده میکنیم و... .
🔰 نمیتوان نادیده انگاشت که نظریهپردازان #غرب، ٢۵۰ سال برای یکدست شدن نظریه دهکده جهانی تلاش کردند و اکنون به تماشای حاصل کار خود نشستهاند. همچنین پر واضح است که این یادداشت، به دنبال نفی فایدهمندی ابزارها و #تکنولوژی نیست. اما روی سخن را با اهل فکر دارد که چگونه آرام آرام در ساختار دهکده جهانی در حال هضم شدنیم و متأسفانه با این روند هم کنار آمدهایم. ای مسلمان! از این خواب غفلت، برخیز...
#وادادگی
#زیست_انفعالی
🚩
@ali_fatemipour
📜فهرست طلایی ۲۰ کانال فرهنگی و تربیتی
👈ببینید، انتخاب کنید، عضو شید، استفاده کنید!
(💡این فهرست بر اساس نام خانوادگی مدیر کانالها مرتب شده است).
1️⃣امیر احتشام (مدیر کانون فرهنگی-تربیتی میثم تمار قم)
🆔️@Amirehtesham
2️⃣مهدی الهی منش (کارشناس ارشد روانشناسی مثبتگرا)، کانال #کارگاه_تربیت_بنیادی
🆔️@tarbiat_bonyadii
3️⃣رضا امیرزاده (دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت اخلاقی)، کانال #ن_والقلم
🆔️@noonvaalghalam
4️⃣مسعود پارسافر، کانال #فرهنگ_و_اندیشه_تمدنی
🆔️@tamaddone
5️⃣حامد تقدیری (رئیس سازمان مدارس تربیتی صدرا)، کانال #حامدانه
🆔️@hamedtaghdiri
6️⃣جامعه فعالان تربیتی فتح الفتوح، کانال #هاتف
🆔️@hatef_app
7️⃣مصطفی جهانگیری (دانشجوی دکتری روانشناسی)، کانال #بر_بال_قلم
🆔️@barbaleghalam
8️⃣محمدامیر حمیدی فر، کانال #ذکری
🆔️@zeekra
9️⃣اسماعیل دشمیر، کانال #قلمرو
🆔️@ghalam_ro
0️⃣1️⃣سجاد دینپرستی صالح (سطح چهار تفسیر قرآن)، کانال #انباز
🆔️@anbaz60
1️⃣1️⃣مرتضی رجائی، کانال #تربیت_و_حکومت
🆔️@m_rajaaei
2️⃣1️⃣محمدهادی شریعتی (دکترای سیاستگذاری فرهنگ)، کانال #حکمت_فرهنگ
🆔️@hekmatefarhang
3️⃣1️⃣محمدکاظم شیرینکلام، کانال #نگارستان_تربیت
🆔️@tarbiati_mksh
4️⃣1️⃣علی فاطمیپور (دانشجوی دکتری فقه تربیت)، کانال #رویش
🆔️@ali_fatemipour
5️⃣1️⃣علی فراهانی، کانال #فانوس
🆔️@fanus_alifarahani
6️⃣1️⃣محمدهادی قراباغی (دانشجوی دکتری فقه تربیت)، کانال #هادیانهها
🆔️@hadianeha
7️⃣1️⃣گروه مشاوران، کانال #تربیت آنلاین
🆔️@moshaveronlin
8️⃣1️⃣محمدحامد مبینی (کارشناس معاونت تبلیغ حوزه علمیه تهران)
🆔️@mobini_110
9️⃣1️⃣مجتبی وافی (مدیر مدرسه علمیه تربیتمحور ملاصادق قم)
🆔️@m_vafi
0️⃣2️⃣مسلم وافی (مسئول مؤسسه اندیشه کوثر)، کانال #مهارتهای_کاربردی_تربیت_فرزند
🆔️@tarbyati
🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁
🔰سه #پیشنهاد_ویژه که در حقیقت جایزه فهرست بالاست.
🔰اگر میخواهید فقط گلچین مطالب کانالهای بالا رو ببینید و بخوانید، سه کانال زیر را پیشنهاد میکنم.
🔰این سه کانال، با رویکردی #سخاوتمندانه و کاملاً #امانتدارانه، مطالب برگزیده کانالهای بالا را به نام و آی دی خود کانال، منتشر میکنند.
کانال #جهان_پساکرونا
🆔️@jahanepasakorona
کانال #نویسندگان_حوزوی
🆔️@howzavian
کانال #کانون_نویسندگان_تربیتی
🆔️@n_tarbiati
🆔️ @m_rajaaei
هدایت شده از ماهنشان / تربیت اسلامی
بنام حبیب...
📌 تشکلهای تربیتی، چابکترین و پرسرعتترین حلقهای هستند که فعالیتهای عملیاتی تربیتی را در جامعه تحقق میبخشند.
مدارس و نهادهای رسمی تعلیم و تربیت هیچگاه به اندازه یک تشکل تربیتی در تاثیرگذاری و تربیت نیروهای جهادی، انقلابی و کنشگر موفق نبودهاند. این موفقیت، بار آنها را سنگینتر کرده و انتظارها را بیشتر میکند.
,, اولین و مهمترین انتظار این است که تشکلهای تربیتمحور از پراکندهکاری و التقاط در برنامهها و روشها پرهیز کنند. ،،
بزرگترین آفت پراکندهکاری دور شدن از مقصد است. برای این امر، ابتدا باید در تعیین مقصد به وحدت رسید؛ با کثرتگرایی و یا برخورد سلیقهای با این مسئله نه تنها از مقصد دور شدهایم، بلکه در برخی از موارد پلهای حرکت در مسیر مقصد را نیز خراب کردهایم.
با تجربه سالهای متمادی و مواجهه با تشکلهای متعدد تربیتی میتوان گفت، هیچ تشکلی بدون ترسیم درست و منطقی هدف، در مسیر حرکت نخواهد کرد و هر آنچه هست توهّم حرکت است.
📚
✍🏻 #علی_فاطمی_پور
#یادداشت_انتقادی
#تشکل_های_تربیت_محور
☘️
https://eitaa.com/balandegi